E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθαναν την Britney Spears

Χάκερ βρήκαν την ευκαιρία να... κάνουν πλάκα

Δημοσίευση 27/12/2016 | 12:18

Πέθαναν την Britney Spears

Με όλα αυτά που έχουμε ζήσει μέσα στο 2016, ακόμη ένας θάνατος διασήμου μάλλον δεν θα... σόκαρε. Και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να "σπάσουν" την πλάκα τους, "πεθαίνοντας" τη Britney Spears!

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του George Michael, ένας ακόμη θάνατος που σόκαρε τους λάτρεις της μουσικής, ένα tweet ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση. «Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Θα σας πούμε περισσότερα σύντομα».

Το tweet εμφανίστηκε στον επίσημο λογαριασμό της Sony Music αλλά δεν ήταν αληθινό. Ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης από χάκερ που δέχτηκε ο λογαριασμός της δισκογραφικής εταιρίας στο twitter. Είχε προηγηθεί ένα tweet που έγραφε μόνο RIP @britneyspears.

Το μήνυμα που ανακοίνωνε το... "θάνατο" της τραγουδίστριας συνόδευε το hashtag #RIPBritney (σ.σ. Rest In Preace – Αναπαύσου εν ειρήνη) και ένα emoticon που έκλαιγε. Δεν άργησε πολύ η Sony να καταλάβει πως είχε δεχτεί επίθεση, να εξαφανίσει το tweet και να ζητήσει συγγνώμη από τη Σπίαρς. Φυσικά η είδηση πως η Sony Music δέχτηκε επίθεση από χάκερς και... πέθανε τη Britney Spears έγινε viral και ακόμη και το CNN διέψευσε πως η γνωστή τραγουδίστρια είχε σκοτωθεί.

Τα δύο μηνύματα γρήγορα διαγράφηκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός της είχε δεχθεί επίθεση χάκερ: «Αυτό διορθώθηκε. Η Sony Music ζητάει συγγνώμη από την Britney Spears και τους θαυμαστές της για τη σύγχυση που προκάλεσε».

Πριν από την απόσυρση των επίμαχων μηνυμάτων, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τραγουδιστή Bob Dylan το εξής tweet: «Αναπαύσου εν ειρήνη @britneyspears», όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Το μήνυμα επίσης διαγράφηκε λίγο μετά.

Πίσω από την επίθεση στη Sony Music είναι η ομάδα χάκερ OurMine, που έχει ξανακάνει παραβιάσεις λογαριασμών στο twitter. Μόνο μέσα στο 2016, οι χάκερ της συγκεκριμένης ομάδας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του CEO της Google Sundar Pichai, του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, του CEO του Twitter Jack Dorsey και πολλών άλλων.

Τον περασμένο Οκτώβριο κατάφεραν και πήραν τη διαχείριση της σελίδας του BuzzFeed, ενώ την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς της Netflix και της Marvel στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρία Ελληνίδου ‑ Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Πες μου ημερομηνία να ραφτώ»

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Ο διάλογος της Ρίας Ελληνίδου με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου με αφορμή τον γάμο της αδελφής της τραγουδίστριας

Kim Kardashian: Γιατί απομακρύνεται από το όνειρο της Νομικής

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Απογοητευμένη η Kim Kardashian μετά τις εξετάσεις

Metallica: Ο Γιώργος Καρράς από τις «Τρύπες» απάντησε για το «Δεν χωράς πουθενά» – Τελικά… κάπου χωράμε όλοι

E-Daily 3.Left Χτες
Η ανάρτηση του μπασίστα και συνιδρυτή του συγκροτήματος

Dua Lipa: Ζητά 15 εκατ. δολάρια από τη Samsung για παράνομη χρήση φωτογραφίας της

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια ζήτησε να αποσυρθεί η καμπάνια, υποστηρίζοντας πως δεν είχε δώσει ποτέ την έγκρισή της

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: «Είσαι ψεύτης» ‑ Τσακώθηκε με ποδηλάτη στη μέση του δρόμου ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να παραβίασε κόκκινο φανάρι, με το περιστατικό να εξελίσσεται σε έντονη λογομαχία μπροστά σε περαστικούς και θαυμαστές

Μαζωνάκης: Το ατύχημα που τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του ‑ Χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής είχε ατύχημα μέσα στο σπίτι του και αναγκάστηκε να αναβάλει προγραμματισμένα live

Το μυστικό της Catherine Zeta ‑Jones δεν είναι δίαιτα – Είναι κάτι πολύ πιο απλό

E-Daily 3.Left Χτες
Το καθημερινό πρόγραμμα που της κρατά σώμα και δέρμα άψογα

Η σύντροφος της Rosalía είναι ένα πανέμορφο μοντέλο

E-Daily 3.Left Χτες
Ήταν άγνωστη τώρα πια, fashion icon

Ηλίας Βρεττός: Πώς συνέβη ο ξυλοδαρμός στην Κύπρο – «Ήταν χοντρό»

E-Daily 3.Left Προχτές
Όσα εξομολογήθηκε ο Ηλίας Βρεττός

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Τους έκλεψαν το σκάφος, βρήκαν πού το έκρυψαν... και το έκλεψαν πίσω

Παράξενα Προχτές
Viral έχουν γίνει οι ιδιοκτήτες ενός κλεμμένου σκάφους στις ΗΠΑ, οι οποίοι όταν εντόπισαν την περιουσία τους αποφάσισαν να αναλάβουν δράση

Γιώργος Γρηγοριάδης: Στο χειρουργείο ο δημοσιογράφος

E-Daily 3.Left Προχτές
Μετά από πρόβλημα υγείας

Ο Κέβιν Μπέικον δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών: Η κόρη του έκανε αναπαράσταση της αντίδρασής του, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Προχτές
«Με τσιμπούσαν παντού, ακόμη και κάτω από το πουκάμισό μου», είπε ο ηθοποιός