E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Ένας σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί

Δημοσίευση 25/11/2015 | 00:02

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να πέσουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί θύματα κλοπής, ο 47χρονος Lee Thompson, αστυνομικός σύμβουλος από το Solihull των West Midlands παρέστησε τον επιδέξιο πορτοφολά, καταφέρνοντας να κλέψει από 10 θύματα αντικείμενα και χρήματα που άγγιξαν συνολικά σχεδόν τα 2.850 ευρώ, μέσα σε 4 ώρες, χωρίς κανένας τους να καταλάβει κάτι.

Αυτήν του την πράξη κατέγραψε σε ένα βίντεο, ώστε να θίξει το θέμα των κλοπών που γίνονται στη Βρετανία και φτάνουν τα 442.000 χιλιάδες περιστατικά, με την αξία των κλοπιμαίων να φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, το 8% των κλοπών που γίνονται στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά άνω των 700 ευρώ. Ο 47χρονος προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους επιτήδειους που καραδοκούν, καθώς και να είναι καχύποπτοι με εκείνους που τους πλησιάζουν ξαφνικά στον δρόμο, ειδικά αν έχουν πολλά χρήματα πάνω τους.

Όπως αναφέρει, οι πορτοφολάδες αντιλαμβάνονται πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως ένα άτομο εστιάζει την προσοχή του μόνο σε ένα ή δυο πράγματα κάθε φορά.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα κλοπής μπορεί να μειωθεί αν οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. «Αν νιώσετε πως σας παρακολουθούν, αλλάξτε κατεύθυνση και μπείτε σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει ο Thompson.

Επιπλέον, ο Thompson προειδοποιεί όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο να είναι υποψιασμένος και με όσους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ξαφνικά ή με ομάδες παιδιών που κάνουν κάτι, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.

Κατά το 15%, ο κλέφτες των δρόμων έχουν ως στόχο τους κινητά τηλέφωνα, ενώ ψάχνουν και για μετρητά και πιστωτικές κάρτες, αλλά και για άλλα πράγματα, που δεν περνούν από το μυαλό κανενός, όπως π.χ. παπούτσια, βούρτσες μαλλιών κ.ά. Πιο συχνοί στόχοι είναι οι τσέπες μπουφάν και παντελονιών, ενώ τα τρία από τα τέσσερα θύματα κλοπών δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τίποτα την ώρα του συμβάντος.

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι από την τσάντα τους, ενώ οι άντρες είναι έξι φορές πιο πιθανό να χάσουν αντικείμενα από τις τσέπες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 συγκλονιστικές διασώσεις που κόβουν την ανάσα – Δείτε τα βίντεο

Παράξενα Χτες
Από έναν σέρφερ που έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα μέχρι παγιδευμένα δελφίνια, έναν λύκο και ένα αρνί, πέντε δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης καταγράφηκαν σε βίντεο.

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που άφησε τον Αντετοκούνμπο να μιλήσει ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου

E-Daily 3.Left Χτες
Η Trish Christakis του NBC 6 έκανε ερώτηση στα ελληνικά στην παρουσίαση του Greek Freak από τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Γιάννη να αστειεύεται πως «της είπε ότι δεν τη συμπαθεί».

Παραμυθένιος γάμος για την ομογενή και συνεργάτιδα του Τραμπ, Αλεξάνδρα Βελέτση, στη Μύκονο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αλεξάνδρα Βελέτση, διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο «νησί των ανέμων» με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Γιώργος Ελεύθερας: Τι έγραψε για τον Λορέντζο Καριέρε που συγκλόνισε το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο μουσικός αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο και συνεργάτη με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Πέθανε η μητέρα της Κρις Τζένερ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Κρις Τζένερ ανακοίνωσε τον θάνατο της 91χρονης μητέρας της, Μέρι Τζο Σάνον, με συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Σάκης Κατσούλης: Τι συνέβη με την πεθερά του και γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο νικητής του Survivor συνόδεψε τη μητέρα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη σε εξετάσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειάς της στην Πάρο

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το πρώτο της οικογενειακό καλοκαίρι στην Πάρο μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τη μικρή Ξένια.

Η Ιωάννα Τούνη στο Μπαλί: Δείτε τις πόζες της μέσα σε καταπράσινο τοπίο

Social Χτες
Η Instagrammer συνεχίζει να μοιράζεται εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μπαλί, με φόντο εντυπωσιακό κατάφυτο τοπίο.

H πρώτη ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη μετά το νέο της συμβόλαιο

E-Daily 3.Left Χτες
Η έμπειρη δημοσιογράφος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ και ανακοινώνει επίσημα την ένταξή της στην οικογένεια του ΑΝΤ1 με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

Μάρω Κοντού: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην σπουδαία ηθοποιό

E-Daily 3.Left Χτες
Που και πότε θα γίνει η κηδεία

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε πράξη την τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού: «Ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο…»

E-Daily 3.Left Χτες
Η σχέση της Μάρως Κοντού με τον Νικήτα Κακλαμάνη ξεπερνούσε τα όρια της πολιτικής