E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Με βίασαν όταν ήμουν 22 ‑ Ευτυχώς είχα την επιλογή!»

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ σε μια προσωπική εξομολόγηση

Δημοσίευση 27/6/2022 | 19:22

«Με βίασαν όταν ήμουν 22 ‑ Ευτυχώς είχα την επιλογή!»

Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις.

Ανοιχτά για τη δική της εμπειρία με την άμβλωση μίλησε η Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, Alexandra Ocasio Cortez, με αφορμή την ανατροπή της σχετικής απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη», είπε σε διαδήλωση στην οποία παρευρέθηκε στην Νέα Υόρκη.

«Ήμουν μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν», συνέχισε.

«Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο, Joe Biden, να ανοίξει κλινικές για αμβλώσεις σε ομοσπονδιακά κράτη με έξοδα του κράτους.

Με αυτή της την εξομολόγηση, η Alexandra Ocasio Cortez μπαίνει στη λίστα των γυναικών που τάχθηκαν κατά της απόφασης και μίλησαν ανοιχτά για τις δικές τους εμπειρίες με την άμβλωση. Μία εξ αυτών η 90χρονη Rita Moreno, που περιέγραψε πώς παραλίγο να χάσει τη ζωή της από παράνομη άμβλωση.

Για αυτή την εμπειρία της είχε μιλήσει και παλαιότερα σε ένα video στο Instagram. Διαβάστε εδώ όσα είχε πει τότε.

Τι αναφέρει η απόφαση για τις αμβλώσεις

«Το Σύνταγμα δεν εκχωρεί το δικαίωμα σε άμβλωση», ανέφερε η απόφαση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνιού από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και στην ανακοίνωση συνεχιζόταν: «Η εξουσία για τη ρύθμιση των αμβλώσεων πρέπει να επιστρέψει στον λαό και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του».

Εξι από τους εννέα δικαστές ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης. Τρεις από τους δικαστές της πλειοψηφίας είχαν διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ. Η απόφαση αφαιρεί το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για την διακοπή της κύησης και πολλοί υποστηρίζουν πως η χώρα με αυτή πηγαίνει 50 χρόνια πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτή τη χώρα κινδυνεύεις με φυλάκιση 5 ετών αν ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου

Stories 05.04.2026
Ο νόμος υπάρχει για να διατηρηθεί η συζυγική αρμονία

Ελεονώρα Ζουγανέλη για Νίκο Συρίγο: «Με φοβίζουν οι επαγγελματικές ανησυχίες του»

TV Buzz Χτες
Οι στιγμές στο σπίτι με τον σύντροφό της, τι λέει για Eurovision και την συνεργασία με τον πατέρα της

«Δεν γίνονται εξαιρέσεις στην εφαρμογή του αυτοφώρου»: Η απάντηση της Δημογλίδου για τη σύλληψη της Τούνη

Tabloid Χτες
Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει πως ο νόμος ισχύει για όλους, απαντώντας στις αντιδράσεις για τη σύλληψη της Ιωάννας Τούνη.

Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο 24ωρο στο μαιευτήριο

Tabloid Χτες
Tα δάκρυα ευτυχίας του Κουτσουμπή και η αποκάλυψη για την πεθερά της

Δάκρυσε on air η Χρύσα Ρώπα: Μέσα μου ζει και ένα μικρό παιδί που δεν το αγάπησαν

Media Χτες
Η ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε το τραγούδι «Το μωρό» να ηχεί, καθώς όπως δήλωσε οι στίχοι την εκφράζουν απόλυτα

Η 19χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί έκανε το ντεμπούτο της σε βιντεοκλίπ

Social Χτες
Η Σάιλο Τζολί εμφανίζεται στο «What`s a Girl to Do» της τραγουδίστριας Dayoung ως χορεύτρια

Σοφία Κουρτίδου: «Είμαι 100 κιλά, ακούγεται τρομακτικό αλλά δεν είναι»

Social Χτες
Η εξομολόγηση για τις διατροφικές διαταραχές

Η Τούνη στο ίδιο μαγαζί με τον άνθρωπο που καταδικάστηκε για το revenge ρorn

Social Χτες
Ζήτησα πολλές φορές να τον διώξουν αλλά δεν συνέβη ποτέ

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family Χτες
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;