E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνος Πλεύρης: Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου

Φοβήθηκα τη διασωλήνωση

Δημοσίευση 28/5/2022 | 09:49

Θάνος Πλεύρης: Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου

Τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, φιλοξένησε το πρωί του Σαββάτου ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας». Αφορμή οι «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις», ένα θέμα που ο Θάνος Πλεύρης γνωρίζει καλά, καθώς το 2016 κόντεψε να χάσει τη ζωή του από μία τέτοια λοίμωξη.

«Αν γυρίσουμε τον χρόνο στο 2016, τότε που συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά-σύμφωνα με τα στοιχεία- χάναμε 10 ανθρώπους.

Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να παθαίνω σηψαιμία και να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως εξομολογήθηκε, φοβήθηκε πολύ τη στιγμή της διασωλήνωσης. «Μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, είναι ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω.

Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή. Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα. », συνέχισε ο ίδιος τη συγκλονιστική περιγραφή του αναφορικά με την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή του.

«Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Stranger Things: «Σελίδες επί σελίδων κατηγοριών» ‑ Η καταγγελία της Millie Bobby Brown

Tabloid 28.11.2025
Μιλά πρώτη φορά για τον David Harbour μετά τις κατηγορίες-βόμβα

Μάρα Δαρμουσλή: «Μας έβαλε και τις δύο τιμωρία να είμαστε πλάτη στο κοινό»

Tabloid Χτες
Η Μάρα Δαρμουσλή, με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Τίμιες Πόρνες», μίλησε στην κάμερα του Alpha και στο Happy Day

Φαίη Σκορδά: «Από τη γιατρό μου που θα πάω να κάνω το μπότοξ, μέχρι τα νύχια μου, θέλω να πληρώνω»

Tabloid Χτες
Στην εκπομπή «Buongiorno» συζητήθηκε η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, με έμφαση στις τιμές και τα σχήματα που εμφανίζονται

Ζουγανέλη για σάλο με Χαρούλη – Μποφίλιου: «Τα τραγούδια του Χατζιδάκι είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά»

Celebrity Stories Χτες
«Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του τα έχει αναλάβει ο γιος του, Γιώργος»

Ουγγαρέζος για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό που νόμιζα ότι άκουσα, δεν έχω καμία σκοπιμότητα»

Celebrity Stories Χτες
«Μου μεταφέρθει από την Πλεύση Ελευθερίας ότι δεν το είπε αυτό»