E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους

Οι συχνές προστριβές με την πεθερά και τα χρήματα όπλισαν το χέρι του αστυνομικού

Δημοσίευση 19/12/2017 | 08:24

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους, όπου ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του Κώστα Σημίτη αφού σκότωσε τη γυναίκα, την πεθερά του και την μόλις 3,5 ετών κόρη του στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες, αλλά και μαρτυρίες γειτόνων κάνουν λόγο για καυγά του ζευγαριού και πυροβολισμούς τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας φαίνεται να είχε καβγά και να σκότωσε πρώτα την γιατρό σύζυγό του με τρεις σφαίρες στο στήθος.

Στη συνέχεια σκότωσε την πεθερά του που ανέβηκε στο διαμέρισμα να δει τι συμβαίνει και τέλος την μόλις 3,5 ετών κόρη του, πριν βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

«Προσπαθούμε με τη λογική να εξηγήσουμε το παράλογο. Τι πρέπει να κάνουν οι οικογένειες; Εδώ μιλάμε για διαταραχή, κάτι είχε που κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει. Τον άνθρωπο το διαταραγμένο κάποιος μπορεί να τον καταλάβει», είπε ο ψυχίατρος και τόνισε πως είναι «άλλο η αφορμή κι άλλο η αιτία. Άλλο τι πυροδοτεί κάτι, κι άλλο αυτό που βράζει» είπε στο 'Καλημέρα Ελλάδα' ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος.

Μάλιστα, πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί λένε ότι μεσολάβησε περίπου μια ώρα μεταξύ των δολοφονιών και της αυτοκτονίας.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν τους αναζήτησε συγγενικό τους πρόσωπο που ανησύχησε επειδή δεν έδιναν σημεία ζωής, ενώ διαπίστωσε πως ούτε το κοριτσάκι είχε πάει στον παιδικό σταθμό.

Όταν πήγε στο σπίτι είδε τις δυο γυναίκες νεκρές στο σαλόνι, το κοριτσάκι νεκρό στην κρεβατοκάμαρα και τον αυτόχειρα σε στάση που δείχνει ότι προηγουμένως είχε γονατίσει.

Ο άνθρωπος ο οποίος μπήκε πρώτος μέσα στο αιματοβαμμένο διαμέρισμα δήλωσε: «Το μικρό δεν είχε πάει στο σχολείο του, σκαρφάλωσα από το πλάι στην εξωτερική σκάλα, είδα ότι ήταν ανοιχτή η κεντρική πόρτα και είδα την κοπέλα. Έσπασα την πόρτα και μπήκα μέσα. Η μητέρα με την κόρη στο σαλόνι, το μωρό στο κρεβάτι και ο πατέρας γονατισμένος μπροστά στο κρεβάτι».

Ποιος ήταν ο δράστης

Ο γεννηθείς το 1971 αστυνομικός, υπηρετούσε στη Βουλή, όντας αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, τον οποίο μάλιστα είχε συνοδέυσει το Σαββατοκύριακο σε αποστολή στα Ιωάννινα.

Μάλιστα, με ένα διάλειμμα περίπου 6 μηνών, υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού από το 1996. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο δράστης χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, όπου αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του, σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ' όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Ο δράστης πυροβόλησε συνολικά 8 φορές

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν στην διάθεση τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, και τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του, ήταν τεταμένη, για λόγους οικονομικούς - κληρονομικούς.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινεαλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή ότι αρχικά ξέσπασε έντονη φιλονικία μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του, στο σαλόνι του σπιτιού, την ώρα που το κοριτσάκι τους κοιμόταν.

Πάνω στον καβγά, ο αστυνομικός φαίνεται πως πυροβόλησε την γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Η πεθερά του ανέβηκε από τον κάτω όροφο να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήν. Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώνεται ότι η σύζυγος φέρει τρεις σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά και η πεθερά δύο σφαίρες. Μάλιστα ο δράστης και αυτόχειρας καταδίωξε την πεθερά του, η οποία προσπάθησε να διαφύγει.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι. Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αφορμή, μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας, μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, γιατρό ρευματολόγο, και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

Προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του, ήταν τεταμένη, για λόγους οικονομικούς-κληρονομικούς και συγκεκριμένα για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου έμενε η πεθερά - και αυτός ήθελε να το γράψει στην κόρη της.

Τι λέει αδελφός της νεκρής πεθεράς

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Μιχάλης Χερουβείμ, αδελφός της πεθεράς και θείος της συζύγου του δράστη είπε ότι ο αστυνομικός ζητούσε συνέχεια χρήματα.

Υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν βίαιος με την σύζυγό του και ότι τη χτυπούσε καθημερινά. «Ένας εγκληματίας. Κάθε μέρα την έδερνε για να πάρει τα λεφτά ο αλήτης. Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ήθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι στον Σημίτη. Γι’ αυτό την σκότωσε. Και ανέβηκε η αδερφή μου επάνω και σκότωσε και την αδερφή μου. Η αδερφή μου, μου έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της ο ανιψιός μου και ήθελε αυτός να πάρει τα μισά λεφτά» είπε χαρακτηριστικά.Τι λέει αδελφός της νεκρής πεθεράς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο