E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του καλοκαιριού

Δημοσίευση 4/7/2017 | 00:09

6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα

Τώρα που το καλοκαίρι καλά κρατεί και η ζέστη γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη, ο περισσότερος κόσμος τρέχει στις κοντινές παραλίες για να δροσιστεί πλάι στη θάλασσα.

Επειδή όμως όσο περνούν τα χρόνια, ο ήλιος γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για το δέρμα, για όποιον δεν προσέξει αρκετά παραμονεύουν εγκαύματα. Κυρίως στα πρώτα μπάνια, που το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και λευκό, είναι σύνηθες να καίγεται.

Ο πόνος και το τσούξιμο που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα είναι αφόρητα, ιδιαίτερα αν είναι μεγάλου βαθμού, ενώ χρήζουν άμεσης θεραπείας.

Διαβάστε πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, ώστε να ανακουφιστείτε όσο πιο άμεσα γίνεται.

Κομπρέσες και ντους:

Τοποθετήστε δροσερές κομπρέσες στα σημεία των εγκαυμάτων και αφήστε τις να δράσουν για 15-20 λεπτά.

Εναλλακτικά, κάντε ένα δροσερό ντους/μπάνιο και αφού βγείτε ταμπονάρετε το δέρμα απαλά, ώστε να μην το ερεθίσετε παραπάνω με το σκούπισμα.

Αναλγητικά:

Πάρτε ένα αναλγητικό για τον πόνο σε περίπτωση που δεν αντέχετε. Να ξέρετε ότι η θεραπεία θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 ημέρες, μέχρι να δείτε αλλαγή.

Όχι άλλη έκθεση στον ήλιο:

Προφανώς και δεν πρέπει να βγάλετε στον ήλιο το δέρμα που υποφέρει από έγκαυμα. Οφείλετε να περιμένετε μέχρι αυτό να περάσει εντελώς και τότε μπορείτε να βγείτε ξανά στον ήλιο, αρκεί να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 25.

Πολλά υγρά:

Τα εγκαύματα οδηγούν στην απώλεια υγρασίας του οργανισμού μέσα από το δέρμα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πίνετε πάρα πολύ νερό, ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Επιπλέον, καλύτερα να μην καταναλώνετε αλκοόλ, διότι συμβάλει στην αφυδάτωση.

Ενυδάτωση:

Φροντίστε να προμηθευτείτε  μια ενυδατική κρέμα, χωρίς πρόσθετα αρώματος, την οποία θα εφαρμόζετε στο δέρμα συχνά μέσα στην ημέρα και ειδικότερα, μετά το ντους ή το μπάνιο σας, ώστε να συγκρατήσετε καλύτερα την υγρασία στο δέρμα.

Αποφύγετε τα ενυδατικά λάδια, αφού συγκρατούν τη θερμότητα του δέρματος.

Η χρήση της ενυδατικής κρέμας θα κρατήσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, για να προλάβετε το ξεφλούδισμα.

Βαμβακερά ρούχα:

Μη ξεχνάτε να φοράτε βαμβακερά ή λινά λευκά ρούχα, σε φαρδιά γραμμή, ώστε να επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να μην το πιέζουν.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν χοντρή ύφανση, για να μην επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στο δέρμα.