E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιος είναι ο «βαρώνος» της Greek Mafia που απειλούσε τον Πανούση

Αφορμή τα εμπόδια που φερόταν να βάζει ο τότε υπουργός Προστασίας στα αιτήματά τους

Δημοσίευση 11/11/2015 | 12:27

Ποιος είναι ο «βαρώνος» της Greek Mafia που απειλούσε τον Πανούση

«Θα του λιώσω το κεφάλι». Είναι μία φράση, που εκστομίζεται από «βαρώνο» της ελληνικής μαφίας κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και αφορά, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση.

Αφορμή της συζήτησης ανάμεσά τους ήταν τα εμπόδια που φερόταν να βάζει ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στα αιτήματά τους και τις ευνοϊκές για κείνους νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ η συνομιλία έχει καταγραφεί από τον κοριό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια νόμιμων συνακροάσεων επικοινωνιών έγκλειστων μελών της οργάνωσης. Την ίδια περίοδο έχουν καταγραφεί και οι συνομιλίες του στελέχους της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λάμπρου με το μέλος των Πυρήνων.

Ο αρχηγός της Greek Mafia, σε συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει παραδεχθεί τις φιλικές σχέσεις και τη συμπαράσταση του προς τους Πυρήνες της Φωτιάς, εκφράζοντας τον σεβασμό του για τη στάση που τηρούν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχηγικό μέλος της ελληνικής μαφίας το 2013 φερόταν από τις διωκτικές αρχές να είχε υπογράψει συμβόλαιο θανάτου ύψους 250 χιλ. ευρώ για τον μέχρι χθες διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σταύρο Σταυρόπουλο, ο οποίος κατά την θητεία του στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε ερευνήσει και αποκαλύψει τη δράση των αρχηγών της ελληνικής μαφίας.

Εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου, σύμφωνα με ηχογραφημένες συνομιλίες, ήταν ο 34χρονος «ταξιτζής»-χούλιγκαν, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για την φονική συμπλοκή οπαδών στη Λ. Παιανίας το 2007, με θύμα τον Μιχάλη Φιλόπουλο.

Ο φερόμενος δολοφόνος, ανήκε στο περιβάλλον του έγκλειστου βαρυποινίτη του Χαϊδαρίου, όπως και ο δολοφονημένος φίλος του, γνωστός ως «Πιτσίλας», ο οποίος ήταν ανάμεσα στους ποινικούς υπόπτους για τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και δολοφονήθηκε στις 21 Μαΐου 2014 στον Κορυδαλλό.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν, ότι επονομαζόμενος «Ράμπο», από χούλιγκαν, είχε αναβαθμιστεί αρχικά ως βομβιστής και στη συνέχεια ως εκτελεστής της Greek Mafia. Φερόταν να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο «συμβόλαια θανάτου» με το ένα να αφορά τον «καταργημένο» αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο «Ράμπο» συνελήφθη στις 24 Ιανουαρίου 2013, ένα μήνα μετά την «υπογραφή» ύψους 250.000 ευρώ για τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο δίκτυο που τον υπέθαλπε ήταν και ο μετέπειτα νεκρός «Πιτσίλας». Εκτίει 12ετή ποινή φυλάκισης για συνέργεια στη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου και βρίσκεται στις φυλακές Πατρών, όπου κατά τη διάρκεια πρόσφατης έρευνας αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής στο κελί του, είχαν εντοπιστεί «θανατηφόρα» σημειώματα, τα οποία αφορούσαν αστυνομικό που τον είχε συλλάβει και της ανακρίτριας, που είχε χειριστεί την υπόθεσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Ράμπο» και «Πιτσίλας» είχαν κάνει αρκετά επισκεπτήρια στον Κορυδαλλό συμμετέχοντας σε «συσκέψεις» με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Ελλάδα 26.04.2024
Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική Χτες
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα Χτες
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος Χτες
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo