E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κονδυλώματα: Ο ύπουλος εχθρός ανδρών και γυναικών

Σήμερα
Η συχνότητα εμφάνισης τρομάζει

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα κτίριο που... χορεύει;

Σήμερα
Όσοι έχετε επισκεφθεί την Πράγα μάλλον το έχετε δει

Η Miroslava Duma συνεχίζει να σαρώνει με το στυλ της

Σήμερα
Η διάσημη καλλονή έχει και μυαλό και απίστευτο look

Αν γυμνάζεσαι και νιώσεις κάτι από αυτά, σταμάτα αμέσως

Σήμερα
Οι ενδείξεις που προμηνύουν τα προβλήματα στον οργανισμό

Αυτός είναι ο λόγος που τα μαλλιά μπορούν να ασπρίσουν σε μια νύχτα

Σήμερα
Τι έδειξε νέα έρευνα των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ των ΗΠΑ και Σάο Πάολο της Βραζιλίας

4+1 σούπερ λαχταριστές συνταγές για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Σήμερα
Μόλις τις δεις εκτός του ότι θα σου τρέξουν τα σάλια, θα ξεχάσεις τον πόνο σου

Χαρακτηριστικά που σε κάνουν λιγότερο ελκυστική στους άντρες

Σήμερα
Δες τι φταίει και άλλαξε το για να νιώσεις καλύτερα με εσένα

Steam Pod: Ο καλύτερος τρόπος για να ισιώνεις τα μαλλιά σου

Σήμερα
Τα κάνει λεία, λαμπερά και μάλιστα είναι το λιγότερο καταστροφικό για την τρίχα σου

Τα ζώδια σήμερα: 24 Ιανουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Όταν η Kim Kardashian εμφανίστηκε σε βίντεο της NikkieTutorials

Χτες
Μαζί μας έδειξαν πως από zero μπορείς να μεταμορφωθείς σε hero, μέσα από το σωστό μακιγιάζ

Η συχνή φαντaσίωση που είναι κοινή σε άντρες και γυναίκες

Χτες
Και σίγουρα θα εκπλαγείτε και εσείς μαζί της
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.