E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To μεγαλύτερο αφιέρωμα στη Nutella που έγινε ποτέ

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα Nutella, αρπάξτε τα κουτάλια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 6/2/2014 | 00:00

To μεγαλύτερο αφιέρωμα στη Nutella που έγινε ποτέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Nutella (5 Φεβρουαρίου), δείτε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτήν τη νοστιμιά, που έχει φανατικούς σε όλο τον κόσμο!

Η Nutella είναι προϊόν της ιταλικής εταιρείας Ferrero. Ο Pietro Ferrero, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '40, στο ζαχαροπλαστείο του πειραματιζόταν με τη σοκολάτα, φτιάχνοντας διάφορα γλυκίσματα που έμοιαζαν με τη σημερινή Nutella. Αργότερα, το 1951, διέθεσε μια κρεμώδη εκδοχή της με την ονομασία «Supercrema». Όταν το 1963 ανέλαβε ο γιος του, Michele Ferrero, άλλαξε το όνομά της και τροποποίησε τη σύνθεσή της. Το πρώτο βαζάκι Nutella βγήκε από το εργοστάσιο στις 20 Απριλίου 1964 και από τότε γλυκαίνει όλο τον πλανήτη.

Η Παγκόσμια Μέρα Nutella ήταν μια ιδέα της blogger Sara Rosso.

Αφού δείτε αυτήν και αυτήν τη συνταγή, δοκιμάστε και την παρακάτω!

Δοκιμάστε να φτιάξετε και μπακλαβά με Νutella!

Θα χρειαστείτε:

3/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι Nutella
1/2 φλιτζάνι ψημένα φουντούκια, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα φιστίκια
1/3 φλιτζάνι καθαρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1/3 φλιτζάνι ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φύλλα για μπακλαβά
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Αναμείξτε το μέλι, το νερό και την κανέλα σε τηγάνι με χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε για δέκα λεπτά και ρίξτε μέσα την κανέλα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς, λιώστε καλά τη Nutella σε φούρνο μικροκυμάτων. Ρίξτε κανέλα, καρύδια και αλάτι σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα με τη Nutella και μετά αφήστε το στην άκρη. Λαδώστε το ταψί σας, βάλτε πέντε φύλλα λαδωμένα στον πάτο, έπειτα το μείγμα με τη Nutella και έπειτα άλλα 5 φύλλα μπακλαβά, ξανά το μείγμα με τη Nutella και έπειτα 5 φύλλα, για να το κλείσετε. Ψήστε το στους 250 βαθμούς για 40 λεπτά, έπειτα κάντε βαθιές χαρακιές και ρίξτε το σιρόπι με το μέλι.

Πουτίγκα ψωμιού με Nutella και σταφίδες

500 γραμμάρια ψωμί κομμένο σε κυβάκια
2 φλιτζάνια γάλα
4 κρόκοι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
6 κουταλάκια σούπας Nutella

Ρίξτε το γάλα στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί και ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίξτε το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων και βάλτε το στην κατσαρόλα. Αφήστε το μέχρι να πήξει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε την κουβερτούρα και τις σταφίδες και ανακατέψτε. Βάλτε το ψωμί σε ένα σκεύος, ρίξτε το σοκολατένιο μείγμα και ανακατέψτε. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και περιχύστε το με Nutella!