E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Ένας σύμβουλος της αστυνομίας προειδοποιεί

Δημοσίευση 25/11/2015 | 00:02

Τόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν στον δρόμο

Θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να πέσουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί θύματα κλοπής, ο 47χρονος Lee Thompson, αστυνομικός σύμβουλος από το Solihull των West Midlands παρέστησε τον επιδέξιο πορτοφολά, καταφέρνοντας να κλέψει από 10 θύματα αντικείμενα και χρήματα που άγγιξαν συνολικά σχεδόν τα 2.850 ευρώ, μέσα σε 4 ώρες, χωρίς κανένας τους να καταλάβει κάτι.

Αυτήν του την πράξη κατέγραψε σε ένα βίντεο, ώστε να θίξει το θέμα των κλοπών που γίνονται στη Βρετανία και φτάνουν τα 442.000 χιλιάδες περιστατικά, με την αξία των κλοπιμαίων να φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως απέδειξε σχετική έρευνα, το 8% των κλοπών που γίνονται στο δρόμο αφορά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά άνω των 700 ευρώ. Ο 47χρονος προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους επιτήδειους που καραδοκούν, καθώς και να είναι καχύποπτοι με εκείνους που τους πλησιάζουν ξαφνικά στον δρόμο, ειδικά αν έχουν πολλά χρήματα πάνω τους.

Όπως αναφέρει, οι πορτοφολάδες αντιλαμβάνονται πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως ένα άτομο εστιάζει την προσοχή του μόνο σε ένα ή δυο πράγματα κάθε φορά.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος θύμα κλοπής μπορεί να μειωθεί αν οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. «Αν νιώσετε πως σας παρακολουθούν, αλλάξτε κατεύθυνση και μπείτε σε ένα κατάστημα», συμβουλεύει ο Thompson.

Επιπλέον, ο Thompson προειδοποιεί όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο να είναι υποψιασμένος και με όσους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν ξαφνικά ή με ομάδες παιδιών που κάνουν κάτι, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή.

Κατά το 15%, ο κλέφτες των δρόμων έχουν ως στόχο τους κινητά τηλέφωνα, ενώ ψάχνουν και για μετρητά και πιστωτικές κάρτες, αλλά και για άλλα πράγματα, που δεν περνούν από το μυαλό κανενός, όπως π.χ. παπούτσια, βούρτσες μαλλιών κ.ά. Πιο συχνοί στόχοι είναι οι τσέπες μπουφάν και παντελονιών, ενώ τα τρία από τα τέσσερα θύματα κλοπών δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τίποτα την ώρα του συμβάντος.

Οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χάσουν κάτι από την τσάντα τους, ενώ οι άντρες είναι έξι φορές πιο πιθανό να χάσουν αντικείμενα από τις τσέπες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τζέιμς Μποντ: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ διάλεξε τον επόμενο «007» – Ποιον στηρίζει για τον ρόλο

E-Daily 3.Left 11.06.2026
«Αυτός είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ», σύμφωνα με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Η αναφορά σχολιάστριας των Νικς στην Τέιλορ Σουίφτ στο γήπεδο: Δεν είσαι φίλαθλος της ομάδας, φύγε από εδώ

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η παρουσία της τραγουδίστριας στον τέταρτο τελικό του NBA στο Madison Square Garden προκάλεσε συζητήσεις

Η Τούνη απαντά στο σχόλιο «αυτά τα μαγιό δεν είναι για μαμάδες»: Εάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η influencer πόζαρε με μαύρο μπικίνι στη Νάξο και ξεκαθάρισε πως η μητρότητα δεν περιορίζει τις επιλογές μιας γυναίκας

Ιωάννα Τούνη για τα «ακατάλληλα για μαμάδες» μαγιό: «Αν δεν σ` αρέσει το θέαμα, πρόβλημά σου!»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Είμαι σχεδόν 33 χρονών, έχω ένα μωρό και φυσικά και θα φοράω ό,τι με κάνει να νιώθω όμορφα, σχολίασε η influencer

Παντρεύτηκε ο πρώην σύζυγος της Ελιάνας Χρυσικοπούλου: Το μήνυμα της γυναίκας του για τη σχέση τους

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Μου έκαναν την τιμή να μεγαλώνουμε μαζί τις κόρες τους, έγραψε η νυν σύζυγος του Νικόλα Φαράκλα

Φαίη Σκορδά για Athens Pride: «Το κόστος είναι να ξαναβάλουμε την κοινωνία σε μια συζήτηση που πολώνει»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η παρουσιάστρια τοποθετήθηκε στο Buongiorno για την απόφαση της ΣΤΑΣΥ να μην αναρτήσει αφίσες του Athens Pride 2026 στους σταθμούς του Μετρό

Η Δέσποινα Καμπούρη αποχωρεί από το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα ‑ H επίσημη ανακοίνωση

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η δημοσιογράφος επιβεβαίωσε την κοινή απόφαση με τον ΑΝΤ1 να μη συνεχίσει την επόμενη σεζόν στην εκπομπή

Παρθένα Χοροζίδου για Akyla: «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurovision, έβαλε τα κλάματα»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
«Όλοι μας στεναχωρηθήκαμε με τη 10η θέση», σχολίασε η γνωστή ηθοποιός για την φετινή της συμμετοχή στη Eurovision

Πέτρος Συρίγος: Επέστρεψε στo πλατό του Super Κατερίνα μετά το σοβαρό τροχαίο

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Δύο περίπου εβδομάδες μετά το σοβαρό τροχαίο, ο Πέτρος Συρίγος εμφανίστηκε ξανά στο πλατό του Super Κατερίνα την Πέμπτη 11/6

Τίνα Μεσσαροπούλου για Γιώργο Μυλωνάκη: «Τα πιο σημαντικά γενέθλια της ζωής σου μαχητή μου»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Γιορτάζουμε την ημέρα που αναγεννήθηκες, έγραψε η δημοσιογράφος για τον σύζυγό της

Κατερίνα Βρανά: «Δεν θα πάω στα δικαστήρια, αλλά οφείλουν από μόνοι τους να μου δώσουν 1 εκατομμύριο»

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η δημοφιλής stand-up comedian αποκαλύπτει τις εξελίξεις της απίστευτης ταλαιπωρίας της και την κατάσταση στην οποία βρήκε το προσωπικό της αμαξίδιο!

Το 2ο “Let’s Meet” Party του easy 97.2 φέρνει το καλοκαίρι στην καρδιά της Αθήνας

Media 11.06.2026
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, η παρέα του easy 97.2 σου δίνει ραντεβού στη Γαλιάντρα στο Μεταξουργείο