E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθαναν την Britney Spears

Χάκερ βρήκαν την ευκαιρία να... κάνουν πλάκα

Δημοσίευση 27/12/2016 | 12:18

Πέθαναν την Britney Spears

Με όλα αυτά που έχουμε ζήσει μέσα στο 2016, ακόμη ένας θάνατος διασήμου μάλλον δεν θα... σόκαρε. Και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να "σπάσουν" την πλάκα τους, "πεθαίνοντας" τη Britney Spears!

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του George Michael, ένας ακόμη θάνατος που σόκαρε τους λάτρεις της μουσικής, ένα tweet ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση. «Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Θα σας πούμε περισσότερα σύντομα».

Το tweet εμφανίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της Sony Music αλλά δεν ήταν αληθινό. Ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης από χάκερ που δέχτηκε ο λογαριασμός της δισκογραφικής εταιρίας στο twitter. Είχε προηγηθεί ένα tweet που έγραφε μόνο RIP @britneyspears.

Το μήνυμα που ανακοίνωνε το... "θάνατο" της τραγουδίστριας συνόδευε το hashtag #RIPBritney (σ.σ. Rest In Preace – Αναπαύσου εν ειρήνη) και ένα emoticon που έκλαιγε. Δεν άργησε πολύ η Sony να καταλάβει πως είχε δεχτεί επίθεση, να εξαφανίσει το tweet και να ζητήσει συγγνώμη από τη Σπίαρς. Φυσικά η είδηση πως η Sony Music δέχτηκε επίθεση από χάκερς και... πέθανε τη Britney Spears έγινε viral και ακόμη και το CNN διέψευσε πως η γνωστή τραγουδίστρια είχε σκοτωθεί.

Τα δύο μηνύματα γρήγορα διαγράφηκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός της είχε δεχθεί επίθεση χάκερ: «Αυτό διορθώθηκε. Η Sony Music ζητάει συγγνώμη από την Britney Spears και τους θαυμαστές της για τη σύγχυση που προκάλεσε».

Πριν από την απόσυρση των επίμαχων μηνυμάτων, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή Bob Dylan το εξής tweet: «Αναπαύσου εν ειρήνη @britneyspears», όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Το μήνυμα επίσης διαγράφηκε λίγο μετά.

Πίσω από την επίθεση στη Sony Music είναι η ομάδα χάκερ OurMine, που έχει ξανακάνει παραβιάσεις λογαριασμών στο twitter. Μόνο μέσα στο 2016, οι χάκερ της συγκεκριμένης ομάδας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του CEO της Google Sundar Pichai, του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, του CEO του Twitter Jack Dorsey και πολλών άλλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο κατάφεραν και πήραν τη διαχείριση της σελίδας του BuzzFeed, ενώ την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της Netflix και της Marvel στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «τρελό» μυστικό πίσω από 3 πρώην του Tom Cruise – Tι σημαίνει ο αριθμός 33 που τους συνδέει

Celebrity Stories 01.03.2026
Τυχαίο ή κάτι πολύ πιο σκοτεινό; Οι τρεις πρώην του Τομ Κρουζ είχαν όλες κάτι κοινό - κι αυτό έχει τρελάνει το ίντερνετ

Η Debra Winger έκανε το ’80s Χόλιγουντ να παραμιλά

Celebrity Stories 01.03.2026
Δύο ταινίες, μια καριέρα-θρύλος

Ναταλία Γερμανού για Γιώργο Λιάγκα: «Εγώ δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ μια τέτοια κατάσταση»

TV Buzz Χτες
«Ακροβατούσε σε ένα πάρα πολύ λεπτό σχοινί, ήξερε πού να σταματήσει»

Το άγριο... πέσιμο του Γιόκιτς στον Ντορτ και το κάλεσμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Σέρβο σούπερ σταρ

Social Χτες
Ο Σέρβος έγινε έξω φρενών με τους αντιπάλους του και αυτό τράβηξε την προσοχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος του ζήτησε να έρθει στον Παναθηναϊκό

Τζιμ Κάρεϊ: Απρόσμενα μη αναγνωρίσιμος, σχολιάζουν για την ανανεωμένη εικόνα του

Social Χτες
Η εμφάνιση του 64χρονου διάσημου πρωταγωνιστή στην 51η τελετή απονομής των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ σχολιάστηκε έντονα

Δήμητρα Ματσούκα: Τυλιγμένη με την πετσέτα της στο Παρίσι, δείτε βίντεο

Social Χτες
Η ηθοποιός ταξίδεψε στην «Πόλη του Φωτός» με τον Δημήτρη Σαμόλη

Η Φαίη Σκορδά παντρεύεται τον αρχιτέκτονα της καρδιάς της μετά από πέντε χρόνια σχέσης

Tabloid Χτες
Ο πολιτικός γάμος θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο

Διάσημοι που είναι πολύ πιο κοντοί απ’ όσο νομίζεις – Η πιο μικροκαμωμένη σταρ μόλις 1,42 μ.

Celebrity Stories Χτες
Από την pop σκηνή μέχρι το Hollywood οι πιο petite διασημότητες

Το ποστ του πρώην, Justin Bieber, την ώρα που η Selena παντρευόταν και η απουσία του πατέρα της

Tabloid Χτες
Το αινιγματικό ποστ του Justin Bieber και το παρασκήνιο πίσω από την απουσία του πατέρα της Selena Gomez από τον γάμο

Gio Kay: «Σε δύο χρόνια θα πάω για Ευρωβουλευτής»

Tabloid Προχτές
Ο Gio Kay απαντά στις φήμες που τον θέλουν να κάνει κόμμα λέγοντας ότι ετοιμάζει κίνημα με το όνομα «Generation Hellas».