E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Economist: Η παγκόσμια βιομηχανία ποpvό σε βαθιά κρίση

Aπό τα 50 δισ. δολάρια προ πέντε ετών, μόλις στα 12 δισ. δολάρια το 2015

Δημοσίευση 29/9/2015 | 00:00

Economist: Η παγκόσμια βιομηχανία ποpvό σε βαθιά κρίση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση που απειλεί μια από τις μεγαλύτερες σε τζίρο και κέρδη βιομηχανίας διεθνώς κρούει στο τελευταίο του τεύχος ο Economist. Ο λόγος για την μεγάλη κρίση που έχει χτυπήσει τα τελευταία χρόνια και την βιομηχανία ποpvό!

Στο εκτενές αφιέρωμά του στην βιομηχανία της «ενήλικης ψυχαγωγίας» o Εconomist παρουσιάζει συντριπτικά στοιχεία με βάση τα οποία η παγκόσμια βιομηχανία ποpvό βιώνει συνεχή μείωση του τζίρου και των κερδών της, από τα 50 δισ. δολάρια προ πέντε ετών, μόλις στα 12 δισ. δολάρια το 2015.

Στο αφιέρωμα ο Economist περιγράφει την άνθηση της συγκεκριμένης βιομηχανίας, που αρχικώς αναπτύχθηκε μέσα από τις βιντεοκασέτες και τα DVDs. Ενδεικτικό είναι πως στη δεκαετία του 1990 δεκάδες παραγωγοί, πολλοί από αυτούς με έδρα την Καλιφόρνια, δημιουργούσαν δεκάδες ταινίες μηνιαίως. Όμως με το ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικά το internet η βιομηχανία ποpvό μπήκε σε άλλη κλίμακα ανάπτυξης. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 υπήρχαν περισσότερες από 3.000 ιστοσελίδες πορνό με ταινίες λίγων λεπτών. Ιστοσελίδες που έβγαζαν τεράστια κέρδη. Για του λόγου το αληθές, το 2012, ο κ. Fabian Thylmann, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου όμιλου παραγωγής ερωτικών ταινιών, φέρεται να έκανε πρόταση εξαγοράς για το ένα από τα δύο μεγαλύτερα ποpvό site παγκοσμίως, (XVideos και xHamster). Συγκεκριμένα πρότεινε στον Γάλλο ιδιοκτήτη του XVideos ποσό ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο όμως κρίθηκε λίγο (!) για να αποτιμήσει τη... "δυναμική" του site!!! Εν μέρει αναμενόμενο αφού έχει υπολογισθεί πως ένα site με ερωτικό περιεχόμενο μπορεί να εμφανίζει έως και 80 δισεκατομμύρια προβολές και πάνω από 18 δισεκατομμύρια επισκέψεις, νούμερα άπιαστα για οποιοδήποτε ενημερωτικό site.

Στη συνέχεια όμως η κρίση που ψαλίδισε τα εισοδήματα εκατομμυρίων καταναλωτών παγκοσμίως είχε τον αντίκτυπό της και στη βιομηχανία ποpvό. Τα έσοδα έχουν υποχωρήσει δραματικά, χωρίς την ίδια ώρα να έχουν μειωθεί και οι «παίκτες» στην αγορά. Για παράδειγμα μόνο στις ΗΠΑ σήμερα δραστηριοποιούνται πάνω από 200 με 220 στούντιο παραγωγής ταινιών ποpvό! Επομένως τα μειωμένα κέρδη μοιράζονται σε ολοένα περισσότερους «παίκτες».

Τέλος, μια άλλη παραδοχή στην οποία κατέληξε το αφιέρωμα του Economist, είναι η διαρκώς μεταβαλλόμενη «διάθεση» των εν δυνάμει «πελατών» των πορνό site. Για του λόγου το αληθές δείτε τα "αγαπημένα" θέματα των χρηστών σελίδων ποpvό ανά χώρα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς δρούσε το κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης με τους 80.000 συνδρομητές

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ακολουθώντας τη «ροή του χρήματος» οι αρχές διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης ζούσαν σε καθεστώς απόλυτης χλιδής - Πώς ξέπλεναν τα μαύρα χρήματα

Βάρκιζα: Διαψεύδει την επίθεση λαγοκέφαλου σε λουόμενη ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Η ώρα της κρίσης για τον σίριαλ κίλερ του Gilgo Beach: Η ανατριχιαστική δράση του

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Η καταδίκη του Ρεξ Χόιερμαν, κατά συρροή δολοφόνου του Gilgo Beach θα θέσει τέλος σε μια ανατριχιαστική υπόθεση που οι ερευνητές χρειάστηκαν περισσότερο από μια δεκαετία για να λύσουν

Λιγότεροι θάνατοι στην Ελλάδα το 2026: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ανά περιφέρεια μόνιμης διαμονής των θανόντων, παρατηρείται μείωση των θανάτων σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας

Τραμπ για συμφωνία με Ιράν: Δεν είναι τελική, αν δεν μου αρέσει, θα ξαναρίξουμε βόμβες στα κεφάλια τους

Κόσμος 17.06.2026
Οι αγορές είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της συμφωνίας με το Ιράν, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα αποκαλεί «ψέματα» τις πληροφορίες για το τουριστικό σχέδιο Κούσνερ

Κόσμος 17.06.2026
Ο Έντι Ράμα δηλώνει ότι όσα έχουν γίνει γνωστά για την επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ, δεν ισχύουν.

Ιερέας έπεσε από σκεπή ναού στη Λάρισα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ελλάδα 17.06.2026
Φέρει κατάγματα στον αυχένα, στη θωρακική περιοχή και στα άκρα του