E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθαναν την Britney Spears

Χάκερ βρήκαν την ευκαιρία να... κάνουν πλάκα

Δημοσίευση 27/12/2016 | 12:18

Πέθαναν την Britney Spears

Με όλα αυτά που έχουμε ζήσει μέσα στο 2016, ακόμη ένας θάνατος διασήμου μάλλον δεν θα... σόκαρε. Και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να "σπάσουν" την πλάκα τους, "πεθαίνοντας" τη Britney Spears!

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του George Michael, ένας ακόμη θάνατος που σόκαρε τους λάτρεις της μουσικής, ένα tweet ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση. «Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Θα σας πούμε περισσότερα σύντομα».

Το tweet εμφανίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της Sony Music αλλά δεν ήταν αληθινό. Ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης από χάκερ που δέχτηκε ο λογαριασμός της δισκογραφικής εταιρίας στο twitter. Είχε προηγηθεί ένα tweet που έγραφε μόνο RIP @britneyspears.

Το μήνυμα που ανακοίνωνε το... "θάνατο" της τραγουδίστριας συνόδευε το hashtag #RIPBritney (σ.σ. Rest In Preace – Αναπαύσου εν ειρήνη) και ένα emoticon που έκλαιγε. Δεν άργησε πολύ η Sony να καταλάβει πως είχε δεχτεί επίθεση, να εξαφανίσει το tweet και να ζητήσει συγγνώμη από τη Σπίαρς. Φυσικά η είδηση πως η Sony Music δέχτηκε επίθεση από χάκερς και... πέθανε τη Britney Spears έγινε viral και ακόμη και το CNN διέψευσε πως η γνωστή τραγουδίστρια είχε σκοτωθεί.

Τα δύο μηνύματα γρήγορα διαγράφηκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός της είχε δεχθεί επίθεση χάκερ: «Αυτό διορθώθηκε. Η Sony Music ζητάει συγγνώμη από την Britney Spears και τους θαυμαστές της για τη σύγχυση που προκάλεσε».

Πριν από την απόσυρση των επίμαχων μηνυμάτων, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή Bob Dylan το εξής tweet: «Αναπαύσου εν ειρήνη @britneyspears», όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Το μήνυμα επίσης διαγράφηκε λίγο μετά.

Πίσω από την επίθεση στη Sony Music είναι η ομάδα χάκερ OurMine, που έχει ξανακάνει παραβιάσεις λογαριασμών στο twitter. Μόνο μέσα στο 2016, οι χάκερ της συγκεκριμένης ομάδας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του CEO της Google Sundar Pichai, του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, του CEO του Twitter Jack Dorsey και πολλών άλλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο κατάφεραν και πήραν τη διαχείριση της σελίδας του BuzzFeed, ενώ την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της Netflix και της Marvel στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη, ξαναείδε τα παιδιά της μετά από χρόνια ‑ Σε τι φάση είναι η Britney Spears τώρα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η Britney Spears θέλει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή της αλλά ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει

Ανδρας με Αλτσχάιμερ πήγε σε συναυλία και αρχίζει να τραγουδά όταν θυμάται τους στίχους

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η σκληρή διάγνωση στα 51 και το λάθος των γιατρών

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε «Thank U, Next» με την κόρη του Μπεν Αφλεκ ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ γλέντησε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την κόρη της Έμα και τη Σεραφίνα, κόρη του Αφλεκ

Καίτη Γαρμπή: Ακυρώνει εμφανίσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ‑ «Θέλω την προσευχή σας»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια μίλησε δημοσίως για την κατάσταση της υγείας της

Σάκης Κατσούλης: Ποιο προσβλητικό μήνυμα δέχτηκε για τον νεογέννητο γιο του και πώς αντέδρασε

Tabloid Χτες
Ο νικητής του Survivor έλαβε ένα σοκαριστικό μήνυμα για το νεογέννητο μωρό του και επέλεξε να απαντήσει με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά στον Παύλο Σταματόπουλο για το «Happy Day γίναμε»

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε στο σχόλιο του συναδέλφου της, τονίζοντας ότι η εκπομπή της μιλά πάντα με ειλικρίνεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αρια Καλύβα: Το δημόσιο «άδειασμα» στον Γιώργο Λιάγκα και η ατάκα που έγινε αμέσως viral

TV Buzz Χτες
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την αποχώρηση Κατσαρίδη από το «Πρωινό» και δεν άφησε τον Λιάγκα αναπάντητο.

Σκοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο, δεν ήθελα να το δω»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά αρνήθηκε να προβάλει το σοκαριστικό βίντεο στο «Buongiorno», εξομολογούμενη ότι δεν άντεξε να το δει ούτε η ίδια.

Η Κάιλι Τζένερ φοράει μαύρο αθλητικό σετ και απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης σε πολυτελές γιοτ

E-Daily 3.Left Χτες
Στο φόντο διακρίνονται όργανα γυμναστικής, δείχνοντας πως δεν αφήνει την άσκηση ούτε στις διακοπές

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Αυτό που έκανε ήταν μπούρδα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής απάντησε δημόσια στον Λιάγκα, χαρακτηρίζοντας ως «μπούρδα» τη συμπεριφορά του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία στο «Πρωινό».

Ανατροπές στον ΑΝΤ1: Η Σία Κοσιώνη έρχεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου φεύγει από το κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σία Κοσιώνη ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κατευθύνεται σε επιτελικό ρόλο;