E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλτσα σόγιας 360 ετών στα παϊδάκια στο μενού για τον Τραμπ

Δείπνο προς τιμήν του αμερικανού προέδρου στη Νότια Κορέα

Δημοσίευση 7/11/2017 | 17:15

Σάλτσα σόγιας 360 ετών στα παϊδάκια στο μενού για τον Τραμπ

Σάλτσα σόγιας που είχε παρασκευαστεί πριν από 360 χρόνια, όπως και το αγαπημένο ψάρι του προέδρου των ΗΠΑ, θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δείπνο στον Κυανό Οίκο, που ονομάζεται έτσι λόγω των μπλε κεραμιδιών στη στέγη του, ένα σύνολο κτιρίων που αποτελούν την επίσημη κατοικία του νοτιοκορεάτη προέδρου στη Σεούλ, περιλαμβάνει πιάτο με μοσχαρίσια παϊδάκια που συνοδεύονται «με εξαιρετική σάλτσα σόγιας 360 ετών», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού προεδρικού μεγάρου.

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της νοτιοκορεάτικης γαστρονομίας. Παρασκευάζεται από διάσημους τεχνίτες και υφίσταται ζύμωση επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες και πωλείται αντί δεκάδων χιλιάδων δολαρίων το λίτρο.

Κατά τη διάρκεια έκθεσης γαστρονομίας το 2012, μια ομάδα από τεχνίτες παρουσίασε μια σάλτσα που παρασκευάστηκε, σύμφωνα με αυτούς, πριν από 450 χρόνια, που πωλείτο αντί 100 εκατομμυρίων γουόν (77.000 ευρώ). Άλλο πιάτο του αποψινού δείπνου θα είναι γλώσσα ψητή, το αγαπημένο ψάρι του Τραμπ.

«Το μενού είναι προσαρμοσμένο σε τοπικές γεύσεις, παραδοσιακές, οι οποίες μπορεί επίσης να είναι του γούστου του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

To δείπνο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα πολύ αμερικάνικα εδέσματα που προσφέρθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία από τον πρωθυπουργό Σίνζο 'Αμπε, με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατηρεί πολύ πιο θερμές σχέσεις συγκριτικά με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-Ιν.

Μερικές ώρες μετά τη άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Τόκιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Σίζνο Αμπε έφαγαν χάμπουργκερ με τυρί κέτσαπ. Το μπιφτέκι του ήταν από αμερικανικό βοδινό. Και το κυρίως πιάτο ήταν μπριζόλα. Στο αποψινό δείπνο υπάρχει επίσης γαρίδα που αλιεύτηκε κοντά σε απομακρυσμένα νησάκια στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το προεδρικό μέγαρο, τα οποία διεκδικούν η Σεούλ και το Τόκιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα: Η πρώτη θαλάσσια απόδραση μετά τους όρκους αγάπης στην Πάρο

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η πρώτη χαλαρή απόδραση της ηθοποιού και του αθλητή

Το βίντεο με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου να χαλαρώνει δίπλα σε πισίνα

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Δευτέρα με μυαλό στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, γράφει η ηθοποιός και παρουσιάστρια

«Το σόι σου»: Πότε κλείνει η αυλαία για φέτος και τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η αγαπημένη κωμωδία του ALPHA αποχαιρετά το κοινό με ένα επεισόδιο γεμάτο εκπλήξεις, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχειά της για τη νέα σεζόν.

Τιλάν Μπλοντό: Το «πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο» παντρεύτηκε

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η 26χρονη Γαλλίδα και ο επί οκτώ χρόνια σύντροφός της και επιχειρηματίας Μπέντζαμιν Ατάλι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης στο Παρίσι

Οι πόζες της Ευγενίας Σαμαρά με μαγιό σε πισίνα στην Πάρο, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η ηθοποιός βρέθηκε στο νησί των Κυκλάδων για την ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα

«Γιατροί ή χασάπηδες;»: Ξέσπασε ο πατέρας της 35χρονης από τη Λιβαδειά που έχασε τη ζωή της λίγες μέρες μετά τη γέννηση του μωρού της

E-Daily 3.Left 29.06.2026
«Μου φάγανε την κόρη μου. Θέλω να αποδοθούν ευθύνες» - ο συντετριμμένος πατέρας μιλά στην κάμερα

Οικονομάκου ‑ Τσερέλα: Τα πρώτα λόγια μετά το 3ημερο γλέντι στην Πάρο! Η αντίδραση της Αθηνάς στο «με το καλό να μεγαλώσετε την οικογένειά σας»

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους στην Αθήνα παρουσία περίπου 10 ατόμων, η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα διοργάνωσαν

Αρναούτογλου: Οι σπαρακτικά δύσκολες τελευταίες ημέρες με την μαμά του

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η μητέρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Κική, έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2026, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που

Σκορδά: Στενή συνεργάτιδά της τα λέει όλα για το τέλος του Buongiorno

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Μιλά ανοιχτά για το κόψιμο της εκπομπής

Αντελίνα Βαρθακούρη: Αποκάλυψε πως παραλίγο να πάρει διαζύγιο με τον Χάρη

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η Αντελίνα Βαρθακούρη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό του Happy Day στον ALPHA, σήμερα Δευτέρα 29/6. Με αφορμή τα γενέθλιά της, μίλησε για την οικογένειά της.

Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Η διαφορά ηλικίας δεν με ενοχλούσε, όμως τώρα είμαι χήρα στα 43»

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η απώλεια του συζύγου της, τον Φεβρουάριο, ύστερα από 16 χρόνια γάμου, υπήρξε μια οδυνηρή εμπειρία για την 43χρονη influencer μόδας