E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Ποτέ δεν πίστεψα σ' αυτήν την επανάσταση»

Δημοσίευση 28/11/2016 | 14:32

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο. Και το καθεστώς παραμένει ως έχει!», απαντά εξοργισμένος ο ηθοποιός Andy Garcia, σχολιάζοντας τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης. Ο ηθοποιός ανήκει στους αντικαθεστωτικούς. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1956 ενώ διέφυγε στις ΗΠΑ όπου έκανε καριέρα στο Hollywood!

«Η Κούβα και ο πολιτισμός της είναι στο DNA μου, η ουσία της ταυτότητάς μου, αλλά δεν φείδομαι σε κριτική για τον Κάστρο. Πάνοτε έλεγα ότι η Κούβα προδόθηκε, περιθωριοποιήθηκε, μεταχειρίστηκε από τον Κάστρο. Ένας δικτάτορας… Όχι ένα σύμβολο επανάστασης» επεσήμανε ο Andy Garcia μαινόμενος εναντίον του εκλιποντος.

«Ήμουν πέντε ετών όταν ο πατέρας μου αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Μαϊάμι, ενώ εκατοντάδες Κουβανοί εξορίζονταν. Για χρόνια με φόβιζε και με ταλάνιζε να βλέπω σε μπλουζάκια τυπωμένο το πρόσωπο του Κάστρο με την έκφραση σωτήρας όταν στην ουσία είναι αυτός που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. Μέσα μου μετέφερα τον πόνο της εξορίας της οικογένειάς μου εξαιτίας αυτού που πάντοτε θεωρούσα κακό ηγέτη«, λέει καυστικά.

Σχετικά με τις αναμνήσεις από τον πατέρα του και την αναζήτηση νέας ζωής στο Μαϊάμι ο σταρ λέει:
«Ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος δικηγόρος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκεπτόμενος άνθρωπος. Στην Αμερική εργάστηκε αρχικά ως σερβιτόρος. Είμαι ευγνώμων για το κουράγιο του και επειδή προσέφερε σε όλα τα παιδιά του τις αυθεντικές αξίες της ελευθερίας και της γνώσης ότι οι ότι πολλοί αντιφρονούντες συμπατριώτες μας ρίχτηκαν στη θάλασσα αφού τους δολοφόνησαν ενώ άλλοι υπέφεραν στις φυλακές. Ο Κάστρο ήταν τυφλωμένος από τις ιδέες του και κανένας ιστορικός οραματισμός δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη«, είπε αναλυτικά.

Όσο για το αν αισθάνεται άσωτος γιος τονίζει: «Μπορώ να πω ότι όλη μου η ζωή είναι στιγματισμένη από νοσταλγία για την Κούβα. Ποτέ για τη χώρα μου, αισθάνθηκα σαν άσωτος. Ποτέ δεν πίστεψα σ αυτήν την επανάσταση. Πιστεύω πως για χρόνια και χρόνια η όμορφή μου Κούβα έγινε η χώρα Άμλετ και τραυματίστηκε από τα σφάλματα δύο σχημάτων από τον Μπατίστα στον Κάστρο.»

«Η πραγματική ψυχή της Κούβας πάντα αναζητούσε την Ελευθερία. Ο πρόεδρος Ομπάμα επανειλημμένα έχει διατυπώσει τους στίχους του Κουβανού ποιητή Jose Marti: Η ελευθερία είναι η βασική κατάσταση για κάθε άνθρωπο που θέλει να αισθάνεται και να είναι ειλικρινής«.

Επιπλέον σημείωσε πως «έχουν προκαλεσει ιδεολογικά χάσματα σε πολλές γενιές. Το όνειρο της επανάστασης έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, πολλές απώλειες. Πολλοί νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν γι αυτό…«.

«Θα επιστρέψω στην Κούβα όταν αυτό το καθεστώς τελειώσει και οι άνθρωποι μου δεν θα καταπιέζονται πλέον. Η Αμερική μου έδωσε την ελευθερία, θα είμαι για πάντα ευγνώμων» και σημείωσε: «….οι επιπτώσεις της εξουσίας του Κάστρο είναι ατελείωτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θυμάσαι την πιο απρόσμενη ανακάλυψη στο αρχείο του Μπιν Λάντεν; Μια ποπ εικόνα που κανείς δεν περίμενε

Tabloid 30.03.2026
Ανάμεσα σε ταινίες, videogames και δυτική ποπ κουλτούρα, ένα αρχείο με εικόνες προκαλεί ακόμη ερωτήματα

Λαρίσα Ρικέλμε: Η πιο «καυτή» οπαδός του Μουντιάλ του 2010 επιστρέφει ως δημοσιογράφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Tabloid Χτες
Η Λαρίσα Ρικέλμε, που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο με τις πόζες στις εξέδρες στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, έχει κάνει στροφή στη δημοσιογραφία και θα είναι παρούσα στη διοργάνωση του 2026

Μαρινέλλα: Η απόφαση για την κηδεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας

Tabloid Χτες
Η απόφαση της οικογένειας της Μαρινέλλας

Το συγκινητικό βίντεο με τη Μαρινέλλα να κοιμίζει την κόρη της Ήβης Αδάμου στην αγκαλιά της

Tabloid Χτες
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε το βίντεο αποχαιρετώντας την ερμηνεύτρια

Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε μετά την προβολή του βίντεο στο δικαστήριο – «Αντιμετωπίστηκα σαν π@ρνη»

Tabloid Χτες
«Μέχρι σήμερα βλέπω σχόλια και σκέφτομαι πόσο αρρωστημένα μυαλά μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι», τονίζει η Ιωάννα Τούνη

Μαρινέλλα: «Βρε, άντε και στο διάολο…» ‑ Το τηλεφώνημα του Σάχη και η απρόοπτη απάντηση

Tabloid Χτες
Μια ανέκδοτη ιστορία από τη ζωή της σπουδαίας ερμηνεύτριας που πέθανε σε ηλικία 88 ετών

Πώς βγήκε το όνομα «Μαρινέλλα» – Η διήγηση του Γιάννη Ξανθούλη

Tabloid Χτες
Και ποιο ήταν το κανονικό της όνομα

Μαρινέλλα: Το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από το εμβληματικό τραγούδι «Ανοιξε πέτρα»

Tabloid Χτες
Τα απρόσμενα εμπόδια, οι ασφυκτικές προθεσμίες και το μαύρο τσεμπέρι που της φόρεσε ο Γιάννης Δαλιανίδης

Το τραγούδι του Ζαμπέτα που απέρριψε η Βουγιουκλάκη και καθιέρωσε τη Μαρινέλλα

Tabloid Χτες
Η«χυλόπιτα» που έριξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Ζαμπέτα για το «Σταλιά, Σταλιά», απογείωσε την καριέρα της Μαρινέλλας

Η Hilary Duff αποκάλυψε πώς τελείωσε η εφηβική διαμάχη της με τη Lindsay Lohan

Celebrity Stories Χτες
Πώς μια νεανική κόντρα και ένα μυστικό ποτό έφεραν κοντά τις δύο πρώην Disney stars μετά από χρόνια

Δανάη Μπάρκα: Νέα αρχή με τον σύντροφό της μακριά από την Αθήνα ‑ και τι λέει για την τηλεόραση

Tabloid Προχτές
Η παρουσιάστρια νοίκιασε σπίτι στην Καλαμάτα με τον Φάνη Μπότση, ενώ φήμες τη θέλουν να επιστρέφει στο «Celebrity Game Night» του OPEN