E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η επιστολή του θρυλικού Frank Sinatra στον George Michael

Τον συμβούλευε να μην πετάξει το ταλέντο του στα σκουπίδια

Δημοσίευση 27/12/2016 | 00:27

Η επιστολή του θρυλικού Frank Sinatra στον George Michael

Τον Σεπτέμβριο του 1990 ο 27χρονος τότε George Michael έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό Calendar των Los Angeles Times, στην οποία δε θύμιζε σε τίποτα τον εξωστρεφή, ενθουσιώδη χαρακτήρα που όλοι έχουμε συνδυάσει με αυτό το όνομα. Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει πως θα έδινε ελάχιστες συνεντεύξεις και δεν θα έβγαζε βιντεοκλίπ για τα τραγούδια του νέου δίσκου του, προφανώς μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του να είναι ένας παγκοσμίως γνωστός ποπ σταρ.

Η συνέντευξη αυτή είχε ξενίσει τον θρυλικό Frank Sinatra, που μάλιστα έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή στο περιοδικό (δημοσιεύθηκε στο τεύχος της επόμενης εβδομάδας), στην οποία συμβούλευε τον George Michael να μην πετάξει το ταλέντο του στα σκουπίδια και να είναι ευγνώμων για αυτά που του είχε δώσει ο Θεός.

Διαβάστε μεταφρασμένη την επιστολή εκείνη:

«Αγαπητοί φίλοι,

Όταν είδα το εξώφυλλό σας του Calendar σήμερα για τον George Michael, “τον απρόθυμο ποπ σταρ”, η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι θα έπρεπε να ευχαριστεί το Θεό κάθε πρωί όταν ξυπνά που έχει όλα αυτά που έχει. Και τότε θα είμαστε δύο εμείς που ευχαριστούμε το Θεό κάθε πρωί για όλα όσα έχουμε.

Δεν καταλαβαίνω κάποιον που ζει “ελπίζοντας να μειώσει την πίεση του status του ως celebrity”. Εδώ είναι ένα παιδί που “ήθελε να γίνει ποπ σταρ από τότε που ήταν περίπου 7 χρονών”. Και τώρα που είναι ένας επιτυχημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός στα 27 του, θέλει να εγκαταλείψει αυτό που αμέτρητοι ταλαντούχοι νεαροί θα πυροβολούσαν τη γιαγιά τους για να το έχουν – έστω μια ιδέα από αυτό για το οποίο διαμαρτύρεται.

Έλα τώρα, George . Χαλάρωσε. Χόρεψε, φίλε. Ξεσκόνισε αυτά τα αραχνιασμένα φτερά σου, πέτα στο φεγγάρι της επιλογής σου και να είσαι ευγνώμων για τις αποσκευές που όλοι μας έχουμε αναγκαστεί να σηκώσουμε από εκείνες τις άσχημες βραδιές που κοιμόμασταν σε λεωφορεία και βοηθούσαμε τον οδηγό να ξεφορτώσει τα όργανα.

Και μην ξανακούσω αυτά τα λόγια περί «τραγωδίας της φήμης». Η τραγωδία της φήμης είναι όταν δεν εμφανίζεται τραγουδάς για την καθαρίστρια σε κάποιο άδειο μαγαζί που έχει να δει πελάτη από ένας θεός ξέρει πότε. Και εσύ δεν πλησιάζεις καν σε όλα αυτά. Είσαι ο κορυφαίος στο κορυφαίο σκαλί της ψηλής σκάλας που ονομάζεται “σταριλίκι”, που στα λατινικά σημαίνει ευχαριστώ-τους-οπαδούς-μου που ήταν εκεί όταν ήμουν μόνος.

Το ταλέντο δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Αυτοί που το έχουν -και εσύ προφανώς το έχεις, αλλιώς το σημερινό κύριο άρθρο του Calendar θα ήταν για τον Rudy Vali- αυτοί που έχουν το ταλέντο πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το αγαπούν, να το φροντίζουν και να το μοιράζονται, αλλιώς θα το πάρουν μακριά από σένα το ίδιο γρήγορα όπως σου δανείστηκε.

Πίστεψέ με, το έχω ζήσει.

Frank Sinatra».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη, ξαναείδε τα παιδιά της μετά από χρόνια ‑ Σε τι φάση είναι η Britney Spears τώρα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η Britney Spears θέλει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή της αλλά ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει

Ανδρας με Αλτσχάιμερ πήγε σε συναυλία και αρχίζει να τραγουδά όταν θυμάται τους στίχους

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η σκληρή διάγνωση στα 51 και το λάθος των γιατρών

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε «Thank U, Next» με την κόρη του Μπεν Αφλεκ ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ γλέντησε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την κόρη της Έμα και τη Σεραφίνα, κόρη του Αφλεκ

Καίτη Γαρμπή: Ακυρώνει εμφανίσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ‑ «Θέλω την προσευχή σας»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια μίλησε δημοσίως για την κατάσταση της υγείας της

Σάκης Κατσούλης: Ποιο προσβλητικό μήνυμα δέχτηκε για τον νεογέννητο γιο του και πώς αντέδρασε

Tabloid Χτες
Ο νικητής του Survivor έλαβε ένα σοκαριστικό μήνυμα για το νεογέννητο μωρό του και επέλεξε να απαντήσει με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά στον Παύλο Σταματόπουλο για το «Happy Day γίναμε»

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε στο σχόλιο του συναδέλφου της, τονίζοντας ότι η εκπομπή της μιλά πάντα με ειλικρίνεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αρια Καλύβα: Το δημόσιο «άδειασμα» στον Γιώργο Λιάγκα και η ατάκα που έγινε αμέσως viral

TV Buzz Χτες
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την αποχώρηση Κατσαρίδη από το «Πρωινό» και δεν άφησε τον Λιάγκα αναπάντητο.

Σκοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο, δεν ήθελα να το δω»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά αρνήθηκε να προβάλει το σοκαριστικό βίντεο στο «Buongiorno», εξομολογούμενη ότι δεν άντεξε να το δει ούτε η ίδια.

Η Κάιλι Τζένερ φοράει μαύρο αθλητικό σετ και απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης σε πολυτελές γιοτ

E-Daily 3.Left Χτες
Στο φόντο διακρίνονται όργανα γυμναστικής, δείχνοντας πως δεν αφήνει την άσκηση ούτε στις διακοπές

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Αυτό που έκανε ήταν μπούρδα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής απάντησε δημόσια στον Λιάγκα, χαρακτηρίζοντας ως «μπούρδα» τη συμπεριφορά του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία στο «Πρωινό».

Ανατροπές στον ΑΝΤ1: Η Σία Κοσιώνη έρχεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου φεύγει από το κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σία Κοσιώνη ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κατευθύνεται σε επιτελικό ρόλο;