E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η Επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε ανάμεσα σε 5 υποψηφίους

Δημοσίευση 15/12/2021 | 18:44

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας

Ανακοινώθηκε το όνομα που θα εκπροσωπήσει τελικά, την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε αυτό που προκρίνεται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Η εκπομπή Στούντιο 4 ανακοίνωσε πριν λίγα μόλις, λεπτά ότι ανάμεσα στους Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is επιλέχθηκε τελικά, η Amanda Georgiadi.

Tην ανακοίνωση έκανε η περυσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, η Stefania μέσω απευθείας σύνδεσης από την Ολλανδία.

Η ίδια μάλιστα, μίλησε και για την δική της εμπειρία από τη Eurovision. Όπως είπε, ήταν μία φανταστική εμπειρία για την ίδια και έδωσε μία συμβουλή στον επόμενο εκπρόσωπο. «Μην έχετε άγχος, εγώ είχα πολύ και δεν έπρεπε. Νομίζω ότι όλοι όσοι πήγαν στη Eurovision δεν κατάλαβαν για πότε πέρασε ο χρόνος. Είναι σαν να κράτησε μόλις δύο ημέρες, οπότε απολαύστε το», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη (Αμάντα Tenfjord*)

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Μετά την ανακοίνωση για την επιλογή της Αμάντα Γεωργιάδη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2022 στο Τορίνο, η νεαρή τραγουδίστρια προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις.

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή Στούντιο 4, η Αμάντα ευχαρίστησε τους ανθρώπους που της έδειξαν εμπιστοσύνη και την επέλεξαν για τον 66ο διαγωνισμό μουσικής και εξέφρασε την χαρά της.

«Έχω πάθει σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να πω ευχαριστώ που με επέλεξαν, θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα», είπε αρχικά η Αμάντα Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο, μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα ήταν η οικογένειά της και η γιαγιά της στα Γιάννενα. «Το έμαθα μόλις μισή ώρα πριν. Οι πρώτοι που πήρα τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρα και τη γιαγιά μου στα Γιάννενα, αλλά κοιμάται νομίζω, είναι 101 χρονών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν μπορεί να αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το τραγούδι, που έχει επιλέξει για τη Eurovision. «Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για το τραγούδι μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Το έγραψα μόνη μου με έναν φίλο μου πιανίστα. Θα πρέπει να περιμένετε να το ακούσετε. Είναι ένα τραγούδι πολύ χαρακτηριστικό για τη μουσική μου και τη φωνή μου».

Τέλος, δήλωσε πως θα επισκεφτεί την Ελλάδα, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς: «Θα έρθω στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα. Έχω γεννηθεί εκεί, αλλά έφυγα όταν ήμουν 3 χρονών. Θα ήθελα πολύ να έρθω ακόμα και σήμερα, αλλά είμαι λίγο άρρωστη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νικολέττα Καρρά: Πόζες σε πισίνα με μπικίνι, καπέλο και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε τις καλοκαιρινές φωτογραφίες της με ένα εύθυμο σχόλιο στο Instagram.

«Έχεις παχύνει πολύ, κάνε δίαιτα»: Η απάντηση της Γαρυφαλλιάς Καληφώνη που ξάφνιασε

Tabloid Χτες
Η influencer δέχτηκε σχόλιο για τα κιλά της μετά από φωτογραφία με μπικίνι στο Instagram και δεν δίστασε να απαντήσει με αιχμηρό τρόπο.

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια τραγούδιστρια έκπληξη θα βρίσκεται στο πλευρό του αυτόν τον χειμώνα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρία Ελληνίδου αναλαμβάνει τον βασικό γυναικείο ρόλο στο νέο σχήμα του «Κέντρου Αθηνών», μετά την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή.

Βάφτισε τον γιο του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Το όνομα που επέλεξαν

E-Daily 3.Left Χτες
Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά του Πηλίου στις 18 Ιουλίου, με θέμα τον σκίουρο και γήινες αποχρώσεις στον στολισμό.

Ο Σταύρος Φλώρος επέστρεψε και ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή τον σήκωσε ξανά στην πλάτη του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Μάνος Μαλλιαρός υποδέχτηκε τον Σταύρο Φλώρο με συγκίνηση, τον μετέφερε στην πλάτη του σε δύσβατα μονοπάτια και τον αποκάλεσε «σιδερένιο».

Πήγαν διακοπές και είδαν κάτι στον τοίχο του Airbnb που τις «πάγωσε» στη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Δύο αδελφές από τη Γιούτα ανακάλυψαν στο ενοικιαζόμενο κατάλυμά τους στην Καλιφόρνια μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με τις ίδιες και μέλη της οικογένειάς τους.

Δημήτρης Πιατάς: 50 χρόνια στο θέατρο και μια αλήθεια που αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί

E-Daily 3.Left Χτες
Ο έμπειρος ηθοποιός μιλά για την τέχνη ως πράξη αντίστασης και τον ρόλο του καλλιτέχνη απέναντι στην εξουσία και την εποχή.

Ρούλα Κορομηλά: Η αιχμηρή ανάρτησή της για το τηλεοπτικό τοπίο που προκαλεί συζήτηση

E-Daily 3.Left Χτες
Η έμπειρη παρουσιάστρια έστρεψε τα βέλη της στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, μιλώντας για μετριότητα, απουσία δημιουργικότητας και κρίση ταυτότητας στην ψυχαγωγία.

Λορέντζο Καριέρε: Η ηχηρή απουσία από την κηδεία ‑ Γιατί έλειπε

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής εξήγησε δημόσια μέσω Instagram την απουσία του, αποκαλύπτοντας ότι η σύζυγός του και ο γιος τους ήταν εκεί στη θέση του.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Υπέγραψε και αποκαλύφθηκε η νέα του τηλεοπτική στέγη μετά το MEGA

E-Daily 3.Left Προχτές
Επιστροφή στις οθόνες για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος εντάσσεται και επίσημα στην ομάδα του OPEN.

Απόστολος Γκλέτσος: Τι αποκάλυψε για τον χωρισμό και την επανασύνδεση με την Ιζαμπέλα Αρβανίτη

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας μίλησε ανοιχτά για τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσαν στη σχέση τους, παραδεχόμενος ότι η ευθύνη ήταν και από τις δύο πλευρές.