E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το δωρεάν παγωτό που δεν θέλει κανείς

Βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό στην Ιαπωνία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/6/2022 | 00:17

Το δωρεάν παγωτό που δεν θέλει κανείς
Φωτογραφία από Somben Chea

Το Hirata, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, έχει γίνει διάσημο γιατί προκαλεί τους τουρίστες να δοκιμάσουν το εξαιρετικά πικάντικο παγωτό του με πιπέρι habanero.

Μπορεί το παγωτό να είναι καυτερό; Ακούγεται παράλογο, αλλά αν μιλάμε για την κρύα απόλαυση που σερβίρεται στο χωριό Hirata της Φουκουσίμα, ένας τέτοιος χαρακτηρισμός σίγουρα ταιριάζει στην περίπτωση

Πασπαλισμένο με διάφορες ποσότητες σκόνης πιπεριού habanero – ανάλογα με την ανοχή του ατόμου στην πικάντικη γεύση – αυτό το ειδικό παγωτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Είναι τόσο καυτερό, στην πραγματικότητα, που οι άνθρωποι πρέπει να υπογράψουν ενα εγγραφο απαλλάσσοντας τον πωλητή από την ευθύνη πριν το δοκιμάσουν. Η ιστορία του διάσημου πλέον παγωτού habanero του Hirata χρονολογείται από την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Πριν το τσουνάμι χτυπήσει την περιοχή και οι φόβοι για πτώση ραδιενέργειας αρχίσουν να κυριεύουν το έθνος, το χωριό δεν είχε ποτέ προβλήματα με την πώληση λαχανικών. Στη συνέχεια, όμως, όλα άρχισαν να κατηφορίζουν και οι ντόπιοι άρχισαν να αναζητούν νέους τρόπους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Το 2015, ενώ εξέταζαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις πιπεριές Habanero τους, οι αγρότες σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το πικάντικο λαχανικό ως συστατικό παγωτού για παγωτό. Η ιδέα έπιασε και το παγωτό Habanero έγινε κεντρικό μέρος των προσπαθειών μάρκετινγκ του χωριού.

Η παρασκευή παγωτού Habanero δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι φορούν γάντια, μάσκες και γυαλιά καθώς πασπαλίζουν τη λιχουδιά με σκόνη πιπεριού Habanero που καίει τη γλώσσα. Αν εσείς καταβροχθίσετε το παγωτό πάντως είναι δωρεάν! 

Ένας ανταποκριτής από ένα δημοφιλές ιαπωνικό ριάλιτι ταξίδεψε πρόσφατα στο χωριό Hirata για να δοκιμάσει το διάσημο παγωτό Habanero και επέλεξε την πιο καυτή ποικιλία. Αν και φαινόταν γενναίος και αποφασιστικός στην αρχή του πειράματος, άρχισε να κλαιει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάκης Τανιμανίδης: Πήρε ‑κατά λάθος‑ από την κόρη του την καλύτερη ευχή για το 2026

Celebrity Stories 01.01.2026
Η ανάρτησή του από τον εξωτικό προορισμό που απολαμβάνουν τις διακοπές τους

Έγκυος η Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Σάκης Κατσούλης

Celebrity Stories 01.01.2026
«Το πιο ιερό κεφάλαιο της ζωής μας μόλις ξεκινάει»