E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γη της ελιάς: Ανατρεπτικό το σημερινό επεισόδιο

Ο Γεράσιμος έχει καταλάβει ότι ο Αλέξης κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματα

Δημοσίευση 29/1/2023 | 16:21

Η γη της ελιάς: Ανατρεπτικό το σημερινό επεισόδιο

Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς». Ο Αλέξης βγαίνει για μία ακόμη φορά εκτός ελέγχου και το κακό δεν αργεί να έρθει. Ο Χρήστος δέχεται απειλές από νονούς της νύχτας και η κατάληξη θα είναι οδυνηρή. Ο Δημοσθένης βάζει μπροστά ένα σχέδιο εκδίκησης για τον χαμό του Κίμωνα.

Ο Δημοσθένης προετοιμάζει την εκδίκηση που θα πάρει από τον Κεφάλα και τη συμμορία του για τον χαμό του Κίμωνα.Ο Χρήστος δέχεται στην ταβέρνα νέα επίσκεψη από τους μπράβους που θέλουν να του πουλήσουν προστασία, οι οποίοι αυτή τη φορά του σπάνε το μαγαζί. Η Ιουλία συναντά τη Βασιλική και, μέσα από τα δικά της βιώματα, την κάνει να δει την πραγματική διάσταση της κατάστασης με τον Φίλιππο.

Ο Γεράσιμος έχει καταλάβει ότι ο Αλέξης κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματα και του κλείνει ραντεβού προκειμένου να βρεθούν και να μιλήσουν οι δυο τους. Η Δήμητρα αρνείται να πιστέψει ότι ο Κίμωνας αυτοκτόνησε και επικοινωνεί με έναν συνάδελφό της στην Αθήνα ζητώντας του να ψάξει στοιχεία για την εταιρεία του Δημοσθένη.

Η γη της ελιάς – Επεισόδιο 90 (Δευτέρα 30 Ιανουαρίου)
O Κωνσταντίνος αναφέρει στον Δημοσθένη ότι θέλει να μετακομίσει στην Αθήνα μαζί με την Ισμήνη, πέφτει όμως σε τοίχο. Τα μουδιάσματα στα χέρια της Μαρίνας συνεχίζονται κι ο Μάνος ανησυχεί ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Η Αρετή κάνει τα «μάγια» της έξω από το σπίτι της Ιουλίας, για κακή της τύχη όμως η Ιουλία έρχεται εκείνη την ώρα και την πιάνει επ’ αυτοφώρω.

Ο εισαγγελέας Μιχάλης Οικονομέας οργανώνει μεγάλο τραπέζι στο σπίτι του με καλεσμένη, μεταξύ άλλων, την Αθηνά. Ο Φίλιππος συναντά την Ειρήνη στο δρόμο και η Χάιδω αγχώνεται ότι μπορεί να του ξεφύγει η αλήθεια για τη συγγένειά τους. Η Αντιγόνη μιλά στον Άρη για την κόρη της και το δράμα που ζει εδώ και καιρό.

Ο Δημοσθένης παραιτείται από Δημοτικός σύμβουλος αλλά και από επικεφαλής τής παράταξής του, και προτείνει στον Κωνσταντίνο να αναλάβει την αρχηγία. Ο Φίλιππος στέλνει οικονομική βοήθεια στη Βασιλική, καθώς οι τύψεις τον έχουν κυριέψει.

Οι μπράβοι πηγαίνουν πάλι στην ταβέρνα και ο Χρήστος πιάνεται στα χέρια μαζί τους. Ο Αλέξης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Γεράσιμο και, σε μια στιγμή όπου χάνει τον έλεγχο, τον πατάει με το αυτοκίνητο. Ο Γεράσιμος μένει κάτω στο δρόμο νεκρός και ο Αλέξης πατάει γκάζι και εξαφανίζεται.

Η γη της ελιάς – Επεισόδιο 91 (Τρίτη 31 Ιανουαρίου)
Ο Αλέξης κάνει στο αυτοκίνητό του βιολογικό καθαρισμό και συνεχίζει τις δραστηριότητές του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα τηλεφωνεί στον Γεράσιμο και ψάχνει να τον βρει, χωρίς να πηγαίνει το μυαλό της στο κακό.

Η αστυνομία συλλαμβάνει τον Χρήστο και τον ανακρίνει. Η θέση του φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Ο Λυκούργος, αναλαμβάνει να τον καθοδηγήσει πριν βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Ο Φίλιππος προσπαθεί για μία ακόμα φορά να πείσει τη Βασιλική να τον συγχωρέσει, αλλά αυτή παραμένει ανένδοτη, μέχρι που ο Στάθης, εσκεμμένα, της βάζει μια ιδέα που δεν είχε περάσει καν από το μυαλό της. Ο Δημοσθένης έχει πάει στην Αθήνα και προετοιμάζει εκδικητικό «χτύπημα» στο σπίτι του Κεφάλα. Η Μαργαρίτα μαθαίνει από τον Λυκούργο και τη Χάιδω το τραγικό νέο για τον χαμό του Γεράσιμου.

Η γη της ελιάς – Επεισόδιο 92 (Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου)
Η είδηση του θανάτου του Γεράσιμου συγκλονίζει τη Μαργαρίτα, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ο σύντροφός της έφυγε τόσο άδικα. Νέα στοιχεία όμως στην υπόθεση ανατρέπουν τη θεωρία του ατυχήματος και η Δήμητρα αρχίζει να υποψιάζεται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο Μιχάλης αναλαμβάνει να το διερευνήσει. Την ίδια ώρα, ο Χρήστος περνάει από ανακριτή και εισαγγελέα για τον θάνατο του Ηλία, και η Εύα αγωνιά αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Η Βασιλική εξακολουθεί να κρατά ψυχρή στάση απέναντι στον Φίλιππο, ενώ εκείνος έχει εξαφανιστεί μετά από συμβουλή του Στάθη για να της ξυπνήσει το αίσθημα της ανασφάλειας. Ο Ισίδωρος αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα στο Δημαρχείο. Η Δήμητρα κάνει διάρρηξη στο σπίτι του Δημοσθένη και βρίσκει ένα βιβλιάριο τραπέζης το οποίο της κινεί την περιέργεια.

Η γη της ελιάς – Επεισόδιο 93 (Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου)
Η Μαργαρίτα αρνείται να πιστέψει πως ο θάνατος του Γεράσιμου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και η Αθηνά αναλαμβάνει να τη φιλοξενήσει για λίγες ημέρες στο σπίτι της, μέχρι να συνέλθει. Παράλληλα, τη συνοδεύει, μαζί με τη Χάιδω, στην κηδεία του Γεράσιμου. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης, άθελά του, βάζει τη Μυρτάλη σε υποψίες, καθώς μιλά με μεγάλη απαξίωση για τον θάνατο του Γεράσιμου.

Η αγωνία για την προφυλάκιση του Χρήστου εντείνεται, με την Εύα και την Ισμήνη να δίνουν κουράγιο η μία στην άλλη. Λίγο αργότερα, ο Λυκούργος τούς μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα… Η Αρετή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απομάκρυνση της Βασιλικής από τον Φίλιππο, αλλά πέφτει σε τοίχο, καθώς η Βασιλική δεν πείθεται από τις «καλές» προθέσεις της μητέρας της.

Η Αθηνά επισκέπτεται τον ελαιώνα του Μιχάλη κι εκείνος δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Μια ξαφνική λιποθυμία της Μαρίνας δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία στον Μάνο και τον Ισίδωρο. Ο Δημοσθένης και η ομάδα του εισβάλλουν με μαφιόζικο τρόπο στο σπίτι του Κεφάλα με σκοπό να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του Κίμωνα. Εκείνη την ώρα, ο Κεφάλας γιορτάζει τα γενέθλια της κόρης του παρέα με 20 προσκεκλημένους…

Η γη της ελιάς – Επεισόδιο 94 (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου)
H αστυνομία καταφθάνει στο σπίτι του Κεφάλα και η Σήμανση συγκεντρώνει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Η λιποθυμία της Μαρίνας προκαλεί αναστάτωση και ο Μάνος με τον Ισίδωρο την αναγκάζουν να κλείσει ραντεβού για αξονική αυχένα. Ο Χρήστος κρίνεται προφυλακιστέος και ο Λυκούργος προσπαθεί να τον βοηθήσει.

Ο Αλέξης βρίσκει την αφορμή που έψαχνε και απολύει τη Χρυσούλα, πιστεύοντας ότι αυτός κάνει πια κουμάντο στην ταβέρνα. Ο Χρήστος μεταφέρεται στις φυλακές. Η Δήμητρα μπαίνει κρυφά στο σπίτι του Δημοσθένη και συνεχίζει την έρευνά της, για κακή της τύχη όμως ο Δημοσθένης επιστρέφει την ώρα που είναι εκείνη μέσα.

Η Μαργαρίτα και η Χάιδω δίνουν κατάθεση, θέλοντας να βοηθήσουν την αστυνομία να εξιχνιάσει τον άδικο θάνατο του Γεράσιμου. Η Αλκμήνη γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει από τη Μυρτάλη ότι η Αντωνία προσπαθεί να βρει δουλειά στο εργαστήριο. Ένα φίλος του Κίμωνα έρχεται σε επαφή με τη Δήμητρα και της λέει ότι είναι σίγουρος πως ο Κίμωνας δεν αυτοκτόνησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Viral στιγμή: Τσάκωσε τον σύζυγό της με την ερωμένη στο σινεμά ‑ Την «πλήρωσαν» τα λουλούδια

Παράξενα 17.04.2026
Επικά τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου για το βίντεο που ξεπέρασε το 1,7 εκατ. προβολές

Μέγκαν Μαρκλ: «Εδώ και 10 χρόνια, κάθε μέρα, δέχομαι εκφοβισμό»

Tabloid 17.04.2026
Νέα καρφιά προς τη βασιλική οικογένεια

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Μετά τη μάχη με το Σύνδρομο Ακαμπτου Σώματος, η Céline Dion ετοιμάζει δυναμικό comeback

Tabloid 17.04.2026
Eπιστρέφει στη σκηνή και όλοι αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα

Ο Lamar Odom παραδέχτηκε ότι παντρεύτηκε την Khloé Kardashian για τη φήμη και δείχνει πόσο λίγος είναι

Tabloid 17.04.2026
Υποτιμά την Khloé Kardashian και ξεχνά γιατί έγινε γνωστός

Μαρία Ιωαννίδου: «Είμαι ταλαντούχα, έπρεπε να παίζω στην τηλεόραση»

Tabloid Χτες
«Έχω θυσιάσει πάρα πολλά και πήρα λιγότερα», τόνισε η ηθοποιός

«Σπάει» τη σιωπή της η Βικτόρια Μπέκαμ για τη ρήξη με τον Μπρούκλιν ‑ Τα πρώτα δημόσια λόγια

Tabloid Χτες
Η Βικτώρια Μπέκαμ σε μία εξομολόγηση ψυχής, εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της, Μπρούκλιν

Δακρυσμένος ο Τζώρτζογλου για τη Μαριόλα: Το βίντεο που μου έδειξαν ήταν μαχαιριά στην καρδιά

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός είχε δει στον τηλεοπτικό αέρα φωτογραφίες της πρώην συζύγου του με νέα συντροφιά

«Ρίχτο!»: Ακραίο γλέντι στην Εύβοια, έσπασαν πιάτα και... τουαλέτες με ηλεκτρικό τρυπάνι και σφυρί

Παράξενα Χτες
Το γλέντι δεν σταμάτησε στα... σπασμένα καθώς συνεχίστηκε σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, με μουσική, χορό, λαϊκά τραγούδια και σούβλες

Τζένη Οικονόμου για Αλέξανδρο Λυκουρέζο: Τον γνώρισα όταν ήταν 90 χρονών, με γοήτευσε η ψυχή του

Tabloid Χτες
«Η ηλικία του ήταν κάτι που σαφώς με προβλημάτισε και εμένα, αλλά επειδή στην πορεία γνώρισα τον άνθρωπο Αλέξανδρο, έπαψε να με απασχολεί», είπε ακόμα η σύντροφος του πρώην ποινικολόγου

Αννα Βίσση στο ΟΑΚΑ: Ουρές για ένα εισιτήριο που φτάνει μέχρι τα 477 ευρώ

Tabloid Χτες
Η προπώληση των εισιτηρίων για την εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ εξελίσσεται σε φαινόμενο πρωτοφανούς ζήτησης