E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Ποτέ δεν πίστεψα σ' αυτήν την επανάσταση»

Δημοσίευση 28/11/2016 | 14:32

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο. Και το καθεστώς παραμένει ως έχει!», απαντά εξοργισμένος ο ηθοποιός Andy Garcia, σχολιάζοντας τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης. Ο ηθοποιός ανήκει στους αντικαθεστωτικούς. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1956 ενώ διέφυγε στις ΗΠΑ όπου έκανε καριέρα στο Hollywood!

«Η Κούβα και ο πολιτισμός της είναι στο DNA μου, η ουσία της ταυτότητάς μου, αλλά δεν φείδομαι σε κριτική για τον Κάστρο. Πάνοτε έλεγα ότι η Κούβα προδόθηκε, περιθωριοποιήθηκε, μεταχειρίστηκε από τον Κάστρο. Ένας δικτάτορας… Όχι ένα σύμβολο επανάστασης» επεσήμανε ο Andy Garcia μαινόμενος εναντίον του εκλιποντος.

«Ήμουν πέντε ετών όταν ο πατέρας μου αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Μαϊάμι, ενώ εκατοντάδες Κουβανοί εξορίζονταν. Για χρόνια με φόβιζε και με ταλάνιζε να βλέπω σε μπλουζάκια τυπωμένο το πρόσωπο του Κάστρο με την έκφραση σωτήρας όταν στην ουσία είναι αυτός που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. Μέσα μου μετέφερα τον πόνο της εξορίας της οικογένειάς μου εξαιτίας αυτού που πάντοτε θεωρούσα κακό ηγέτη«, λέει καυστικά.

Σχετικά με τις αναμνήσεις από τον πατέρα του και την αναζήτηση νέας ζωής στο Μαϊάμι ο σταρ λέει:
«Ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος δικηγόρος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκεπτόμενος άνθρωπος. Στην Αμερική εργάστηκε αρχικά ως σερβιτόρος. Είμαι ευγνώμων για το κουράγιο του και επειδή προσέφερε σε όλα τα παιδιά του τις αυθεντικές αξίες της ελευθερίας και της γνώσης ότι οι ότι πολλοί αντιφρονούντες συμπατριώτες μας ρίχτηκαν στη θάλασσα αφού τους δολοφόνησαν ενώ άλλοι υπέφεραν στις φυλακές. Ο Κάστρο ήταν τυφλωμένος από τις ιδέες του και κανένας ιστορικός οραματισμός δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη«, είπε αναλυτικά.

Όσο για το αν αισθάνεται άσωτος γιος τονίζει: «Μπορώ να πω ότι όλη μου η ζωή είναι στιγματισμένη από νοσταλγία για την Κούβα. Ποτέ για τη χώρα μου, αισθάνθηκα σαν άσωτος. Ποτέ δεν πίστεψα σ αυτήν την επανάσταση. Πιστεύω πως για χρόνια και χρόνια η όμορφή μου Κούβα έγινε η χώρα Άμλετ και τραυματίστηκε από τα σφάλματα δύο σχημάτων από τον Μπατίστα στον Κάστρο.»

«Η πραγματική ψυχή της Κούβας πάντα αναζητούσε την Ελευθερία. Ο πρόεδρος Ομπάμα επανειλημμένα έχει διατυπώσει τους στίχους του Κουβανού ποιητή Jose Marti: Η ελευθερία είναι η βασική κατάσταση για κάθε άνθρωπο που θέλει να αισθάνεται και να είναι ειλικρινής«.

Επιπλέον σημείωσε πως «έχουν προκαλεσει ιδεολογικά χάσματα σε πολλές γενιές. Το όνειρο της επανάστασης έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, πολλές απώλειες. Πολλοί νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν γι αυτό…«.

«Θα επιστρέψω στην Κούβα όταν αυτό το καθεστώς τελειώσει και οι άνθρωποι μου δεν θα καταπιέζονται πλέον. Η Αμερική μου έδωσε την ελευθερία, θα είμαι για πάντα ευγνώμων» και σημείωσε: «….οι επιπτώσεις της εξουσίας του Κάστρο είναι ατελείωτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκοτώθηκε στο Ισραήλ: Οι φήμες και η αλήθεια

Tabloid 03.03.2026
Ο Κουέντιν Ταραντίνο και η οικογένειά του περνούν τον μισό χρόνο τους στο Ισραήλ και τον άλλο μισό στο Λος Αντζελες

Σοκ στην παιδική χαρά: Η Ανθή Βούλγαρη απειλήθηκε από γονιό

Tabloid 03.03.2026
Η παρουσιάστρια μοιράζεται τη δυσάρεστη εμπειρία της με τον γιο και το σκυλάκι της στο Instagram

Mooné Rahimi: Η πανέμορφη Ιρανή που ξεσήκωσε το διαδίκτυο με τον «χορό του Τραμπ»

Tabloid 03.03.2026
Οι χορευτικές φιγούρες της πέρασαν μάλλον απαρατήρητες...

Ιρανοί ευχαριστούν τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Χαμενεΐ με τον «χορό Τραμπ», δείτε βίντεο

Social 03.03.2026
Στα βίντεο οι Ιρανοί αντιγράφουν τον χαρακτηριστικό χορό του Αμερικανού προέδρου στο τραγούδι «YMCA»

Ρία Ελληνίδου: Οι τελευταίες φωτογραφίες με μαγιό από την Ταϊλάνδη

Social 03.03.2026
«Οι διακοπές τέλος!» ανακοίνωσε η τραγουδίστρια με ανάρτησή της στο Instagram

Ο γιος του Τομ Χανκς ταξίδεψε στην Κολομβία με ελληνικό διαβατήριο και δεν μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ

Tabloid 03.03.2026
Ο γιος του Τομ Χανκς επέλεξε να ταξιδέψει έχοντας μαζί του το ελληνικό του διαβατήριο, καθώς –όπως είπε– το αμερικανικό του διαβατήριο επρόκειτο να λήξει σύντομα.

Ο πιο καυτός άντρας του Hollywood αυτή τη στιγμή

Tabloid 03.03.2026
Η συμμετοχή του στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» ανέβασε την φήμη του στον ουρανό

Η Κέλι Όσμπορν ξεσπά: «Με χτυπάτε ενώ είμαι ήδη πεσμένη»

Tabloid Χτες
Οι φωτογραφίες της σοκάρουν