E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως η «Μις Κριμαία» έμπλεξε με τις ρωσικές αρχές για ένα τραγούδι

Καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2022 | 11:27

Πως η «Μις Κριμαία» έμπλεξε με τις ρωσικές αρχές για ένα τραγούδι
@instagram.com/olga_rijjylya/

Η «Μις Κριμαία» μαζί με μια φίλη της τραγούδησαν ένα ουκρανικό πατριωτικό τραγούδι. Αλλά αυτό δεν άρεσε καθόλου στη ρωσική δικαιοσύνη, η οποία τις καταδίκασε για δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το βίντεο που τις έδειχνε να τραγουδούν, είχε ανέβει στα social media, σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Guardian.

Η «Μις Κριμαία 2022», Όλγκα Βαλέγιεβα, μαζί με μια φίλη της της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, βρίσκονταν σε ένα μπαλκόνι όταν αποφάσισαν να τραγουδήσουν το γνωστό ουκρανικό τραγούδι «Τσέρνοβα Καλίνα».

Ένα βίντεο που έδειχνε τις δύο γυναίκες να τραγουδούν δημοσιεύτηκε ως story στο Instagram, και διαγράφηκε αυτόματα μετά από 24 ώρες.

Η αστυνομία της Κριμαίας είπε ότι στη Βαλέγιεβα επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ρουβλίων (677 ευρώ), ενώ στη φίλη της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ημερών.

«Ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στο ίντερντ, στο οποίο δύο κορίτσια τραγουδούν ένα κομμάτι που αποτελεί πολεμικό ύμνο μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης» ανάφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας στη δήλωσή του στο Telegram τη Δευτέρα.

Το δικαστήριο έκρινε τις δύο γυναίκες, γεννηθείσες το 1987 και το 1989, ένοχες για δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της δημόσιας προώθησης ναζιστικών συμβόλων, συμπλήρωσε.

Η Ρωσία, η οποία είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία, χαρακτηρίζει συχνά ως «ναζιστικά» ή «εξτρεμιστικά» τα εθνικά σύμβολα του Κιέβου.

Η τοπική αστυνομία δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τις δύο γυναίκες, με «θολωμένα» πρόσωπα, να απολογούνται για την επιλογή του κομματιού που τραγούδησαν.

«Δεν ήξερα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχει εθνικιστικό χαρακτήρα και σίγουρα δεν ήθελα να διασπείρω προπαγάνδα τραγουδώντας το», εμφανίζεται να λέει μία από τις γυναίκες.

Σε ανάρτηση της Βαλέγιεβα στο Instagram που είχε προηγηθεί, η «Μις Κριμαία 2022» εξηγούσε ότι δεν είχε την πρόθεση να κάνει κακό σε κανέναν. «Απλώς τραγουδήσαμε ένα ουκρανικό κομμάτι. Νομίζαμε ότι ήταν απλώς ένα τραγουδάκι που ξέραμε από παλιά».

Τον περασμένο μήνα, ο Σεργκέι Αξιόνοφ (ο διορισθείς από τη Μόσχα κυβερνήτης της Κριμαίας) προειδοποίησε τους κατοίκους της Χερσονήσου ότι οι τοπικές Αρχές θα αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα τη χρήση τραγουδιών όπως το «Τσέρνοβα Καλίνα». Κι αυτό γιατί το τραγούδι έπαιξε σε έναν γάμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πιο καυτός άντρας του Hollywood αυτή τη στιγμή

Tabloid 03.03.2026
Η συμμετοχή του στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» ανέβασε την φήμη του στον ουρανό

Η Κέλι Όσμπορν ξεσπά: «Με χτυπάτε ενώ είμαι ήδη πεσμένη»

Tabloid Χτες
Οι φωτογραφίες της σοκάρουν

Κατερίνα Καινούργιου για Αφροδίτη Γραμμέλη: «Με συγκίνησε, γιατί οι κριτικές της ήταν πολύ σκληρές – Θυμάμαι να κλαίω»

Tabloid Χτες
«Με το πέρασμα των χρόνων τα ξεχνάς όλα αυτά», πρόσθεσε η παρουσιάστρια του Alpha

Η Ζεντάγια και ο Τομ Χόλαντ παντρεύτηκαν στα κρυφά

Tabloid Χτες
Ο στυλίστας της ηθοποιού έκανε την αποκάλυψη

BRIT Awards 2026: Το ξέφρενο live της Rosalía με Björk επισκίασε τα βραβεία

Tabloid Χτες
Τα BRIT Awards 2026 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Μάντσεστερ

Γέννησε η Βίκυ Παπαδοπούλου: Πατέρας για πρώτη φορά ο Θάνος Τοκάκης

Tabloid Χτες
Σε μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους βρίσκονται η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Θάνος Τοκάκης, καθώς, πριν από λίγες ημέρες έγιναν γονείς για πρώτη φορά!

Ακύλας: Τα πρώτα πλάνα από τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ του «Ferto»

Eurovision Χτες
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει

O ξανθός τραγουδιστής που προκάλεσε σκάνδαλο μεταξύ της Hilary Duff και Lindsay Lohan

Celebrity Stories Χτες
Δύο πασίγνωστες σταρ, ένας ζεν πρώην και μια πρεμιέρα που έγινε σκάνδαλο

Αλέξης Κούγιας: Τελέστηκε το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του ‑ Ποιοι παρευρέθηκαν

Tabloid Προχτές
Ενας χρόνος από τον θάνατο του Αλέξη Κούγια και τελέστηκε σήμερα από το Α` νεκροταφείο το ετήσιο μνημόσυνο