E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Η Σάλμα Χάγιεκ μιλά για το μπούλινγκ που υπέστη από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Δημοσίευση 7/11/2021 | 11:55

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή της στον Guardian, η Σάλμα Χάγιεκ έφερε στο φως ένα από τα διάφορα περιστατικά μπούλινγκ που βίωσε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της με τον καταδικασμένο για βιασμούς παραγωγό ταινιών, σημειώνοντας πως ο Γουάινστιν «δεν είναι ο μοναδικός άνδρας που επιβεβαιώνεται από την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες».

Όπως αποκάλυψε η Μεξικανή ηθοποιός, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Φρίντα» την έπαιρνε τηλέφωνο και την επέπληττε για την εμφάνισή της.

Ερωτηθείσα αν κανονικοποιεί τον εκφοβισμό του ως τρόπο να τον αντιμετωπίσει, η σταρ του Χόλιγουντ, απάντησε: «Σε ένα βαθμό. Οκ, μετά έτρεμα και με έθλιβε όλο αυτό, αλλά το αντιμετώπιζα και λίγο σαν καρτούν».

Η 55χρονη είπε ότι ενώ γύριζε την ταινία «Φρίντα» για τη ζωή της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου του 2002, την οποία και υποδυόταν, ο Γουάινστιν – παραγωγός της ταινίας – θα της τηλεφωνούσε και θα της επιτίθετο επειδή «φαίνονταν άσχημη».

«Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο στα γυρίσματα της (ταινίας) Φρίντα, φώναζε “Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη”, απλώς απαντούσα “Μα καλά, δεν έχεις δει φωτογραφία της Φρίντα Κάλο;”. Αν ένας άνδρας υποδυόταν τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, δε θα τον ρωτούσε “Τι τρέχει με τη μύτη σου;”».

Το 2017, η λατίνα ηθοποιός, έγραψε ένα άρθρο για τους New York Times στο οποίο εξήγησε πώς ο Γουάινστιν την παρενοχλούσε σeξουαλικά για χρόνια. Σε αυτό, έγραψε ότι πιστεύει ότι ο Γουάινστιν δεν της επιτέθηκε ποτέ επειδή ήταν φίλη με ανθρώπους όπως ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

«Επίσης, ήμουν πολύ δυνατή», πρόσθεσε. «Δεν με είδε ποτέ αδύναμη. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πρόκειται να το δείξω. Μπορώ μάλιστα να γίνω σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμη μου».

Δεν ήταν «ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος» που της έκανε μπούλινγκ ή την παρενόχλησε, αποκαλώντας το θέμα στο Χόλιγουντ «συστηματικό».

Η Σάλμα Χάγιεκ σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν «κρατά κακία» και «πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν».

Το 2020, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση αφού καταδικάστηκε για βιασμό και εγκληματικές σeξουαλικές πράξεις

«Γενικά! Είμαστε κορίτσια! … Οπότε μαθαίνεις να είσαι γενναία. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύσκολες ώρες για τη Λίνα Σακκά

Tabloid Χτες
Μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση δημοσίευσε η Λίνα Σακκά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της ανθρώπου

Τα Φιλαράκια: Η αποκάλυψη της Λίζα Κούντροου για τον ρόλο της Φίμπι

Tabloid Χτες
«Δεν ήταν χαζούλα, όπως πίστευαν όλοι», τόνισε σε νέα συνέντευξή της

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη ανάρτηση της από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση της κόρης της

Tabloid Χτες
H γνωστή παρουσιάστρια πραγματοποίησε την πρώτη της ανάρτηση από το μαιευτήριο, επιλέγοντας να μοιραστεί τη χαρά της με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από ένα Instagram story

Σοφία Αλιμπέρτη: Η on air έκπληξη στον Good Job Nicky ‑ «Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα»

Tabloid Χτες
«Είμαι περήφανη για τον άνθρωπο που είναι ο γιος μου» είπε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια

Χάρης Ρώμας: «Υπάρχει μια ιδέα να γίνει το “Κωνσταντίνου και Ελένης»

Tabloid Χτες
Σε μια αποκάλυψη που δεν περιμέναμε και σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς τηλεθεατές προχώρησε ο Χάρης Ρώμας

Σίσσυ Χρηστίδου για Ιωάννα Τούνη: « Ο καταδικασμένος προκαλεί αντί να σκύψει το κεφάλι»

Tabloid Χτες
«Αντιλαμβανόμαστε όλοι το νομικό ζήτημα, αλλά υπάρχει κι ένα ηθικό πλαίσιο», τόνισε η παρουσιάστρια

Χαμός σε εκπομπή της ΕΡΤ: Το σχόλιο της Βάσιας Αναστασίου έκανε μπαρούτι τη Σοφία Βούλτεψη

Media Χτες
«Δεν θέλω να ξανακούσω πότε γεννήθηκες» είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Το ξέσπασμα του Χάρη Λεμπιδάκη κατά της κριτικής επιτροπής στο J2US

Tabloid Χτες
Με ένταση ξεκίνησε το αποψινό live επεισόδιο του Just the 2 of Us, με τον Χάρη Λεμπιδάκη να έρχεται σε σύγκρουση με τους κριτές

Αννα Βίσση: Αυλαία στο Hotel Ερμού μετά από 10 χρόνια – Το φιλί στον Νίκο Καρβέλα και η ανακοίνωση

Tabloid Χτες
Ύστερα από μια δεκαετία απόλυτης επιτυχίας, sold out εμφανίσεων και αξέχαστων στιγμών, η Αννα Βίσση αποχαιρέτησε το Hotel Ερμού με ένα φινάλε αντάξιο της πορείας της