E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η Επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε ανάμεσα σε 5 υποψηφίους

Δημοσίευση 15/12/2021 | 18:44

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας

Ανακοινώθηκε το όνομα που θα εκπροσωπήσει τελικά, την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε αυτό που προκρίνεται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Η εκπομπή Στούντιο 4 ανακοίνωσε πριν λίγα μόλις, λεπτά ότι ανάμεσα στους Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is επιλέχθηκε τελικά, η Amanda Georgiadi.

Tην ανακοίνωση έκανε η περυσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, η Stefania μέσω απευθείας σύνδεσης από την Ολλανδία.

Η ίδια μάλιστα, μίλησε και για την δική της εμπειρία από τη Eurovision. Όπως είπε, ήταν μία φανταστική εμπειρία για την ίδια και έδωσε μία συμβουλή στον επόμενο εκπρόσωπο. «Μην έχετε άγχος, εγώ είχα πολύ και δεν έπρεπε. Νομίζω ότι όλοι όσοι πήγαν στη Eurovision δεν κατάλαβαν για πότε πέρασε ο χρόνος. Είναι σαν να κράτησε μόλις δύο ημέρες, οπότε απολαύστε το», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη (Αμάντα Tenfjord*)

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Μετά την ανακοίνωση για την επιλογή της Αμάντα Γεωργιάδη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2022 στο Τορίνο, η νεαρή τραγουδίστρια προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις.

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή Στούντιο 4, η Αμάντα ευχαρίστησε τους ανθρώπους που της έδειξαν εμπιστοσύνη και την επέλεξαν για τον 66ο διαγωνισμό μουσικής και εξέφρασε την χαρά της.

«Έχω πάθει σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να πω ευχαριστώ που με επέλεξαν, θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα», είπε αρχικά η Αμάντα Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο, μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά της και η γιαγιά της στα Γιάννενα. «Το έμαθα μόλις μισή ώρα πριν. Οι πρώτοι που πήρα τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρα και τη γιαγιά μου στα Γιάννενα, αλλά κοιμάται νομίζω, είναι 101 χρονών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το τραγούδι, που έχει επιλέξει για τη Eurovision. «Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για το τραγούδι μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Το έγραψα μόνη μου με έναν φίλο μου πιανίστα. Θα πρέπει να περιμένετε να το ακούσετε. Είναι ένα τραγούδι πολύ χαρακτηριστικό για τη μουσική μου και τη φωνή μου».

Τέλος, δήλωσε πως θα επισκεφτεί την Ελλάδα, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς: «Θα έρθω στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα. Έχω γεννηθεί εκεί, αλλά έφυγα όταν ήμουν 3 χρονών. Θα ήθελα πολύ να έρθω ακόμα και σήμερα, αλλά είμαι λίγο άρρωστη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σκάνδαλο που παραλίγο να καταστρέψει την αυτοκράτειρα της latin pop

Celebrity Stories 21.11.2025
Από την κορυφή της δόξας στη φυλακή και την επιστροφή: Η αληθινή ιστορία της Μεξικανής σταρ που σόκαρε τον κόσμο

Stalker Γιάννη Πλούταρχου: «Υπήρχε ερωτική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά»

Tabloid Χτες
Δηλώσεις μετά την καταδικαστική απόφαση

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ζει τον έρωτά της με τον Γιώργο Φραγκούλη στις Μαλδίβες

Social Χτες
Οι φωτογραφίες που ανέβασε η Λευκορωσίδα τενίστρια από τις διακοπές της με τον Ελληνοαυστραλό σύντροφό της

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Η on air απάντησή του για τα χτεσινά «γαλλικά» του που έγιναν viral

TV Buzz Χτες
Αντιλαμβανόμενος το σφάλμα και τη δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έσπευσε να τοποθετηθεί δημόσια

Μουγκοπέτρος: «Στο ένα δάχτυλο είχε φύγει όλο το δέρμα και έχω βάλει από το μπούτι μου! Μάζευα τα κομμάτια…»

Celebrity Stories Χτες
«Εγώ που έμεινα ανάπηρος ζητάω συγγνώμη! Για να μη μου στείλει κι άλλο εξώδικο και δεν ξέρω αν μπορώ και να ανταπεξέλθω»

Αφέθηκε ελεύθερη η Δήμητρα Ματσούκα μετά τη σύλληψή της

Celebrity Stories Χτες
Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα στη Δήμητρα Ματσούκα

Αντώνης Σρόιτερ: «Τρώω bullying από τη μαμά μου, αν δε σηκώνω το τηλέφωνο»

Tabloid Χτες
Όσα είπε για το δελτίο, τους συναδέλφους του και τις γυναίκες της ζωής του

Kevin Spacey – Αστεγος επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο: «Κυριολεκτικά δεν έχω σπίτι»

Tabloid Χτες
Οι οικονομικές δυσκολίες, οι συνεχείς μετακινήσεις και η προσπάθεια για restart

Κατερίνα Καινούργιου: Το «καρφί» on air – «Νόμιζα ότι είχα την καλύτερη παραγωγή, μέχρι που γνώρισα εσάς»

Tabloid Χτες
Μια γλυκιά έκπληξη επιφυλάσσουν οι συνεργάτες της Κατερίνας Καινούργιου, κατά τη διάρκεια της στήλης των ζωδίων στην «Super Κατερίνα»

Αρκάς: Καίγεται ο τόπος κι εμείς… στον κόσμο μας

Χιούμορ Χτες
«Τι προσπαθείς να μας πεις, προφήτη, μ’ αυτή την παραβολή;»

Με χρυσά φτερά και μήνυμα «take our history back» η Μαίρη Χατζηπαύλου στον διαγωνισμό Miss Universe

Social Χτες
Οι υποψήφιες «Μις Υφήλιος» έκαναν πασαρέλα φορώντας στολές που τιμούν τις χώρες τους - Μετά από αλλεπάλληλες... «αναποδιές» πλησιάζει η ώρα του μεγάλου τελικού

Όταν ο Keanu Reeves προκάλεσε πανικό σε ένα λεπτό

Celebrity Stories Χτες
Η απρόβλεπτη είσοδος του Keanu Reeves στο E3 που έκανε το κοινό να ουρλιάζει, έγινε meme και έγραψε μια από τις πιο iconic στιγμές στην ιστορία του gaming