E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Ένας σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί

Δημοσίευση 25/11/2015 | 00:02

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να πέσουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί θύματα κλοπής, ο 47χρονος Lee Thompson, αστυνομικός σύμβουλος από το Solihull των West Midlands παρέστησε τον επιδέξιο πορτοφολά, καταφέρνοντας να κλέψει από 10 θύματα αντικείμενα και χρήματα που άγγιξαν συνολικά σχεδόν τα 2.850 ευρώ, μέσα σε 4 ώρες, χωρίς κανένας τους να καταλάβει κάτι.

Αυτήν του την πράξη κατέγραψε σε ένα βίντεο, ώστε να θίξει το θέμα των κλοπών που γίνονται στη Βρετανία και φτάνουν τα 442.000 χιλιάδες περιστατικά, με την αξία των κλοπιμαίων να φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, το 8% των κλοπών που γίνονται στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά άνω των 700 ευρώ. Ο 47χρονος προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους επιτήδειους που καραδοκούν, καθώς και να είναι καχύποπτοι με εκείνους που τους πλησιάζουν ξαφνικά στον δρόμο, ειδικά αν έχουν πολλά χρήματα πάνω τους.

Όπως αναφέρει, οι πορτοφολάδες αντιλαμβάνονται πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως ένα άτομο εστιάζει την προσοχή του μόνο σε ένα ή δυο πράγματα κάθε φορά.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα κλοπής μπορεί να μειωθεί αν οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. «Αν νιώσετε πως σας παρακολουθούν, αλλάξτε κατεύθυνση και μπείτε σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει ο Thompson.

Επιπλέον, ο Thompson προειδοποιεί όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο να είναι υποψιασμένος και με όσους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ξαφνικά ή με ομάδες παιδιών που κάνουν κάτι, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.

Κατά το 15%, ο κλέφτες των δρόμων έχουν ως στόχο τους κινητά τηλέφωνα, ενώ ψάχνουν και για μετρητά και πιστωτικές κάρτες, αλλά και για άλλα πράγματα, που δεν περνούν από το μυαλό κανενός, όπως π.χ. παπούτσια, βούρτσες μαλλιών κ.ά. Πιο συχνοί στόχοι είναι οι τσέπες μπουφάν και παντελονιών, ενώ τα τρία από τα τέσσερα θύματα κλοπών δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τίποτα την ώρα του συμβάντος.

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι από την τσάντα τους, ενώ οι άντρες είναι έξι φορές πιο πιθανό να χάσουν αντικείμενα από τις τσέπες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: Η περιπέτεια με τις φίλες της σε βραδινή έξοδο στο Μπαλί

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η instagrammer φαίνεται ότι πιστεύει στο «κακό μάτι» και την επίδραση του σκόρδου για να το «διώχνει»

Δεν φαντάζεσαι τι δουλειά έκανε ο David Schwimmer πριν γίνει ο Ros στα Φιλαράκια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Πριν γίνει ο Ρος στα «Friends», παρέδωσε διαζύγιο σε παγκόσμιο σταρ

Η NASA «έλυσε» ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας; Το φαινόμενο που ίσως συνέβη τη μέρα της Σταύρωσης του Ιησού

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ένα αστρονομικό φαινόμενο πριν από 2.000 χρόνια ξαναγράφει την Ιστορία

Ο easy 97.2 οργανώνει sunset disco party στη θάλασσα ‑ πώς θα κερδίσεις πρόσκληση

Media Χτες
Το 3ο «Let`s Meet» On Board πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λατινοπούλου – Παϊτέρης: Νέα κόντρα με «γύφτους και Πακιστανούς» – «Έγινε γύφτισσα για δευτερόλεπτα και την πείραξε»

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρόκειται για χυδαία επίθεση εναντίον μου – Από την ίδια δεν ζητώ συγγνώμη»

Σόφη Πασχάλη: «Έχω βιώσει πολλά συμπτώματα μέχρι να καθαρίσει το κάθε μου συναίσθημα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σόφη Πασχάλη μίλησε για το νέο της βιβλίο, τα retreat με τον σύντροφό της και το προσωπικό ταξίδι προς την εσωτερική ισορροπία

Ο Μίκι Ρουρκ εμφανίστηκε χωρίς δόντια στους δρόμους του Λος Αντζελες, ανησυχία με την εικόνα του

E-Daily 3.Left Χτες
Λίγους μήνες μετά την έξωσή του από το σπίτι του ο ηθοποιός εθεάθη να περπατά φορώντας λερωμένα ρούχα, κρύβοντας το πρόσωπό του με κουκούλα

Η Πόπη Μαλλιωτάκη φωτογραφίζεται πάνω σε σκάφος και δίπλα σε έναν γάιδαρο και γράφει «Όταν λάμπεις, ενοχλείς»

Social Χτες
Η τραγουδίστρια βρέθηκε στη Μύκονο και πόζαρε σε σημεία του νησιού με λεοπάρ μπικίνι

Μανώλης Μητσιάς: «Σε έναν χρόνο το πολύ θα έχω τελειώσει – Δεν θέλω να με λυπηθεί ο κόσμος»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο σπουδαίος ερμηνευτής έθεσε χρονικό ορίζοντα για το τέλος της καλλιτεχνικής του πορείας, εξηγώντας γιατί δεν θέλει να τον λυπηθεί ο κόσμος.

Παϊτέρης για Λατινοπούλου: Για δευτερόλεπτα αισθάνθηκε ότι είναι γύφτισσα και την ενόχλησε, αν ζητήσει συγγνώμη θα τη βάλουμε στη Βουλή

E-Daily 3.Left Χτες
«Να πάει σε έναν καταυλισμό να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι δικιά μας» σημείωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - Μήνυση έχει καταθέσει εις βάρος του η Αφροδίτη Λατινοπούλου