E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από εδώ αγοράζεις γαμπρό, αρκεί να πας νωρίς για να πετύχεις τους καλούς

Κάθε γαμπρός τιμολογείται με βάση τις δυνατότητές του, συμπεριλαμβανομένων των μορφωτικών προσόντων και του οικογενειακού του υπόβαθρου

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/8/2022 | 09:12

Από εδώ αγοράζεις γαμπρό, αρκεί να πας νωρίς για να πετύχεις τους καλούς
PEXELS

Για περισσότερα από 700 χρόνια, η ινδική πολιτεία Μπιχάρ φιλοξενεί μια μοναδική αγορά γαμπρού, όπου οι γυναίκες και οι οικογένειές τους έρχονται για να ψωνίσουν συζύγους.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άντρες συγκεντρώνονται κάτω από τα δέντρα Pipal στην τοπική αγορά της περιοχής Madhubani, στην πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας, και περιμένουν να επιλεγούν από τις υποψήφιες νύφες. Ονομάζεται Saurath Mela ή Sabhagachhi, και μάλλον ξεκίνησε από τον Raja Hari Singh της δυναστείας Karnat πριν από επτά αιώνες για να διευκολύνει τις γυναίκες να βρουν τον κατάλληλο σύζυγο από μια διαφορετική ομάδα ανδρών. Κάθε γαμπρός τιμολογείται με βάση τις δυνατότητές του, συμπεριλαμβανομένων των μορφωτικών προσόντων και του οικογενειακού του υπόβαθρου.

Φανταστείτε να πηγαίνετε σε μια αγορά για να παραλάβετε τον σύντροφο της ζωής σας. Αυτό ακούγεται τρελό, ειδικά στη σημερινή εποχή, αλλά είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο μερικές γυναίκες Maithili στο Μπιχάρ επιλέγουν τους συζύγους τους. Συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους, περιηγούνται στις διαθέσιμες προσφορές, ζητούν αποδείξεις όπως πιστοποιητικά γέννησης και σχολικά πιστοποιητικά και αν βρουν κάποιον που τους αρέσει (και μπορούν να αντέξουν οικονομικά), αρχίζουν να συζητούν τις λεπτομέρειες.

 Παρόλο που οι προίκες είναι επίσημα παράνομες στην Ινδία και ότι ένας από τους κύριους στόχους της αγοράς του γαμπρού ήταν η εξάλειψη της προίκας, εξακολουθεί να είναι κοινή πρακτική για τους νέους, δικαιούχους εργένηδες να απαιτούν σημαντικές προίκες από την οικογένεια της νύφης. 

Όπως φαίνεται, οι ίδιες οι νύφες δύσκολα έχουν λόγο στην επιλογή του γαμπρού. Είναι οι οικογένειές τους που έχουν τον τελευταίο λόγο, επιλέγοντας τελικά το πτυχίο που επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ της οικονομικής τιμής και ενός εντυπωσιακού βιογραφικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δόθηκε εντολή κράτησης για την Τουρκάλα ηθοποιό Χαντέ Ερτσέλ, εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Tabloid 26.03.2026
«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε ανάρτησή της η ηθοποιός

Ροσαλία: Διέκοψε τη συναυλία της στο Μιλάνο λόγω τροφικής δηλητηρίασης: «Είμαι πολύ άρρωστη»

Tabloid 26.03.2026
«Έκανα εμετούς στα παρασκήνια και θέλω πραγματικά να δώσω το καλύτερο σόου, αλλά ουσιαστικά είμαι στο πάτωμα» είπε η τραγουδίστρια

Παίκτης σε σόου στη Βουλγαρία ενσάρκωσε τον Βασίλη Καρρά, δείτε βίντεο

TV Buzz 26.03.2026
Τραγούδησε το «Φαινόμενο» του Έλληνα ερμηνευτή που έφυγε από τη ζωή στις 24 Δεκεμβρίου 2023

Πόσα λεφτά έχει τελικά η Meghan Markle;

Tabloid 26.03.2026
Πώς έκανε περιουσία πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα Harry

Το σκάνδαλο που δεν έσβησε ποτέ: Οι φήμες για απιστία και η «σιωπηλή» απάντηση της Nicole Appleton συνεχίζει να προκαλεί

Celebrity Stories 26.03.2026
Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της Britney Spears, οι φήμες για τον Justin Timberlake επιστρέφουν και η απουσία απαντήσεων λέει περισσότερα από ποτέ

Αρναούτογλου για παρέλαση στο Σύνταγμα: «Βλέπει όλος ο πλανήτης και ένας δεν έβαψε πάλι τις γραμμές»

Tabloid Χτες
Ο παρουσιαστής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μέσω Instagram story, επισημαίνοντας ότι οι γραμμές του οδοστρώματος δεν ήταν φρεσκοβαμμένες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Σκέφτομαι συχνά να γίνω ταξιτζής – Είμαι τόσο άχρηστος που δεν θα μπορούσα να κάνω άλλη δουλειά»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό για το ενδεχόμενο να αλλάξει επάγγελμα, στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά».

Δήμος Βερύκιος: Ξέσπασμα on air στο Happy Day – «Αφήστε με, δεν μπορώ άλλο!»

Tabloid Χτες
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή παρενέβη για να κατευνάσει τα πνεύματα και να επαναφέρει την ηρεμία στη συζήτηση.

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Θα έκανα κομπάρσα σε ταινία με τον Μπραντ Πιτ – Από κάπου ξεκινάνε όλοι»

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός σχολίασε τα γυρίσματα του διάσημου σταρ στην Ελλάδα για την ταινία «The Riders», εκφράζοντας την επιθυμία της για μια τέτοια εμπειρία.