E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή

Με γλυκιά και πικάντικη μαρινάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 4/7/2019 | 01:28

Photo by Alex Lau, Food Styling by Chris Morocco and Tom Cunanan, Prop Styling by Elizabeth Jaime

Η μαρινάδα - ένα γλυκό και πικάντικο μίγμα από τσίλι, σκόρδο, sprite, ξύδι και μανιτάρια - είναι τόσο γευστική που δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα να πάει χαμένη. Αφου την χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το κρέας, σιγοβράσαμε για πολύ λίγο ό,τι απέμεινε από αυτήν και στη συνέχεια αλείψαμε το κρέας λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Απίθανο!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κρεμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κούπα Sprite ή 7UP
  • 1/2 κούπα σως σόγιας
  • 1/3 της κούπας ξύδι ρυζιού ή απο ζαχαροκάλαμο
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 6 μανιτάρια σιτάκε ή οποιαδήποτε καφέ μανιτάρια

Προετοιμάζουμε

Βάζουμε στην κατάψυξη το χοιρινό, αφού το τυλίξουμε με χαρτί ψησίματος, για περίπου 45-60 λεπτά. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατάψυξη και στη συνέχεια κόβουμε σε μακριές λεπτές λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών (σαν χοντροκομένες φέτες μπείκον)

Σε πλαστική σακούλα τροφίμων τοποθετούμε κρεμμύδια, τσίλι, σκόρδο, sprite, σως σόγιας, ξύδι, ζάχαρη, πιπέρι, και 1 κ.σ. αλάτι. Λιώνουμε τα μανιτάρια σε γουδί ώστε να γίνουν πάστα και τα προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χοιρινού ανακατεύοντας για να μην κολήσουν μεταξύ τους και να ενσωματωθούν στο μίγμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Ψήνουμε

Τοποθετούμε ένα τηγάνι-σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια σε σουβλάκια. Μεταφέρουμε την μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό. Μετράμε ένα λεπτό, αφαιρώντας τυχόν αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι εκτός εστίας.

Ψήνουμε τα σουβλάκια για δυο λεπτά έως ότου αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τακτικά. Με πινέλο αλείφουμε την μαρινάδα στα σουβλάκια. Ψήνουμε για ακόμη δυο λεπτά ή εως ότου πάρουν όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποντίκια στο σπίτι; Πόσο κινδυνεύει η υγεία σας και πώς θα προστατευθείτε

Σπίτι 13.05.2025
Φορείς σοβαρών κινδύνων για την υγεία

Προσοχή: Αυτό το μέρος θα σας κάνει να ερωτευτείτε! ‑ Η πόλη‑κόσμημα της Πελοποννήσου που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ταξίδια 13.05.2025
Σοκάκια που ψιθυρίζουν ιστορίες, κάστρα που αγκαλιάζουν τον ορίζοντα και βόλτες που μυρίζουν γιασεμί στην πιο ρομαντική πόλη

Τελικά αρέσουν οι ταινίες στους σκύλους;

Σινεμά 13.05.2025
Τι έδειξε μια έρευνα που βασίστηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων Flow

Τα νέα beauty trends τα είδαμε στο κόκκινο χαλί: Crystal brows, hair donuts & gloss lips

Style 13.05.2025
Οι 4 τάσεις ομορφιάς που θα βλέπεις παντού

Tι ανεβάζει την κορτιζόλη μας και πού μας επηρεάζει

Body+Mind Χτες
Είναι καλό να γνωρίζεις

Αν κάνεις συχνά αυτά τα 3 πράγματα, το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σου πει κάτι σοβαρό

Body+Mind Χτες
Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες δεν είναι τόσο τυχαίες όσο νομίζουμε

Sharon Stone: Ο αισθητικός της έδωσε σημαντικές συμβουλές για τις ώριμες επιδερμίδες

Style Προχτές
Η ώριμη επιδερμίδα έχει ιδιαίτερες ανάγκες καθώς αντιμετωπίζει φυσική μείωση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της ενυδάτωσης

Το απρόσμενο πεντικιούρ της Rihanna είναι η τάση του φετινού καλοκαιριού

Style Προχτές
Η επιστροφή του λευκού στα νύχια ήρθε… και φέρει την υπογραφή της RiRi

6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό

Eat + Drink Προχτές
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!