E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθαναν την Britney Spears

Χάκερ βρήκαν την ευκαιρία να... κάνουν πλάκα

Δημοσίευση 27/12/2016 | 12:18

Πέθαναν την Britney Spears

Με όλα αυτά που έχουμε ζήσει μέσα στο 2016, ακόμη ένας θάνατος διασήμου μάλλον δεν θα... σόκαρε. Και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να "σπάσουν" την πλάκα τους, "πεθαίνοντας" τη Britney Spears!

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του George Michael, ένας ακόμη θάνατος που σόκαρε τους λάτρεις της μουσικής, ένα tweet ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση. «Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Θα σας πούμε περισσότερα σύντομα».

Το tweet εμφανίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της Sony Music αλλά δεν ήταν αληθινό. Ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης από χάκερ που δέχτηκε ο λογαριασμός της δισκογραφικής εταιρίας στο twitter. Είχε προηγηθεί ένα tweet που έγραφε μόνο RIP @britneyspears.

Το μήνυμα που ανακοίνωνε το... "θάνατο" της τραγουδίστριας συνόδευε το hashtag #RIPBritney (σ.σ. Rest In Preace – Αναπαύσου εν ειρήνη) και ένα emoticon που έκλαιγε. Δεν άργησε πολύ η Sony να καταλάβει πως είχε δεχτεί επίθεση, να εξαφανίσει το tweet και να ζητήσει συγγνώμη από τη Σπίαρς. Φυσικά η είδηση πως η Sony Music δέχτηκε επίθεση από χάκερς και... πέθανε τη Britney Spears έγινε viral και ακόμη και το CNN διέψευσε πως η γνωστή τραγουδίστρια είχε σκοτωθεί.

Τα δύο μηνύματα γρήγορα διαγράφηκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός της είχε δεχθεί επίθεση χάκερ: «Αυτό διορθώθηκε. Η Sony Music ζητάει συγγνώμη από την Britney Spears και τους θαυμαστές της για τη σύγχυση που προκάλεσε».

Πριν από την απόσυρση των επίμαχων μηνυμάτων, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή Bob Dylan το εξής tweet: «Αναπαύσου εν ειρήνη @britneyspears», όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Το μήνυμα επίσης διαγράφηκε λίγο μετά.

Πίσω από την επίθεση στη Sony Music είναι η ομάδα χάκερ OurMine, που έχει ξανακάνει παραβιάσεις λογαριασμών στο twitter. Μόνο μέσα στο 2016, οι χάκερ της συγκεκριμένης ομάδας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του CEO της Google Sundar Pichai, του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, του CEO του Twitter Jack Dorsey και πολλών άλλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο κατάφεραν και πήραν τη διαχείριση της σελίδας του BuzzFeed, ενώ την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της Netflix και της Marvel στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family 04.04.2026
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση

Social Χτες
Επιβάτες του αεροπλάνου κατέγραψαν τις απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό του νησιού.

Μεσσαροπούλου: Κόλαφος για τον Λιάγκα και την εκπομπή του μετά το βίντεο με τον Τζώρτζογλου

TV Buzz Χτες
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Πρωινό»

Μουτίδου για Τζώρτζογλου: «Τον είδα και είπα ότι τα θέλει ο κ@@λος του»

TV Buzz Χτες
Τα σχόλια που έκανε η Σοφία Μουτίδου για τον Στράτο Τζώρτζογλου στο «Real View»

Η 60χρονη Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ αποκαλύπτει το μυστικό της νεανικής της εμφάνισης

Tabloid Χτες
Η 60χρονη ηθοποιός πόζαρε στο Instagram με κόκκινο μπικίνι

Μπλέικ Λάιβλι: Δικαστής απορρίπτει τις περισσότερες κατηγορίες της κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι

Tabloid Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απέρριψε 10 από τις 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για σeξουαλική παρενόχληση

Έγινε πατέρας ο Snik: Η φωτογραφία αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη του

Tabloid Χτες
Ο γνωστός τράπερ Snik έγινε πατέρας για πρώτη φορά και δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του.