Η σκηνή στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» που ξεσήκωσε τους συντηρητικούς
Αναγκάστηκαν να την κόψουν πολλά σινεμά
Δημοσίευση 16/3/2017 | 14:53

Στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που βγαίνει σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους μία σκηνή έφερε αναστάτωση, φασαρίες και προβλήματα!
Όλα ξεκίνησαν όταν μία σκηνή της ταινίας χαρακτηρίστηκε ως ομοφυλοφιλική και απαγορεύτηκε να παιχτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες πολλών, κυρίως ασιατικών χωρών. Την αρχή της απαγόρευσης έκαναν η Ρωσία και η Κίνα. Έτσι ο Βρετανός ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, που παίζει στην ταινία τον Κόγκσγουορθ, μιλώντας στο CNN δήλωσε: «Οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η ιδέα των γκέι χαρακτήρων που εμφανίζονται στις φανταστικές ιστορίες, φανταστείτε τι θα σκέφτονταν εάν ήταν οι ίδιοι γκέι και δέχονταν αυτόν τον αποκλεισμό».
Ο ηθοποιός Τζος Γκαντ, που υποδύεται τον ΛεΦού, στο τέλος της ταινίας χορεύει για λίγο με έναν άλλον αντρικό χαρακτήρα. Αυτή ήταν και η επίμαχη σκηνή εξαιτίας της οποίας η Ρωσία χαρακτήρισε την ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους, ενώ οδήγησε έναν κινηματογράφο στην Αλαμπάμα να αρνηθεί να την προβάλει. Όμως, ο ΜακΚέλεν, τόνισε ότι η σκηνή δεν είναι καθόλου «επαναστατική».«Για τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τη σκηνή και δεν θέλουν τα παιδιά να δουν την ταινία λένε ανοησίες», είπε ο ΜακΚέλεν και συνέχισε: «Ξέρω ανθρώπους που δεν συμπαθούν τους γκέι και θα κάνουν φασαρία. Είναι μία πολύ μικρή στιγμή στην ταινία, και κανένας δεν πρέπει να το δει με μεγάλο ενθουσιασμό».
Η απαγορευμένη ταινία των Monty Python: Ένας προφήτης…μα τι προφήτης
Η Disney βάζει για πρώτη φορά γκέι σκηνή σε ταινία της
7 παλιές ταινίες που φτιάχτηκαν για θερινό σινεμά
Bob Vylan: Ακυρώνονται εμφανίσεις τους σε Ευρώπη ‑ Κανονικά στο Release Athens
Το Netflix πάει... Σελήνη: Συνεργασία με NASA για να βλέπεις εκτοξεύσεις πυραύλων στο Διάστημα!
Ταινίες εβδομάδας: Jurassic World και το θρυλικό λεωφορείο 47
5+1 τραγούδια των Prodigy που γίνονται 30 ετών
Mario Biondi: Μεταφέρθηκε η συναυλία του στο Λόφο Φιλοπάππου
London Grammar, Aurora και Klangphonics έρχονται στο Release Athens 2025
Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»
ΛΕΞ: Σήμερα η «τιτάνια» συναυλία του στο ΟΑΚΑ – Οδηγίες για τους θεατές
Οι London Grammar επιστρέφουν στην Αθήνα για το Release Athens 2025
Ποιος ήρωας από τα Φιλαράκια είσαι σύμφωνα με το ζώδιό σου
QUIZ Retro 28.06.2025