E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λιάνη: «Ο Ανδρέας έπιασε τον Γιώργο από τον γιακά και του φώναξε: Σε ποια κυβέρνηση είσαι υπουργός, ρε;»

Αναφερόμενη στον ¶κη Τσοχατζόπουλο, δήλωσε πως ο Ανδρέας δεν τον είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημοσίευση 15/12/2015 | 13:09

Λιάνη: «Ο Ανδρέας έπιασε τον Γιώργο από τον γιακά και του φώναξε: Σε ποια κυβέρνηση είσαι υπουργός, ρε;»

Καλεσμένη του Θέμου στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά» ήταν χθες η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, η οποία μίλησε για το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Η Οργή του Ανδρέα». Όπως διευκρίνισε, το βιβλίο αυτό δεν είναι απάντηση στο βιβλίο της Μαργαρίτας. «Αναφέρομαι σε εκείνη μόνο σε δυο-τρεις σελίδες και αυτό το έκανα για να αποκαταστήσω τη μνήμη του Ανδρέα. Έγραψα αυτό το βιβλίο γιατί οι επίγονοί του εξαφάνισαν επίτηδες την παρακαταθήκη του Ανδρέα. Ξεκίνησα να κάνω αυτό που όφειλε να κάνει το ΠΑΣΟΚ, το ΙΣΤΑΜΕ και το ίδρυμα Παπανδρέου στον ιδρυτή τους. Ντροπή τους που μετά τον θάνατό του επίτηδες εξαφανίστηκαν οι λόγοι του και τα βιβλία του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τη βοήθεια της οικογένειας γράφονταν λιβελογραφήματα για τον Ανδρέα».

Η Δήμητρα Παπανδρέου χαρακτήρισε «πατροκτόνο» τον Νίκο Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι αποδόμησε τον Ανδρέα Παπανδρέου με το βιβλίο του. Για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί Τζέφρυ και ΓΑΠ, λέει χαρακτηριστικά:

«Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν μετρημένα εθνικά φάουλ του Γιώργου Παπανδρέου. Μια μέρα ήρθε ένα non paper που αναφερόταν στη συνάντηση Σημίτη-Κλίντον, τότε μόλις είχε βγει από το «Ωνάσειο» ο Ανδρέας. Σε αυτό το non paper είχε διαβάσει ότι ο γιος του θα είναι διαμεσολαβητής και έπαθε κρίση. Έπαθε κρίση όταν είδε ότι θα πάει ο Τζέφρυ. Είδε και έπαθε ο γιατρός να τον επαναφέρει. Παραλίγο να τον χάσουμε. Τσαλάκωσε το χαρτί και το πέταξε με απογοήτευση. Εκεί κατάλαβα ότι ο Γιώργος είχε περάσει σαν όργανο των Αμερικανών. Έχω ζήσει οικογενειακές στιγμές απείρου κάλλους. Σε μια εθνική κρίση ο Ανδρέας τον έπιασε από τον γιακά και του φώναξε νευριασμένος, "Σε ποια κυβέρνηση είσαι υπουργός, ρε, θέλεις να φύγεις νύχτα;"».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον Θέμο, αν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας, δεν θα υπέγραφε ποτέ το μνημόνιο. «Ο Ανδρέας δεν θα δεχόταν τέτοιους εκβιασμούς.Ήταν πολιτικός άλλης εμβέλειας».

Η Δήμητρα Παπανδρέου αναφέρθηκε στη Μαργαρίτα και στο γεγονός ότι στο βιβλίο της την ανέφερε υποτιμητικά ως αεροσυνοδό. «Είναι τιμή μου που ήμουν αεροσυνοδός. Και ως αεροσυνοδός γνώρισα τον Ανδρέα».

Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε και στη σημερινή πολιτική σκηνή, με τη Δήμητρα Παπανδρέου να αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσιπρας κάνει ένα γκελ. Αλλά δεν έχει τη στόφα και την αγάπη για την πατρίδα που είχε ο Ανδρέας. Ο Ανδρέας δεν θα ανεχόταν έναν Φίλη στην κυβέρνησή του, να λέει τέτοια πράγματα για τους Ποντίους. Ο Ανδρέας αναγνώρισε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, δεν θα ανεχόταν τέτοιες δηλώσεις».

Τέλος, αναφερόμενη στον ¶κη Τσοχατζόπουλο, δήλωσε πως ο Ανδρέας δεν τον είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του παιδιού της Jennifer Lopez που συζητιέται διεθνώς

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Η οικογένεια Lopez γυρίζει σελίδα καθώς τα δίδυμα ενηλικιώνονται και ακολουθούν τον δικό τους δρόμο

Στο νοσοκομείο η Δήμητρα Κατσαφάδου: Ήταν μια απλή επέμβαση, όλα είναι υπέροχα, εξήγησε

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν σχετίζεται με κάποια νόσο, διευκρίνισε η επιχειρηματίας

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά πρώτη φορά για το δαχτυλίδι που φοράει: «Είναι στα άμεσα σχέδιά μου»

E-Daily 3.Left Χτες
Τον Γιώργο Καπουτζίδη υποδέχτηκαν στην εκπομπή «Στούντιο 4» το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουνίου

ANT1: Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις για την επόμενη σεζόν – Το πρόγραμμα που ήδη ετοιμάζεται

E-Daily 3.Left Χτες
Τι σχεδιάζει ο ΑΝΤ1 για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν;

Η Ιωάννα Τούνη ανέβασε βίντεο με τον σύντροφό της να κρατά στους ώμους του τον γιο της: Ευτυχισμένη και ευγνώμων

E-Daily 3.Left Χτες
Η influencer δήλωσε πως αισθάνεται πλούσια παρατηρώντας τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και τον Πάρη μαζί

O Τζέικομπ Ελόρντι και η Κένταλ Τζένερ πόζαραν για πρώτη φορά μαζί, δείτε φωτογραφία

E-Daily 3.Left Χτες
Το φημολογούμενο ζευγάρι βρέθηκε στο Τόκιο

Καινούργιου για Κουτσουμπή: «Έχει εμμονή με τη Ντούα Λίπα» ‑ Αποκάλυψε οn air τον διάλογό τους

E-Daily 3.Left Χτες
Η Κατερίνα Καινούργιου μοιράστηκε μια ανάλαφρη και χιουμοριστική ιστορία στον αέρα της εκπομπής της, με αφορμή τις φήμες που κυκλοφορούν για τον γάμο της Dua Lipa με τον Callum Turner

Ελένη Μενεγάκη: Το σχόλιο στην ανάρτηση του Πέτρου Κωστόπουλου για τον γάμο της κόρη του, Αμαλίας Κωστοπούλου

E-Daily 3.Left Χτες
Τις ευχές της στην Αμαλία Κωστοπούλου για τον γάμο της με τον αγαπημένο της, Jake Medwell θέλησε να στείλει η Ελένη Μενεγάκη

Αλλαγή ονόματος και νέα ταυτότητα για το παιδί της Jennifer Lopez στην αποφοίτησή του

E-Daily 3.Left Χτες
Το 18χρονο παιδί της τραγουδίστριας εμφανίστηκε ως Όσκαρ Τζέικομπ Μουνίζ, με αντωνυμίες αρσενικού γένους - στο παρελθόν ήταν γνωστό ως Έμι

O Εμμανουήλ Καραλής παντρεύεται ‑Ποια είναι η αγαπημένη του Αναστασία Μαγαλιού

E-Daily 3.Left Χτες
Μέσα στο 2026 θα ανέβειι τα σκαλιά της εκκλησίας

«Έβγαζα τα ακουστικά κι έφευγα με κλάματα»: Η Δώρα Παντέλη για την πιο δύσκολη στιγμή στο γήπεδο

E-Daily 3.Left Χτες
H Δώρα Παντέλη μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τοξικότητα και τις πολλές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ως γυναίκα