E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο σχόλιο Τζήμερου: Στη Μέκκα δεν ήταν τραγωδία, αλλά θέλημα Αλλάχ

Σε ανάρτησή του στο facebook

Δημοσίευση 25/9/2015 | 11:50

Απίστευτο σχόλιο Τζήμερου: Στη Μέκκα δεν ήταν τραγωδία, αλλά θέλημα Αλλάχ

Σε ένα απίστευτο σχόλιο για την τραγωδία στη Μέκκα που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 750 πιστών και τον τραυματισμό περίπου 800 προχώρησε ο Θάνος Τζήμερος.

Με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει με αρκετή δόση ειρωνίας ότι αυτό που έγινε ήταν θέλημα του Αλλάχ που απλά ήθελε να πάρει κοντά του νωρίτερα τα θύματα, ενώ δεν θα έπρεπε να δοθεί βοήθεια στους τραυματίες για να τους πάρει και αυτούς ο Αλλάχ λίγο αργότερα...

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το είπε κι ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Τους ήθελε μια ώρα αρχύτερα κοντά του. Ήδη θα ξεσαλώνουν με τις 72 παρθένες έκαστος. Τραγωδία σε θρησκευτικό προσκύνημα; Στην ιερότερη πόλη, στην ιερότερη στιγμή; Τι λέτε ρε βέβηλοι! Ή πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί προσφέρεται περίθαλψη στους τραυματίες. Κι αυτούς τους ήθελε κοντά του ο Αλλάχ, αλλά λίγο αργότερα. Ίσως υπήρχε έλλειψη σε παρθένες και δεν ήθελε να τους αφήσει να περιμένουν με το μπιπ στο χέρι. Δεν είναι ασέβεια να πας κόντρα στο θέλημα του Υψίστου; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος ειδήμων περί τας βουλάς Του; Πώς ερμηνεύεται η εκατόμβη νεκρών τη στιγμή του προσκηνύματος; Ο Θεός την προκάλεσε ή ο Διάβολος που εκείνη τη στιγμή πετροβολούσαν; Κι επειδή το ερώτημα είναι γενικό, δεκτός και ειδήμων άλλου δόγματος.

Υ.Γ.1 Όταν γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα ειδικά την ιερότερη για μια θρησκεία στιγμή, είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά στο αφήγημά της. Η εξήγηση λοιπόν που έδωσαν οι σαουδάραβες ήταν αυτή: ήταν θέλημα του Αλλάχ. Δηλαδή αυτός θέλησε να τους σκοτώσει. Δικό μου καθήκον, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, είναι να αναδεικνύω τις εσωτερικές αντιφάσεις της θρησκείας - της κάθε θρησκείας. Δεν προσβάλλω τον πιστό, αλλά, ναι, φωτίζω την αυταπόδεικτη ασυνέπεια του θρησκευτικού αφηγήματος. (Κι ο παπάς, όταν πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο, λέει το ήθελε ο Θεός κοντά του. Γιατί, ζωντανό δεν ήταν κοντά στον πανταχού παρόντα; η Γη είναι μακριά του;) Δεν θα έκανα το παραπάνω σχόλιο, αν η θρησκεία ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και αφορούσε στις απαντήσεις που δίνει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα κάνω τα πάντα για να καταργηθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ακόμα αιώνες εξέλιξης μέχρι να φτάσει να μην αποδίδει σε θείο θέλημα όσα συμβαίνουν επί γης - και τα καλά και τα κακά.

Υ.Γ.2 Όπως φαίνεται το θέλημα του Αλλάχ είναι σταθερό από το 1990:
1. Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο 1.426 προσκυνητών.
2. Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα κατά την τελετή του λιθοβολισμού.
3. Στις 15 Απριλίου 1997, έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι, από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα
4. Στις 9 Απριλίου 1998, 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.
5. Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.
6. Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.

ΟΛΕΣ αυτές τις τραγωδίες οι μουλάδες τις απέδωσαν στο θέλημα του Αλλάχ. Όχι σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σε πρόχειρο σχεδιασμό, σε ελλιπή προφύλαξη, στους αυξημένους κινδύνους που συνεπάγεται η προσέλευση τόσων πολλών ανθρώπων σε τόσο μικρό χώρο. κ.λπ. Όχι, δεν φταίνε αυτά. Ήταν θέλημα του Αλλάχ. ¶ρα είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί.

Υ.Γ.3 Όσοι ενοχλείστε από τέτοια σχόλια πατάτε το κουμπάκι του unfriend ή και του block. Απλό είναι.».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα στο Λονδίνο, στο πλευρό του Παναγιώτη Κουτσουμπή

Tabloid Χτες
Το ταξίδι μετά την έλευση του νέου έτους και το μήνυμα για τη νέα αρχή που έρχεται

Τάσος Δούσης: «Μποϋκοτάζ σε Temu και Trendyol – Να το γιατί!»

Tabloid Χτες
Γιατί λέει «όχι» στις διαφημίσεις και το μήνυμα προς τους καταναλωτές

Πιο ψηλός από τον Βασίλη Σπανούλη ο 16χρονος γιος του Θανάσης – Η φωτογραφία από τα γενέθλια του

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης είναι το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας Σπανούλη

Γάμος ‑ έκπληξη από διάσημο ζευγάρι

Tabloid Χτες
Έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφό του ο ροκ σταρ – Οι φωτογραφίες με το μονόπετρο

To me, you are perfect: Πού είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής του Love Actually;

Celebrity Stories Χτες
Tι έκανε μετά την ταινία

Διάσημοι celebrities με αυτισμό

Celebrity Stories Χτες
Εσύ το γνώριζες;

Η Tori Spelling και οι απίθανες ερωτικές της ιστορίες με τα κακά παιδιά του Hollywood

Tabloid Χτες
Έμπλεκε πάντοτε με ανθρώπους που δεν της άξιζαν

Το «Γυάλινο Σπίτι» της Καλαμάτας και οι τρομαχτικές ιστορίες για αυτό

Stories Χτες
Ο αστικός μύθος που κρατάει ακόμα και σήμερα!

10 εξωφρενικά παράξενοι νόμοι για το σeξ

Παράξενα Χτες
Από όλο τον κόσμο

Μοντέλο που ξόδεψε χιλιάδες λίρες για τατουάζ, δείχνει πως ήταν πριν

FYI Χτες
Αποφάσισε να δείξει στον κόσμο πως ήταν πριν την μεγάλη μεταμόρφωση της

Δημήτρης Σταρόβας: «Στην περιπέτεια με την υγεία μου ήταν όλοι δίπλα μου και ψυχικά και οικονομικά»

Media Προχτές
Ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε για την την περιπέτεια που είχε με την υγεία του