E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο και όμως αληθινό! Γραμματοκιβώτιο δέχεται γράμματα για τους νεκρούς στη Βρετανία

Στήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πάνω από 2.000 γράμματα

Δημοσίευση 26/1/2023 | 18:02

Απίστευτο και όμως αληθινό! Γραμματοκιβώτιο δέχεται γράμματα για τους νεκρούς στη Βρετανία

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο επίσημους κήπους του Walton Hall στο Γουόριγκτον, στη Βρετανία υπάρχει ένα γραμματοκιβώτιο για τις οικογένειες και τους φίλους, που θέλουν να στείλουν μήνυμα σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή.

Τα γράμματα γράφονται σε βιοδιασπώμενο χαρτί με σπόρους αγριολούλουδων, που στη συνέχεια φυτεύονται στους κήπους.

Το γραμματοκιβώτιο στήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια δηλαδή της πανδημίας του κοροναϊού. Πάνω του υπάρχει κολλημένη μια πλάκα που γράφει «όπου ανθίζουν τα αγριολούλουδα, ανθίζει και η ελπίδα» και έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης, αφού μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερες από 2.000 επιστολές, με παραλήπτες που έχουν πεθάνει.

«Είναι υπέροχη ιδέα», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης. «Αυτό το μέρος είναι πολύ όμορφο. Θα το επισκεφτώ με τα παιδιά μου αργότερα αυτό το μήνα, ώστε να γράψουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα γενεθλίων στη μητέρα μου και γιαγιά τους που πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες», δήλωσε επίσης μία κυρία.

Εκπρόσωπος του Walton Hall, σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μέρος που οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν για να σκεφτούν και να θυμηθούν τους αγαπημένους τους, που δεν ζουν πια».

Ο δημοτικός σύμβουλος Τόνι Χίγκινς, μέλος του συμβουλίου για την αναψυχή και την κοινότητα, δήλωσε από την πλευρά του: «Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας, ιδίως για όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και μερικές φορές δεν μπόρεσαν να τα αποχαιρετήσουν. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει πλέον ένα ήσυχο περιβάλλον, όπου μπορούν να το επισκεφθούν για να αναλογιστούν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις τους».

«Ελπίζω ο κήπος να γίνει μια πολύ αγαπημένη περιοχή του κτήματος και, με την πάροδο του χρόνου, ανυπομονώ να δω ολόκληρο τον κήπο να ανθίζει με αγριολούλουδα, προσφέροντας ένα όμορφο σκηνικό χρωμάτων και παρέχοντας το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσει η φύση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι το σπίτι του λόρδου και της λαίδης Ντάρσμπερι είχε οικοδομηθεί τη δεκαετία του 1830. Ο δήμος του Γουόριγκτον αγόρασε το κτήμα και άνοιξε το οίκημα και τους κήπους στο κοινό το 1945.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έστειλε 150.000 ευρώ στα σκουπίδια: Η απίστευτη γκάφα που κατέληξε σε επιχείρηση‑θρίλερ σε χωματερή

Παράξενα 23.02.2026
Ένας 57χρονος πέταξε κατά λάθος 20 ράβδους χρυσού σε δημόσιο κάδο – Αγώνας δρόμου με τις Αρχές για να εντοπιστούν μέσα σε τόνους απορριμμάτων

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 23.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Θυμάσαι τις Las Ketchup; Δες τες 22 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Asereje

Tabloid 23.02.2026
Οι αδερφές Lucia, Pilar και Lola έχουν αλλάξει πολύ

Αθηνά Οικονομάκου: Ο Τσερέλα ζωγραφίζει με την κόρη της, Σιέννα ενώ εκείνη τους φωτογραφίζει

Tabloid Χτες
Η εικόνα αποπνέει ζεστασιά και οικογενειακή θαλπωρή, με τη μικρή να φαίνεται ενθουσιασμένη και συγκεντρωμένη στο έργο της

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: «Καλύτερα να μην χώριζα, να ήμασταν και οι δυο κοντά στο παιδί»

Tabloid Χτες
«Νιώθω ότι την αδίκησα», επισήμανε ο τραγουδιστής για την κόρη του

Τιμοτέ Σαλαμέ για το bullying: «Μού είπε πως δεν έχω εκπαιδευτεί ως ηθοποιός»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για το πώς διαμορφώνεται ένας επαγγελματίας μέσα σε μια βιομηχανία γεμάτη ανταγωνισμό

Οι... πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο»

Social Χτες
«Είμαι άνθρωπος της φαντασίας, κάθε μέρα θέλω κάτι διαφορετικό» αποκάλυψε για το πώς... κρατάει την φλόγα ζωντανή

Παντρεύτηκε η Μπάγια Αντωνοπούλου

Tabloid Χτες
Η δημοσιογράφος και ο Νίκος Κώτσης ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Μαγνήτισε τα βλέμματα στο καρναβάλι της Ξάνθης

Tabloid Χτες
Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται όλη η χώρα, με πόλεις να γεμίζουν χρώμα, μουσική και εντυπωσιακά άρματα που παρασύρουν τον κόσμο σε ξέφρενους latin ρυθμούς

Gio Kay: «Φέρνω κασέρι στην πατρίδα μου! Ο τελικός στόχος μου είναι να γίνω πρωθυπουργός»

Tabloid Χτες
Ένταση προκλήθηκε στο χθεσινό επεισόδιο του J2us ανάμεσα στον Gio Kay και κριτική επιτροπή εξαιτίας του τραγουδιού που ερμήνευσε