E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστραψε και βρόντηξε το ΣτΕ κατά του SΤΑR για την Πετρούλα

Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Δημοσίευση 1/9/2015 | 00:00

Αστραψε και βρόντηξε το ΣτΕ κατά του SΤΑR για την Πετρούλα

Aστραπές και... βροντές από το Συμβούλιο της Επικρατείας στον τηλεοπτικό σταθμό SΤΑR, για τον τρόπο που παρουσίαζε το δελτίο καιρού προ ετών η ξανθιά παρουσιάστρια Πετρούλα.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην άρει την κύρωση της σύστασης που είχε επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε τα δελτία καιρού η Πετρούλα.

Με την υπ' αριθμ. 2521/2015 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ (200/2009) που επέβαλε τη διοικητική κύρωση της σύστασης.

Η ποινή είχε επιβληθεί μετά από καταγγελίες τηλεθεατών, καθώς το ΕΣΡ έκρινε ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από την Πετρούλα δεν είχε την απαιτούμενη «ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης».

Τα μέλη του ΕΣΡ, αφού παρακολούθησαν ορισμένα δελτία καιρού που παρουσίαζε η Πετρούλα, είχαν καταλήξει σε καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας ότι «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».

Υπενθυμίζεται, ότι η νεαρή παρουσιάστρια άρχιζε το δελτίο καιρού με τη χαρακτηριστική φράση «Γεια σας! Είμαι η Πετρούλα παντός καιρού», και έκλεινε λέγοντας «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα» και αποχαιρετούσε τους τηλεθεατές με νάζι.

Το ΕΣΡ στην απόφασή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε για τον τρόπο παρουσίασης του δελτίου καιρού: «Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος, με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω, κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι. Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα». Συχνά παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους, που καμία σχέση με τον καιρό δεν είχαν, όπως ήταν όταν προσποιούνταν τη δασκάλα. Επίσης, υπήρχαν στοιχεία δραματοποίησης της παρουσίασης, όπως για παράδειγμα ήταν η τακτική να φυσούν άνεμοι πάνω της την ώρα που έλεγε τις εντάσεις τους ανά περιοχή, κάνοντας μάλιστα συχνά τα ρούχα της να ανεμίζουν, καθώς κι άλλα ηχητικά στοιχεία. Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».

Το ΕΣΡ επισημαίνει στην απόφασή του, ότι κατά την προβολή του δελτίου καιρού από τον επίμαχο σταθμό δεν εξασφαλίζεται η επιβαλλόμενη ποιοτική στάθμη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επικύρωσαν την απόφαση του ΕΣΡ, κρίνοντας ότι η κύρωση που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό είναι δικαιολογημένη και η απόφαση του ΕΣΡ είναι νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η αδυνατισμένη εμφάνιση της Ariana Grande έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη συζήτηση

E-Daily 3.Left 17.06.2026
H κοινωνία περνά μια περίοδο όπου η ακραία αδυναμία επιστρέφει ως πρότυπο ομορφιάς

Το πρώτο δωμάτιο που ψάχνουν οι κλέφτες μόλις μπουν σε ένα σπίτι

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι κλέφτες δεν κινούνται τυχαία: γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται τα πολύτιμα αντικείμενα και έχουν ελάχιστο χρόνο για να τα βρουν.

Οι πόζες της Κατερίνας Παπουτσάκη με το μαγιό της σε πισίνα, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός δημοσίευσε διαφορετικά στιγμιότυπα πριν κάνει τη βουτιά της

Μία μαγική στιγμή στο Μετρό του Συντάγματος – Μικρό κορίτσι χόρευε ενώ μία γυναίκα έπαιζε πιάνο – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η δημοσίευση συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και δεκάδες θετικά σχόλια

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού ‑ Τι δήλωσε για την κατάσταση της υγείας της

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός νοσηλεύεται στο «Αττικόν», έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι της

Λένα Δροσάκη: «Σε αυτό το κομμάτι, είμαι σε μια φάση απελπισίας, διότι έχουμε ξεχάσει να αγαπάμε»

E-Daily 3.Left Χτες
Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες παραχώρησε η Λένα Δροσάκη στην εκπομπή «Breakfast@Star» και τον δημοσιογράφο, Ηλία Σκουλά. Μέσα σε όλα, η γνωστή

Ο Νεϊμάρ ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει και 5ο παιδί

E-Daily 3.Left Χτες
Αυτό θα είναι το τρίτο παιδί με τη σύζυγό του, Μπρούνα Μπιανκάρντι

«Θύελλα» αντιδράσεων κατά του Μπρούκλιν Μπέκαμ: «Σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι τους γονείς σου»

E-Daily 3.Left Χτες
Το ειρωνικό σχόλιο του Μπρούκλιν για την ρήξη με τους γονείς του και οι αρνητικές αντιδράσεις των χρηστών στα social media

Βισκαδουράκης: «Είχαν εξώφυλλο ότι φέρνω τον γιο μου στη ζωή και εμείς μόλις τον είχαμε χάσει»

E-Daily 3.Left Χτες
Μια άκρως συγκινητική εξομολόγηση έκανε ο Θανάσης Βισκαδουράκης το πρωί της Τρίτης 16 Ιουνίου, στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα.

Ο Κώστας Φραγκολιάς για τη Μαίρη Βυτινάρος: «Υπήρξαν μηνύματα, αλλά με άφησε στο διαβάστηκε»

E-Daily 3.Left Χτες
Δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινό του ΑΝΤ1 έκανε ο Κώστας Φραγκολιάς. Μεταξύ άλλων, το πρώην μοντέλο και ηθοποιός αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, στο