E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συνέβη όταν ένας Έλληνας παραβίασε το όριο ταχύτητας στην Μεγάλη Βρετανία

Η διαφορά της οδηγικής παιδείας σε Βρετανία και Ελλάδα

Δημοσίευση 1/3/2017 | 10:31

Τι συνέβη όταν ένας Έλληνας παραβίασε το όριο ταχύτητας στην Μεγάλη Βρετανία

Ο Μανώλης Ροδιτάκης είναι από τα Χανιά αλλά ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας τις διαφορές στην οδηγική παιδεία σε Αγγλία και Ελλάδα. Η Βρετανία είναι στην 2η θέση στον κόσμο όσον αφορά στην οδηγική ασφάλεια.

Διαβάστε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

"Γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας αυτες τις ημέρες, μετά το τραγικό πολύνεκρο ατύχημα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ την εμπειρία μου από το UK, μια θετική εμπειρία σε σχέση με την οδηγική παιδεία και πώς αυτή αποκτάται.

Πριν από λίγους μήνες πήρα την πρώτη μου κλήση για υπερβολική ταχύτητα. 59m/h σε ενα τμήμα του M4 που το όριο ειναι 50m/h (ναι καλά διαβάσατε, 50 μίλια όριο σε εθνική οδό). Μου έδωσαν δυο επιλογές: 1. Να πληρώσω πρόστιμο και να πάρω 3 πόντους στο point system ή 2. Να παρακολουθήσω για μία μέρα ενα μάθημα οδικής ασφάλειας σχετικό με την υπερβολική ταχύτητα (Speeding Awareness Course).

Η αστυνομία οργανώνει μαθήματα οδικής ασφαλείας για τους παραβάτες, αντί να τους κόβει απλά πρόστιμα!

Το course κράτησε 4 ώρες, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, έμαθα πολλά και έγινα ακόμα πιο προσεκτικός οδηγός.

Η Βρετανία είναι στη 2η θέση στον κόσμο στην οδική ασφάλεια.

Η οδηγική παιδεία (και η παιδεία γενικότερα) δεν ειναι αφηρημένη έννοια. Καλλιεργείται συστηματικά με συγκεκριμένες δράσεις και στοχευμένα μέτρα.
Για να μην πεθαίνουν παιδιά στην άσφαλτο".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση ιερέων στον Αλέξανδρο Τσουβέλα για βλασφημία μετά την πλάκα με τον παπά

Tabloid 15.09.2025
Κινούνται νομικά και κατά του δήμου Στυλίδας

Η Κάθι Μπέιτς ξεσπά για την απώλεια 45 κιλών: «Ε, λοιπόν, δεν ήταν μόνο το Ozempic»

Tabloid 15.09.2025
Η 77χρονη ηθοποιός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στα Emmy

Δούκισσα Νομικού: Η αντίδραση της σε ερώτηση για την τηλεοπτική της επιστροφή

Tabloid 15.09.2025
Θα επιστρέψει το μοντέλο στην τηλεοπτική ζώνη;

Η Γλυκερία μιλάει για πρώτη φορά μετά τις αντιδράσεις για τις συναυλίες στο Ισραήλ

Media 15.09.2025
Οι Έλληνες καλλιτέχνες δεν ήταν υποστηρικτικοί, δεν έπρεπε να είχε συμβεί αυτή η ανθρωποφαγία

Δημήτρης Αλεξάνδρου για Ιωάννα Τούνη: Αν ένιωθε ότι έπρεπε να είχαμε χωρίσει νωρίτερα, καλά έκανε και το είπε

Tabloid 15.09.2025
Το δικό μου φταίξιμο ήταν ότι δεν πήρα την απόφαση να χωρίσω νωρίτερα, είχε δηλώσει η Instagrammer

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο νοσοκομείο η μητέρα του με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Tabloid 15.09.2025
«Είναι σοβαρά, νοσηλεύεται έχοντας στο πλευρό της τις κόρες της. Όλα αυτά την ώρα που ο Γιώργος Μαζωνάκης τη μήνυε για συκοφαντική δυσφήμηση»