E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανός αστροφυσικός: «Τα φάρμακα για το Πάρκινσον με έκαναν παιδόφιλο»

Το δικαστήριο δέχτηκε την υπερασπιστική του γραμμή και τον άφησε ελεύθερο

Δημοσίευση 12/3/2017 | 19:54

Βρετανός αστροφυσικός: «Τα φάρμακα για το Πάρκινσον με έκαναν παιδόφιλο»

Σκανδάλισε την κοινή γνώμη της Βρετανίας, από την στιγμή που κατηγορήθηκε για ενασχόληση με την παιδική ποpνογραφία. Ο 59χρονος διακεκριμένος αστροφυσικός χρησιμοποίησε μια πρωτότυπη και επιτυχημένη, όπως αποδείχτηκε, υπερασπιστική γραμμή, υποστηρίζοντας πως οι τάσεις του οφείλονταν σε παρενέργειες από την χρήση των φαρμάκων για την νόσο του Πάρκινσον, από την οποία και πάσχει.

Ο Τζέρεμι 'Αλινγκτον-Σμιθ, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ντάραμ, είχε αποκαλυφθεί ότι επί πέντε χρόνια βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναίκες με κοντές φούστες και σορτς σε δημόσιους χώρους, καθώς και άλλες να γδύνονται, χρησιμοποιώντας μια κάμερα κινητού τηλεφώνου στερεωμένη κάτω από μια πόρτα.

Επίσης, όπως ανακάλυψε η αστυνομία, είχε «κατεβάσει» στους υπολογιστές του σπιτιού και του γραφείου του στο πανεπιστήμιο χιλιάδες φωτογραφίες παιδιών που κακοποιούνταν σεξουαλικά, ενώ ο ίδιος είχε σχεδιάσει πάνω από 4.000 παρόμοιες εικόνες. Είχε ακόμη δημιουργήσει ένα «εγχειρίδιο παιδοφίλων', που περιείχε συμβουλές για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, στο οποίο είχε συμπεριλάβει μερικά από τα σχέδιά του.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεσή του, τον άφησε ελεύθερο, αλλά τον υποχρέωσε σε τριετή κοινοτική υπηρεσία υπό στενή εποπτεία. Το καθοριστικό επιχείρημα του πρώην πανεπιστημιακού, ο οποίος είχε παραιτηθεί ατιμασμένος μετά τις αποκαλύψεις, ήταν ότι ανέπτυξε υπερσεξουαλικότητα και αδυναμία να ελέγξει τις σεξουαλικές ορμές του, λόγω της λήψης φαρμάκων για το Πάρκινσον.

Είχε επίσης ζητήσει ιατρική βοήθεια για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία, όπως αποδείχθηκε από τη συμπεριφορά του. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δεν συνειδητοποιούσε πως έκανε κάτι παράνομο, καθώς δεν κακοποίησε στην πραγματικότητα κανένα παιδί. Είπε πως ό,τι έκανε, γινόταν μόνο για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση και προέβαλε ότι δεν μπορούσε να ξέρει τις ηλικίες των παιδιών στις φωτογραφίες που είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.

«Είναι σημαντικό η κοινή γνώμη να καταλάβει γιατί ένας άνδρας που διέπραξε αδικήματα για τα οποία θα αναμενόταν να πάει κατευθείαν στη φυλακή, δεν πρόκειται να πάει», δήλωσε ο δικαστής Κρίστοφερ Πρινς, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

Ο δικαστής αναγνώρισε ότι ο κατηγορούμενος, μετά από «μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα», στη διάρκεια της οποίας «είχε μεγάλη συνεισφορά στο πεδίο της αστροφυσικής», όντως επηρεάσθηκε από τη φαρμακευτική θεραπεία του. Επιφανείς γιατροί που κλήθηκαν ως μάρτυρες στη δίκη, επιβεβαίωσαν ότι τέτοιες ψυχικές παρενέργειες είναι πιθανό να συμβούν σε παρκινσονικούς ασθενείς.

Ο δικαστής προειδοποίησε όμως τον αστροφυσικό ότι αν υποπέσει ξανά στα ίδια παραπτώματα, την επόμενη φορά δεν θα γλιτώσει τη φυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: «Ατομα με κράνη εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων»

Ελλάδα 15.03.2026
Νέα καταγγελία για περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

23χρονος έπεσε από μπαλκόνι στη Γαστούνη ‑ Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ελλάδα 15.03.2026
Ο άνδρας επιχειρήσε να μετακινηθεί από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Βίντεο‑ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης

Ελλάδα 15.03.2026
Το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά τις παραβάσεις του αστυνομικού

F1: Ματαιώνονται και επίσημα τα GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία

Αθλητικά Νέα 15.03.2026
Η F1 επιβεβαίωσε και επίσημα ότι οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία δεν θα διεξαχθούν φέτος λόγω του πολέμου στο Ιράν

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Τέσσερις προσαγωγές Τούρκων υπηκόων

Ελλάδα 15.03.2026
Τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου στη λεωφόρο Μαραθώνος και στη συνέχεια διέφυγαν

Βίντεο από την επίθεση FPV drone στην αμερικανική στρατιωτική βάση «Victory» στη Βαγδάτη

Κόσμος 15.03.2026
Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρεται ότι drone με κάμερα επιτέθηκε σε αμερικανική εγκατάσταση

Σοκ στην Κέρκυρα: Ανήλικη έπεσε στο κενό από τη σκηνή του δημοτικού θεάτρου ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 15.03.2026
Το κενό βρίσκεται δίπλα από την σκηνή και, όπως καταγγέλουν οι γονείς, είχε καλυφθεί απλά με ένα πανί

Βερολίνο: Αγριογούρουνο έκανε... βόλτα σε εμπορικό κέντρο ‑ Το έδιωξαν αστυνομικοί με ασπίδες

Κόσμος 15.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, το αγριογούρουνο μπήκε στο εμπορικό κέντρο από τις συρόμενες γυάλινες πόρτες και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους

Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ψαράς

Ελλάδα 15.03.2026
Τον 81χρονο εντόπισε κάτοικος της περιοχής που συμμετείχε στις έρευνες με τη βάρκα του

Ήπιε 3 λίτρα μπύρα στο διάλειμμα και απολύθηκε ‑ Aποζημιώθηκε με ... 47.000 ευρώ

Κόσμος 15.03.2026
Και όμως, εργαζόμενος κατάφερε να πιει 3 λίτρα μπύρας εν ώρα διαλλείματος από την εργασία του, να απολυθεί και να πάρει αποζημίωση 47.000 ευρώ από την εταιρεία του

Χαλκίδα: Κρατούμενος απέδρασε από την αστυνομική διεύθυνση και έτρεχε ξυπόλυτος στον δρόμο

Ελλάδα 15.03.2026
Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα

Ανήλικη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στα Χανιά ‑ Βιντεοσκοπούσαν την άρρωστη πράξη τους

Ελλάδα 15.03.2026
Η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις για την υπόθεση