E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ποτέ δεν ήμουν κρυμμένος, όλοι είχατε καταλάβει για μένα χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι φοβερό»

«Εγώ έχω φάει λάσπη επειδή τόλμησα να διαμαρτυρηθώ για πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να λέγονται στην τηλεόραση»

Δημοσίευση 30/8/2022 | 17:39

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ποτέ δεν ήμουν κρυμμένος, όλοι είχατε καταλάβει για μένα χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι φοβερό»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή «με Άλλη Ματιά» με τον Βαγγέλη Αυγουλά.

“Ως προς την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλάζουν τα πράγματα στην τηλεόραση, είναι σωστότερη, υπάρχει περισσότερο. Χαίρομαι πάρα πολύ που μία δικιά μου δουλειά αποτελεί μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές .

Νομίζω ότι γίνονται πιο σωστά τα πράγματα, η κοινωνία το ζήτησε περισσότερο. Εμένα, μου το επέβαλλε ο ίδιος μου ο εαυτός, δεν περίμενα την κοινωνία. Εγώ αποφάσισα ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μου. Ως προς τα ανάπηρα άτομα ακόμα δεν έχουμε προοδεύσει όσο θα έπρεπε

Μπορεί να φαίνεται πολύ σε μία σειρά, αλλά αν το δεις αναλογικά, είναι πάρα πολύ λίγο. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές αυτό το πράγμα, Μήπως ήταν πολύ; Συγγνώμη, εμένα με ρώτησε κανείς πόσες φορές δεν χρειάζεται να δω έναν άντρα, μία γυναίκα, μία πεθερά και τα προβλήματά τους μέσα σε μια σειρά; Τα έχει δει χίλιες φορές, φτάνει Δεν πειράζει να δείτε και εσείς δύο γκέι άντρες, δύο αναπήρους παραπάνω. Συγγνώμη κιόλας εάν σας έπεσε βαρύ.

Και εγώ, δεν έκανα coming out με το που βρέθηκα στην τηλεόραση. Ίσως ο πολύς κόσμος να μην το ξέρει, η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ συντηρητικό μέσο. Και το πόσο συντηρητικό μέσο είναι καμιά φορά έρχεται και σε ρουφάει.

Ποτέ δεν ήμουν κρυμμένος, νομίζω όλοι είχατε καταλάβει για μένα χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι φοβερό. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για άλλα δημόσια πρόσωπα που είναι και στην ηλικία μου, έχουμε μεγαλώσει με πολλούς περιορισμούς.

Έχουμε μεγαλώσει με την αντίληψη ότι αυτό που είσαι είναι ένα πρόβλημα που οφείλεις να το διαχειριστείς κάπως, πρέπει κάπως να είναι κρυμμένο. Μεγαλώσαμε με το “Κοίταξε εσύ να βολευτείς, και δεν χρειάζεται να το πολυφωνάζεις”. Με αυτό μας μεγάλωσαν πολύ έντονα.

Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη της νέας γενιάς. Αυτό που είχαμε τότε, οι νέοι δεν το έχουν τώρα, και θα φέρουν μία τεράστια αλλαγή. Αυτό που θέλω να πω ωστόσο σε δημόσια πρόσωπα που θέλουν να κάνουν coming out, που δυσκολεύονται, είναι ότι καταλαβαίνω πως φαίνεται ζόρικο.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σκέφτονται το πού μπορεί να βοηθήσει όλο αυτό. Εμένα μου έδωσε πάρα πολύ μεγάλη χαρά, και ελευθερία. Δεν ένιωσα ότι έχασα απολύτως τίποτα. Δεν έχασα κοινό, και εάν έχασα, ίσως ήταν το κοινό που ήθελα να χάσω σε τελική ανάλυση. Η “Εθνική Ελλάδος” ήταν μία σειρά που επέλεξε το κοινό της. Δοκιμάστε το, αυτό θα πω. Δεν κατηγορώ κανένα που δεν το έχει κάνει.

Δεν ξέρω εάν φταίει η τηλεόραση, εγώ ο ίδιος κρατούσα πίσω κομμάτια του εαυτού μου, γενικά. Μα, έτσι σε μεγαλώνουν κιόλας, δεν μεγαλώνεις με το “ναι, να είσαι υπερήφανος“. Και εμείς αυτό λέμε τώρα. Δεν λέμε “να είσαι υπερήφανος για τη σeξουαλική σου ταυτότητα”. Δεν υπάρχει λόγος να είναι υπερήφανος κάποιος για τη σeξουαλική του ταυτότητα, αλλά δεν υπάρχει λόγος για να ντρέπεται.

Εγώ μεγάλωσα με το σκεπτικό ότι πρέπει να ντρέπομαι για τη σeξουαλική μου ταυτότητα, από την κοινωνία. Δεν με δυσκόλευε η σeξουαλική μου ταυτότητα μόνο μέσα στην τηλεόραση, αλλά μέσα σε όλο το 24ωρο. Δεν είναι ότι η τηλεόραση με έκανε να κρυφτώ παραπάνω, έτσι ήμουν. Φοβισμένος ήμουν πάντοτε.

Επίσης, ακόμα και όταν πήγαινες να διαμαρτυρηθείς για κάτι, δεν σε άφηναν τόσο εύκολα. Εγώ έχω φάει λάσπη επειδή τόλμησα να διαμαρτυρηθώ για πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να λέγονται στην τηλεόραση. Πήγαινα και έλεγα, “Αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην τηλεόραση”.

Μετά, ο άλλος που το άκουγε, αντί να σκεφτεί, “ναι έχεις δίκιο”, η αντίδρασή του ήταν να μου ρίξει λάσπη γιατί, δεν δέχομαι παρατήρηση από αυτόν τον άνθρωπο. Σε κάποια φάση μεγαλώνεις, και λες πολύ απλά ότι εγώ είμαι αυτό. Από εκείνο το σημείο δεν έχω ρίξει νερό στο κρασί μου, ούτε σταγόνα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπραντ Πιτ: Ποια είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που φημολογείται ότι είχε κοινή σκηνή μαζί του

Tabloid 04.03.2026
Πολυτελές σκάφος μετέφερε τον ηθοποιό από την Ύδρα στην Αθήνα

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Καρφώνει» την Ιωάννα Τούνη ‑ «Δεν ασχολείσαι με το παρελθόν, όταν είσαι καλά»

Tabloid 04.03.2026
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο, Βίκυ Δέτσικα

Μαρία Ηλιάκη: Η στιγμή που «πάγωσε» στον αέρα με την αποκάλυψη του Ίαν Στρατή

Tabloid 04.03.2026
Η Μαρία Ηλιάκη έμεινε για λίγο άφωνη στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς νωρίς», όταν ο Ίαν Στρατής της θύμισε μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν

Το φούξια τρένο που έχει τρελάνει τους Αθηναίους, δείτε βίντεο μέσα από τον «πριγκιπικό» συρμό του ΗΣΑΠ

Social 04.03.2026
Τα πρώτα βίντεο δημιούργησαν έκπληξη, ενώ αρκετοί πίστευαν πως πρόκειται για ΑΙ περιεχόμενο

Δήμητρα Αλεξανδράκη – Αμηχανία με τη Σοφία Μουτίδου: «Μέχρι πού φτάνει η γυναικεία αλληλεγγύη;»

Tabloid 04.03.2026
Η Δήμητρα Αλεξανδράκη βρέθηκε καλεσμένη στο Real View και θέλησε να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση με τη Σοφία Μουτίδου και τη Δάφνη Καραβοκύρη

Γιώργος Μαζωνάκης: «Θα λύσω τα πάντα με μια μεγάλη συνέντευξη που θα ήθελα να κάνω με τον...»

Tabloid 04.03.2026
Ο Γιώργος Μαζωνάκης γιόρτασε τα γενέθλιά του στον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης 3/3 και ήταν όλοι εκεί

Η Αρίνα Σαμπαλένκα προκάλεσε χαμό στο TikTok

Tabloid 04.03.2026
H κορυφαία τενίστρια του κόσμου συνδύασε το βαθύ μαύρο τοπ της με ένα γούνινο παλτό

Η γυναίκα πίσω από τον θρύλο: Η άγνωστη ιστορία αγάπης του Tom Jones που κράτησε σχεδόν 60 χρόνια

Celebrity Stories 04.03.2026
Πριν από τη δόξα, τα εκατομμύρια δίσκων και τα στάδια, υπήρχε ένα αγόρι από την Ουαλία και ένα κορίτσι που δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του

Σοκ για την Cher: Γιατί ο γιος της συνελήφθη δύο φορές μέσα σε 72 ώρες

Tabloid 04.03.2026
Νέες περιπέτειες για τον Elijah Blue Allman

Συνελήφθη ξανά ο γιος της Σερ: Διέρρηξε σπίτι, έκατσε στον καναπέ και κάπνιζε

Tabloid Χτες
Ο Ιλάιτζα Μπλου Όλμαν έχει μιλήσει στο παρελθόν για προβλήματα εξάρτησης

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νότη Σφακιανάκη

Tabloid Χτες
«Δεν είναι ούτε δική του επιθυμία, ούτε δική του πρωτοβουλία», δήλωσε η Ρούλα Χάμου που έχει αναλάβει τη δημιουργία του