E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε τύποι επιβατών που μισούμε σε μετρό και λεωφορεία

Είναι παντού. Είναι ανεξάντλητοι. Είναι ασταμάτητοι.

Δημοσίευση 18/10/2015 | 00:00

Πέντε τύποι επιβατών που μισούμε σε μετρό και λεωφορεία

Αν έχεις χρησιμοποιήσει έστω μια φορά μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα, ήρθες σίγουρα αντιμέτωπος με κάποιον από αυτούς. Αν είναι ο μόνος τρόπος μετακίνησής σου τα ΜΜΜ, τότε αυτοί οι τύποι είναι η καθημερινότητά σου.

1) Ο φωνακλάς

Το ringtone του θα ακουστεί σε όλο το βαγόνι. Ίσως και στο πίσω. Η φωνή του θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Για τα επόμενα 2, 5, 10, 20 λεπτά, είσαι υποχρεωμένος να τα ακούσεις όλα. Να μάθεις με κάθε λεπτομέρεια από το τι έφαγε το μεσημέρι, μέχρι τις εpωτικές περιπέτειες του τελευταίου μήνα. 

2) Ο αναίσθητος

Θα παραμείνει σε όλη τη διαδρομή αμετακίνητος μπροστά στην πόρτα, ακόμα και αν πρόκειται να κατέβει δέκα στάσεις μετά. Θα πιάσει δυο θέσεις σε γεμάτο όχημα, γιατί και η τσάντα του έχει προσωπικότητα και δικαιούται το δικό της κάθισμα. Δεν πρόκειται να παραχωρήσει τη θέση του, ακόμα κι αν περιστοιχίζεται από δέκα ετοιμόρροπους ηλικιωμένους, τρεις εγκύους στον ένατο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όρθια δίπλα του.

3) Ο βρωμιάρης

Με πόδια απλωμένα στο απέναντι κάθισμα και στο χέρι κάτι που τρώγεται ή πίνεται, και που σίγουρα απαγορεύται μέσα στα ΜΜΜ.

Θα πετάξει τη γόπα στον σταθμό, θα φτύσει την τσίχλα του οπουδήποτε –ή θα την κολήσει κάτω από το κάθισμα– και θα βγει έχοντας αφήσει τα ίχνη του: χαρτομάντηλα, χαρτάκια, κάρτες που έξυσε και δεν χρειάζεται, εφημερίδες και φυσικά ό,τι έμεινε από όσα ήπιε και έφαγε.

Ο ίδιος θα φτερνιστεί πάνω σου. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Θα κεντράρει  στο πρόσωπό σου, θα κολλήσει τα χέρια του στο σώμα του –μην τυχόν και μπει κατά λάθος κανένα από αυτά μπροστά από το στόμα του– και τότε θα σημαδέψει με απόλυτη ευστοχία πάνω σου.

4) Ο αγενής


Στον περιορισμένο χώρο των ΜΜΜ είναι εύκολο να έρθεις πιο κοντά με τον διπλανό σου. Ακόμα και αν δεν το θες. Που συνήθως δεν το θες.

Θα βρεθείς δίπλα σε αυτόν που θα κοιτάξει αδιάντροπα την οθόνη του κινητού σου, δίχως καθόλου να τον νοιάζει αν τον αντιληφθείς. Θα γυρίσει να σου σχολιάσει τον παραδιπλανό σου, επίσης δίχως να τον νοιάζει αν γίνει αντιληπτός. Είναι έτοιμος για καβγάδες, και αν δεν βρει κάποιον να μιλήσει, συχνά είναι έτοιμος να ξεκινήσει τον μονόλογό του, στην αρχή με μουρμουρητό, που η έντασή του σταδιακά θα κλιμακώνεται. Θα μαλώσει με τον οδηγό, με εσένα, ακόμα και με το ίδιο το όχημα. Το θράσος είναι το όπλο του, ο σαματάς η ευτυχία του.

5) Ο άπλυτος

Αυτή η μάστιγα. Η μυρωδιά χαρακτηριστική, σχεδόν πανοιμοιότυπη σε όλες τις περιπτώσεις.

Χειρότερο δυνατό σενάριο: Ιούλιος, μεσημέρι, καύσωνας, βαγόνι του μετρό με παράθυρα που δεν ανοίγουν, χαλασμένος κλιματισμός, ο συρμός ακινητοποιείται ανάμεσα σε δυο σταθμούς.

Ασφυξία.

Bonus: Οι ερωτευμένοι

Μια ειδική κατηγορία – όχι απεχθής, αλλά συχνά όχι λιγότερο ενοχλητική από άλλες.

Είναι τα ζευγάρια αυτά που ζουν τον έρωτά τους παντού, πάντα και με κάθε αφορμή. Θα κλείσουν τις σκάλες για να φιληθούν, θα μπλοκάρουν την πόρτα για να φιληθούν, θα σκύψουν από πάνω σου για να φιληθούν, θα ξεχάσουν να κατέβουν στον προορισμό τους για να φιληθούν.

Όλα αυτά στις light περιπτώσεις, πριν αρχίσουν αγγίγματα, φιλιά με ήχο, και άλλα, που κάνουν τις γιαγιάδες στο λεωφορείο να κοκκινίζουν από ντροπή.

Γιώργος Στεφάνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Αποχώρησε από το πλατό – «Δυσκολεύομαι πάρα πολύ»

Tabloid 14.01.2026
Η εκπομπή «Super Κατερίνα» επέστρεψε μετά το διαφημιστικό διάλειμμα χωρίς την Κατερίνα Καινούργιου στο πλατό

Το πρόβλημα υγείας του Γιώργου Λιάγκα: «Πήγα σε γιατρό ‑ Δεν με βλέπω καλά...»

Tabloid 14.01.2026
«Αμα δε βρω λύση, δεν με βλέπω καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Τετάρτης στον αέρα του «Πρωινού»

Συνελήφθη ο ηθοποιός Κίφερ Σάδερλαντ ‑ Επιτέθηκε σε οδηγό ταξί

Tabloid 14.01.2026
Ο Σάδερλαντ συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 50.000 δολαρίων

Survivor: Ο Μιχάλης Σηφάκης εξηγεί γιατί δεν έπρεπε να «θυσιαστεί» ο Gio

TV Buzz 14.01.2026
Ένταση επικράτησε στο Survivor Αθηναίοι VS Επαρχιώτες

Δήμητρα Ματσούκα για τη σύλληψή της: «Αφήνω τα άσχημα πίσω, το έχω μαζί μου το δίπλωμα»

Tabloid Χτες
Η περιπέτεια με τη σύλληψή της για επικίνδυνη οδήγηση, ο απολογισμός του 2025 και οι στόχοι της νέας χρονιάς

Παντρεύεται η Αννα Μαρία Βέλλη

Tabloid Χτες
Δείτε φωτογραφία με το μονόπετρο

Ο Ματ Ντέιμον παραδέχθηκε ότι η σύζυγός του είχε «crush» με τον κολλητό του, Μπεν Αφλεκ

Tabloid Χτες
Η εξομολόγηση του Ντέιμον για τη φιλία του με τον Μπεν Αφλεκ και τον παλιό «έρωτα» της συζύγου του για τον 53χρονο ηθοποιό

Θανάσης Βισκαδουράκης: Θέλω να πάω τον γιο μου στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσα

Tabloid Χτες
Η πρώτη φορά που έκλαψα ήταν όταν με είπε `μπαμπά` ανέφερε ο ηθοποιός

Eurovision: Το κόστος του εθνικού τελικού – Παρουσιάστρια η Μπέττυ Μαγγίρα

Media Χτες
Θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό