E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «Ξεπαρθενών» πέρασε και από το ΑΠΘ

Σκηνές ερωτιiκής μύησης χωρίς να το αντιληφθεί κανένας

Δημοσίευση 18/1/2022 | 12:19

Ο «Ξεπαρθενών» πέρασε και από το ΑΠΘ

Κρύβονται οι «δηµιουργοί» - Γυρίστηκε από ομάδα νεαρών που αυτοαποκαλούνται «υπέρμαχοι των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων»

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης με την προσβολή της δημοσίας αιδούς; Πώς είναι δυνατόν να συνδέεται η αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων όπως η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας, η πατριαρχία, η καταπίεση και η έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα με το παράνομο γύρισμα μιας σκηνής ωμού σeξ στη σκιά του Παρθενώνα, τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες πολίτες, από κάθε γωνιά του κόσμου, βρίσκονται εκεί για να θαυμάσουν το ανυπέρβλητο μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού;

Τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια κακοστημένη «φάρσα» με την τέχνη του κινηματογράφου και το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα;... Μπορεί οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα να είναι σαφείς για τη συντριπτική πλειοψηφία, μια ομάδα νεαρών, ωστόσο, τα μέλη της οποίας αυτοαποκαλούνται «ακτιβιστές» και «υπέρμαχοι των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων», επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως… φόντο το πιο λαμπρό αρχαιολογικό σύμβολο της χώρας μας προκειμένου να διαλαλήσει τις ιδέες και τις επιθυμίες της, αδιαφορώντας, βεβαίως, για τους νόμους που διέπουν την κοινωνία, τους συμπολίτες της, ακόμη και για την ίδια την Ιστορία.

Το έκαναν απλά «γιατί έτσι γουστάρουν», όπως ευθαρσώς παραδέχτηκαν. Σε όποιον παρακολούθησε το περιβόητο, διάρκειας μισής ώρας περίπου, βίντεο με τον «ευφάνταστο» τίτλο «Ξεπαρθενών», είναι σαφές ότι ούτε για έργο τέχνης πρόκειται, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, ούτε για queer ταινία, ούτε καν για κοινό πορνό. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες, αποτύπωση σκηνών, ιδεολογικά νοήματα; Ισως η φράση που μπορεί ιδανικά να το χαρακτηρίσει είναι αυτή που λένε οι συντελεστές της στο φινάλε, σε μια απρόσμενη αναλαμπή αυτοκριτικής: «Δεν θα συμμορφωθούμε».

Η γυναίκα με τη μάσκα

Η «πλοκή» ξεκινά με ένα γύρισμα κάπου στον Υμηττό, με θέα τον Λυκαβηττό, όπου μια παρέα νέων, αγοριών και κοριτσιών, συζητούν μεταξύ τους με ένα και μοναδικό θέμα να πρωταγωνιστεί: Η εξομολόγηση δύο ανδρών για την πρώτη φορά που συνευρέθηκαν σeξουαλικά, στο μακρινό παρελθόν, στην Ακρόπολη, τότε που, όπως επισημαίνουν, «δεν είχε τη φύλαξη που έχει σήμερα». Η σημερινή, πιο οργανωμένη φύλαξη, ωστόσο, δεν τους εμποδίζει να επαναλάβουν το ίδιο «εγχείρημα» με την προτροπή και τη συμβολή της παρέας τους φυσικά.

Οι επόμενες σκηνές, όπως διαπίστωσε μετά από σχετική έρευνα το «ΘΕΜΑ», είναι γυρισμένες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων των συντελεστών οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν ούτε τα ονόματα ούτε φυσικά τα πρόσωπά τους, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη προβολή της ταινίας, το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα Α31.

Οι δύο νεαροί άνδρες εισέρχονται ανενόχλητοι στη σχολή και συναντούν μια γυναίκα με μάσκα, η οποία θα τους οδηγήσει σε μια μυστικιστική τελετή ερωτiκής μύησης που διαδραματίζεται στους σκοτεινούς διαδρόμους με φόντο τους πίνακες ανακοινώσεων που αφορούν τους φοιτητές. Ημίγυμνοι, φορώντας μάσκες και με βαμμένα τα σώματά τους, τα αγόρια και τα κορίτσια που συμμετέχουν σε αυτή την ιδιότυπη τελετή αγγίζονται κατά ζευγάρια αλλά και κατά ομάδες, ενώ στη συνέχεια το πρωταγωνιστικό γκέι ζευγάρι κατευθύνεται προς την τουαλέτα απ’ όπου εξέρχεται λίγα λεπτά αργότερα κρατώντας στα χέρια τους ένα δοχείο με σπέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζόζεφιν για Νίνο: Έκανα το πρώτο βήμα μετά τον χωρισμό μας, του είπα ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Tabloid 30.03.2026
Μην με βλέπεις έτσι ήρεμη, έχω και εγώ τα δικά μου, εκείνος είναι νορμάλ, δήλωσε η τραγουδίστρια

Τάκης Ζαχαράτος για Μαρινέλλα: Ξέρω πως δεν θα `ρθεις ξανά, άλλη φορά δεν θα σε δω

Social 30.03.2026
Ο καλλιτέχνης αποχαιρέτισε τη σπουδαία ερμηνεύτρια με τους στίχους ενός κομματιού της

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός για πιθανή κουμπαριά με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Ακούω κάποια fake news»

Tabloid 30.03.2026
«Κάτσε να γεννηθεί πρώτα», πρόσθεσε για το μωράκι που περιμένει με την Αλεξάνδρα Νίκα

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Είχα προτείνει τον Ορφέα Αυγουστίδη στον `Σασμό` και τελικά έμεινα εγώ εκτός»

Tabloid 30.03.2026
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Ψυχαγωγία… Κυριακάτικα», ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άνοιξε τα χαρτιά του για την πορεία του

Ζόζεφιν: Κατάθεση ψυχής για τον Νίνο – Αποκάλυψε πρώτη φορά γιατί χώρισαν και ποιος έφταιγε

Tabloid 30.03.2026
H Ζόζεφιν σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 και παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

Έξαλλη η Έφη Θώδη με την Αντζελα: «Moυ την είπε! Με ενόχλησε»

TV Buzz 30.03.2026
Πώς απαντά η Έφη Θώδη στην κόντρα της με την Αντζελα Δημητρίου

Μαρινέλλα: Τα 3 μοναδικά άτομα που την έβλεπαν

Tabloid 30.03.2026
Ο λόγος που δεν επέτρεπαν σε κανέναν άλλον

«Λύγισε» ο Γιώργος Θεοφάνους για την Μαρινέλλα

Tabloid 30.03.2026
Αν ήταν εδώ θα μου έλεγε σήκωσε το κεφάλι και πάμε

Θυμάσαι την πιο απρόσμενη ανακάλυψη στο αρχείο του Μπιν Λάντεν; Μια ποπ εικόνα που κανείς δεν περίμενε

Tabloid 30.03.2026
Ανάμεσα σε ταινίες, videogames και δυτική ποπ κουλτούρα, ένα αρχείο με εικόνες προκαλεί ακόμη ερωτήματα

Λαρίσα Ρικέλμε: Η πιο «καυτή» οπαδός του Μουντιάλ του 2010 επιστρέφει ως δημοσιογράφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Tabloid Χτες
Η Λαρίσα Ρικέλμε, που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο με τις πόζες στις εξέδρες στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, έχει κάνει στροφή στη δημοσιογραφία και θα είναι παρούσα στη διοργάνωση του 2026

Μαρινέλλα: Η απόφαση για την κηδεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας

Tabloid Χτες
Η απόφαση της οικογένειας της Μαρινέλλας