E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το Τάβλι» για περιορισμένες παραστάσεις στο Faust

Το κλασσικό αριστούργημα του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη

Δημοσίευση 11/9/2018 | 13:32

«Το Τάβλι» για περιορισμένες παραστάσεις στο Faust
ΑΘΗΝΑ - Faust Bar Theater Arts
Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12 , Tηλέφωνο: 210 3234095 , Fax 210 3234096
http://www.faust.gr/
http://www.facebook.com/faust.athens
Ημερομηνίες: από 25/9/2018 έως 30/9/2018
ΣΕΠΤ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ωρα προσέλευσης: 21:00

από 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το έργο του Κεχαΐδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το 1972 μαζί με «Τη Βέρα» σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν και είναι το κλασσικό δίπτυχο που καθόρισε το νεοελληνικό θέατρο.

Όπως έγραψε ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, με αφορμή αυτό το έργο, «αν θέλουμε να δημιουργήσουμε νεοελληνικό θέατρο πρέπει να ξεκινήσουμε από κει που έφτασε ο Κεχαΐδης».

Υπόθεση:

Η ιστορία είναι απλή. Δύο μεσήλικες αντιπροσωπευτικοί τύποι της νεοελληνικής πραγματικότητας προσπαθούν να σκαρώσουν ένα «σχέδιο» που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή.

Η συζήτηση για το περιβόητο «σχέδιο» διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι με ξεκαρδιστικούς διαλόγους από πρόσωπα οικεία, αναγνωρίσιμα, που πασχίζουν να «πιάσουν την καλή» για να βγουν από την καθημερινή μιζέρια.

Οι ήρωες του Κεχαΐδη Φώντας και Κόλιας είναι πρόσωπα της μεταπολεμικής Ελλάδας που ζουν μέσα στις αυταπάτες του παρελθόντος τρέφοντας μάταιες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι που πασχίζουν να βγουν από το περιθώριο ζουν και ονειρεύονται το μεγάλο «κόλπο» που θα τους οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική καταξίωση.

Ένα έργο με αναφορές στη σημερινή Ελλάδα και πάντα επίκαιρο.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Το κλασσικό αυτό έργο με τη ρεαλιστική γραφή και την εξαιρετική πλοκή αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση. Ο Κεχαΐδης γράφει: “αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω για τον λαϊκό έλληνα γενικά. Για τις χαρές και τις πίκρες του, για τα προβλήματά του καθώς και την προσπάθειά του να βγει από το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. Και πιο πέρα για τη σπαραχτική αισιοδοξία του πως, αν πάρει το δρόμο της πρωτεύουσας ή της ξενιτιάς, θα δημιουργήσει μια καλύτερη ζωή. Για τον Έλληνα που δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάστασή του και τη θέση του μέσα στον κοινωνικό του περίγυρο και προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματά του με τη «φυγή»”.

Τα λόγια αυτά του συγγραφέα συναντούν και τη σκηνοθεσία που αφήνει απλά το έργο να αναπνεύσει σκηνικά, χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις τόσο στο κείμενο όσο και στο ύφος των ηρώων.

Η παράσταση με δύο ήρωες ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό μοιάζει με τη γελοιογραφία της σημερινής Ελλάδας.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Oι Megadeth διασκευάζουν Metallica επί σκηνής!

Φεστιβάλ Προχτές
Ο Dave Mustaine «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή

Tο TEDxMaviliSquare επιστρέφει με ΕΝάΡΓΕΙΑ

Φεστιβάλ Προχτές
Ένα πολυεπίπεδο TEDx event

Ο Padre Guilherme στο Bolivar Beach Club το Σάββατο 9 Μαΐου

Nightλάιφ Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR09/0520

MAYANS w/ Hardt Antoine στο Bolivar Beach Club

Nightλάιφ Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR07/0510

Adam Beyer & Bart Skils στο Bolivar Beach Bar

Μουσική 27.04.2026
BOLIVAR BEACH BAR02/05

Run ‑ Bike ‑ Care: Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Cityλάιφ 27.04.2026
Κυριακή 7 Ιουνίου στη Πλατεία Συντάγματος

Bolivar Beach Bar Opening w/ Gioli &Assia

Μουσική 22.04.2026
BOLIVAR BEACH BAR25/04

Oliver Huntemann στο Bolivar Beach Club

Μουσική 22.04.2026
BOLIVAR BEACH BAR24/04

2ο Φεστιβάλ Δημιουργίας‑Γεύσης & Παραολυμπιακού Αθλητισμού

Φεστιβάλ 22.04.2026
Το Φεστιβάλ στοχεύει στην κατάρριψη των στερεοτύπων, την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, την καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος ισότητας και αλληλοσεβασμού

Sunward ‑ Η νέα εικαστική performance του Φάνη Σακελλαρίου στο Θέατρο Ροές

Θέατρο+Χορός 22.04.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣαπό 08/05 έως 07/065