E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Ποτέ δεν πίστεψα σ' αυτήν την επανάσταση»

Δημοσίευση 28/11/2016 | 14:32

Πασίγνωστος ηθοποιός λέει: Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο

«Έζησα μια ζωή στην εξορία εξαιτίας του Φιντέλ Κάστρο. Και το καθεστώς παραμένει ως έχει!», απαντά εξοργισμένος ο ηθοποιός Andy Garcia, σχολιάζοντας τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης. Ο ηθοποιός ανήκει στους αντικαθεστωτικούς. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1956 ενώ διέφυγε στις ΗΠΑ όπου έκανε καριέρα στο Hollywood!

«Η Κούβα και ο πολιτισμός της είναι στο DNA μου, η ουσία της ταυτότητάς μου, αλλά δεν φείδομαι σε κριτική για τον Κάστρο. Πάνοτε έλεγα ότι η Κούβα προδόθηκε, περιθωριοποιήθηκε, μεταχειρίστηκε από τον Κάστρο. Ένας δικτάτορας… Όχι ένα σύμβολο επανάστασης» επεσήμανε ο Andy Garcia μαινόμενος εναντίον του εκλιποντος.

«Ήμουν πέντε ετών όταν ο πατέρας μου αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Μαϊάμι, ενώ εκατοντάδες Κουβανοί εξορίζονταν. Για χρόνια με φόβιζε και με ταλάνιζε να βλέπω σε μπλουζάκια τυπωμένο το πρόσωπο του Κάστρο με την έκφραση σωτήρας όταν στην ουσία είναι αυτός που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας. Μέσα μου μετέφερα τον πόνο της εξορίας της οικογένειάς μου εξαιτίας αυτού που πάντοτε θεωρούσα κακό ηγέτη«, λέει καυστικά.

Σχετικά με τις αναμνήσεις από τον πατέρα του και την αναζήτηση νέας ζωής στο Μαϊάμι ο σταρ λέει:
«Ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος δικηγόρος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκεπτόμενος άνθρωπος. Στην Αμερική εργάστηκε αρχικά ως σερβιτόρος. Είμαι ευγνώμων για το κουράγιο του και επειδή προσέφερε σε όλα τα παιδιά του τις αυθεντικές αξίες της ελευθερίας και της γνώσης ότι οι ότι πολλοί αντιφρονούντες συμπατριώτες μας ρίχτηκαν στη θάλασσα αφού τους δολοφόνησαν ενώ άλλοι υπέφεραν στις φυλακές. Ο Κάστρο ήταν τυφλωμένος από τις ιδέες του και κανένας ιστορικός οραματισμός δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη«, είπε αναλυτικά.

Όσο για το αν αισθάνεται άσωτος γιος τονίζει: «Μπορώ να πω ότι όλη μου η ζωή είναι στιγματισμένη από νοσταλγία για την Κούβα. Ποτέ για τη χώρα μου, αισθάνθηκα σαν άσωτος. Ποτέ δεν πίστεψα σ αυτήν την επανάσταση. Πιστεύω πως για χρόνια και χρόνια η όμορφή μου Κούβα έγινε η χώρα Άμλετ και τραυματίστηκε από τα σφάλματα δύο σχημάτων από τον Μπατίστα στον Κάστρο.»

«Η πραγματική ψυχή της Κούβας πάντα αναζητούσε την Ελευθερία. Ο πρόεδρος Ομπάμα επανειλημμένα έχει διατυπώσει τους στίχους του Κουβανού ποιητή Jose Marti: Η ελευθερία είναι η βασική κατάσταση για κάθε άνθρωπο που θέλει να αισθάνεται και να είναι ειλικρινής«.

Επιπλέον σημείωσε πως «έχουν προκαλεσει ιδεολογικά χάσματα σε πολλές γενιές. Το όνειρο της επανάστασης έχει προκαλέσει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, πολλές απώλειες. Πολλοί νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν γι αυτό…«.

«Θα επιστρέψω στην Κούβα όταν αυτό το καθεστώς τελειώσει και οι άνθρωποι μου δεν θα καταπιέζονται πλέον. Η Αμερική μου έδωσε την ελευθερία, θα είμαι για πάντα ευγνώμων» και σημείωσε: «….οι επιπτώσεις της εξουσίας του Κάστρο είναι ατελείωτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνος Τοκάκης για Βίκυ Παπαδοπούλου: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη»

Tabloid 17.02.2026
Ο Θάνος Τοκάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno

Η συγκινητική ανάρτηση του Παναγιώτη Στάθη για τον θάνατο της μητέρας του: Ήταν ο μοναδικός ήρωας που γνώρισα

Social 17.02.2026
Ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της

Η 42χρονη που ξόδεψε μια περιουσία σε διαφημιστικές πινακίδες με το μήνυμα «Παντρέψου με» βρήκε ραντεβού

Social 17.02.2026
Εκτός από τη διαφήμιση, η ίδια κάλυψε το κόστος δημιουργίας και φιλοξενίας της ιστοσελίδας της

Εύη Βατίδου για Αλέξη Κούγια: Αν ονομάσω αγάπη αυτό που ζούσα, έχω εκπαιδεύσει λάθος τα παιδιά μου, ήταν μίσος

Tabloid 17.02.2026
Μιλάω μόνο για τη σχέση τη δική μου με εκείνον και τίποτα άλλο, τόνισε η πρώην σύζυγος του εκλιπόντος δικηγόρου

Akylas: Η ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και οι οικονομικές δυσκολίες πριν από τη Eurovision

Tabloid 17.02.2026
Στην καραντίνα αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα και να κυνηγήσω το όνειρο, δεν υπήρχαν χρήματα, φίλοι με φιλοξένησαν στα σπίτια τους, ανέφερε ο τραγουδιστής

Ιωάννα Τούνη: Γιατί ο συνήγορός της θα ζητήσει διακοπή της δίκης του revenge pοrn βίντεο

Tabloid 17.02.2026
Διακοπή της δίκης της Ιωάννας Τούνη για το revenge pοrn βίντεο θα ζητήσει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο Πρωινό του ΑΝΤ1

Σοκάρει η Γιασμίν Αλιζαντέ: «Με φυλάκισαν για έξι μήνες σε διαφορετικές φυλακές από τους γονείς μου»

Tabloid 17.02.2026
Τη Γιασμίν Αλιζαντέ υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show» τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Παναγιώτης Στάθης: Ανακοίνωσε με δάκρυα ότι πέθανε η μητέρα του και το έμαθε πριν ξεκινήσει η εκπομπή

Media 17.02.2026
Ο Παναγιώτης Στάθης ανακοίνωσε ότι έχασε τη μητέρα του στα τελευταία λεπτά της σημερινής εκπομπής του «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε… χαμό χορεύοντας και τραγουδώντας Μάικλ Τζάκσον

Social 17.02.2026
Ο «αστέρας» των Μιλγουόκι Μπακς έζησε το All–Star Weekend σε… ρυθμούς Μάικλ Τζάκσον

Πέτρος Κουσουλός: «Κόλαφος» κατά του Κοκλώνη – «Μου χρωστάει 20.000 ευρώ»

Tabloid 17.02.2026
Το ξέσπασμα του Πέτρου Κουσουλού κατά του Νίκου Κοκλώνη

Διάσημοι που είναι πολύ πιο κοντοί απ’ όσο νομίζεις – Η πιο μικροκαμωμένη σταρ μόλις 1,42 μ.

Celebrity Stories 17.02.2026
Από την pop σκηνή μέχρι το Hollywood οι πιο petite διασημότητες

Εύη Δρούτσα για Akyla: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πάει με αυτό το ντύσιμο, θα πουν ότι ήρθε ο καραγκιοζάκος»

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής επικράτησε στον ελληνικό τελικό της Eurovision και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Βιέννη με το «Ferto»