E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά»

«Πρέσβειρα» των Αλβανών ανά τον κόσμο με τη μουσική της

Δημοσίευση 28/11/2022 | 21:23

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά»

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι χορήγησε χθες Κυριακή (27/11) την αλβανική υπηκοότητα στην αλβανικής καταγωγής Βρετανίδα ποπ σταρ Dua Lipa για τον ρόλο της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς, μέσω της μουσικής της.

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Αλβανούς γονείς, τους Ντουγκαγκίν και Ανίσα Λίπα, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είπε ότι η Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τιμή του να το πράξει επειδή η καλλιτέχνιδα έκανε διάσημους τους Αλβανούς σ’ όλο τον κόσμο.

Η ποπ σταρ, συχνά έχει αναφερθεί με περηφάνια στην αλβανική της καταγωγή στο Instagram και σε συνεντεύξεις της στον Τύπο.

«Θα είμαι και εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Είναι μια απερίγραπτη μεγάλη χαρά με τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα». Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η τραγουδίστρια έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της Βρετανίας - πραγματοποιώντας ένα όνειρο που ξεκίνησε όταν ήταν μαθήτρια δημοτικού στο Κάμντεν.

Γεννημένη στο Λονδίνο, η Dua φοίτησε σε δημόσιο δημοτικό σχολείο και πήρε την πρώτη της γεύση από τις παραστάσεις ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στο παγκοσμίου φήμης Sylvia Young Theatre School.

Aφού πέρασε μερικά χρόνια στην Πρίστινα, καθώς η δουλειά του πατέρα της ως διευθυντής μάρκετινγκ τους οδήγησε πίσω στην πατρίδα του, το Κοσσυφοπέδιο, η Dua Lipa σε ηλικία 14 ετών επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την άδεια των γονιών της, μετακομίζοντας με έναν μεγαλύτερο οικογενειακό φίλο στο Κάμντεν που σπούδαζε για μεταπτυχιακό, με τη φιλοδοξία να γίνει τραγουδίστρια.

Μάλιστα για να καλύπτει τα έξοδα της δούλεψε αρχικά σε διάφορα μαγαζιά εστίασης, αλλά και ως μοντέλο για την βρετανική εταιρία Topshop. Σταδιακά ξεκίνησε να ανεβάζει κομμάτια της στη διαδικτυακή πλατφόρμα SoundCloud, προσελκύοντας το 2012 την προσοχή των μάνατζερ.

Μάλιστα, το 2015 η Dua Lipa ξεκίνησε να εργάζεται για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της σε συνεργασία με την Warner Music Group. Τώρα, μόλις επτά χρόνια αργότερα, έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο με ένα Νο. 1 άλμπουμ, έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy και έξι βραβεία Brit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκερία: «Ξέρω ότι με αγαπάνε και με λατρεύουν στο Ισραήλ» – Η τραγουδίστρια μίλησε στα εβραϊκά

Tabloid 15.01.2026
H τραγουδίστρια έχει προγραμματίσει συναυλίες στο Ισραήλ για τέλος Ιανουαρίου

Ελεονώρα Μελέτη: Ξέσπασε σε κλάματα στο Ευρωκοινοβούλιο – «Έχω υπάρξει θύμα κακοποίησης»

Tabloid 15.01.2026
«Είμαι εδώ ως γυναίκα, η οποία έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης στη σχέση της»

Μοντέλα του OnlyFans προκάλεσαν χάος σε πτήση της American Airlines: Όταν τις συνέλαβαν έκαναν... σπαγκάτο, δείτε βίντεο

Παράξενα 15.01.2026
Τις συνέλαβαν επειδή δεν δέχονταν να φύγουν από την πρώτη θέση ενώ δεν είχαν εισιτήρια

Όταν ο παλιός Spider‑Man είχε κρυφό δεσμό στα γυρίσματα

Celebrity Stories 15.01.2026
Όταν ο πρώτος Spider-Man τα είχε με τη Mary Jane και στην πραγματική ζωή

Η Meghan Trainor μιλά ανοιχτά για τη μεταμόρφωσή της – «Χρησιμοποίησα την επιστήμη»

Tabloid 15.01.2026
Η μεταμόρφωση της Meghan Trainor δεν είναι απλώς αισθητική

Η σeξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια on air: Την είχε φιλήσει στο στόμα με το ζόρι, βίντεο

Tabloid Χτες
Ο διάσημος καλλιτέχνης, που κατηγορείται σήμερα από δύο γυναίκες πρώην υπαλλήλους του για σeξουαλική παρενόχληση, σε συνέντευξή του το 2004 ξεπέρασε τα όρια

Οι ηγέτες Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας έπαιξαν K‑pop στα ντραμς και έγιναν viral

Social Χτες
Στα σχόλια που ακολούθησαν, αρκετοί στάθηκαν στο ότι οι δύο ηγέτες έπαιξαν κανονικά και δεν έμειναν σε μια πόζα για τις κάμερες

Αργύρης Αγγέλου για Γιώργο Καπουτζίδη: «Έχω πάρει πολλά δώρα – Τον σκέφτομαι συχνά»

Tabloid Χτες
Ο Αργύρης Αγγέλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Ήθελα να κάνω τη Θεοπούλα – Έκανε ντόρο με τις μισές ατάκες»

Tabloid Χτες
Την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου υποδέχτηκαν οι «Rainbow Mermaids» στο νέο επεισόδιο της εκπομπής τους στο Youtube

Νίκος Κοκλώνης: Το «καρφί» για την Κατερίνα Καινούργιου και οι αποκαλύψεις για τις ανύπαρκτες σχέσεις τους

Tabloid Χτες
Με αφορμή το ξεκίνημα του νέου κύκλου του J2US, ο Νίκος Κοκλώνης παραχώρησε δηλώσεις στη δημοσιογράφο, Χριστίνα Βουδούρη και στην κάμερα του Πρωινού ΑΝΤ1