E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η Επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε ανάμεσα σε 5 υποψηφίους

Δημοσίευση 15/12/2021 | 18:44

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας

Ανακοινώθηκε το όνομα που θα εκπροσωπήσει τελικά, την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε αυτό που προκρίνεται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Η εκπομπή Στούντιο 4 ανακοίνωσε πριν λίγα μόλις, λεπτά ότι ανάμεσα στους Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is επιλέχθηκε τελικά, η Amanda Georgiadi.

Tην ανακοίνωση έκανε η περυσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, η Stefania μέσω απευθείας σύνδεσης από την Ολλανδία.

Η ίδια μάλιστα, μίλησε και για την δική της εμπειρία από τη Eurovision. Όπως είπε, ήταν μία φανταστική εμπειρία για την ίδια και έδωσε μία συμβουλή στον επόμενο εκπρόσωπο. «Μην έχετε άγχος, εγώ είχα πολύ και δεν έπρεπε. Νομίζω ότι όλοι όσοι πήγαν στη Eurovision δεν κατάλαβαν για πότε πέρασε ο χρόνος. Είναι σαν να κράτησε μόλις δύο ημέρες, οπότε απολαύστε το», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη (Αμάντα Tenfjord*)

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Μετά την ανακοίνωση για την επιλογή της Αμάντα Γεωργιάδη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2022 στο Τορίνο, η νεαρή τραγουδίστρια προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις.

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή Στούντιο 4, η Αμάντα ευχαρίστησε τους ανθρώπους που της έδειξαν εμπιστοσύνη και την επέλεξαν για τον 66ο διαγωνισμό μουσικής και εξέφρασε την χαρά της.

«Έχω πάθει σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να πω ευχαριστώ που με επέλεξαν, θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα», είπε αρχικά η Αμάντα Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο, μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά της και η γιαγιά της στα Γιάννενα. «Το έμαθα μόλις μισή ώρα πριν. Οι πρώτοι που πήρα τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρα και τη γιαγιά μου στα Γιάννενα, αλλά κοιμάται νομίζω, είναι 101 χρονών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το τραγούδι, που έχει επιλέξει για τη Eurovision. «Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για το τραγούδι μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Το έγραψα μόνη μου με έναν φίλο μου πιανίστα. Θα πρέπει να περιμένετε να το ακούσετε. Είναι ένα τραγούδι πολύ χαρακτηριστικό για τη μουσική μου και τη φωνή μου».

Τέλος, δήλωσε πως θα επισκεφτεί την Ελλάδα, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς: «Θα έρθω στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα. Έχω γεννηθεί εκεί, αλλά έφυγα όταν ήμουν 3 χρονών. Θα ήθελα πολύ να έρθω ακόμα και σήμερα, αλλά είμαι λίγο άρρωστη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοφία Χατζηπαντελή: Με μαύρα εσώρουχα στο Instagram το μοντέλο

Tabloid 26.04.2024
Κατακτώντας την τέχνη του να αισθάνεσαι τέλεια χωρίς να είσαι τέλεια, έγραψε

H Σοφία Μπους έκανε coming out: Είμαι queer, μπορώ επιτέλους να ανασάνω

Tabloid 26.04.2024
Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε και για την σχέση της με την ποδοσφαιρίστρια Ασλιν Χάρις

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Celebrity Stories 26.04.2024
Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Το πιο «κουλό» ζευγάρι των 00s ήταν σίγουρα αυτό ‑ Αυτός ένιωθε πάθος, αυτή το αρνείται κατηγορηματικά

Celebrity Stories 26.04.2024
Ένα απόσπασμα από τη βιογραφία ενός διάσημου μουσικού που αποκαλύπτει τη σχέση

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

TV Buzz Χτες
«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Λάουρα Σέλια Βαλκ: Η Ολλανδέζα καλλονή που ξετρέλανε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ρεάλ

Tabloid Χτες
Η Λάουρα Σέλια Βαλκ είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Αγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή και μένει μαζί του στη Μαδρίτη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Media Χτες
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»