E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν δεν κάνουμε σeξ για καιρό;

Πριν 6 ώρες
Εκτός όμως από τις επιπτώσεις που έχει στη σχέση, έχει και στον οργανισμό μας

Τα ζώδια σήμερα: 12 Ιουλίου

Πριν 6 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Γιατι δεν πρέπει να ακουμπάς το laptop στα πόδια σου

Πριν 6 ώρες
Τι πρέπει να προσέχεις

Πώς να φορέσεις ένα απλό φανελάκι με δεκάδες τρόπους

Πριν 6 ώρες
Θα σε βολέψει και θα το φορέσεις με τα πάντα

4+1 διάσημες αναλύουν λεπτομερώς τι τρώνε μέσα σε μια μέρα

Πριν 6 ώρες
Μήπως αυτά είναι τα μυστικά τους για να μην παχαίνουν;

Τα ωραιότερα κουρέματα για σγουρά μαλλιά

Πριν 6 ώρες
Πως να δείξεις ακόμα πιο εντυπωσιακή

7+1 λόγοι για να κανονίσεις ταξίδι στην Κοπεγχάγη

Πριν 6 ώρες
Ή όποτε βρεις φτηνά εισιτήρια

Oι πιο σικ Γαλλίδες που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Πριν 6 ώρες
Τα κορίτσια από το Παρίσι ξέρουν από στυλ

Οι 5 τροφές που σου κόβουν αμέσως την πείνα

Πριν 6 ώρες
Μια μικρή ποσότητα αρκεί για να σε χορτάσει

Τα ζώδια σήμερα: 11 Ιουλίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Γιατί ο χαμένος ύπνος δεν αναπληρώνεται τα Σαββατοκύριακα;

Χτες
Είναι μια καλή αρχή αλλά δεν φτάνει

Τα ζώδια του μήνα: Ιούλιος

Χτες
Tι μας περιμένει το νέο μήνα;
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.