E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Ένας σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί

Δημοσίευση 25/11/2015 | 00:02

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να πέσουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί θύματα κλοπής, ο 47χρονος Lee Thompson, αστυνομικός σύμβουλος από το Solihull των West Midlands παρέστησε τον επιδέξιο πορτοφολά, καταφέρνοντας να κλέψει από 10 θύματα αντικείμενα και χρήματα που άγγιξαν συνολικά σχεδόν τα 2.850 ευρώ, μέσα σε 4 ώρες, χωρίς κανένας τους να καταλάβει κάτι.

Αυτήν του την πράξη κατέγραψε σε ένα βίντεο, ώστε να θίξει το θέμα των κλοπών που γίνονται στη Βρετανία και φτάνουν τα 442.000 χιλιάδες περιστατικά, με την αξία των κλοπιμαίων να φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, το 8% των κλοπών που γίνονται στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά άνω των 700 ευρώ. Ο 47χρονος προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους επιτήδειους που καραδοκούν, καθώς και να είναι καχύποπτοι με εκείνους που τους πλησιάζουν ξαφνικά στον δρόμο, ειδικά αν έχουν πολλά χρήματα πάνω τους.

Όπως αναφέρει, οι πορτοφολάδες αντιλαμβάνονται πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως ένα άτομο εστιάζει την προσοχή του μόνο σε ένα ή δυο πράγματα κάθε φορά.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα κλοπής μπορεί να μειωθεί αν οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. «Αν νιώσετε πως σας παρακολουθούν, αλλάξτε κατεύθυνση και μπείτε σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει ο Thompson.

Επιπλέον, ο Thompson προειδοποιεί όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο να είναι υποψιασμένος και με όσους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ξαφνικά ή με ομάδες παιδιών που κάνουν κάτι, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.

Κατά το 15%, ο κλέφτες των δρόμων έχουν ως στόχο τους κινητά τηλέφωνα, ενώ ψάχνουν και για μετρητά και πιστωτικές κάρτες, αλλά και για άλλα πράγματα, που δεν περνούν από το μυαλό κανενός, όπως π.χ. παπούτσια, βούρτσες μαλλιών κ.ά. Πιο συχνοί στόχοι είναι οι τσέπες μπουφάν και παντελονιών, ενώ τα τρία από τα τέσσερα θύματα κλοπών δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τίποτα την ώρα του συμβάντος.

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι από την τσάντα τους, ενώ οι άντρες είναι έξι φορές πιο πιθανό να χάσουν αντικείμενα από τις τσέπες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακύλας: «Η διαφήμιση για γνωστό ταχυφαγείο με βοήθησε στο οικονομικό μου πρόβλημα»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Τον Ακύλα συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» και η δημοσιογράφος, Αναστασία Ζάρκα

Τι αποκάλυψε η Τζένιφερ Λόπεζ για τη σοκαριστική κατάρρευσή της που της στοίχισε την όρασή της

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η τραγουδίστρια περιέγραψε την κρίση εξάντλησης που έζησε το 2002 στα γυρίσματα ταινίας, όταν το σώμα της «έκλεισε» μετά από 98 συνεχόμενες ημέρες δουλειάς.

Αντζελα Δημητρίου: Η κόρη της αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η κόρη της Αντζελας Δημητρίου αποκάλυψε πως από το 2009, όταν έμαθε τη διάγνωσή της, η καθημερινότητά της άλλαξε ριζικά

Αμαλία Κωστοπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τον σύζυγό της για την τρίτη επέτειο της σχέσης τους

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η Αμαλία Κωστοπούλου και ο Τζέικ Μέντγουελ, οι οποίοι γιόρτασαν την τρίτη επέτειο της σχέσης τους, λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο

Φαίη Σκορδά: «Παιδιά βγάλτε το!» – Σοκαρισμένη με βίντεο που προβλήθηκε στον αέρα του Buongiorno

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η Φαίη Σκορδά και οι συνεργάτες της σχολίασαν σήμερα τον άγριο καβγά μεταξύ δύο κοριτσιών στην Εύβοια, που δημοσιοποιήθηκε χθες στα social media

Γωγώ Μαστροκώστα: Η ανάρτηση της κόρης της, Βικτώριας Δέλλα, τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό της

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια της Γωγώς Μαστροκώστα, η κόρη της, Βικτώρια Δέλλα, προχώρησε στην πρώτη της δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής

Αλέξης Γεωργούλης: Αν μια γυναίκα είναι καλή μαγείρισσα θα είναι καλή και στο σeξ και αντίστροφα

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η εμπειρία μου λέει ότι αυτά τα πράγματα πάνε παρέα, σχολίασε ο ηθοποιός

Η Αλίσα Λέμαν φόρεσε μικροσκοπικό ροζ μπικίνι και έκανε γκελάκια με μπάλα ποδοσφαίρου, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η 27χρονη από την Ελβετία επιβεβαίωσε τον τίτλο της πιο σeξι ποδοσφαιρίστριας

Akylas: «Μετά τον τελικό στις πρώτες δηλώσεις που έκανα έπαθα κρίση πανικού»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
«Εκείνο το βράδυ εγώ δεν μπορούσα φυσικά να κοιμηθώ» είπε

Ανέστης Ευαγγελόπουλος: Αφησε άφωνη την καλεσμένη του – «Μήπως πρέπει να κάνεις λίγο σeξ να καθαρίσει ο εγκέφαλος;»

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η content creator και κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Καλιτζάκη μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της ζωή

Γιατί η αδυνατισμένη εμφάνιση της Ariana Grande έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη συζήτηση

E-Daily 3.Left 17.06.2026
H κοινωνία περνά μια περίοδο όπου η ακραία αδυναμία επιστρέφει ως πρότυπο ομορφιάς