E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ιδιόρρυθμη εκατομμυριούχος στο Μανχάταν που ζει ως ρακοσυλλέκτρια

Κάνει βόλτες με το αμάξι και συλλέγει σκουπίδια

Δημοσίευση 22/8/2022 | 18:34

Η ιδιόρρυθμη εκατομμυριούχος στο Μανχάταν που ζει ως ρακοσυλλέκτρια

Στο Μανχάταν ζει μια εκκεντρική εκατομμυριούχος από την Νέα Υόρκη, η οποία έγινε γνωστή για τον ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής της, ενώ πλέον απασχολεί αρνητικά την δημοσιότητα, αφού εξαιτίας της θα κατεδαφιστεί ένα ιστορικό κτήριο 125 ετών.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η 71χρονη Lisa Fiekowsky κατάγεται από πλούσια οικογένεια και η ίδια διατηρεί περιουσία εκατομμυρίων, όμως τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη, γιατί το βράδυ συλλέγει σκουπίδια σε νυχτερινές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο της. Επίσης, κάτοικοι την είχαν εντοπίσει να κοιμάται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σε κακόφημες γειτονιές.

Η ίδια λοιπόν έχει επανέλθει στη δημοσιότητα, αρνητικά αυτή την φορά όμως, γιατί έχει αγοράσει ένα ιστορικό κτήριο, το οποίο δεν συντήρησε ποτέ και εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα με την New York Post, το σπίτι ηλικίας 125 ετών βρίσκεται στο Harlem και η 71χρονη το αγόρασε το 2000 με την υποχρέωση να πρέπει να το συντηρεί, καθώς θεωρείται στολίδι για την πόλη και τον δήμο. Παρόλα αυτά, «δεν ξόδεψε ούτε δολάριο» όπως αναφέρουν οι επικριτές της, ενώ ο δήμος πήγε την υπόθεση μεν στα δικαστήρια, όμως ποτέ δεν πίεσε για να εφαρμοστεί κάποια απόφαση.

Έτσι, ενώ θα έπρεπε να πληρώνει 5.000 δολάρια την ημέρα για την συντήρηση, εκείνη το παράτησε και το μέρος εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί, να καταρρεύσουν όροφοι και μέρη του και να κρίνονται ακατάλληλα.

Στις 13 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση για την κατεδάφιση με τις τοπικές αρχές να ετοιμάζονται να γκεμρίσουν το κτήριο, ενώ το οικόπεδο πρόκειται να παραμείνει στην ιδιοκτησία της Lisa Fiekowsky.

Μάλιστα, οι επικριτές της θεωρούν ότι η 71χρονη αφήνει επίτηδες να γίνει η κατεδάφιση, καθώς σε αντίθεση περίπτωση δεν θα πρέπει να πληρώσει μόνο την ανοικοδόμηση, αλλά και τα πρόστιμα, τα οποία δεν θα εφαρμοστούν, γιατί το κτίριο θα κατεδαφιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατρίχιασαν στο X με την Ευαγγελία Μουμούρη στο φινάλε του «Ριφιφί»

Social 21.01.2026
Μυθική ερμηνεία, υποκλινόμαστε στο μέγεθος του ταλέντου της

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η σχέση μου με τη ζυγαριά είναι αηδιαστική» – Η εξομολόγηση για τον Νίκο Συρίγο

Tabloid 21.01.2026
«Νομίζω ότι είμαι σε μια πολύ καλύτερη στιγμή σε σχέση με την αγάπη στον εαυτό μου από ό,τι παλιότερα»

Snik: «Σε δύο μήνες γεννάμε» – Η αναφορά στην σύντροφό του και η απάντηση για γάμο

Tabloid 21.01.2026
Ο Snik μίλησε στο «Πρωινό» του ANT1 μόλις δύο μήνες πριν γίνει πατέρας

Αγελάδα στην Αυστρία πήρε ένα σκουπόξυλο για να ξυστεί: «Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό χρήσης εργαλείου από βοοειδές»

Social 21.01.2026
«Τα βοοειδή μπορεί να είναι πιο ικανά νοητικά από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα»

Η πρώην του Μπρούκλιν Μπέκαμ κατηγορεί δημόσια τη μητέρα του, Βικτόρια: Ποτέ δεν με συμπάθησε

Tabloid 21.01.2026
Η Τάλια Στορμ δηλώνει «ομάδα Μπρούκλιν» και περιγράφει περιστατικά από τη σχέση τους

Marseaux: Η απάντησή της στην Εύη Δρούτσα για το απαράδεκτο σχόλιο για το σώμα της

Tabloid 21.01.2026
Η στιχουργός σχολίασε την εμφάνιση της τραγουδίστριας λέγοντας ότι «δεν έχει το υπέροχο σώμα για να το βγάλει έξω»

Στο νοσοκομείο ο Πασχάλης Τερζής

Tabloid 21.01.2026
Στο νοσοκομείο τον συνόδευσαν η σύζυγός του και ένας φίλος

Αλλος άνθρωπος: Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα έκοψε αγορέ τα μαλλιά της

Tabloid 21.01.2026
Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη αλλαγή