E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετά το Brexit, το Bregret με 80.000 σικέ υπογραφές σε καμπάνια

Οι Βρετανοί μετάνιωσαν

Δημοσίευση 27/6/2016 | 08:36

Μετά το Brexit, το Bregret με 80.000 σικέ υπογραφές σε καμπάνια

Τι έρχεται μετά το «Brexit»; Για κάποιους από τους ψηφοφόρους του Leave, η απάντηση είναι ανησυχία, πανικός και... «Bregret».

Η βρετανική εφημερίδα Independent σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι που στήριξαν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ εκφράζουν την οργή τους, εν μέσω ισχυρισμών ότι κάποιοι από όσους ψήφισαν Brexit έχουν μετανιώσει για την απόφασή τους.

Εργαζόμενοι σε εκλογικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι υπήρξαν τηλεφωνήματα από ψηφοφόρους που τους ρωτούσαν εάν μπορούν να αλλάξουν την ψήφο τους, ενώ κάποιοι άλλοι παραδέχθηκαν δημοσίως ότι χρησιμοποίησαν την ψήφο τους ως ψήφο διαμαρτυρίας, καθώς ήταν σίγουροι ότι η Βρετανία θα παρέμενε στην ΕΕ.

Καθώς η στερλίνα κατέρρεε και οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονταν στο «κόκκινο», ορισμένοι από τους ψηφοφόρους του «Leave» δήλωναν προδομένοι μετά και από την παραδοχή του Νάιτζελ Φάρατζ ότι η αφίσα που υποσχόταν εκατομμύρια λίρες στο NHS -χρήματα που λεγόταν ότι θα εξοικονομούνταν από τα κονδύλια της χώρας προς την ΕΕ- ήταν «λάθος».

Ψηφοφόρος είπε στο BBC ότι εάν γνώριζε τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που θα είχε το Brexit για την οικονομία, θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής. Ο άνδρας είπε: «Με σοκάρει το γεγονός ότι ψηφίσαμε να φύγουμε, δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό. Δεν πίστευα ότι η ψήφος μου θα μετρήσει τόσο πολύ, θεωρούσα ότι απλά θα παραμέναμε».

Εν τω μεταξύ, ψηφοφόροι και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιούν στο Twitter το hashtag #WhatHaveWeDone («τι κάναμε») για να εκφράσουν την θλίψη τους και την οργή τους για το αποτέλεσμα.

Ακόμα και ολόκληρες περιοχές που ψήφισαν υπέρ του Brexit εκφράζουν τώρα την ανησυχία τους. Η Κορνουάλη, η οποία ψήφισε Brexit σε ποσοστό 56,52%, ζητά τώρα «προστασία» από τη βρετανική κυβέρνηση και χρηματοδότηση ισόποση με αυτή που λάμβανε από την ΕΕ. Η περιοχή λαμβάνει εκατομμύρια λίρες τον χρόνο από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι σικέ υπογραφές

Οι μετανοημένοι ψηφοφόροι υπέρ του Brexit, καθώς υποτίθεται πως συνειδητοποιούν τις συνέπειες της επιλογής τους, αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία να επανορθώσουν το σφάλμα τους. Γι' αυτό και η συλλογή υπογραφών υπέρ της επανάληψης του δημοψηφίσματος αμέσως τη στήριξη άνω των 3 εκατομμυρίων ατόμων.

Παρόλ' αυτά, οι υπηρεσίες του βρετανικού κοινοβουλίου, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψιν τους το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος, έλεγξαν προσεκτικά τις υπογραφές. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι κάποιες δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών (περίπου 80.000) ανήκουν σε μη Βρετανούς πολίτες -και άρα είναι άκυρες. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν υπογραφές κατοίκων Ισλανδίας, Νήσων Κέιμαν, Τυνησίας κ.α., ενώ 39.000 δήλωσαν ότι ζουν στο Βατικανό. Το οποίο, επισήμως τουλάχιστον, εμφανίζει πληθυσμό μόλις 800 ατόμων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του