E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ψινάκης πανηγυρίζει: «Πάρτε τον π...ο κλέφτες και λαμόγια»

Mετά την απόφαση του Γ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών

Δημοσίευση 7/12/2016 | 15:44

Ο Ψινάκης πανηγυρίζει: «Πάρτε τον π...ο κλέφτες και λαμόγια»

Κάθε λόγο να πανηγυρίζει έχει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους δημότες του να κάνει «κάθαρση» στον δήμο, μια υπόσχεση που υλοποιεί.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Γ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που ανακοινώθηκε χθες, ήταν «καταπέλτης» για τους κατηγορούμενους Ιορδάνη Λουϊζο (πρώην δήμαρχο Μαραθώνα), Καλλιόπη Πατεράκη (πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών), για το σκάνδαλο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα και αφορούσε κακοδιαχείριση στο δημοτικό κοιμητήριο.

Μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την οποία τέθηκαν σε αργία ο πρώην δήμαρχος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε του ανωτέρω κατηγορουμένους, Ιορδάνη Λουϊζο, Καλλιόπη Πατεράκη αλλά και τους Ευαγγελία Ζήση, Χαράλαμπο Εμέη και Μαρία Ζαφειροπούλου, σε ποινές φυλάκισης με αναστολή, ενώ τον Αθανάσιο Ζέρβα σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κατηγορουμένους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν αυτό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα γιόρτασε αυτή την απόφαση, με μια σημαδιακή φωτογραφία στο instagram, γράφοντας στη λεζάντα: «Λαμόγια και κλέφτες πάρτε τον "πουλο" από τον Μαραθωνα". Η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο Άγιος Βασιλης μου έκαναν το καλύτερο Χριστουγενιατικο δώρο..."ΚΑΘΑΡΣΗ"...!!! Και είναι μόνο η αρχή...!!!».

Ποινές και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Υπενθυμίζεται πως έχουν τεθεί, επίσης, σε αργία με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λουϊζος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Καλλιόπη Πατεράκη για τα δύο σκάνδαλα, που αφορούν στο κοιμητήριο.

Μάλιστα, το πειθαρχικό συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης επέβαλε την ανώτατη πειθαρχική ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε αιρετό, 6 μηνών για δόλο.

Σύμφωνα με τη συνεδρίαση στις 25/11/2016 και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιβάλλεται ποινή αργίας 6 μηνών από δόλο στους εγκαλούμενους Ιορδάνη Λουίζο και Καλλιόπη Πατεράκη (κατά πλειοψηφία).

Συγκεκριμένα:

Αναφορικά με τον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο για: Παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών – εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος

Αναφορικά με την εγκαλούμενη Καλλιόπη Πατεράκη για: Τα ως άνω αναφερόμενα στον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο και επιπλέον συμμετοχή σε συνεδριάσεις ανάθεσης προμηθειών σε συγγενή Β’ βαθμού.

Επίσης στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί, στους ανωτέρω, ποινή αργίας 3 μηνών από βαριά αμέλεια, αναφορικά με την ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πενέλοπε Κρουζ για Χαβιέ Μπαρδέμ: «Είμαι με έναν άνθρωπο που γνωρίζω εδώ και 33 χρόνια»

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Στον γάμο της με τον Χαβιέ Μπαρδέμ αναφέρθηκε η Πενέλοπε Κρουζ, επισημαίνοντας ότι αν τον γνωρίζει εδώ και 33 χρόνια, εξακολουθεί να μαθαίνει μέσα στη σχέση και να ανακαλύπτει συνεχώς νέες πτυχές του

Στέλιος Ρόκκος για κράνος μετά την ανάρτηση Γεωργιάδη: «Κάναμε 100 μέτρα σε απόλυτα ελεγχόμενη περιοχή»

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η ανάρτηση στο Instagram με πλάνα από το νέο video clip του Στέλιου Ρόκκου, όπου ο τραγουδιστής οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς κράνος, είχε προκαλέσει νωρίτερα την αντίδραση του υπουργού Υγείας

Καπουτζίδης: «Δεν θα κάνω το Voice του χρόνου – την πρώτη χρονιά το διασκέδασα, τη δεύτερη όχι»

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος αποκάλυψε ότι δεν θα παρουσιάσει τον νέο κύκλο του Voice στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του

Σάλος στη Μύκονο με γνωστό μοντέλο: Βγήκε από τη θάλασσα και έτρωγε ωμό ψάρι (Βίντεο)

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η Ιταλίδα influencer Maria Vittoria Valori έγινε viral μετά από βίντεο στο TikTok από τις διακοπές της στο νησί, στο οποίο τρώει ωμό ψάρι στην παραλία

Δέσποινα Βανδή: Καλοκαιρινές διακοπές με τον Βασίλη Μπισμπίκη – Οι φωτογραφίες με μαγιό στο σκάφος

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Χαμογελαστοί πάνω σε σκάφος, το ζευγάρι ποζάρει μαζί

Η Pamela Anderson χόρεψε ξυπόλητη στο γάμο του γιου της ‑ Η viral αγκαλιά με τον Tommy Lee

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο συνόδευσε τον μικρό της γιο στη γαμήλια τελετή στο Saint-Tropez με μια εντυπωσιακή εμφάνιση

Μαρία Κίτσου: «Και οι δύο γονείς μου με κακοποιούσαν» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η γνωστή ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της για τα δύσκολα χρόνια της παιδικής της ηλικίας

Ναταλία Δραγούμη: «Προτιμώ τις ρυτίδες από τα φουσκώματα» – Γιατί αρνείται τα ενέσιμα

E-Daily 3.Left 05.07.2026
«Είδα και έπαθα να μου πέσουν τα μάγουλα – τώρα να πάω να τα φουσκώσω;» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός

Η πρωταγωνίστρια του Baywatch που κατέληξε στη φυλακή

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η ζωή της Alexandra Paul δεν πήρε απλά άλλη τροπή - πήρε κατεύθυνση

Εκείνη ηθοποιός, εκείνος σούπερσταρ: Ένας ροκ έρωτας που έληξε άδοξα

Celebrity Stories 05.07.2026
Η Susan Sarandon εχει μιλήσει για την πολύ παλιά ερωτική σχέση της με τον David Bowie

Ο Σταύρος Φλώρος στέλνει μήνυμα δύναμης με νέες εικόνες από το κέντρο αποκατάστασης του Μαϊάμι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Σταύρος Φλώρος έχει διαρκώς στο πλευρό του, μέλη της οικογένειάς του

Πήρε πίνακα από τα σκουπίδια για την κορνίζα του – Δεν φανταζόταν τι κρατούσε στα χέρια του

Παράξενα Χτες
Ένας άνδρας από τη Μούρθια βρήκε παραπεταμένο στη Σεβίλλη έναν πίνακα του Joaquín Sorolla αξίας 150.000 ευρώ, νομίζοντας ότι πρόκειται για σκουπίδι.