E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 28 Ιανουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Νιώθεις διαρκώς κουρασμένος;

Σήμερα
5 λόγοι για να ανησυχήσεις

Τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι δεν είναι ο άντρας της ζωής σου

Σήμερα
Μπορεί να μην σου αρέσει αυτή η οπτική, όμως είναι η αλήθεια

Αυτή είναι η πιο όμορφη τουαλέτα του κόσμου

Σήμερα
Πάμε να δούμε που βρίσκεται και ποια είναι η ιστορία της!

Ίσως απλώς Ζέτα, κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή

Χτες
Εδώ και μερικές μέρες, οι άνθρωποι σαν να μη φοβουνται να μιλήσουν

Πως να διαχειριστείς έναν χωρισμό που δεν έμαθες ποτέ το γιατί έγινε

Χτες
Καλώς ή κακώς, είναι και αυτές οι καταστάσεις μέσα στην ζωή, αλλά μην ανησυχείς, γιατί είσαι σίγουρα πιο δυνατή από αυτές

Το Πέτρινο Δάσος της Ηπείρου που ελάχιστοι γνωρίζουν

Χτες
Ένα σπάνιο αξιοθέατο που εντυπωσιάζει τον κόσμο

Ενώ τα κάνω όλα σωστά, γιατί δε χάνω βάρος;

Χτες
Η Δήμητρα Παπαμίχου, γνωστή διατροφολόγος απαντά σε κάθε σου απορία!

Η νέα συλλογή του Dior είναι επηρεασμένη από τις κάρτες ταρώ και θα την λατρέψεις

Χτες
Πρόκειται για την πιο μυστικιστική collection ρούχων που έχεις δει πρόσφατα

5 μουσεία μου σε βάζουν μέσα online και δωρεάν!

Χτες
Η στιγμή να εξερευνήσουμε μουσεία του κόσμου έφτασε.

Τα ζώδια σήμερα: 27 Ιανουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Γιατί κάποιες μυρωδιές μας φέρνουν πονοκέφαλο;

Προχτές
Κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν με τίποτα τα αρωματικά χώρου ή τα αρωματικά αυτοκινήτου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.