E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά»

«Πρέσβειρα» των Αλβανών ανά τον κόσμο με τη μουσική της

Δημοσίευση 28/11/2022 | 21:23

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά»

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι χορήγησε χθες Κυριακή (27/11) την αλβανική υπηκοότητα στην αλβανικής καταγωγής Βρετανίδα ποπ σταρ Dua Lipa για τον ρόλο της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς, μέσω της μουσικής της.

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Αλβανούς γονείς, τους Ντουγκαγκίν και Ανίσα Λίπα, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είπε ότι η Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τιμή του να το πράξει επειδή η καλλιτέχνιδα έκανε διάσημους τους Αλβανούς σ’ όλο τον κόσμο.

Η ποπ σταρ, συχνά έχει αναφερθεί με περηφάνια στην αλβανική της καταγωγή στο Instagram και σε συνεντεύξεις της στον Τύπο.

«Θα είμαι και εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Είναι μια απερίγραπτη μεγάλη χαρά με τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα». Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η τραγουδίστρια έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της Βρετανίας - πραγματοποιώντας ένα όνειρο που ξεκίνησε όταν ήταν μαθήτρια δημοτικού στο Κάμντεν.

Γεννημένη στο Λονδίνο, η Dua φοίτησε σε δημόσιο δημοτικό σχολείο και πήρε την πρώτη της γεύση από τις παραστάσεις ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στο παγκοσμίου φήμης Sylvia Young Theatre School.

Aφού πέρασε μερικά χρόνια στην Πρίστινα, καθώς η δουλειά του πατέρα της ως διευθυντής μάρκετινγκ τους οδήγησε πίσω στην πατρίδα του, το Κοσσυφοπέδιο, η Dua Lipa σε ηλικία 14 ετών επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την άδεια των γονιών της, μετακομίζοντας με έναν μεγαλύτερο οικογενειακό φίλο στο Κάμντεν που σπούδαζε για μεταπτυχιακό, με τη φιλοδοξία να γίνει τραγουδίστρια.

Μάλιστα για να καλύπτει τα έξοδα της δούλεψε αρχικά σε διάφορα μαγαζιά εστίασης, αλλά και ως μοντέλο για την βρετανική εταιρία Topshop. Σταδιακά ξεκίνησε να ανεβάζει κομμάτια της στη διαδικτυακή πλατφόρμα SoundCloud, προσελκύοντας το 2012 την προσοχή των μάνατζερ.

Μάλιστα, το 2015 η Dua Lipa ξεκίνησε να εργάζεται για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της σε συνεργασία με την Warner Music Group. Τώρα, μόλις επτά χρόνια αργότερα, έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο με ένα Νο. 1 άλμπουμ, έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy και έξι βραβεία Brit.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Κωνσταντίνου για την απώλεια της Μάρω Κοντού: «Αντίο Ελενίτσα μου, άλλα είχαμε συμφωνήσει»

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο συμπρωταγωνιστής της Μάρως Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, λέει «αντίο» στην ηθοποιό μέσα από μία ανάρτηση που πραγματοποίησε στο Instagram. Στη λεζάντα

Η ανάρτηση της Αντζελας Γκερέκου για τη Μάρω Κοντού ‑ το τρυφερό αντίο που τους συγκίνησε όλους

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Αντζελα Γκερέκου αποχαιρέτησε τη Μάρω Κοντού με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram και μια κοινή φωτογραφία από τα γυρίσματα της «Γης της Ελιάς».

Μάρω Κοντού: Τι της είπε ο Χορν για τη μύτη της και πώς της άλλαξε τη ζωή

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η θρυλική ηθοποιός αποκάλυψε σε παλιότερη συνέντευξή της πώς γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Χορν και τον λόγο που τελικά αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση ρινοπλαστικής.

Μπάγια Αντωνοπούλου: Δείτε την πρώτη φωτογραφία που μοιράστηκε για τον νεογέννητο γιο της

Social 15.07.2026
Η δημοσιογράφος και ο σύζυγός της Νίκος Κώτσης έγιναν γονείς στις 12 Ιουλίου και μοιράστηκαν το πρώτο στιγμιότυπο του μωρού τους στα social media.

Μουντιάλ 2026: Ποια Αγγλίδα θα φορέσει τη φανέλα της Αργεντινής στον ημιτελικό;

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η σύντροφος του Μάρκος Σενέσι δηλώνει ανοιχτά ότι θα υποστηρίξει την Αλμπισελέστε παρά την αγγλική της καταγωγή.

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου στις Σεϋχέλλες: Δείτε πώς φωτογραφήθηκε μετά τον χωρισμό της

Social 15.07.2026
Η πρώην παίχτρια του My Style Rocks ταξίδεψε με έναν φίλο της και μοιράστηκε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το αφρόλουτρό τους.

Η Ρία Ελληνίδου φόρεσε το μαγιό της και απολαμβάνει τη θάλασσα

Social 15.07.2026
Η τραγουδίστρια απολαμβάνει σύντομες «ανάσες» στη θάλασσα ανάμεσα στις καλοκαιρινές εμφανίσεις της, μοιράζοντας στιγμιότυπα από την περιοδεία της.

«Σήμερα η κόρη μου είναι ο συγκυβερνήτης μου» – Η ανακοίνωση πιλότου που έφερε δάκρυα χαράς στην καμπίνα

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Από κόρη σε πιλότο: Η συγκινητική στιγμή που μια οικογενειακή παράδοση πήρε… υψόμετρο

Ξαναγύρισε στον πρώην της μετά από 10 χρόνια – Οι κρυφές συναντήσεις και το ταξίδι που τους πρόδωσε

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Τον είχε κάνει τραγούδι, τώρα τον θέλει ξανά – Η επανασύνδεση που συζητούν όλοι

Bίντεο: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί του βασιλιά Φελίπε και της Λετίθια μετά την πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Με φανέλες της εθνικής Ισπανίας, χειροκροτήματα, αγκαλιές και αυθόρμητους πανηγυρισμούς, ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ`, η βασίλισσα Λετίθια και οι δύο κόρες τους παρακολούθησαν τη νίκη της «La Roja» επί της Γαλλίας με 2-0

Η πανέμορφη κόρη του Ακη Σακελλαρίου, Σμαράγδα, έχει απίστευτο στυλ

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Δεν γίνεται να μην την προσέξεις

Η Κάιλι Τζένερ «βάζει φωτιά» ποζάροντας με ασημί μπικίνι

E-Daily 3.Left Χτες
Η επιχειρηματίας και Influencer μοιράστηκε με τους θαυμαστές της σέξι στιγμιότυπα