E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 31 Mαΐου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτά είναι τα 5 λάθη σε ένα βιογραφικό που ψάχνει η Google πριν «ρίξει άκυρο»

Σήμερα
Στέλεχος της Google εξηγεί ποια λάθη στο βιογραφικό είναι πιθανόν να κοστίζουν ακριβά

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ

Σήμερα
Η πιο εύκολη πίτσα και πεντανόστιμη!

Η Alessandra, η πιο όμορφη yoga instructor κάνει live μαθήματα

Σήμερα
Κάνε μαζί της γιόγκα και θα ξετρελαθείς!

Μια συνταγή με λουκάνικα που θα αρέσει σε όλους και γίνεται σε 20 λεπτά

Σήμερα
Είναι σίγουρη επιτυχία και χορταίνουν όλοι!

Έτσι θα κάψεις 500 θερμίδες σε μόλις 45 λεπτά!

Σήμερα
Η δυναμική προπόνηση που θα σε βοηθήσει να κάψεις το περιττό λίπος

Τα ζώδια σήμερα: 30 Mαΐου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτοί είναι έξι λόγοι που βήχουμε περισσότερο στο γραφείο

Χτες
Κι όμως, είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που σχετίζεται με το περιβάλλον εργασίας σας

Το στιλάτο σπίτι που χτίζεται μέσα σε 6 ώρες & κοστίζει λιγότερα από 30.000 ευρώ

Χτες
Εκτός από ωραίο εξωτερικό, έχει και φοβερό εσωτερικό

Sarah Jessica Parker: Αυτές οι γόβες είναι οι καλύτερες της κολεξιόν

Χτες
Πόσο κοστίζουν και πού θα τις βρεις

Πως θα καθαρίσεις αποτελεσματικά τα εργαλεία του μακιγιάζ σου

Χτες
Ένα αναλυτικό βίντεο για το πως, αλλά και το κάθε πότε πρέπει να πλένεις πινέλα και σφουγγαράκια
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.