E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύψεις για σκανδαλώδεις αμοιβές στο Ερρίκος Ντυνάν

Τι προέκυψε από την κατάθεση Μαρτίνη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2017 | 22:39

Αποκαλύψεις για σκανδαλώδεις αμοιβές στο Ερρίκος Ντυνάν

Ξεπερνούν τα όρια της πρόκλησης οι αμοιβές που δίνονταν στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν επί προεδρίας Ανδρέα Μαρτίνη. Το παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι υπήρξε γιατρός με αποδοχές που άγγιζαν το 1 εκατ. ευρώ. Στο άκουσμα αυτού του αριθμού, κάποιοι βουλευτές είπαν: «με αυτά τα χρήματα που δίνονταν, πώς να μην πέσει έξω το νοσοκομείο;».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών αποκαλύφθηκε ότι η υπεύθυνη λογιστηρίου που προήχθη σε γενική διευθύντρια λάμβανε 16.000 ευρώ τον μήνα, ενώ πήρε και μπόνους 85.000 ευρώ.

«Πώς να μην πέσει έξω το νοσοκομείο;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις για το αν υπήρξε γιατρός με αποδοχές 1 εκατ. ευρώ. «Υπήρξε», απάντησε ο κ. Μαρτίνης και πρόσθεσε πως «γενικώς υπήρξαν τέτοιοι μισθοί που ήταν ανάλογοι με τον ανταγωνισμό» που αποτέλεσαν «εισήγηση του μάνατζερ του νοσοκομείου».

Και στη σημερινή συνεδρίαση δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τις προσλήψεις στο νοσοκομείο και τα αιτήματα διορισμών ύστερα από σύσταση πολιτικών προσώπων. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις για να διορίσει την πεθερά του κ. Αβραμόπουλου και σήμερα ρωτήθηκε εάν εκείνη εργαζόταν στο γραφείο του και ένα λάμβανε ως αμοιβή 3.000 ευρώ το μήνα. Ο ίδιος αντί άλλης απάντησης, αναρωτήθηκε εάν η ίδια γνωρίζει που ήταν το γραφείο του.

Στην επιτροπή έφθασε από τον γενικό γραμματέα του νοσοκομείου, λίστα με αιτήματα διορισμών στο Ερρίκος Ντυνάν. Ακούστηκαν πολλά ονόματα και από βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, όπως του Κώστα Σημίτη, Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Σιούφα, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Γιώργου Σουφλιά, αλλά και του Παναγιώτη Κουρουμπλή κ.ά. «Ο κ. Κουρουμπλής επί ΠΑΣΟΚ ήταν κάθε τόσο στο γραφείο μου και όταν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να με βρίζει», σχολίασε ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανήρτησε στο twitter λίστα που εμφανίζεται το όνομα της κ. Κυπραίου που εργαζόταν στον Κων/νο Μητσοτάκη.

«Η πόρτα του γραφείου μου ήταν πάντα ανοιχτή, άλλοι μου ζητούσαν κάτι, άλλοι το θεωρούσαν τσιφλίκι τους», απάντησε ο κ. Μαρτίνης που απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την λίστα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο