E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται διήμερο με βροχές και καταιγίδες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε

Δημοσίευση 28/8/2017 | 12:08

Έρχεται διήμερο με βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία - εξπρές με κατά τόπους έντονα φαινόμενα προβλέπει από το μεσημέρι της Τρίτης έως και το βράδυ της Τετάρτης ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως έγραψε στο προφίλ του στο facebook, «από αύριο η χώρα μας θα επηρεαστεί από μια διήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας».

Σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία αγγίζει τους 36-37°C στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο θα φτάσει πάλι τις ίδιες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, «από το μεσημέρι όλα θα αλλάξουν στη βόρεια Ελλάδα».

Όπως προβλέπει ο κύριος Καλλιάνος, «από το μεσημέρι της Τρίτης θα πυκνώσουν οι νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αυτά, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, θα έχουν την τάση να κατέβουν νοτιότερα και να επηρεάσουν και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας».

Μικρή πιθανότητα υπάρχει για να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές η και μεμονωμένες καταιγίδες στο κεντρο-νότιο Ιόνιο αλλά και στη Δυτική Κρήτη.

Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «σε αρκετές περιοχές της χώρας οι δείκτες αστάθειας θα είναι πολύ ανεβασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρές με αποτέλεσμα να περιμένουμε ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις σε συνδυασμό με πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις».

Τα τμήματα που τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική θα είναι τα ακόλουθα:

Τρίτη απόγευμα έως Τρίτη βράδυ:
- Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία

Τρίτη μεσάνυχτα έως Τετάρτη πρωί:
- Κεντρική Μακεδονία
- Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες
- Κεντρική Στερεά
- Βόρεια Εύβοια

Τετάρτη μεσημέρι έως Τετάρτη απόγευμα:
- Μεγάλο τμήμα των εσωτερικών περιοχών της Πελοποννήσου


Βροχές την Τετάρτη και στην Αττική

«Μπορεί η κακοκαιρία να περνάει τελικά "ξυστά" από την Αττική, όμως θα καταφέρει να επηρεάσει την Τετάρτη με τοπικές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες τα βόρεια τμήματα του νομού, ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα προβληματίσουν. Στον υπόλοιπο νομό, οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνές με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή -ωστόσο υπαρκτή- πιθανότητα για να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς κατά βάση τοπικές βροχοπτώσεις. Λογικά πάντως, αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, αναμένουμε μόνο στα βόρεια της Αττικής τα πιο αξιόλογα φαινόμενα», αναφέρει ο μετεωρολόγος.


Επιστρέφει ενισχυμένο το μελτέμι από Τετάρτη

«Την Τετάρτη, σταδιακά, θα επιστρέψει το μελτέμι και μάλιστα θα είναι αρκετά ενισχυμένο. Έτσι λοιπόν, το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα, Τετάρτη και Πέμπτη ο υδράργυρος να μην ξεπεράσει τους 28-29°C και τοπικά τους 30°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος, που δεν παραλείπει πάντως να τονίσει πως το επόμενο Σαββατοκύριακο, αν και το πρώτο του Σεπτεμβρίου, θα είναι μάλλον καλοκαιρινό: «Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι το προσεχές Σαββατοκύριακο, εάν όλα κυλήσουν όπως φαίνεται, θα επικρατήσει πάλι αρκετή ζέστη ιδιαιτέρως στην κεντρική και νότια Ελλάδα, με τον υδράργυρο να φλερτάρει με τους 36-37°C για τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρονότιας πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Θηλυκή εταιρεία» κατασκόπων: Πώς 40 Σέρβες δρούσαν στο Κοσσυφοπέδιο χρησιμοποιώντας τα κάλλη τους

Κόσμος 08.09.2025
Οι συγκεκριμένες γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο φέρονται να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις με Κοσοβάρους, συμπεριλαμβανομένων μελών της αστυνομικής δύναμης και άλλων επαγγελματιών.

Ανήλικος γρονθοκόπησε 60χρονο σε δημόσιο χώρο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 08.09.2025
Ο 14χρονος έριξε στο οδόστρωμα τον 60χρονο, τον χτύπησε και τον εξύβρισε

EuroBasket 2025: Η Εθνική Ελλάδας νίκησε το Ισραήλ με 84‑79 και πέρασε στους προημιτελικούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 37 πόντους του Αντετοκούνμπο και καθοριστικές λύσεις από Σλούκα και Παπανικολάου, η Ελλάδα συνεχίζει με στόχο το μετάλλιο

Θρασύτατη ληστεία στην Ηλεία: Μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ τα ξημερώματα και «σήκωσαν» ΑΤΜ

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους

Βύθιση σκάφους στον κόλπο του Αγιου Όρους ‑ Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων αλλοδαπών στον κόλπο Αγίου Όρους

Ιστορικό τζάκποτ 1,79 δισεκατομμυρίων έπειτα από τρεις μήνες χωρίς νικητή

Κόσμος Χτες
Δύο τυχεροί παίκτες από το Μιζούρι και το Τέξας κέρδισαν το ποσό των 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Απόπειρα αυτοκτονίας στο Ηράκλειο: 23χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ενώ αναμένεται να διακομιστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Ισίμπα ‑ Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοί του

Κόσμος Χτες
«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου στην προεδρία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Ισίμπα

Πέθανε η φωτογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μαρία Μαρόγιαννη

Ελλάδα Χτες
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο για την απώλεια της Μαρίας Μαρόγιαννη

Χανιά: Μαχαίρωσαν δύο άτομα μέσα στο σπίτι τους – Αναζητούνται οι δράστες

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες, μετά το περιστατικό αποχώρησαν από το σημείο του εγκλήματος και αναζητούνται

Ζαγόρι: Ανασύρθηκε σορός γυναίκας που είχε πέσει σε χαράδρα

Ελλάδα Χτες
Η σορός παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης

Θρίλερ στη Μελβούρνη: Διπλή δολοφονία ανηλίκων από συμμορία νεαρών

Κόσμος Χτες
Δύο αγόρια, 12 και 15 ετών, βρέθηκαν νεκρά μετά από άγριες επιθέσεις με μαχαίρι