E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίσκοπος παραιτήθηκε για να ζήσει με μια συγγραφέα «σατανικών» μυθιστορημάτων

«Κρέμασε» τα ράσα του για τα μάτια μιας 38χρονης σεξολόγου

Δημοσίευση 7/11/2021 | 13:18

Επίσκοπος παραιτήθηκε για να ζήσει με μια συγγραφέα «σατανικών» μυθιστορημάτων

Όταν ο Ισπανός επίσκοπος Χαβιέ Νοβέλ παραιτήθηκε πριν ένα μήνα, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», η Ισπανική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακοίνωση την αποπομπή του από το σώμα του κλήρου χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πέρασαν περίπου τέσσερις εβδομάδες και τελικά τα ισπανικά ΜΜΕ κατάφεραν να βρουν την αιτία «του κακού»: ο έρωτάς του 52χρονου για μια γυναίκα. Και όχι ο απλός ο έρωτας, αλλά εκείνος απέναντι σε μια γυναίκα με, φαινομενικά, εκ διαμέτρου αντίθετες θρησκευτικές αντιλήψεις από τον ίδιο.

Ο Νοβέλ, επίσκοπος της Σολσόνα στην Καταλονία, ήταν ένας εξαιρετικά συντηρητικός ιερωμένος ο οποίος στήριζε την λεγόμενη «θεραπεία μεταστροφής για ομοφυλόφιλους» και πραγματοποιούσε πλείστους εξορκισμούς σε δήθεν δαιμονισμένους.

Όταν όμως βρέθηκε, άγνωστο πως, στο δρόμο του, η 38χρονη ψυχολόγος Σίλβια Καμπαγιόλ, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, δεν το πολυσκέφτηκε: «κρέμασε» τα ράσα του και πήγε να ζήσει μαζί της.

Η Καμπαγιόλ, βέβαια, εκτός από ψυχολόγος και σεξολόγος, είναι και κάτι ακόμη: γράφει ερωτικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας με μια αρκετά γενναία δόση Σατανισμού, αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ του BBC.

Οι χαρακτήρες των βιβλίων της είναι άνθρωποι που τους έχει κυριεύσει ο Σατανάς, όπως λόγου χάρη στο τελευταίο μυθιστόρημά της με τίτλο «The Hell in Gabriel’s lust» [Η κόλαση της λαγνείας του Γαβριήλ], το οποίο αναφέρεται σε «φυλακές, ψυχοπάθεια, θρησκευτικές σέκτες και διαθέτει μπόλικες σεξουαλικές σκηνές που θα έκαναν ακόμη και τον πιο προοδευτικό αναγνώστη να κοκκινίσει.

Σε ένα άλλο βιβλίο της, την τριλογία «Amnesia», στην περίληψη του οπισθόφυλλου υπόσχεται στον αναγνώστη της «ένα ταξίδι στον σαδισμό, την τρέλα και τον πόθο και έναν αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού, του Θεού και του Σατανά».

Το «αστέρι» που έγινε «μαύρο πρόβατο»

Ο Νοβέλ εθεωρείτο ένα μεγάλο «αστέρι» στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία καθώς το 2010 σε ηλικία μόλις 41 ετών, έγινε ο νεότερος επίσκοπος στην χώρα.

Όμως, η ανέλιξή του σταμάτησε απότομα το 2013, όταν επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αποδείχτηκε πιο ανοιχτόμυαλος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Πάπα Βενέδικτο και ως εκ τούτου, «έβαλε πάγο» σε αρκετούς ιερωμένους με υπερσυντηρητικές απόψεις όπως ο Νοβέλ που χαρακτήριζε την ευθανασία και την άμβλωση ως «γενοκτονία».

Πάντως, το «μαύρο πρόβατο» της ισπανικής εκκλησίας έχει ήδη προχωρήσει με την ζωή του: το ζευγάρι ζει ήδη μαζί στην πόλη Μανρέσα, 50 χιλιόμετρα μακριά από την Σολσόνα, ενώ ο πρώην επίσκοπος βρίσκεται αυτή την στιγμή προς αναζήτηση εργασίας στην περιοχή της Βαρκελώνης ως γεωπόνος, που είναι το αντικείμενο των σπουδών του.

Πάντως, συμπερασματικά, τα ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της αγαμίας εντός των κόλπων της Εκκλησίας και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να αλλάξει, προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών.

Η περίπτωση του ιερέα Ρικάρντο Τσεκομπέλι

Η περίπτωση του ισπανού επισκόπου δεν είναι η πρώτη όπου ένας ιερέας… αμάρτησε για τα μάτια μιας γυναίκας, καθώς προ μηνών έγινε το ίδιο πράγμα και στην επισκοπή του Τόντι στην κεντρική Ιταλία.

Ο ντον Ρικάρντο Τσεκομπέλι, ιερέας της επισκοπής, ζήτησε από τον ανώτερό του στο τέλος της λειτουργίας να «κρεμάσει» το ιερατικό του ένδυμα.

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη, αν και δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να προδώσω τους όρκους που έχω δώσει. Θα δοκιμάσω να ζήσω αυτό τον έρωτα», είπε ο ντον Ρικάρντο στον προϊστάμενό του επίσκοπο Γκουαλτιέρο Σιτζισμόντι και μάλιστα μπροστά σε δεκάδες πιστούς, στη λειτουργία που έγινε τον περασμένο Μάιο στην μικρή αυτή ιταλική πόλη.

Ο ιερέας, όπως αναμενόταν, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και μετά από λίγες ημέρες έγινε ξανά λαϊκός.

«Εκφράζω πραγματικά όλη μου την ευγνωμοσύνη στο ντον Ρικάρντο για τις ειλικρινείς υπηρεσίες που μου προσέφερε μέχρι σήμερα. Και πριν από οτιδήποτε άλλο του απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχές μου η επιλογή αυτή, που έγινε με πλήρη ελευθερία, όπως μου είπε ο ίδιος, να του εξασφαλίσει ειρήνη και γαλήνη», δήλωσε ο επίσκοπος, τονίζοντας ότι είναι «ευτυχισμένος με την επιλογή του αυτή και πως βασανιζόταν εδώ και καιρό μέσα του».

Ο ντον Ρικάρντο εξήγησε ότι η επιλογή ήταν δύσκολη γι’ αυτόν που αγαπά και σέβεται την Εκκλησία. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είναι συνεπής, διαφανής και σωστός μαζί της, όπως υπήρξα μέχρι σήμερα», εξηγεί στην ανακοίνωση.

Οπως γράφει η Corriere della Sera, όλος ο κόσμος το ήξερε σε αυτήν την κωμόπολη κοντά στην Περούτζια. «Κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο ντον Ρικάρντο εθεάθη με μία γυναίκα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρήγμα χωρίς τέλος στους Beckham ‑ Τι αποκάλυψε η Victoria για τον Brooklyn και τη Nicola Peltz

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Τι λέει για το...Brand Beckham και τη σχέση με τα παιδιά της

Eurovision 2026: «Σαρώνει» ο Akylas ‑ Το βίντεο από την πρόβα του ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο views

E-Daily 3.Left Χτες
Παράλληλα τα προγνωστικά συνεχίζουν να δείχνουν τον καλλιτέχνη σταθερά στις πρώτες θέσεις, ενισχύοντας τις ελπίδες για μια μεγάλη διάκριση στον φετινό διαγωνισμό

Ιωάννα Τούνη: Οι πόζες της στους δρόμους της Βαρκελώνης

E-Daily 3.Left Χτες
Η Instagrammer ταξίδεψε στην ισπανική πόλη και έδειξε μερικές εικόνες από την απόδρασή της

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ «ένωσε» με το βιολί του το Fairytale και το Ferto του Akylas

E-Daily 3.Left Χτες
Το βίντεο που δημοσίευσε ο νικητής της Eurovision του 2009

Η Δάφνη Καραβοκύρη για τις τρεις προτάσεις γάμου με δαχτυλίδι που δέχτηκε

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρέπει να συγχρωτίζεσαι με τον άλλον, κυρίως ψυχικά»

Καλλιτέχνης από την Αυστρία γδύθηκε και άρχισε να χτυπάει καμπάνα με το σώμα της, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φλορεντίνα Χόλτζινγκερ κρεμάστηκε ημίγυμνη στη Μπιενάλε για την κλιματική αλλαγή, θέλοντας να χτυπήσει «καμπανάκι» για τον «επερχόμενο κατακλυσμό»

Εβελίνα Νικόλιζα κατά του Happy Day: «Σας περνάει απ’ το μυαλό ότι βλέπουν οι γονείς μου;»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Εβελίνα Νικόλιζα επέλεξε να απαντήσει δημόσια στο Happy Day και όσα ειπώθηκαν για την προσωπική της ζωή.

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

Παράξενα Χτες
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left Χτες
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

OPEN: «Κλείδωσε» η πρώτη εκπομπή για την επόμενη χρονιά

E-Daily 3.Left Προχτές
Το κανάλι ξεκινά να φτιάχνει το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν…

Η Ντόρα Μπακογιάννη γιόρτασε τα γενέθλιά της κερνώντας... σοκολατάκι ‑ Η χιουμοριστική ανάρτηση

E-Daily 3.Left Προχτές
Τα γενέθλια στο γραφείο της και οι τρεις τούρτες