E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεπεράστε τον φόβο σας ‑ Βραδιά γνωριμίας με νυχτερίδες στη Θεσσαλονίκη

Ευκαιρία να καταλάβουμε τον ανεκτίμητο ρόλο των νυχτερίδων

Δημοσίευση 19/8/2022 | 15:29

Ξεπεράστε τον φόβο σας ‑ Βραδιά γνωριμίας με νυχτερίδες στη Θεσσαλονίκη

Σε μία βραδιά γνωριμίας με τις… νυχτερίδες προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας και το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής.

To ραντεβού είναι έξω από το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής, στο Αγγελοχώρι, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού «International Bat Nights» και θα ακολουθήσει πεζοπορία για τον εντοπισμό των νυχτερίδων. Οι «Διεθνείς βραδιές νυχτερίδων» πραγματοποιούνται από το 1997 σε περισσότερες από 30 χώρες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για αυτά τα παρεξηγημένα, αλλά τόσο χρήσιμα θηλαστικά, τα οποία στο σύνολο τους είναι προστατευόμενα στην Ευρώπη.

Καταναλώνουν έως και 2.000 έντομα σε μια νύχτα

Οι νυχτερίδες, ή χειρόπτερα, είναι ζώα εντομοφάγα που πετάνε σε μεγάλες αποστάσεις για να τραφούν. Αν σκεφτούμε ότι μια μόνο νυχτερίδα μπορεί να καταναλώσει έως και 2.000 έντομα μέσα σε μια νύχτα, καταλαβαίνουμε τον ανεκτίμητο ρόλο τους στον έλεγχο της εξάπλωσης επιδημιών και ασθενειών.

Στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού έχουν καταγραφεί 15 είδη νυχτερίδων, εκ των οποίων τα έξι υπάρχουν και στην περιοχή του Αγγελοχωρίου. Οι σημαντικότερες αποικίες ή ολιγάριθμες ομάδες τους έχουν εντοπιστεί σε ανθρώπινα κτίσματα (παλιά εγκαταλελειμμένα πολυβολεία και κτήρια, γέφυρες κ.α.).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις για την Προστατευόμενη Περιοχή, για τις νυχτερίδες που φιλοξενεί και τις μεθόδους ηχοεντοπισμού τους, καθώς και αφήγηση παραμυθιού, με τη συμμετοχή ερευνητών που το διάστημα αυτό εκπονούν τη μελέτη καταγραφής των πληθυσμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού

Η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε φωτογραφία που κλαίει, η εξομολόγηση για την υποτροπή της νόσου Lyme από την οποία πάσχει

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο που να λειτουργεί και τα δύο τελευταία τσακώνονται μεταξύ τους, έγραψε το μοντέλο

Βασίλης Μπισμπίκης: Τι αποκάλυψε για τη σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή και τι λέει για τον εαυτό του που δεν θα αλλάξει ποτέ

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την αναγνωρισιμότητα, την αυθεντικότητά του και τους λόγους που αγαπά τη σύντροφό του.

Ποια Ελληνίδα έκανε τον Χάρι Στάιλς να σταματήσει στη μέση της συναυλίας του στο Wembley και να της μιλήσει;

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Το πανό με την ελληνική σημαία που κρατούσε στα χέρια της τράβηξε αμέσως την προσοχή του τραγουδιστή, ο οποίος σταμάτησε να τραγουδά για να διαβάσει το μήνυμά της.

Ιωάννα Τούνη: Η περιπέτεια με τις φίλες της σε βραδινή έξοδο στο Μπαλί

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Η instagrammer φαίνεται ότι πιστεύει στο «κακό μάτι» και την επίδραση του σκόρδου για να το «διώχνει»

Δεν φαντάζεσαι τι δουλειά έκανε ο David Schwimmer πριν γίνει ο Ros στα Φιλαράκια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Πριν γίνει ο Ρος στα «Friends», παρέδωσε διαζύγιο σε παγκόσμιο σταρ

Η NASA «έλυσε» ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας; Το φαινόμενο που ίσως συνέβη τη μέρα της Σταύρωσης του Ιησού

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ένα αστρονομικό φαινόμενο πριν από 2.000 χρόνια ξαναγράφει την Ιστορία

Η Ελληνίδα που πούλησε φωτογραφίες με τα πόδια της για να πάει σε συναυλία του Χάρι Στάιλς

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Έβγαλα περίπου 300 ευρώ, δουλεύω παράλληλα, δεν κάνω μόνο τις πατούσες

Ο easy 97.2 οργανώνει sunset disco party στη θάλασσα ‑ πώς θα κερδίσεις πρόσκληση

Media Χτες
Το 3ο «Let`s Meet» On Board πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λατινοπούλου – Παϊτέρης: Νέα κόντρα με «γύφτους και Πακιστανούς» – «Έγινε γύφτισσα για δευτερόλεπτα και την πείραξε»

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρόκειται για χυδαία επίθεση εναντίον μου – Από την ίδια δεν ζητώ συγγνώμη»