E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλτσα σόγιας 360 ετών στα παϊδάκια στο μενού για τον Τραμπ

Δείπνο προς τιμήν του αμερικανού προέδρου στη Νότια Κορέα

Δημοσίευση 7/11/2017 | 17:15

Σάλτσα σόγιας 360 ετών στα παϊδάκια στο μενού για τον Τραμπ

Σάλτσα σόγιας που είχε παρασκευαστεί πριν από 360 χρόνια, όπως και το αγαπημένο ψάρι του προέδρου των ΗΠΑ, θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δείπνο στον Κυανό Οίκο, που ονομάζεται έτσι λόγω των μπλε κεραμιδιών στη στέγη του, ένα σύνολο κτιρίων που αποτελούν την επίσημη κατοικία του νοτιοκορεάτη προέδρου στη Σεούλ, περιλαμβάνει πιάτο με μοσχαρίσια παϊδάκια που συνοδεύονται «με εξαιρετική σάλτσα σόγιας 360 ετών», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού προεδρικού μεγάρου.

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της νοτιοκορεάτικης γαστρονομίας. Παρασκευάζεται από διάσημους τεχνίτες και υφίσταται ζύμωση επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες και πωλείται αντί δεκάδων χιλιάδων δολαρίων το λίτρο.

Κατά τη διάρκεια έκθεσης γαστρονομίας το 2012, μια ομάδα από τεχνίτες παρουσίασε μια σάλτσα που παρασκευάστηκε, σύμφωνα με αυτούς, πριν από 450 χρόνια, που πωλείτο αντί 100 εκατομμυρίων γουόν (77.000 ευρώ). Άλλο πιάτο του αποψινού δείπνου θα είναι γλώσσα ψητή, το αγαπημένο ψάρι του Τραμπ.

«Το μενού είναι προσαρμοσμένο σε τοπικές γεύσεις, παραδοσιακές, οι οποίες μπορεί επίσης να είναι του γούστου του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

To δείπνο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα πολύ αμερικάνικα εδέσματα που προσφέρθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία από τον πρωθυπουργό Σίνζο 'Αμπε, με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατηρεί πολύ πιο θερμές σχέσεις συγκριτικά με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-Ιν.

Μερικές ώρες μετά τη άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Τόκιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Σίζνο Αμπε έφαγαν χάμπουργκερ με τυρί κέτσαπ. Το μπιφτέκι του ήταν από αμερικανικό βοδινό. Και το κυρίως πιάτο ήταν μπριζόλα. Στο αποψινό δείπνο υπάρχει επίσης γαρίδα που αλιεύτηκε κοντά σε απομακρυσμένα νησάκια στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το προεδρικό μέγαρο, τα οποία διεκδικούν η Σεούλ και το Τόκιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρύσπα: Μιλά πρώτη φορά για το χωρισμό της – «Δύσκολη πίστα, δεν το περίμενα»

Tabloid 05.02.2026
Η Χρύσπα βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο διαζύγιό της από τον Παναγιώτη Νικολάου

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα

Tabloid 05.02.2026
Πένθος για τη Νίκη Κάρτσωνα, η οποία τις τελευταίες ώρες θρηνεί για τον θάνατο της μητέρας της, Τζένης

Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Πριν από ένα χρόνο διαγνώστηκα με αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα»

Tabloid 05.02.2026
Καλεσμένη στο Happy Day ήταν σήμερα 5/2 η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και μίλησε για όλα

Britney Spears: «Νιώθω τυχερή που είμαι ζωντανή» ‑ Νέα ανάρτηση με αιχμές για την οικογένειά της

Tabloid 05.02.2026
Η τραγουδίστρια προχώρησε σε νέες δηλώσεις μέσω Instagram, κάνοντας αναφορές στο οικογενειακό της περιβάλλον

Η Βόρεια Κορέα «εκτελεί δημόσια εφήβους» επειδή είδαν το Squid Game

Παράξενα Χτες
Μαρτυρίες φυγάδων περιγράφουν εκτελέσεις, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και δημόσιους εξευτελισμούς για όσους βλέπουν νοτιοκορεατικές σειρές

Δώρα Χρυσικού για τον καρκίνο της: «Εκείνη την περίοδο ευχόμουν να πίστευα στον Θεό – Ζήλεψα όσους πιστεύουν»

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός αναφέρεται στη γνώση, τη χημειοθεραπεία και στη σχέση της με την έννοια της πίστης

Στο νοσοκομείο ο Τσάνινγκ Τέιτουμ: Αυτό θα είναι δύσκολο, έγραψε

Social Χτες
Ο ηθοποιός ενημέρωσε τους θαυμαστές του ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από εξάρθρωση ώμου

Παπαδοπούλου: Συγκλονίζει για τον καρκίνο – «Με είχαν ξοφλημένη από τη ζωή»

Tabloid Χτες
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Νέες φωτογραφίες από την αποκατάστασή της

Tabloid Χτες
«Δεν ξέρω πώς αντέχω, αλλά δεν τα παρατάω»