LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 street artists να ακολουθήσεις στο ελληνικό instagram, αν αγαπάς τα γκράφιτι

Τα δημόσια έργα τέχνης που κάνουν είναι μια όαση στους γκρίζους τοίχους της πόλης!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 23/4/2021 | 13:32

10 street artists να ακολουθήσεις στο ελληνικό instagram, αν αγαπάς τα γκράφιτι
@ap.set - instagram

Άνθρωποι που με την τέχνη τους ομορφαίνουν κοινόχρηστους χώρους, και τους αξίζει να τους ακολουθήσεις στο χρωματιστό τους ταξίδι! Η Ελληνική street art σκηνή είναι στα καλύτερά της και απαρτίζεται από άτομα που χαρίζουν απλόχερα την τέχνη τους. Όσο εμείς κλειστήκαμε στο σπίτι λόγω της πανδημίας, αυτοί δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να δημιουργούν ανατρεπτικά έργα τέχνης! Τεράστια και εντυπωσιακά murals, βαθυστόχαστα σχέδια και απεριόριστο χρώματα σε τοίχους και όχι μόνο! Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Πόσοι είναι; Πώς είναι; Τι κάνουν στην καθημερινότητά τους; ποιο είναι το προφίλ τους στο instagram;

Διαλέξαμε 10 αγαπημένους μας street artists και σε προτρέπουμε να τους ακολουθήσεις στο instagram, αν αγαπάς τα γκράφιτι όσο εμείς!

Ο WD ή Wild Drawing

Γνωστός για το υπέροχο 3D graffiti του με την κουκουβάγια στο Μεταξουργείο, o WD είναι ένας καλλιτέχνης που δε σταματάει να δημιουργεί! Μοιρασμένος σε Αθήνα και Μπαλί, μας κάνει να ανοιγοκλείνουμε συνεχώς τα μάτια μας, για να καταλάβουμε αν αυτό που παρακολουθούμε είναι αληθινό! Το τελευταίο του έργο, στο Πάρκο Κλωναρίδη Φιξ, είναι ήδη viral και εντυπωσιάζει τους πάντες είτε το βλέπουν από κοντά είτε από τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του instagram!

Ο Αλέξανδρος Σκουταριώτης ή αλλιώς Sonke

Γυναικείες φιγούρες με ψηλόλιγνο λαιμό και μεγάλα μάτια, που σίγουρα έχεις προσέξει σε πολλούς τοίχους στην Αθήνα, είναι δημιουργίες του Sonke και είναι το σήμα κατατεθέν του! Έχεις σίγουρα και εσύ μια φωτογραφία μπροστά σε αυτές τις φιγούρες και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι και το ζητούμενο, μιας και σε συνέντευξή του έχει πει "Μου αρέσει τα έργα μου να βρίσκονται σε διάδραση με τον κόσμο μέσα στην πόλη". Μας αρέσει και εμάς, και μας αρέσει και το instagram του, οπότε ακολουθήστε!

Ο INO

Γνωστός για τις τεράστιες τοιχογραφίες με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος, ο ΙΝΟ ήταν ο πρώτος street art καλλιτέχνης παγκοσμίως που έφτιαξε έργο σε Κοινοβούλιο, και συγκεκριμένα στο Κυπριακό Κοινοβούλιο το 2016. Τοιχογραφίες που σου δίνουν αμέσως κοινωνικά μυνήματα ενώ ταυτόχρονα σε κάνουν να θαυμάζεις την καταπληκτική τεχνική του! Ακολουθήστε τον στο instagram για περισσότερη δόση street art τέχνης!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη INO (@inoexpo)

O Ιάσονας Μέγκουλας ή Cacao Rocks

Ξεκίνησε να κάνει γκράφιτι από 12 ετών και μέχρι σήμερα που είναι 35 έχει κάνει μερικά από τα πιο όμορφα έργα τέχνης που έχουμε δει! Γιος του γλύπτη Γεωργίου Μέγκουλα και με τη δράση του να φιγουράρει στον διεθνή τύπο όπως New York Times, National Geographic, Guardian κ.α, είμαστε πραγματικά περήφανοι που στην Αθήνα, μπορούμε να βλέπουμε σε κοινή θέα μερικά από τα έργα του! Και εννοείται τον ακολουθούμε στο instagram!

O STMTS

Με το χαρακτηριστικό έργο του, που ένα αγοράκι βγάζει τη γλώσσα του σε όλους εμάς, και με αναφορές σε New York Times, ID και άλλα μεγάλα μέσα του ξένου τύπου, ο STMTS είναι ένας καλλιτέχνης που αξίζει να ακολουθήσεις αν αγαπάς αυτήν την τέχνη! Εκεί θα βρεις και το Post με την Britney Sprears να κάνει shout out το έργο του... όχι παίζουμε!

Ο Simple G

O Simple G, είναι ο street artist που έχει κάνει το μεγάλο mural στο Μεταξουργείο, με την κοπέλα και το βιβλίο, και είναι μια ακόμα ειδική περίπτωση. Αυτό του το έργο, αλλά και το"Medusa's Dance" στην Ισπανία είναι τα αγαπημένα του, έχει πει σε συνέντευξή του. Με σπουδές στην Αγιογραφία και με ταλέντο που ξεχωρίζει μας έχει χαρίσει έργα που αξίζουν να είναι στις καλύτερες γκαλερί του κόσμου! Ακολουθήστε τον για περισσότερα street art και όχι μόνο vibes!

Ο Στάθης Τσαβαλιάς ή αλλιώς INSANE51

O Στάθης είναι μια ακόμα περίπτωση που μας κάνει περήφανους στην Ελλάδα! 'Έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διεθνές φεστιβάλ για street art καλλιτέχνες και έναν εντελώς δικό του τρόπο να δημιουργεί, τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους εμάς που αγαπάμε να βλέπουμε έργα τέχνης στο δρόμο! Στην παρακάτω φωτογραφία, ένα δικό του Mural στη μακρινή Κίνα και συγκεκριμένα στη Γουχάν, το 2018.

Ο Παύλος Τσάκωνας

Σίγουρα έχεις δει το γκράφιτι αυτό με τα τεράστια χέρια που προσεύχονται και έχει το όνομα "Hands of God". Ο δημιουργός του, ο Παύλος Τσάκωνας, έχει πολλά περισσότερα από αυτό να σου δείξει στο instagram του, γιαυτό και τον προσθέσαμε στη λίστα με τους αγαπημένους μας street artists!

Ο Same84

Έχει φτιάξει μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της Αθήνας και κάθε φορά καταφέρνει να μας εντυπωσιάζει με το αποτέλεσμα. Έντονα ποπ αστικά στοιχεία, και συναισθήματα που έχουν αποτυπωθεί σε τοίχους είναι τα έργα του Same84. Από την Πολωνία μέχρι την Κρήτη, ο καλλιτέχνης αυτός εδώ, δε σταματάει να δημιουργεί και είναι σίγουρα ένα προφίλ στο instagram που πρέπει να ακολουθήσεις!

Ο APSET

Προσωπογραφίες που έχουν ένα εντελώς δικό τους ύφος, και φέρουν την υπογραφή του APSET. Τις αναγνωρίζεις αμέσως, και σίγουρα τις αγαπάς γιατί έχουν καταφέρει να κάνουν κάποιες γκρίζες γωνιές, μια χρωματιστή οπτική πανδαισία! Φυσικά, δε μένει μέχρι εκεί, μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τοιχρογραφίες, από αυτήν στο λιμάνι του Πειραιά που καλοσωρίζει τους ταξιδιώτες, μέχρι την τοιχογραφία 500 τ.μ. στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, με θεματική τη δωρεά οργάνων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη APSET (@ap.set)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08