E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο σχόλιο Τζήμερου: Στη Μέκκα δεν ήταν τραγωδία, αλλά θέλημα Αλλάχ

Σε ανάρτησή του στο facebook

Δημοσίευση 25/9/2015 | 11:50

Απίστευτο σχόλιο Τζήμερου: Στη Μέκκα δεν ήταν τραγωδία, αλλά θέλημα Αλλάχ

Σε ένα απίστευτο σχόλιο για την τραγωδία στη Μέκκα που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 750 πιστών και τον τραυματισμό περίπου 800 προχώρησε ο Θάνος Τζήμερος.

Με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει με αρκετή δόση ειρωνίας ότι αυτό που έγινε ήταν θέλημα του Αλλάχ που απλά ήθελε να πάρει κοντά του νωρίτερα τα θύματα, ενώ δεν θα έπρεπε να δοθεί βοήθεια στους τραυματίες για να τους πάρει και αυτούς ο Αλλάχ λίγο αργότερα...

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το είπε κι ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Τους ήθελε μια ώρα αρχύτερα κοντά του. Ήδη θα ξεσαλώνουν με τις 72 παρθένες έκαστος. Τραγωδία σε θρησκευτικό προσκύνημα; Στην ιερότερη πόλη, στην ιερότερη στιγμή; Τι λέτε ρε βέβηλοι! Ή πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί προσφέρεται περίθαλψη στους τραυματίες. Κι αυτούς τους ήθελε κοντά του ο Αλλάχ, αλλά λίγο αργότερα. Ίσως υπήρχε έλλειψη σε παρθένες και δεν ήθελε να τους αφήσει να περιμένουν με το μπιπ στο χέρι. Δεν είναι ασέβεια να πας κόντρα στο θέλημα του Υψίστου; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος ειδήμων περί τας βουλάς Του; Πώς ερμηνεύεται η εκατόμβη νεκρών τη στιγμή του προσκηνύματος; Ο Θεός την προκάλεσε ή ο Διάβολος που εκείνη τη στιγμή πετροβολούσαν; Κι επειδή το ερώτημα είναι γενικό, δεκτός και ειδήμων άλλου δόγματος.

Υ.Γ.1 Όταν γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα ειδικά την ιερότερη για μια θρησκεία στιγμή, είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά στο αφήγημά της. Η εξήγηση λοιπόν που έδωσαν οι σαουδάραβες ήταν αυτή: ήταν θέλημα του Αλλάχ. Δηλαδή αυτός θέλησε να τους σκοτώσει. Δικό μου καθήκον, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, είναι να αναδεικνύω τις εσωτερικές αντιφάσεις της θρησκείας - της κάθε θρησκείας. Δεν προσβάλλω τον πιστό, αλλά, ναι, φωτίζω την αυταπόδεικτη ασυνέπεια του θρησκευτικού αφηγήματος. (Κι ο παπάς, όταν πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο, λέει το ήθελε ο Θεός κοντά του. Γιατί, ζωντανό δεν ήταν κοντά στον πανταχού παρόντα; η Γη είναι μακριά του;) Δεν θα έκανα το παραπάνω σχόλιο, αν η θρησκεία ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και αφορούσε στις απαντήσεις που δίνει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα κάνω τα πάντα για να καταργηθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ακόμα αιώνες εξέλιξης μέχρι να φτάσει να μην αποδίδει σε θείο θέλημα όσα συμβαίνουν επί γης - και τα καλά και τα κακά.

Υ.Γ.2 Όπως φαίνεται το θέλημα του Αλλάχ είναι σταθερό από το 1990:
1. Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο 1.426 προσκυνητών.
2. Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα κατά την τελετή του λιθοβολισμού.
3. Στις 15 Απριλίου 1997, έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι, από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα
4. Στις 9 Απριλίου 1998, 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.
5. Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.
6. Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.

ΟΛΕΣ αυτές τις τραγωδίες οι μουλάδες τις απέδωσαν στο θέλημα του Αλλάχ. Όχι σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σε πρόχειρο σχεδιασμό, σε ελλιπή προφύλαξη, στους αυξημένους κινδύνους που συνεπάγεται η προσέλευση τόσων πολλών ανθρώπων σε τόσο μικρό χώρο. κ.λπ. Όχι, δεν φταίνε αυτά. Ήταν θέλημα του Αλλάχ. ¶ρα είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί.

Υ.Γ.3 Όσοι ενοχλείστε από τέτοια σχόλια πατάτε το κουμπάκι του unfriend ή και του block. Απλό είναι.».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η φάρσα με το «ρωμαϊκό βάζο» που σόκαρε τον Τσιτσιπά και έγινε viral, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Ο Έλληνας τενίστας αλλά και οι Ίγκα Σβιόντεκ, Αρίνα Σαμπαλένκα και Ντανιίλ Μεντβέντεφ πρωταγωνίστησαν σε κρυφή κάμερα των διοργανωτών του τουρνουά στη Ρώμη

Η Ανθή Βούλγαρη για Akyla στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision – «Δε ξέρω αν τελικά μου αρέσει»

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Η παρουσιάστρια δεν κατάφερε να κρύψει τους ενδοιασμούς που έχει

Το «όχι» της Σερτάμπ Ερενέρ στην Eurovision 2026 λόγω της παγκόσμιας πολιτικής κρίσης

Tabloid 13.05.2026
Γιατί η θρυλική νικήτρια της Τουρκίας απέρριψε την πρόσκληση για τον μεγάλο τελικό στη Βιέννη

Αποθεωτικά σχόλια για την εμφάνιση του Ακύλα στον Α` Ημιτελικό σε Ελλάδα και εξωτερικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Δείτε μερικά από τα σχόλια που πλημμύρισαν το διαδίκτυο

Eurovision 2026: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Ισραήλ στον Α΄ Ημιτελικό υπό αποδοκιμασίες

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Εν μέσω έντονων πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από το κοινό

Eurovision 2026: Η Ελλάδα υποχωρεί στα στοιχήματα μετά την εμφάνιση του Akylas στον πρώτο ημιτελικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Έντονες μεταβολές στις αποδόσεις των στοιχηματικών γραφείων για τη Eurovision 2026

Eurovision 2026: Ο Ακύλας πέρασε… με την πρώτη στον Μεγάλο Τελικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» εξασφάλισε την πρόκριση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου.

Η Lucille Ball έκανε την τηλεόραση να πει για πρώτη φορά τη λέξη που όλοι φοβόντουσαν

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Όταν η πρώτη τηλεοπτική εγκυμοσύνη θεωρήθηκε «σκάνδαλο» στην Αμερική του ’50

Eurovision 2026 – Α΄ Ημιτελικός: Η Φινλανδία εντυπωσίασε με φωτιές και σπασμένη χορδή βιολιού – Το μεγάλο φαβορί έδωσε το παρών

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Η Linda Lampenius και ο Pete Parkkonen ανέβηκαν στη σκηνή του Wiener Stadthalle και κέρδισαν τις εντυπώσεις με μια ερμηνεία που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά