E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Ποτέ δεν πίστεψα σ' αυτήν την επανάσταση»

Δημοσίευση 28/11/2016 | 14:32

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο. Και το καθεστώς παραμένει ως έχει!», απαντά εξοργισμένος ο ηθοποιός Andy Garcia, σχολιάζοντας τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης. Ο ηθοποιός ανήκει στους αντικαθεστωτικούς. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1956 ενώ διέφυγε στις ΗΠΑ όπου έκανε καριέρα στο Hollywood!

«Η Κούβα και ο πολιτισμός της είναι στο DNA μου, η ουσία της ταυτότητάς μου, αλλά δεν φείδομαι σε κριτική για τον Κάστρο. Πάνοτε έλεγα ότι η Κούβα προδόθηκε, περιθωριοποιήθηκε, μεταχειρίστηκε από τον Κάστρο. Ένας δικτάτορας… Όχι ένα σύμβολο επανάστασης» επεσήμανε ο Andy Garcia μαινόμενος εναντίον του εκλιποντος.

«Ήμουν πέντε ετών όταν ο πατέρας μου αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Μαϊάμι, ενώ εκατοντάδες Κουβανοί εξορίζονταν. Για χρόνια με φόβιζε και με ταλάνιζε να βλέπω σε μπλουζάκια τυπωμένο το πρόσωπο του Κάστρο με την έκφραση σωτήρας όταν στην ουσία είναι αυτός που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. Μέσα μου μετέφερα τον πόνο της εξορίας της οικογένειάς μου εξαιτίας αυτού που πάντοτε θεωρούσα κακό ηγέτη«, λέει καυστικά.

Σχετικά με τις αναμνήσεις από τον πατέρα του και την αναζήτηση νέας ζωής στο Μαϊάμι ο σταρ λέει:
«Ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος δικηγόρος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκεπτόμενος άνθρωπος. Στην Αμερική εργάστηκε αρχικά ως σερβιτόρος. Είμαι ευγνώμων για το κουράγιο του και επειδή προσέφερε σε όλα τα παιδιά του τις αυθεντικές αξίες της ελευθερίας και της γνώσης ότι οι ότι πολλοί αντιφρονούντες συμπατριώτες μας ρίχτηκαν στη θάλασσα αφού τους δολοφόνησαν ενώ άλλοι υπέφεραν στις φυλακές. Ο Κάστρο ήταν τυφλωμένος από τις ιδέες του και κανένας ιστορικός οραματισμός δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη«, είπε αναλυτικά.

Όσο για το αν αισθάνεται άσωτος γιος τονίζει: «Μπορώ να πω ότι όλη μου η ζωή είναι στιγματισμένη από νοσταλγία για την Κούβα. Ποτέ για τη χώρα μου, αισθάνθηκα σαν άσωτος. Ποτέ δεν πίστεψα σ αυτήν την επανάσταση. Πιστεύω πως για χρόνια και χρόνια η όμορφή μου Κούβα έγινε η χώρα Άμλετ και τραυματίστηκε από τα σφάλματα δύο σχημάτων από τον Μπατίστα στον Κάστρο.»

«Η πραγματική ψυχή της Κούβας πάντα αναζητούσε την Ελευθερία. Ο πρόεδρος Ομπάμα επανειλημμένα έχει διατυπώσει τους στίχους του Κουβανού ποιητή Jose Marti: Η ελευθερία είναι η βασική κατάσταση για κάθε άνθρωπο που θέλει να αισθάνεται και να είναι ειλικρινής«.

Επιπλέον σημείωσε πως «έχουν προκαλεσει ιδεολογικά χάσματα σε πολλές γενιές. Το όνειρο της επανάστασης έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, πολλές απώλειες. Πολλοί νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν γι αυτό…«.

«Θα επιστρέψω στην Κούβα όταν αυτό το καθεστώς τελειώσει και οι άνθρωποι μου δεν θα καταπιέζονται πλέον. Η Αμερική μου έδωσε την ελευθερία, θα είμαι για πάντα ευγνώμων» και σημείωσε: «….οι επιπτώσεις της εξουσίας του Κάστρο είναι ατελείωτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείξε μου τα δάχτυλα των ποδιών σου και θα σου πω από πού κατάγεσαι

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Μικρές λεπτομέρειες που κρύβουν μεγάλα μυστικά - ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται μια διαδεδομένη θεωρία για το σχήμα των δαχτύλων των ποδιών

Το viral φιλί του Javier Bardem με την Kate Hudson που προκάλεσε σχόλια – Τι συμβαίνει πραγματικά

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Μια σειρά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στα social media έβαλαν φωτιά στις συζητήσεις

Βόμβα στο MEGA: Τέλος η Φαίη Σκορδά και το «Buongiorno»

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια ενημερώθηκε επίσημα για την απόφαση σε συνάντηση με τη διοίκηση του σταθμού, με την τελευταία εκπομπή να έχει ήδη ορισθεί.

Κριστίνα Ρίτσι: Στα δικαστήρια με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια του γιου τους

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Τζέιμς Χίρντεγκεν κατέθεσε αίτημα για επείγουσα ακρόαση σχετικά με τη ρύθμιση της επιμέλειας

Έρρικα Πρεζεράκου για τον Τάκη Γκώνια: «Ο Θεός σε ήθελε κοντά του ψυχή μου»

E-Daily 3.Left Χτες
H Έρρικα Πρεζεράκου, αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media τον Τάκη Γκώνια

Μουντιάλ 2026: Μετά τη Βοστώνη οι Σκωτσέζοι βάζουν φωτιά και στο Μαϊάμι, βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τους οπαδούς που έχουν κλέψει την παράσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αυτοί της Σκωτίας

Αννα Βίσση: Ποια είναι η εκπληκτική νέα εμφάνισή της ενόψει της μεγάλης συναυλίας στο ΟΑΚΑ;

E-Daily 3.Left Χτες
Η κορυφαία Ελληνίδα σταρ αποκάλυψε πρώτες εικόνες από τα παρασκήνια των προβών για το μεγαλεπήβολο show της 26ης Σεπτεμβρίου.

Στο ΣΚΑΪ για τα επόμενα τρία χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα της GBL με 25 εκατομμύρια ευρώ

E-Daily 3.Left Χτες
Η συμφωνία είναι οριστική και οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ θα μεταδίδονται από το ΣΚΑΪ μέχρι το 2029

Ο εμβληματικός φίλαθλος «άγαλμα» του Κονγκό έφτασε στο Μουντιάλ ‑ Ποιος είναι ο «Λουμούμπα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Μισέλ Κούκα Μπολαντίνγκα έγινε viral στα social media κατά τη διάρκεια του φετινού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς πόζαρε ως άγαλμα του δολοφονημένου ηγέτη της ανεξαρτησίας του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα πάνω σε ένα βάθρο, έχοντας το δεξί του χέρι υψωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων

Ποιος φίλησε τη Σακίρα στις κερκίδες του Μουντιάλ, το βίντεο που έγινε viral

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια βρέθηκε στο στάδιο του Ντάλας για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Αργεντινής ενάντια στην Αυστρία και ένα στιγμιότυπο που προβλήθηκε στις κάμερες σχολιάστηκε έντονα στα social media