E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα cupcakes γεμιστά με παγωτό!

Μια super δροσιστική πρόταση για γλυκό

Δημοσίευση 28/6/2018 | 13:33

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα cupcakes γεμιστά με παγωτό!

Τα cupcackes είναι πολύ νόστιμα και λαχταριστά και κανείς δε μπορεί να τους αντισταθεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μια που ήρθε όμως το καλοκαίρι και η θερμοκρασία έχει ανέβει, εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια παραλλαγή του capcacke, το οποίο είναι γεμιστό με παγωτό.

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή που θα μονοπωλήσει το καλοκαίρι σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα cupcackes είναι τα εξής:

  • 210 γρ. μπισκότα Digestive
  • 6 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 350 γρ. κουβερτούρα
  • 6 φλ. παγωτό με γεύση σοκολάτα
  • ½ φλ. φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

Για την κρέμα στην κορυφή:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. ψιλή λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος παρασκευής:

Ξεκινάτε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160 βαθμούς, ενώ καλύπτεται με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Έπειτα χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τα μπισκότα και το μέλι και μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, το τοποθετείτε στο ταψάκι σας.

Το ψήνετε για 10 λεπτά και στη συνεχεία παίρνετε 12 χάρτινα φορμάκια για muffins, τα οποία γεμίζετε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα, ενώ τα γυρίζουμε γύρω γύρω ώστε αυτή να απλωθεί στα τοιχώματα τους. Μετά, τα γεμίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και τα τοποθετείτε για 15 λεπτά στην κατάψυξη. 

Αφού τα βγάλετε, τα γεμίζετε με παγωτό σοκολάτα και προαιρετικά με μια στρώση φυστικοβούτυρο και τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ. Λίγο πριν τα σερβίρετε, φτιάχνετε την κρέμα που τα ολοκληρώνει, ξεκινώντας να χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα, τα τοποθετείτε σε ένα μπεν μαρί και τα ανακατεύετε με σκοπό να ανεβάσουν θερμοκρασία ώστε να παστεριωθούν τα αυγά, αλλά και να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζετε το μίγμα από τη φωτιά και το τοποθετείτε ξανά στο μίξερ, προσθέτοντας τη βανίλια και χτυπώντας το καλά, μέχρι να πάρει τη μορφή μαρέγκας.

Μόλις το μίγμα κρυώσει, το τοποθετείτε σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής ή σε ένα zip bag και αφού κόψετε τη μια γωνία του, αρχίζετε να γεμίζετε με κυκλικές κινήσεις τα φορμάκια.

Σε περίπτωση που έχετε ειδικό φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να κάψετε τη μαρέγκα πριν το σερβίρισμα!

Ειδάλλως, καλή σας όρεξη!