E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η επιστολή του θρυλικού Frank Sinatra στον George Michael

Τον συμβούλευε να μην πετάξει το ταλέντο του στα σκουπίδια

Δημοσίευση 27/12/2016 | 00:27

Η επιστολή του θρυλικού Frank Sinatra στον George Michael

Τον Σεπτέμβριο του 1990 ο 27χρονος τότε George Michael έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό Calendar των Los Angeles Times, στην οποία δε θύμιζε σε τίποτα τον εξωστρεφή, ενθουσιώδη χαρακτήρα που όλοι έχουμε συνδυάσει με αυτό το όνομα. Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει πως θα έδινε ελάχιστες συνεντεύξεις και δεν θα έβγαζε βιντεοκλίπ για τα τραγούδια του νέου δίσκου του, προφανώς μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του να είναι ένας παγκοσμίως γνωστός ποπ σταρ.

Η συνέντευξη αυτή είχε ξενίσει τον θρυλικό Frank Sinatra, που μάλιστα έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή στο περιοδικό (δημοσιεύθηκε στο τεύχος της επόμενης εβδομάδας), στην οποία συμβούλευε τον George Michael να μην πετάξει το ταλέντο του στα σκουπίδια και να είναι ευγνώμων για αυτά που του είχε δώσει ο Θεός.

Διαβάστε μεταφρασμένη την επιστολή εκείνη:

«Αγαπητοί φίλοι,

Όταν είδα το εξώφυλλό σας του Calendar σήμερα για τον George Michael, “τον απρόθυμο ποπ σταρ”, η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι θα έπρεπε να ευχαριστεί το Θεό κάθε πρωί όταν ξυπνά που έχει όλα αυτά που έχει. Και τότε θα είμαστε δύο εμείς που ευχαριστούμε το Θεό κάθε πρωί για όλα όσα έχουμε.

Δεν καταλαβαίνω κάποιον που ζει “ελπίζοντας να μειώσει την πίεση του status του ως celebrity”. Εδώ είναι ένα παιδί που “ήθελε να γίνει ποπ σταρ από τότε που ήταν περίπου 7 χρονών”. Και τώρα που είναι ένας επιτυχημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός στα 27 του, θέλει να εγκαταλείψει αυτό που αμέτρητοι ταλαντούχοι νεαροί θα πυροβολούσαν τη γιαγιά τους για να το έχουν – έστω μια ιδέα από αυτό για το οποίο διαμαρτύρεται.

Έλα τώρα, George . Χαλάρωσε. Χόρεψε, φίλε. Ξεσκόνισε αυτά τα αραχνιασμένα φτερά σου, πέτα στο φεγγάρι της επιλογής σου και να είσαι ευγνώμων για τις αποσκευές που όλοι μας έχουμε αναγκαστεί να σηκώσουμε από εκείνες τις άσχημες βραδιές που κοιμόμασταν σε λεωφορεία και βοηθούσαμε τον οδηγό να ξεφορτώσει τα όργανα.

Και μην ξανακούσω αυτά τα λόγια περί «τραγωδίας της φήμης». Η τραγωδία της φήμης είναι όταν δεν εμφανίζεται τραγουδάς για την καθαρίστρια σε κάποιο άδειο μαγαζί που έχει να δει πελάτη από ένας θεός ξέρει πότε. Και εσύ δεν πλησιάζεις καν σε όλα αυτά. Είσαι ο κορυφαίος στο κορυφαίο σκαλί της ψηλής σκάλας που ονομάζεται “σταριλίκι”, που στα λατινικά σημαίνει ευχαριστώ-τους-οπαδούς-μου που ήταν εκεί όταν ήμουν μόνος.

Το ταλέντο δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Αυτοί που το έχουν -και εσύ προφανώς το έχεις, αλλιώς το σημερινό κύριο άρθρο του Calendar θα ήταν για τον Rudy Vali- αυτοί που έχουν το ταλέντο πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το αγαπούν, να το φροντίζουν και να το μοιράζονται, αλλιώς θα το πάρουν μακριά από σένα το ίδιο γρήγορα όπως σου δανείστηκε.

Πίστεψέ με, το έχω ζήσει.

Frank Sinatra».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινημένη η Μαρία Μπεκατώρου: Η on air έκπληξη για τα 1.000 επεισόδια «The Chase»

TV Buzz Χτες
Η τούρτα έκπληξη από τους chasers και η συγκινητική αναφορά για τα πέντε χρόνια προβολής του δημοφιλούς τηλεοπτικού παιχνιδιού γνώσεων

«Πυρά» Πάολα Μπαντόσα κατά Στέφανου Τσιτσιπά: «Έζησα τοξικά πράγματα, δεν ήταν εύκολο»

Tabloid Χτες
Για την σχέση της με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον λόγο που οδηγήθηκαν στον χωρισμό μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Πάολα Μπαντόσα

Ο Αρμι Χάμερ συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ιησού μιλώντας για τις καταγγελίες σε βάρος του: Ήμουν πάνω στον σταυρό

E-Daily 3.Left Χτες
Τα καρφιά είναι στα χέρια μου, έλεγε ο ηθοποιός, όταν είχε κατηγορηθεί για σeξουαλική κακοποίηση και κανιβαλιστικές φαντασιώσεις

Δείτε βίντεο: «Αστατος» ο Ιμπραΐμοβιτς, ακούει... Πασχάλη Τερζή και γίνεται viral

Tabloid Χτες
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο πρώην ποδοσφαιριστής να απολαμβάνει ένα remix του τραγουδιού από την Βόσνια σταρ Lepa Brena, χτυπώντας παλαμάκια έχοντας δίπλα του Τιερί Ανρί και Αλεξ Λάλας

Ανδρομάχη: «Υπάρχει βοήθεια στο μεγάλωμα του γιου μου ‑ Όταν ξενυχτάς, χρειάζεσαι δυο μέρες για να επανέλθεις»

Tabloid Χτες
«Η απόδοσή μου στον ημιτελικό της Eurovision δεν ήταν καλή, λογικό που αποκλείστηκα», εξομολογήθηκε

Ο Αντώνης Κανάκης κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του: «Το σκάρωσα πριν 38 χρόνια» ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής αποκάλυψε την ιστορία δημιουργίας του τραγουδιού

Μουντιάλ 2026: Έξαλλες οι Γιαπωνέζες με τους οπαδούς που καθάρισαν το γήπεδο ‑ «Κάντε το και σπίτι»

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ιάπωνες οπαδοί καθάρισαν τις κερκίδες μετά το ματς με την Ολλανδία, αλλά σπίτι τους αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στις οικιακές εργασίες παραπονιούνται οι γυναίκες τους

Mad VMA 2026: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποκαλύπτει γιατί απουσίαζε από τα βραβεία

Tabloid Χτες
«Την επόμενη φορά θα είμαι και πάλι δίπλα σας» εξήγησε σε βίντεό του

Πάνος και Τάσος διεκδικούν το έπαθλο στο φετινό MasterChef

TV Buzz Χτες
Ο διαγωνισμός μαγειρικής μπαίνει στην τελική ευθεία…

Λιάγκας: «Αδειασε» την Ελληνίδου και τον Αλεξάνδρου! «Αυτοί τώρα είναι ζευγάρι κανονικό;»

Tabloid Χτες
Ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Το Πρωινό σχολίασε τις τελευταίες δηλώσεις της Ρίας Ελληνίδου