E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθαναν την Britney Spears

Χάκερ βρήκαν την ευκαιρία να... κάνουν πλάκα

Δημοσίευση 27/12/2016 | 12:18

Πέθαναν την Britney Spears

Με όλα αυτά που έχουμε ζήσει μέσα στο 2016, ακόμη ένας θάνατος διασήμου μάλλον δεν θα... σόκαρε. Και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να "σπάσουν" την πλάκα τους, "πεθαίνοντας" τη Britney Spears!

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του George Michael, ένας ακόμη θάνατος που σόκαρε τους λάτρεις της μουσικής, ένα tweet ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση. «Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Θα σας πούμε περισσότερα σύντομα».

Το tweet εμφανίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της Sony Music αλλά δεν ήταν αληθινό. Ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης από χάκερ που δέχτηκε ο λογαριασμός της δισκογραφικής εταιρίας στο twitter. Είχε προηγηθεί ένα tweet που έγραφε μόνο RIP @britneyspears.

Το μήνυμα που ανακοίνωνε το... "θάνατο" της τραγουδίστριας συνόδευε το hashtag #RIPBritney (σ.σ. Rest In Preace – Αναπαύσου εν ειρήνη) και ένα emoticon που έκλαιγε. Δεν άργησε πολύ η Sony να καταλάβει πως είχε δεχτεί επίθεση, να εξαφανίσει το tweet και να ζητήσει συγγνώμη από τη Σπίαρς. Φυσικά η είδηση πως η Sony Music δέχτηκε επίθεση από χάκερς και... πέθανε τη Britney Spears έγινε viral και ακόμη και το CNN διέψευσε πως η γνωστή τραγουδίστρια είχε σκοτωθεί.

Τα δύο μηνύματα γρήγορα διαγράφηκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός της είχε δεχθεί επίθεση χάκερ: «Αυτό διορθώθηκε. Η Sony Music ζητάει συγγνώμη από την Britney Spears και τους θαυμαστές της για τη σύγχυση που προκάλεσε».

Πριν από την απόσυρση των επίμαχων μηνυμάτων, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή Bob Dylan το εξής tweet: «Αναπαύσου εν ειρήνη @britneyspears», όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Το μήνυμα επίσης διαγράφηκε λίγο μετά.

Πίσω από την επίθεση στη Sony Music είναι η ομάδα χάκερ OurMine, που έχει ξανακάνει παραβιάσεις λογαριασμών στο twitter. Μόνο μέσα στο 2016, οι χάκερ της συγκεκριμένης ομάδας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του CEO της Google Sundar Pichai, του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, του CEO του Twitter Jack Dorsey και πολλών άλλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο κατάφεραν και πήραν τη διαχείριση της σελίδας του BuzzFeed, ενώ την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της Netflix και της Marvel στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Αρης Μουγκοπέτρος παίζει ξανά κλαρίνο έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό

Tabloid 13.04.2026
«Κάπου είχαμε μείνει πέρυσι τέτοια μέρα… Εδώ είμαι πάλι», γράφει στην ανάρτησή του

Τατιάνα Στεφανίδου‑Νίκος Ευαγγελάτος: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα το Πάσχα τους στην Πάρο

Tabloid 13.04.2026
Τα στιγμιότυπα που μοιράστηκε η παρουσιάστρια από το βράδυ της Ανάστασης

Survivor: Προς τη δεύτερη φάση της Ένωσης – Ποιος τραγουδιστής θα ανάψει το πάρτι;

Tabloid Χτες
Η ένταση στις ψηφοφορίες και ο αγώνας ασυλίας φέρνουν δραματικές στιγμές στο νέο επεισόδιο

Μεγακλής Βιντιάδης για Γιώργο Λιάγκα: «Πέντε τύποι λένε ό,τι τους έρθει για να γράφουν τα έντυπα»

Tabloid Χτες
Ο τηλεσκηνοθέτης επικρίνει τα σημερινά τηλεοπτικά προγράμματα για το τεχνητό τους μελόδραμα

Θάλεια Ματίκα στο εορταστικό της ΕΡΤ: «Ήρθα κυρίως για το φαγητό» – Τάσος Ιορδανίδης: «Εγώ νόμιζα για μένα»

Tabloid Χτες
Παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι στο «Καλημέρα Είπαμε» με την ηθοποιό και τον παρουσιαστή

Ο Μπεν Αφλεκ χαρίζει στην Τζένιφερ Λόπεζ το μερίδιό του από την έπαυλή τους αξίας 60 εκατ. δολαρίων

Tabloid Χτες
Η κατοικία 3.500 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει 12 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και ένα γήπεδο μπάσκετ

Κατερίνα Καινούργιου: Τι της είπαν για τη βαφή της και πώς αντέδρασε ‑ «Δέχτηκα χυδαία σχόλια»

Tabloid Προχτές
Η παρουσιάστρια του Alpha ξέσπασε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη γέννηση της κόρης της και κάλεσε σε σεβασμό και επιείκεια.

Με γούνα και αυτιά η Καίτη Γαρμπή σε εμφάνιση... λαγουδάκι για το Πάσχα

Social Προχτές
Η τραγουδίστρια έστειλε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Tabloid Προχτές
Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Η Φαίη Ξυλά πόζαρε με μαγιό στη θάλασσα, δείτε φωτογραφία

Social Προχτές
Η ηθοποιός ανέβασε μία εικόνα με καλοκαιρινή διάθεση

Ο ευρηματικός τρόπος της Τουρκάλας ρεπόρτερ Ντενίζ Ακσόι για να φτάσει στο ύψος τον Ταβάρες της Ρεάλ

Παράξενα Προχτές
Η δημοσιογράφος βρήκε λύση στη μεγάλη διαφορά ύψους με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Tabloid Προχτές
Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα