E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Ένας σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί

Δημοσίευση 25/11/2015 | 00:02

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να πέσουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί θύματα κλοπής, ο 47χρονος Lee Thompson, αστυνομικός σύμβουλος από το Solihull των West Midlands παρέστησε τον επιδέξιο πορτοφολά, καταφέρνοντας να κλέψει από 10 θύματα αντικείμενα και χρήματα που άγγιξαν συνολικά σχεδόν τα 2.850 ευρώ, μέσα σε 4 ώρες, χωρίς κανένας τους να καταλάβει κάτι.

Αυτήν του την πράξη κατέγραψε σε ένα βίντεο, ώστε να θίξει το θέμα των κλοπών που γίνονται στη Βρετανία και φτάνουν τα 442.000 χιλιάδες περιστατικά, με την αξία των κλοπιμαίων να φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, το 8% των κλοπών που γίνονται στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά άνω των 700 ευρώ. Ο 47χρονος προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους επιτήδειους που καραδοκούν, καθώς και να είναι καχύποπτοι με εκείνους που τους πλησιάζουν ξαφνικά στον δρόμο, ειδικά αν έχουν πολλά χρήματα πάνω τους.

Όπως αναφέρει, οι πορτοφολάδες αντιλαμβάνονται πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως ένα άτομο εστιάζει την προσοχή του μόνο σε ένα ή δυο πράγματα κάθε φορά.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα κλοπής μπορεί να μειωθεί αν οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. «Αν νιώσετε πως σας παρακολουθούν, αλλάξτε κατεύθυνση και μπείτε σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει ο Thompson.

Επιπλέον, ο Thompson προειδοποιεί όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο να είναι υποψιασμένος και με όσους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ξαφνικά ή με ομάδες παιδιών που κάνουν κάτι, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.

Κατά το 15%, ο κλέφτες των δρόμων έχουν ως στόχο τους κινητά τηλέφωνα, ενώ ψάχνουν και για μετρητά και πιστωτικές κάρτες, αλλά και για άλλα πράγματα, που δεν περνούν από το μυαλό κανενός, όπως π.χ. παπούτσια, βούρτσες μαλλιών κ.ά. Πιο συχνοί στόχοι είναι οι τσέπες μπουφάν και παντελονιών, ενώ τα τρία από τα τέσσερα θύματα κλοπών δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τίποτα την ώρα του συμβάντος.

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι από την τσάντα τους, ενώ οι άντρες είναι έξι φορές πιο πιθανό να χάσουν αντικείμενα από τις τσέπες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λένα Δροσάκη: «Από θαύμα ζούμε και οι δύο, γέννησα στον 8ο μήνα»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
«Υπήρξε μεγάλη ταραχή, ο τρόπος που έγινε», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πρόβα της Ελλάδας

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» αναμένεται να διαγωνιστεί στον Α` Ημιτελικό στις 12 Μαΐου

Φειδίας Παναγιώτου: Κάνει giveaway προσκλητήρια για τον γάμο του – Ανοιξε πλατφόρμα για αιτήσεις!

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η Στυλιάνα Αβερκίου, αύριο Πέμπτη, 30 Απριλίου πρόκειται να παντρευτούν στην ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό

Το βίντεο της Ρίας Ελληνίδου με το... φίδι του Δημήτρη Αλεξάνδρου ‑ «Ρία αγάπη μου»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
«Με τη μικρή Ρία δεν μας πλησιάζει κανείς» έγραψε η τραγουδίστρια

Λίζα Κούντροου: Μίλησε για την «σκληρή» συμπεριφορά των ανδρών σεναριογράφων στα «Φιλαράκια»

Tabloid Χτες
Σε παλαιότερη αγωγή, η Amanda Lyle είχε υποστηρίξει πως οι σεναριογράφοι έκαναν συχνά σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια

Ο κιθαρίστας των Deep Purple αποκάλυψε ότι είναι θαυμαστής της Έλενας Παπαρίζου!

E-Daily 3.Left Χτες
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το Number One είναι το αγαπημένο του τραγούδι!

Ιλένια Ουίλιαμς: Λύγισε σην κάμερα – «Όταν είπα “άντε γειά”, δεν είχα στον ήλιο μοίρα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια Ιλένια Ουίλιαμς βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον» το πρωινό της Τρίτης 28 Απριλίου, όπου έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη