E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέντε τύποι επιβατών που μισούμε σε μετρό και λεωφορεία

Είναι παντού. Είναι ανεξάντλητοι. Είναι ασταμάτητοι.

Δημοσίευση 18/10/2015 | 00:00

Πέντε τύποι επιβατών που μισούμε σε μετρό και λεωφορεία

Αν έχεις χρησιμοποιήσει έστω μια φορά μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα, ήρθες σίγουρα αντιμέτωπος με κάποιον από αυτούς. Αν είναι ο μόνος τρόπος μετακίνησής σου τα ΜΜΜ, τότε αυτοί οι τύποι είναι η καθημερινότητά σου.

1) Ο φωνακλάς

Το ringtone του θα ακουστεί σε όλο το βαγόνι. Ίσως και στο πίσω. Η φωνή του θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά. Για τα επόμενα 2, 5, 10, 20 λεπτά, είσαι υποχρεωμένος να τα ακούσεις όλα. Να μάθεις με κάθε λεπτομέρεια από το τι έφαγε το μεσημέρι, μέχρι τις εpωτικές περιπέτειες του τελευταίου μήνα. 

2) Ο αναίσθητος

Θα παραμείνει σε όλη τη διαδρομή αμετακίνητος μπροστά στην πόρτα, ακόμα και αν πρόκειται να κατέβει δέκα στάσεις μετά. Θα πιάσει δυο θέσεις σε γεμάτο όχημα, γιατί και η τσάντα του έχει προσωπικότητα και δικαιούται το δικό της κάθισμα. Δεν πρόκειται να παραχωρήσει τη θέση του, ακόμα κι αν περιστοιχίζεται από δέκα ετοιμόρροπους ηλικιωμένους, τρεις εγκύους στον ένατο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όρθια δίπλα του.

3) Ο βρωμιάρης

Με πόδια απλωμένα στο απέναντι κάθισμα και στο χέρι κάτι που τρώγεται ή πίνεται, και που σίγουρα απαγορεύται μέσα στα ΜΜΜ.

Θα πετάξει τη γόπα στον σταθμό, θα φτύσει την τσίχλα του οπουδήποτε –ή θα την κολήσει κάτω από το κάθισμα– και θα βγει έχοντας αφήσει τα ίχνη του: χαρτομάντηλα, χαρτάκια, κάρτες που έξυσε και δεν χρειάζεται, εφημερίδες και φυσικά ό,τι έμεινε από όσα ήπιε και έφαγε.

Ο ίδιος θα φτερνιστεί πάνω σου. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Θα κεντράρει  στο πρόσωπό σου, θα κολλήσει τα χέρια του στο σώμα του –μην τυχόν και μπει κατά λάθος κανένα από αυτά μπροστά από το στόμα του– και τότε θα σημαδέψει με απόλυτη ευστοχία πάνω σου.

4) Ο αγενής


Στον περιορισμένο χώρο των ΜΜΜ είναι εύκολο να έρθεις πιο κοντά με τον διπλανό σου. Ακόμα και αν δεν το θες. Που συνήθως δεν το θες.

Θα βρεθείς δίπλα σε αυτόν που θα κοιτάξει αδιάντροπα την οθόνη του κινητού σου, δίχως καθόλου να τον νοιάζει αν τον αντιληφθείς. Θα γυρίσει να σου σχολιάσει τον παραδιπλανό σου, επίσης δίχως να τον νοιάζει αν γίνει αντιληπτός. Είναι έτοιμος για καβγάδες, και αν δεν βρει κάποιον να μιλήσει, συχνά είναι έτοιμος να ξεκινήσει τον μονόλογό του, στην αρχή με μουρμουρητό, που η έντασή του σταδιακά θα κλιμακώνεται. Θα μαλώσει με τον οδηγό, με εσένα, ακόμα και με το ίδιο το όχημα. Το θράσος είναι το όπλο του, ο σαματάς η ευτυχία του.

5) Ο άπλυτος

Αυτή η μάστιγα. Η μυρωδιά χαρακτηριστική, σχεδόν πανοιμοιότυπη σε όλες τις περιπτώσεις.

Χειρότερο δυνατό σενάριο: Ιούλιος, μεσημέρι, καύσωνας, βαγόνι του μετρό με παράθυρα που δεν ανοίγουν, χαλασμένος κλιματισμός, ο συρμός ακινητοποιείται ανάμεσα σε δυο σταθμούς.

Ασφυξία.

Bonus: Οι ερωτευμένοι

Μια ειδική κατηγορία – όχι απεχθής, αλλά συχνά όχι λιγότερο ενοχλητική από άλλες.

Είναι τα ζευγάρια αυτά που ζουν τον έρωτά τους παντού, πάντα και με κάθε αφορμή. Θα κλείσουν τις σκάλες για να φιληθούν, θα μπλοκάρουν την πόρτα για να φιληθούν, θα σκύψουν από πάνω σου για να φιληθούν, θα ξεχάσουν να κατέβουν στον προορισμό τους για να φιληθούν.

Όλα αυτά στις light περιπτώσεις, πριν αρχίσουν αγγίγματα, φιλιά με ήχο, και άλλα, που κάνουν τις γιαγιάδες στο λεωφορείο να κοκκινίζουν από ντροπή.

Γιώργος Στεφάνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ντούα Λίπα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Κάλουμ Τέρνερ στο Λονδίνο, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η διάσημη τραγουδίστρια κι ο ηθοποιός πραγματοποίησαν πολιτικό γάμο στη βρετανική πρωτεύουσα λίγο πριν τις επίσημες τριήμερες εκδηλώσεις για τον θρησκευτικό τους γάμο στη Σικελία

Νικόλας Ράπτης: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είχε πει σε διευθυντή προγράμματος στο ραδιόφωνο ότι δεν κάνω για τη δουλειά

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανέτρεξε στα πρώτα του βήματα στον χώρο

Σάκης Ρουβάς: Έκανε γυμναστική με... κίνητρο τα «μακαρόνια με κιμά»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο τραγουδιστής μοιράστηκε στο TikTok στιγμιότυπα από την προπόνησή του

Κατερίνα Καινούργιου: Ταξίδι με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και την κόρη τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η οικογενειακή απόδραση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πουλούσα ρολόγια στην Αθήνα, τώρα έχω συλλογή με το όνομά μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη διαδρομή του από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι την κορυφή του NBA και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο αποσύρεται έπειτα από 67 χρόνια πτήσεων ‑«Αυτή ήταν η ζωή μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Έζησε την εξέλιξη της αεροπορίας από την πρώτη θέση και έγινε σύμβολο ενός επαγγέλματος που άλλαξε όσο λίγα τα τελευταία 60 χρόνια

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: «Μου λέει `θέλω να σου πω κάτι αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλη η στιγμή και το μέρος`»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η Μαρία Αντωνά προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» για το πώς την προσέγγισε ο Γιώργος Λιάγκας και έγιναν ζευγάρι

Μαρία Καρυστιανού: «Η κόρη μου θα συμφωνούσε στην απόφαση μου να κάνω κόμμα»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Καρυστιανού στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι! και τον Νίκο Συρίγο.

Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Παντρεύτηκαν δυο ημέρες πριν τη βάφτιση της κόρης τους υπό άκρα μυστικότητα

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ένα υπέροχο πάρτι διοργάνωσαν χθες Σάββατο 30 Μαΐου η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Τζαβέλλας για να γιορτάσουν την βάφτιση της μονάκριβης κόρης τους αλλά και… τον γάμο τους!

Αμαλία Κωστοπούλου και Τζέικ Μέντγουελ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον παραμυθένιο γάμο τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μεσσηνία παρουσία 350 καλεσμένων

Αγνώριστη η Κόνι Μεταξά: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της

E-Daily 3.Left 31.05.2026
H Κόνι Μεταξά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν της αρέσει να μένει στάσιμη σε ένα look και απολαμβάνει να κάνει αλλαγές στην εμφάνισή της προκειμένου να δοκιμάζει διάφορα στυλ

Αμαλία Κωστοπούλου ‑ Jake Medwell: Παντρεύτηκαν στην Πύλο!

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Τον εκλεκτό της καρδιάς της, Τζέικ Μέντγουελ, παντρεύτηκε χθες η Αμαλία Κωστοπούλου