E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο και όμως αληθινό! Γραμματοκιβώτιο δέχεται γράμματα για τους νεκρούς στη Βρετανία

Στήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πάνω από 2.000 γράμματα

Δημοσίευση 26/1/2023 | 18:02

Απίστευτο και όμως αληθινό! Γραμματοκιβώτιο δέχεται γράμματα για τους νεκρούς στη Βρετανία

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο επίσημους κήπους του Walton Hall στο Γουόριγκτον, στη Βρετανία υπάρχει ένα γραμματοκιβώτιο για τις οικογένειες και τους φίλους, που θέλουν να στείλουν μήνυμα σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή.

Τα γράμματα γράφονται σε βιοδιασπώμενο χαρτί με σπόρους αγριολούλουδων, που στη συνέχεια φυτεύονται στους κήπους.

Το γραμματοκιβώτιο στήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια δηλαδή της πανδημίας του κοροναϊού. Πάνω του υπάρχει κολλημένη μια πλάκα που γράφει «όπου ανθίζουν τα αγριολούλουδα, ανθίζει και η ελπίδα» και έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης, αφού μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερες από 2.000 επιστολές, με παραλήπτες που έχουν πεθάνει.

«Είναι υπέροχη ιδέα», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης. «Αυτό το μέρος είναι πολύ όμορφο. Θα το επισκεφτώ με τα παιδιά μου αργότερα αυτό το μήνα, ώστε να γράψουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα γενεθλίων στη μητέρα μου και γιαγιά τους που πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες», δήλωσε επίσης μία κυρία.

Εκπρόσωπος του Walton Hall, σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μέρος που οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν για να σκεφτούν και να θυμηθούν τους αγαπημένους τους, που δεν ζουν πια».

Ο δημοτικός σύμβουλος Τόνι Χίγκινς, μέλος του συμβουλίου για την αναψυχή και την κοινότητα, δήλωσε από την πλευρά του: «Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας, ιδίως για όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και μερικές φορές δεν μπόρεσαν να τα αποχαιρετήσουν. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει πλέον ένα ήσυχο περιβάλλον, όπου μπορούν να το επισκεφθούν για να αναλογιστούν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις τους».

«Ελπίζω ο κήπος να γίνει μια πολύ αγαπημένη περιοχή του κτήματος και, με την πάροδο του χρόνου, ανυπομονώ να δω ολόκληρο τον κήπο να ανθίζει με αγριολούλουδα, προσφέροντας ένα όμορφο σκηνικό χρωμάτων και παρέχοντας το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσει η φύση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι το σπίτι του λόρδου και της λαίδης Ντάρσμπερι είχε οικοδομηθεί τη δεκαετία του 1830. Ο δήμος του Γουόριγκτον αγόρασε το κτήμα και άνοιξε το οίκημα και τους κήπους στο κοινό το 1945.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: Στο γιατρό με τον μικρό Πάρη – «Το γενναίο μου μωράκι»

Tabloid 15.01.2026
Το στιγμιότυπο από την ώρα της εξέτασης

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Αιμίλιου Χειλάκη

Social 15.01.2026
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός με ανάρτησή του

Η εντυπωσιακή γυναίκα διαιτητής,με φούστα την ώρα του αγώνα και μαγνητίζει τα βλέμματα!

Παράξενα 15.01.2026
Η Αγκουστίνα Λος Ματρέγια γράφει ιστορία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο, σπάζοντας τα στερεότυπα εντός γηπέδου.

«Πώς παίρνω το 100;» ‑ Η Εύη Βατίδου μίλησε για την ατάκα έμεινε στην ιστορία

Tabloid 15.01.2026
«Έμεινε για πάντα στην ιστορία και δεν το εξήγησε κανένας» λέει η Εύη Βατίδου για τα όσα συνέβησαν στις εγκαταστάσεις του Alter

Γλυκερία: «Ξέρω ότι με αγαπάνε και με λατρεύουν στο Ισραήλ» – Η τραγουδίστρια μίλησε στα εβραϊκά

Tabloid 15.01.2026
H τραγουδίστρια έχει προγραμματίσει συναυλίες στο Ισραήλ για τέλος Ιανουαρίου

Ελεονώρα Μελέτη: Ξέσπασε σε κλάματα στο Ευρωκοινοβούλιο – «Έχω υπάρξει θύμα κακοποίησης»

Tabloid 15.01.2026
«Είμαι εδώ ως γυναίκα, η οποία έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης στη σχέση της»

Μοντέλα του OnlyFans προκάλεσαν χάος σε πτήση της American Airlines: Όταν τις συνέλαβαν έκαναν... σπαγκάτο, δείτε βίντεο

Παράξενα 15.01.2026
Τις συνέλαβαν επειδή δεν δέχονταν να φύγουν από την πρώτη θέση ενώ δεν είχαν εισιτήρια