E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Η Σάλμα Χάγιεκ μιλά για το μπούλινγκ που υπέστη από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Δημοσίευση 7/11/2021 | 11:55

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή της στον Guardian, η Σάλμα Χάγιεκ έφερε στο φως ένα από τα διάφορα περιστατικά μπούλινγκ που βίωσε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της με τον καταδικασμένο για βιασμούς παραγωγό ταινιών, σημειώνοντας πως ο Γουάινστιν «δεν είναι ο μοναδικός άνδρας που επιβεβαιώνεται από την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες».

Όπως αποκάλυψε η Μεξικανή ηθοποιός, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Φρίντα» την έπαιρνε τηλέφωνο και την επέπληττε για την εμφάνισή της.

Ερωτηθείσα αν κανονικοποιεί τον εκφοβισμό του ως τρόπο να τον αντιμετωπίσει, η σταρ του Χόλιγουντ, απάντησε: «Σε ένα βαθμό. Οκ, μετά έτρεμα και με έθλιβε όλο αυτό, αλλά το αντιμετώπιζα και λίγο σαν καρτούν».

Η 55χρονη είπε ότι ενώ γύριζε την ταινία «Φρίντα» για τη ζωή της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου του 2002, την οποία και υποδυόταν, ο Γουάινστιν – παραγωγός της ταινίας – θα της τηλεφωνούσε και θα της επιτίθετο επειδή «φαίνονταν άσχημη».

«Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο στα γυρίσματα της (ταινίας) Φρίντα, φώναζε “Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη”, απλώς απαντούσα “Μα καλά, δεν έχεις δει φωτογραφία της Φρίντα Κάλο;”. Αν ένας άνδρας υποδυόταν τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, δε θα τον ρωτούσε “Τι τρέχει με τη μύτη σου;”».

Το 2017, η λατίνα ηθοποιός, έγραψε ένα άρθρο για τους New York Times στο οποίο εξήγησε πώς ο Γουάινστιν την παρενοχλούσε σeξουαλικά για χρόνια. Σε αυτό, έγραψε ότι πιστεύει ότι ο Γουάινστιν δεν της επιτέθηκε ποτέ επειδή ήταν φίλη με ανθρώπους όπως ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

«Επίσης, ήμουν πολύ δυνατή», πρόσθεσε. «Δεν με είδε ποτέ αδύναμη. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πρόκειται να το δείξω. Μπορώ μάλιστα να γίνω σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμη μου».

Δεν ήταν «ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος» που της έκανε μπούλινγκ ή την παρενόχλησε, αποκαλώντας το θέμα στο Χόλιγουντ «συστηματικό».

Η Σάλμα Χάγιεκ σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν «κρατά κακία» και «πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν».

Το 2020, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση αφού καταδικάστηκε για βιασμό και εγκληματικές σeξουαλικές πράξεις

«Γενικά! Είμαστε κορίτσια! … Οπότε μαθαίνεις να είσαι γενναία. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημη τραγουδίστρια ακυρώνει συναυλίες της λόγω σοβαρής ασθένειας

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Είμαι πραγματικά συντετριμμένη, δήλωσε

Το Σόι σου: Η απόφαση του καναλιού για τη σειρά

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Τι συμβαίνει με το «Σόι σου» και τον ALPHA;

Νικόλ Κίντμαν σε ASAP Rocky: Αν ανταλλάζαμε ζωές για μία μέρα θα φιλούσα τη γυναίκα σου

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Η ηθοποιός αποκάλυψε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανε εάν ζούσε ως σύζυγος της Ριάνα

Σωτήρης Καλυβάτσης: Μίλησε για τη σχέση που έχει σήμερα με τους ΑΜΑΝ

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Καλεσμένος στην παρέα του Buongiorno, το πρωί της Πέμπτης 29 Απριλίου, ήταν ο Σωτήρης Καλυβάτσης

Βάσια Κωσταρά: Μιλά πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας της

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Η Βάσια Κωσταρά έδωσε το παρών, χθες Τετάρτη 29 Απριλίου σε ένα ξεχωριστό fashion event με την υπογραφή του οίκου Jimmy Choo, σε γνωστό στέκι στο κέντρο της Αθήνας

Josephine – Κόνι Μεταξά: Από κολλητές, ξένες! Γιατί τελικά σταμάτησαν να μιλάνε;

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Η τραγουδίστρια Josephine μίλησε στις κάμερες του «Happy Day» και σε απόσπασμα που προβλήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου, η ίδια μίλησε για μία φιλία που δεν υπάρχει πια στην ζωή της

Σοκάρει ο Γιώργος Λιάγκας: Αποκάλυψε την παρεvoχληση που δέχτηκε στα 16 του – «Μου έπιασε το μπούτι και…»

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Για πρώτη φορά ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού του ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι δέχτηκε παρεvόχληση όταν πήγαινε ακόμα Λύκειο, λίγο πριν τις εξετάσεις

Έγκυος η Δανάη Μπάρκα; Η ατάκα της Τσιμτσιλή που «άναψε» φωτιές

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Σύντομα είναι και ο γάμος της

Eurovision 2026: «Πετάει» στα στοιχήματα ο Akylas

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Η ελληνική συμμετοχή εμφανίζει ισχυρή απήχηση στο κοινό

Της έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ: Πώς η Cher έγινε θρύλος κόντρα σε όλους

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Από τη φτώχεια, τη δυσλεξία και την απόρριψη μέχρι τα Όσκαρ και την παγκόσμια κορυφή – Η απίστευτη ζωή της γυναίκας που δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό της

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor ‑ Weekends (Part time, remote)

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Full time στην Αθήνα, Hybrid