LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Νικόλας Ουρανός ξέρει πώς μπορείς να βρεις την ευτυχία

Και δεν το κρύβει, απλώς πρέπει να μάθεις τον τρόπο

Δημοσίευση 24/5/2018 | 00:01

Ο Νικόλας Ουρανός ξέρει πώς μπορείς να βρεις την ευτυχία

Ρωτώντας το Νικόλα Ουρανό, τον πιο διάσημο Relationship Coach αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και την Κύπρο (σίγουρα τον έχεις δει στα περιοδικά, σε συνεντεύξεις ακόμη και στην Ελένη Μενεγάκη), όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για τις θετικές σκέψεις, την αλλαγή στη ζωή μας και τα κλειδιά της ευτυχίας!

Ζητήσαμε από το κοινό, σε live streaming του, να καταγράψουν τις δικές τους ερωτήσεις και ο Νικόλας τις απαντά όσο πιο σύντομα μπορεί! Γιατί να αγοράσεις τα βιβλία του, γιατί να πας σε ένα από τα σεμινάριά του; Μάθε...

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τις αρνητικές σκέψεις; Το βιβλίο Ευ ζην Τώρα προτείνει κάποια μέθοδο; Από που μπορεί κάποιος να αντλήσει δύναμη;

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις αρνητικές σκέψεις αλλά με γνώση μπορούμε να τις αφοπλίσουμε αρχικά και να τις αποσύρουμε αργότερα αλλάζοντάς τες με θετικότερες. Στο νέο μας bestseller «Ευ ζην Τώρα» παρουσιάζουμε σε 136 χορταστικές σελίδες, τα 3 κλειδιά με τα οποία μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα σε μια νέα ζωή, η οποία δε θα χαρακτηρίζεται από άγχος, λάθος σχέσεις και αποτυχία αλλά από ευτυχία, νίκες και γαλήνη.

Δύναμη μπορούμε να αντλήσουμε από τον επανασχεδιασμό της ζωής μας με επίκεντρο τα προσωπικά μας θέλω και τις δικές μας προτεραιότητες και ιεραρχήσεις. Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει με επακόλουθο να ζούμε μια ζωή με βάση τις επιταγές και τα προστάγματα «κάποιου» άλλου δηλαδή μια ζωή που δεν μας ικανοποιεί βαθύτερα.

Κράτησε τη θέση σου για το σεμινάριο του Νικόλα «Shine Inside Out» εδώ

Πως να μην επηρεάζομαι από τους άλλους;

Για να μην επηρεάζομαι πλέον τόσο πολύ από τους γύρω μου αλλά και από γεγονότα και καταστάσεις γύρω μου έχω μόνο μια επιλογή. Να δυναμώσω μέσα μου με γνώση και πειθαρχία.

Μπορώ να αρχίσω να διαβάζω κάποια βιβλία αυτοβελτίωσης, να παρακολουθώ σχετικά σεμινάρια ή ακόμα να κάνω και συνεδρίες με κάποιον life coach ή ακόμα καλύτερα να σπουδάσω και εγώ ο ίδιος Life Coaching. Η Global Academy of Coaching εκπαιδεύει coaches οι οποίοι υποστηρίζουν τους πελάτες τους ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, και ταυτόχρονα είναι και οι ίδιοι τους ηγέτες-πρότυπα μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

To Global Academy of Coaching Certificate είναι διαπιστευμένο από την International Coach Federation (τον μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών coaches παγκοσμίως). Για όποιον θέλει να πάει την ζωή του στο επόμενο επίπεδο, οι σπουδές αυτές το εγγυώνται. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε και στη σελίδα 54 του «Ευ Ζην Τώρα»: «Όταν έχω κουραστεί να πονάω, όταν έχω σιχαθεί τα πισωγυρίσματα, όταν με πληγώνει η αναβλητικότητά μου, τότε ένα νέο ξεκίνημα είναι δυνατό. Επιλέγω τον κατάλληλο σύμμαχο, τον κατάλληλο Coach, τον κατάλληλο ειδικό και κάνω μια μικρή ή μεγάλη επένδυση, δεσμεύω χρόνο, χρήμα και ενέργεια δουλεύοντας πάνω στην ουσιαστική πρόοδο και αλλαγή μου»

Πώς δυναμώνει η πίστη μας;

Τώρα -εν μέσω κρίσης- είμαστε πιο “έτοιμοι” να ακούσουμε, να μάθουμε, να ψάξουμε, να εκπαιδευτούμε. Σίγουρα αποτυχία δεν υφίσταται, υπάρχουν μόνο μαθήματα και στο “σχολείο” της ζωής, η ερωτική σχέση είναι η πιο ταχύρρυθμη “τάξη”. Όταν δουλεύεις ψυχικά με τον εαυτό σου περνάς τις «τάξεις» και τα «μαθήματα» και έτσι δεν χρειάζεται να βιώνεις ίδιους χωρισμούς, παρόμοιους «λάθος» συντρόφους και σπας τις συνθήκες του συστήματος των παλαιών πεποιθήσεών σου που σε οδήγησαν σε καθετί που σε πόνεσε. Άλλωστε η μόνη μετοχή που βρίσκεται σε διαρκές limit up είναι αυτή που έχει να κάνει με τον εαυτό μας.

Η πίστη μας για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας δυναμώνει όταν θεραπεύω εσφαλμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις και κάνω υπερβάσεις απέναντι σε όσα με περιόριζαν να ανακαλύψω τη δύναμη και την αλήθεια που κρυβόταν μέσα μου.

Υπάρχει αληθινή αγάπη στον Δυτικό κόσμο;

Υπάρχουν οι φορές που παίρνουμε τα πράγματα πολύ προσωπικά στις σχέσεις μας: «Γιατί το λες εσύ αυτό και γιατί το λες σε μένα;» και άλλες φορές τα μπολιασμένα από τον θυμό και την ένταση συναισθήματα μας μας κάνουν να ξεστομίσουμε λόγια για τα οποία λίγο αργότερα θα ντρεπόμαστε.

Όλα συνηγορούν πώς δεν έχουμε μάθει και ούτε εκπαιδευτεί για τους κανόνες της επικοινωνίας και της ενεργητικής ακρόασης. Έτσι την έντονη διαφωνία ή τον τσακωμό ακολουθεί η απόσταση, η συναισθηματική απομάκρυνση και ένα μακρόσυρτο “κενό” στην επικοινωνία. Οι άνθρωποι λοιπόν έχουμε κενό στην επικοινωνία μας όταν έχουμε συναισθηματικό χάσμα μεταξύ μας.

Όταν πραγματικά επικοινωνείς, τότε αναγνωρίζεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου ώς εξίσου σημαντικά με τα δικά σου. Τα περνάς από τα φίλτρα της αποδοχής της κατανόησης της ενσυναίσθησης. Μπαίνεις με άλλα λόγια στα «παπούτσια του άλλου».

Και όσον αφορά τα δικά σου αρνητικά σου συναισθήματα, δεσμεύεσαι να τα χειριστείς με πλήρη ατομική υπευθυνότητα, εντός των προσωπικών σου τειχών.

Δεν είναι η αγάπη που μας πληγώνει. Είναι η έλλειψή της που το κάνει. Είναι η μη επάρκειά μας. Είναι η μη ολοκληρία μας. Η μη εστίασή μας στην ένωση. Και για αυτό ευθύνεται κυρίως, η ελλιπής διαχείριση και αντιμετώπιση του χάσματος της επικοινωνίας των δυο φύλων.

ΒΙΟ:

Ο Νικόλας Ουρανός είναι Relationship Coach και #1 international best selling συγγραφέας του βιβλίου φαινόμενο Αγάπη Τώρα. Υποστηρίζει με την εμπειρία, τις γνώσεις και την πιστοποιημένη εξειδίκευσή του γυναίκες που θέλουν να ζήσουν την ιδανική σχέση με το άλλο τους ολόκληρο. Επίσης, ως ο Course Director του Create Love Relationship Coaching Certification της Global Academy of Coaching, εκπαιδεύει μαζί με εκλεκτούς καθηγητές από όλο τον κόσμο, νέους coaches στις αρχές και στις αξίες του relationship coaching. Εμφανίζεται και αρθρογραφεί στα ελληνικά και στα κυπριακά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το λάθος που κάνεις με το αντισηπτικό και δεν το ξέρεις

Σήμερα
Δεν αρκεί απλά να το έχεις μαζί σου

Αυτά τα δυο ζώδια θα περάσουν έναν δύσκολο μήνα

Σήμερα
Ο Δεκέμβριος θα τους είναι αρκετά δύσκολος, αλλά θα επιβιώσουν

Συμπεριφορές που όλες έχουμε στην σχέση, όμως είναι ακραία τοξικές

Σήμερα
Το μόνο που κάνουν, είναι απλώς να χαλούν την αρμονία και την ωραία ατμόσφαιρα

Τα ζώδια σήμερα: 3 Δεκεμβρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σημάδια που αποκαλύπτουν ότι είσαι πιο έξυπνος από όσο πιστεύεις

Σήμερα
Μπορεί να αμφισβητείς τον εαυτό σου, όμως αυτές οι συνήθειες είναι μάλλον για καλό

Πού θα βρεις τις μαύρες καστόρινες μπότες της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Χτες
Eίναι βολικές, θηλυκές και ταιριάζουν σε όλες - και έχουν και έκπτωση!

Τα ζώδια σήμερα: 2 Δεκεμβρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Περιηγήσου εντελώς δωρεάν σε μαγικά τοπία του πλανήτη από τον καναπέ σου

Χτες
Έτσι θα κάνεις διαδικτυακά ταξίδια στο πι και φι

Τα ζώδια του μήνα: Δεκέμβριος

Χτες
BONUS: Τι θα σας φέρει ο Άη Βασίλης;

It`s Christmas baby!

Προχτές
Τα πάντα για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές

Τα ζώδια σήμερα: 1 Δεκεμβρίου

Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μπάντεν ‑ Μπάντεν, το μέρος που δύσκολα ξεχνάς αν έχεις πάει

Προχτές
Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων νοστάλγησε το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν, λογικό μας φαίνεται
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.