E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίσκοπος παραιτήθηκε για να ζήσει με μια συγγραφέα «σατανικών» μυθιστορημάτων

«Κρέμασε» τα ράσα του για τα μάτια μιας 38χρονης σεξολόγου

Δημοσίευση 7/11/2021 | 13:18

Επίσκοπος παραιτήθηκε για να ζήσει με μια συγγραφέα «σατανικών» μυθιστορημάτων

Όταν ο Ισπανός επίσκοπος Χαβιέ Νοβέλ παραιτήθηκε πριν ένα μήνα, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», η Ισπανική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακοίνωση την αποπομπή του από το σώμα του κλήρου χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πέρασαν περίπου τέσσερις εβδομάδες και τελικά τα ισπανικά ΜΜΕ κατάφεραν να βρουν την αιτία «του κακού»: ο έρωτάς του 52χρονου για μια γυναίκα. Και όχι ο απλός ο έρωτας, αλλά εκείνος απέναντι σε μια γυναίκα με, φαινομενικά, εκ διαμέτρου αντίθετες θρησκευτικές αντιλήψεις από τον ίδιο.

Ο Νοβέλ, επίσκοπος της Σολσόνα στην Καταλονία, ήταν ένας εξαιρετικά συντηρητικός ιερωμένος ο οποίος στήριζε την λεγόμενη «θεραπεία μεταστροφής για ομοφυλόφιλους» και πραγματοποιούσε πλείστους εξορκισμούς σε δήθεν δαιμονισμένους.

Όταν όμως βρέθηκε, άγνωστο πως, στο δρόμο του, η 38χρονη ψυχολόγος Σίλβια Καμπαγιόλ, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, δεν το πολυσκέφτηκε: «κρέμασε» τα ράσα του και πήγε να ζήσει μαζί της.

Η Καμπαγιόλ, βέβαια, εκτός από ψυχολόγος και σεξολόγος, είναι και κάτι ακόμη: γράφει ερωτικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας με μια αρκετά γενναία δόση Σατανισμού, αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ του BBC.

Οι χαρακτήρες των βιβλίων της είναι άνθρωποι που τους έχει κυριεύσει ο Σατανάς, όπως λόγου χάρη στο τελευταίο μυθιστόρημά της με τίτλο «The Hell in Gabriel’s lust» [Η κόλαση της λαγνείας του Γαβριήλ], το οποίο αναφέρεται σε «φυλακές, ψυχοπάθεια, θρησκευτικές σέκτες και διαθέτει μπόλικες σεξουαλικές σκηνές που θα έκαναν ακόμη και τον πιο προοδευτικό αναγνώστη να κοκκινίσει.

Σε ένα άλλο βιβλίο της, την τριλογία «Amnesia», στην περίληψη του οπισθόφυλλου υπόσχεται στον αναγνώστη της «ένα ταξίδι στον σαδισμό, την τρέλα και τον πόθο και έναν αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού, του Θεού και του Σατανά».

Το «αστέρι» που έγινε «μαύρο πρόβατο»

Ο Νοβέλ εθεωρείτο ένα μεγάλο «αστέρι» στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία καθώς το 2010 σε ηλικία μόλις 41 ετών, έγινε ο νεότερος επίσκοπος στην χώρα.

Όμως, η ανέλιξή του σταμάτησε απότομα το 2013, όταν επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αποδείχτηκε πιο ανοιχτόμυαλος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Πάπα Βενέδικτο και ως εκ τούτου, «έβαλε πάγο» σε αρκετούς ιερωμένους με υπερσυντηρητικές απόψεις όπως ο Νοβέλ που χαρακτήριζε την ευθανασία και την άμβλωση ως «γενοκτονία».

Πάντως, το «μαύρο πρόβατο» της ισπανικής εκκλησίας έχει ήδη προχωρήσει με την ζωή του: το ζευγάρι ζει ήδη μαζί στην πόλη Μανρέσα, 50 χιλιόμετρα μακριά από την Σολσόνα, ενώ ο πρώην επίσκοπος βρίσκεται αυτή την στιγμή προς αναζήτηση εργασίας στην περιοχή της Βαρκελώνης ως γεωπόνος, που είναι το αντικείμενο των σπουδών του.

Πάντως, συμπερασματικά, τα ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της αγαμίας εντός των κόλπων της Εκκλησίας και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να αλλάξει, προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών.

Η περίπτωση του ιερέα Ρικάρντο Τσεκομπέλι

Η περίπτωση του ισπανού επισκόπου δεν είναι η πρώτη όπου ένας ιερέας… αμάρτησε για τα μάτια μιας γυναίκας, καθώς προ μηνών έγινε το ίδιο πράγμα και στην επισκοπή του Τόντι στην κεντρική Ιταλία.

Ο ντον Ρικάρντο Τσεκομπέλι, ιερέας της επισκοπής, ζήτησε από τον ανώτερό του στο τέλος της λειτουργίας να «κρεμάσει» το ιερατικό του ένδυμα.

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη, αν και δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να προδώσω τους όρκους που έχω δώσει. Θα δοκιμάσω να ζήσω αυτό τον έρωτα», είπε ο ντον Ρικάρντο στον προϊστάμενό του επίσκοπο Γκουαλτιέρο Σιτζισμόντι και μάλιστα μπροστά σε δεκάδες πιστούς, στη λειτουργία που έγινε τον περασμένο Μάιο στην μικρή αυτή ιταλική πόλη.

Ο ιερέας, όπως αναμενόταν, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και μετά από λίγες ημέρες έγινε ξανά λαϊκός.

«Εκφράζω πραγματικά όλη μου την ευγνωμοσύνη στο ντον Ρικάρντο για τις ειλικρινείς υπηρεσίες που μου προσέφερε μέχρι σήμερα. Και πριν από οτιδήποτε άλλο του απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχές μου η επιλογή αυτή, που έγινε με πλήρη ελευθερία, όπως μου είπε ο ίδιος, να του εξασφαλίσει ειρήνη και γαλήνη», δήλωσε ο επίσκοπος, τονίζοντας ότι είναι «ευτυχισμένος με την επιλογή του αυτή και πως βασανιζόταν εδώ και καιρό μέσα του».

Ο ντον Ρικάρντο εξήγησε ότι η επιλογή ήταν δύσκολη γι’ αυτόν που αγαπά και σέβεται την Εκκλησία. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είναι συνεπής, διαφανής και σωστός μαζί της, όπως υπήρξα μέχρι σήμερα», εξηγεί στην ανακοίνωση.

Οπως γράφει η Corriere della Sera, όλος ο κόσμος το ήξερε σε αυτήν την κωμόπολη κοντά στην Περούτζια. «Κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο ντον Ρικάρντο εθεάθη με μία γυναίκα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ήταν η «κυρία με τα περιστέρια» του Home Alone 2 και τι αποκάλυψε για την υγεία της λίγο πριν φύγει

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Η βραβευμένη με Όσκαρ Ιρλανδή ηθοποιός Brenda Fricker έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία κινηματογραφική κληρονομιά.

Γιώργος Ελεύθερας: Νέα συγκινητική ανάρτηση στη μνήμη του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ο Γιώργος Ελεύθερας αφιέρωσε μια συγκινητική ανάρτηση στον αγαπημένο του φίλο Λορέντζο Καριέρε

5 συγκλονιστικές διασώσεις που κόβουν την ανάσα – Δείτε τα βίντεο

Παράξενα Χτες
Από έναν σέρφερ που έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα μέχρι παγιδευμένα δελφίνια, έναν λύκο και ένα αρνί, πέντε δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης καταγράφηκαν σε βίντεο.

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που άφησε τον Αντετοκούνμπο να μιλήσει ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου

E-Daily 3.Left Χτες
Η Trish Christakis του NBC 6 έκανε ερώτηση στα ελληνικά στην παρουσίαση του Greek Freak από τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Γιάννη να αστειεύεται πως «της είπε ότι δεν τη συμπαθεί».

Παραμυθένιος γάμος για την ομογενή και συνεργάτιδα του Τραμπ, Αλεξάνδρα Βελέτση, στη Μύκονο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αλεξάνδρα Βελέτση, διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο «νησί των ανέμων» με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Γιώργος Ελεύθερας: Τι έγραψε για τον Λορέντζο Καριέρε που συγκλόνισε το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο μουσικός αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο και συνεργάτη με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Πέθανε η μητέρα της Κρις Τζένερ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Κρις Τζένερ ανακοίνωσε τον θάνατο της 91χρονης μητέρας της, Μέρι Τζο Σάνον, με συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Σάκης Κατσούλης: Τι συνέβη με την πεθερά του και γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο νικητής του Survivor συνόδεψε τη μητέρα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη σε εξετάσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειάς της στην Πάρο

E-Daily 3.Left Χτες
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το πρώτο της οικογενειακό καλοκαίρι στην Πάρο μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τη μικρή Ξένια.

Η Ιωάννα Τούνη στο Μπαλί: Δείτε τις πόζες της μέσα σε καταπράσινο τοπίο

Social Χτες
Η Instagrammer συνεχίζει να μοιράζεται εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μπαλί, με φόντο εντυπωσιακό κατάφυτο τοπίο.

H πρώτη ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη μετά το νέο της συμβόλαιο

E-Daily 3.Left Χτες
Η έμπειρη δημοσιογράφος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ και ανακοινώνει επίσημα την ένταξή της στην οικογένεια του ΑΝΤ1 με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

Μάρω Κοντού: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην σπουδαία ηθοποιό

E-Daily 3.Left Χτες
Που και πότε θα γίνει η κηδεία