E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «Ξεπαρθενών» πέρασε και από το ΑΠΘ

Σκηνές ερωτιiκής μύησης χωρίς να το αντιληφθεί κανένας

Δημοσίευση 18/1/2022 | 12:19

Ο «Ξεπαρθενών» πέρασε και από το ΑΠΘ

Κρύβονται οι «δηµιουργοί» - Γυρίστηκε από ομάδα νεαρών που αυτοαποκαλούνται «υπέρμαχοι των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων»

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης με την προσβολή της δημοσίας αιδούς; Πώς είναι δυνατόν να συνδέεται η αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων όπως η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας, η πατριαρχία, η καταπίεση και η έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα με το παράνομο γύρισμα μιας σκηνής ωμού σeξ στη σκιά του Παρθενώνα, τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες πολίτες, από κάθε γωνιά του κόσμου, βρίσκονται εκεί για να θαυμάσουν το ανυπέρβλητο μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού;

Τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια κακοστημένη «φάρσα» με την τέχνη του κινηματογράφου και το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα;... Μπορεί οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα να είναι σαφείς για τη συντριπτική πλειοψηφία, μια ομάδα νεαρών, ωστόσο, τα μέλη της οποίας αυτοαποκαλούνται «ακτιβιστές» και «υπέρμαχοι των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων», επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως… φόντο το πιο λαμπρό αρχαιολογικό σύμβολο της χώρας μας προκειμένου να διαλαλήσει τις ιδέες και τις επιθυμίες της, αδιαφορώντας, βεβαίως, για τους νόμους που διέπουν την κοινωνία, τους συμπολίτες της, ακόμη και για την ίδια την Ιστορία.

Το έκαναν απλά «γιατί έτσι γουστάρουν», όπως ευθαρσώς παραδέχτηκαν. Σε όποιον παρακολούθησε το περιβόητο, διάρκειας μισής ώρας περίπου, βίντεο με τον «ευφάνταστο» τίτλο «Ξεπαρθενών», είναι σαφές ότι ούτε για έργο τέχνης πρόκειται, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, ούτε για queer ταινία, ούτε καν για κοινό πορνό. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες, αποτύπωση σκηνών, ιδεολογικά νοήματα; Ισως η φράση που μπορεί ιδανικά να το χαρακτηρίσει είναι αυτή που λένε οι συντελεστές της στο φινάλε, σε μια απρόσμενη αναλαμπή αυτοκριτικής: «Δεν θα συμμορφωθούμε».

Η γυναίκα με τη μάσκα

Η «πλοκή» ξεκινά με ένα γύρισμα κάπου στον Υμηττό, με θέα τον Λυκαβηττό, όπου μια παρέα νέων, αγοριών και κοριτσιών, συζητούν μεταξύ τους με ένα και μοναδικό θέμα να πρωταγωνιστεί: Η εξομολόγηση δύο ανδρών για την πρώτη φορά που συνευρέθηκαν σeξουαλικά, στο μακρινό παρελθόν, στην Ακρόπολη, τότε που, όπως επισημαίνουν, «δεν είχε τη φύλαξη που έχει σήμερα». Η σημερινή, πιο οργανωμένη φύλαξη, ωστόσο, δεν τους εμποδίζει να επαναλάβουν το ίδιο «εγχείρημα» με την προτροπή και τη συμβολή της παρέας τους φυσικά.

Οι επόμενες σκηνές, όπως διαπίστωσε μετά από σχετική έρευνα το «ΘΕΜΑ», είναι γυρισμένες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων των συντελεστών οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν ούτε τα ονόματα ούτε φυσικά τα πρόσωπά τους, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη προβολή της ταινίας, το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα Α31.

Οι δύο νεαροί άνδρες εισέρχονται ανενόχλητοι στη σχολή και συναντούν μια γυναίκα με μάσκα, η οποία θα τους οδηγήσει σε μια μυστικιστική τελετή ερωτiκής μύησης που διαδραματίζεται στους σκοτεινούς διαδρόμους με φόντο τους πίνακες ανακοινώσεων που αφορούν τους φοιτητές. Ημίγυμνοι, φορώντας μάσκες και με βαμμένα τα σώματά τους, τα αγόρια και τα κορίτσια που συμμετέχουν σε αυτή την ιδιότυπη τελετή αγγίζονται κατά ζευγάρια αλλά και κατά ομάδες, ενώ στη συνέχεια το πρωταγωνιστικό γκέι ζευγάρι κατευθύνεται προς την τουαλέτα απ’ όπου εξέρχεται λίγα λεπτά αργότερα κρατώντας στα χέρια τους ένα δοχείο με σπέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατρίχιασαν στο X με την Ευαγγελία Μουμούρη στο φινάλε του «Ριφιφί»

Social 21.01.2026
Μυθική ερμηνεία, υποκλινόμαστε στο μέγεθος του ταλέντου της

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η σχέση μου με τη ζυγαριά είναι αηδιαστική» – Η εξομολόγηση για τον Νίκο Συρίγο

Tabloid 21.01.2026
«Νομίζω ότι είμαι σε μια πολύ καλύτερη στιγμή σε σχέση με την αγάπη στον εαυτό μου από ό,τι παλιότερα»

Snik: «Σε δύο μήνες γεννάμε» – Η αναφορά στην σύντροφό του και η απάντηση για γάμο

Tabloid 21.01.2026
Ο Snik μίλησε στο «Πρωινό» του ANT1 μόλις δύο μήνες πριν γίνει πατέρας

Αγελάδα στην Αυστρία πήρε ένα σκουπόξυλο για να ξυστεί: «Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό χρήσης εργαλείου από βοοειδές»

Social 21.01.2026
«Τα βοοειδή μπορεί να είναι πιο ικανά νοητικά από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα»

Η πρώην του Μπρούκλιν Μπέκαμ κατηγορεί δημόσια τη μητέρα του, Βικτόρια: Ποτέ δεν με συμπάθησε

Tabloid 21.01.2026
Η Τάλια Στορμ δηλώνει «ομάδα Μπρούκλιν» και περιγράφει περιστατικά από τη σχέση τους

Marseaux: Η απάντησή της στην Εύη Δρούτσα για το απαράδεκτο σχόλιο για το σώμα της

Tabloid 21.01.2026
Η στιχουργός σχολίασε την εμφάνιση της τραγουδίστριας λέγοντας ότι «δεν έχει το υπέροχο σώμα για να το βγάλει έξω»

Στο νοσοκομείο ο Πασχάλης Τερζής

Tabloid 21.01.2026
Στο νοσοκομείο τον συνόδευσαν η σύζυγός του και ένας φίλος

Αλλος άνθρωπος: Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα έκοψε αγορέ τα μαλλιά της

Tabloid 21.01.2026
Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη αλλαγή