E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Πέρασαν στα χέρια του οι μετοχές του Φ. Μπόμπολα στο κανάλι

Δημοσίευση 22/5/2017 | 18:24

Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ποσοστό 20% της "Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Η είσοδος του ομογενή επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείες και των πιστωτριών τραπεζών για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή της μεταβίβασης του 20% του Mega μέσω συμβολαιογραφικής πράξης έγινε λόγω της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας, με την Grand Thorton να έχει αναλάβει το έργο της σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου και μελέτης αναγκών και προϋποθέσεων για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Τηλέτυπος.

Η ανακοίνωση της Πήγασος

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρά τώρα, τι συμβαίνει με τη Britney Spears;

Tabloid 10.09.2025
Ένα χρονολόγιο των τελευταίων ετών

Ξεκαρδιστικό βίντεο για τον ημιμαραθώνιο Κρήτης: 200.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Χιούμορ Χτες
«Με 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν έχεις δικαιολογία για να μην έρθεις στο νησί να τρέξεις», λένε με νόημα οι διοργανωτές

Σοφία Καρβέλα: «17 χρόνια νηφάλια, ό,τι κι αν γίνει δεν πιάνω ούτε ποτό ούτε ναρκωτικό»

Tabloid Χτες
Με μια ειλικρινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Σοφία Καρβέλα γιόρτασε μία από τις πιο σημαντικές επετείους της ζωής της

Τζούλια Νόβα: Οι πόζες με μπικίνι που ξεσήκωσαν τους followers

Social Χτες
Μπορεί ο Σεπτέμβριος να έχει μπει για τα καλά, όμως η παρουσιάστρια βρίσκεται ακόμα σε vacation mood

Παύλου σε Χατζίδου: Να μην συνεχίζεις την εκπομπή στο σπίτι και σκοτωνόμαστε!

Tabloid Χτες
Ο Ετεοκλής Παύλου και η Ελένη Χατζίδου ετοιμάζονται να επιστρέψουν

Η Αντζελίνα Τζολί έκανε σέξι εμφάνιση με γόβες και καμπαρντίνα

Tabloid Χτες
Στο Φεστιβάλ του Τορόντο, 13 χρόνια μετά την εμβληματική στιγμή των Όσκαρ

Πασίγνωστος έλληνας ηθοποιός βρέθηκε με την Τζένιφερ Λόπεζ σε έξοδό της στο Μπέβερλι Χιλς

Tabloid Χτες
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε δίπλα στην Τζένιφερ Λόπεζ κατά τη διάρκεια βραδινής της εξόδου στο Beverly Hills

Ανθή Βούλγαρη σε βουλευτή της ΝΔ: «Αμα θέλετε να κάνουμε τις γλάστρες να πάμε σπίτι μας»

Tabloid Χτες
«Είστε πολύ ασεβής» είπε μεταξύ άλλων η Ανθή Βούλγαρη στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη

Γιώργος Χρανιώτης: Χρωστάω μια συγγνώμη σε μία κοπέλα που δεν ζει, μπορεί άθελά μου να συνέβαλα και εγώ σε αυτό

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε μία πρώην συνεργάτιδά του, η οποία δεν είναι πια στη ζωή