E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιχειρηματίες έβαλαν το μαγαζί τους για βραβείο σε διαγωνισμό που τρέχουν

Ο κόσμος τους περνάει για τρελούς, όμως αυτοί εξηγούν γιατί το κάνουν

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 3/11/2021 | 00:50

Επιχειρηματίες έβαλαν το μαγαζί τους για βραβείο σε διαγωνισμό που τρέχουν
Φωτογραφία από τον χρήστη Valeria Boltneva στο Pexels

Οι συνιδιοκτήτες μιας κάβας στο Λονδίνο έδωσαν ένα αξιοσημείωτο βραβείο σε διαγωνισμό που απόφασισαν να διεξάγουν πρόσφατα – την επιχείρησή τους.

Ο Brodie Meah και ο Max Venning είναι οι ιδιοκτήτες της διάσημης κάβας Shop Cuvee και είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα κλειδιά στον πελάτη που θα καταφέρει να μαντέψει σωστά τον κωδικό σε ένα από τα χρηματοκιβώτια που έχουν βάλει σε καθένα από τα δύο καταστήματα τους.

Photo via Big Hospitality

Το εν λόγω κόλπο σκέφτηκε ο Brodie σε μια προσπάθεια του να δημιουργήσει δημοσιότητα γύρω από το κρασί Beaujolais Nouveau. Τα μπουκάλια του συγκεκριμένου κρασιού που διαθέτει το Shop Cuvee, έφτασαν πριν από κάποιες ημέρες και βρίσκονται μέσα στα χρηματοκιβώτια, ενώ αποτελούν και αυτά μέρος του βραβείου.

Photo via We Heart

Υπάρχει ένας πολύ αυστηρός κανονισμός γύρω από την πώληση του Beaujolais Nouveau, με τους λιανοπωλητές να απαγορεύεται να πουλούν την παρτίδα κάθε έτους σε πελάτες, πριν από την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Ο Brodie, 33 ετών, είπε ότι η λογική πίσω από τον πρωτότυπο διαγωνισμό του, ήταν ότι το να αφήσει έναν πελάτη να πάρει στα χέρια του το εν λόγω κρασί νωρίς, θα σήμαινε ότι δεν είναι πλέον ικανός να διευθύνει την επιχείρησή του. Και έτσι θα ήταν σωστό να τα παρατήσουν όλα με τον συναίτερο του.

Είναι όμως σωστό αυτό που πρόκειται να κάνουν; Θα παρέδιδαν πραγματικά τα κλειδιά του μαγαζιού τους;

Όπως είπε ο 33χρονος στη MailOnline Travel: «Έχουμε κάνει τα μαθηματικά. Υπάρχει μία στις δέκα εκατομμύρια πιθανότητες κάποιος να καταφέρει να μαντέψει τον συνδυασμό. Είμαι άνθρωπος του τζόγου… Ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να εγκαταλείψουμε το μαγαζί μας. Αν και είμαστε νευρικοί, θα κάνουμε τον διαγωνισμό».

Πώς αντέδρασαν όμως οι πελάτες σε αυτήν την πρόκληση; Σύμφωνα με τον έναν εκ των δυο ιδιοκτητών: «Μια τόσο ανόητη ιδέα, έτυχε πολύ καλής αποδοχής. Αλλά κάποιοι από αυτούς νομίζουν ότι είμαστε τρελοί».

Photo via Eater London

Το κόκκινο κρασί Beaujolais προέρχεται από την περιοχή Beaujolais στη Γαλλία και παρασκευάζεται από το σταφύλι Gamay. Είναι ένα πολύ εύγευστο ποτό και αξίζει την αναμονή του και είναι επίσης, το το πρώτο κρασί που κυκλοφορεί από τη νεότερη σοδειά και συνήθως αφήνει πολύ έντονη γεύση από φρούτα.

Η δημοσιότητα γύρω από την κυκλοφορία του εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950, όταν οι παραγωγοί το μετέφεραν στα μαγαζιά στο Παρίσι. Η ζήτηση και η προσμονή για αυτό το κρασί έχουν αυξηθεί μέσα στις δεκαετίες και η άφιξη του Beaujolais Nouveau είναι πλέον ένα σημαντικό ημερολογιακό γεγονός για τους λάτρεις του κρασιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Έλενα Παπαρίζου με μαγιό που κόβει την ανάσα ‑ δείτε πώς χαλάρωσε το καλοκαίρι

TV Buzz 20.07.2026
Η τραγουδίστρια απόλαυσε τις διακοπές της σε beach bar με πισίνα στον Κάλαμο, παρέα με τον αδερφό και τον ανιψιό της.

Το επικό λάθος στον αέρα του Action 24 που τους έκανε να ξεσπάσουν σε γέλια

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η παρουσιάστρια του Action 24 νόμισε ότι «Χαφάρα» ήταν το μικρό όνομα του Εσπόζιτο και όχι η θέση που παίζει στο ποδόσφαιρο.

Αγγελική Ηλιάδη: «Δεν περίμενα να γίνει όλο αυτό» – Τι αποκάλυψε για τις γυναίκες που την πλησίασαν μετά την εξομολόγησή της

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η τραγουδίστρια μίλησε για τις εκατοντάδες γυναίκες που επικοινώνησαν μαζί της μετά την αποκάλυψή της για την κακοποίηση από τον Μπάμπη Λαζαρίδη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου καλωσόρισε τη Σία Κοσιώνη στον ΑΝΤ1 ‑ τι της έγραψε δημόσια

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η έμπειρη δημοσιογράφος εντάσσεται στο δυναμικό του ΑΝΤ1 από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, ως σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Λορέντζο Καριέρε: Τα αδέλφια του τίμησαν τη μνήμη του με σπάνιες φωτογραφίες μετά την κηδεία

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η Λιάνα και ο Γιώργος Καριέρε δημοσίευσαν αδημοσίευτες φωτογραφίες του αδελφού τους στα Insta-stories, λίγες ώρες μετά την κηδεία στο Παλαιό Ψυχικό.

Τατιάνα Στεφανίδου: Οι οικογενειακές διακοπές και η σπάνια φωτογραφία με τον γιο της, Νικόλα

Tabloid 20.07.2026
Η παρουσιάστρια και ο Νίκος Ευαγγελάτος ταξίδεψαν με τα τρία τους παιδιά στην Ύδρα, την Αίγινα, τις Σπέτσες και τη Μονεμβασιά.

Μουντιάλ 2026: Το Φεστιβάλ Πόζαρ «σταμάτησε» για τον τελικό Ισπανίας – Αργεντινής

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Οι θεατές παρακολούθησαν live τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη σκηνή του φεστιβάλ, ανάμεσα στις εμφανίσεις Πυξ-Λαξ και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο Μέσι έσπασε σε κλάματα μπροστά στο πλήθος που φώναζε το όνομά του στο Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής λύγισε από συγκίνηση κατά την απονομή του μεταλλίου των φιναλίστ, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Νικολέττα Καρρά: Πόζες σε πισίνα με μπικίνι, καπέλο και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε τις καλοκαιρινές φωτογραφίες της με ένα εύθυμο σχόλιο στο Instagram.

«Έχεις παχύνει πολύ, κάνε δίαιτα»: Η απάντηση της Γαρυφαλλιάς Καληφώνη που ξάφνιασε

Tabloid Χτες
Η influencer δέχτηκε σχόλιο για τα κιλά της μετά από φωτογραφία με μπικίνι στο Instagram και δεν δίστασε να απαντήσει με αιχμηρό τρόπο.

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια τραγούδιστρια έκπληξη θα βρίσκεται στο πλευρό του αυτόν τον χειμώνα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρία Ελληνίδου αναλαμβάνει τον βασικό γυναικείο ρόλο στο νέο σχήμα του «Κέντρου Αθηνών», μετά την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή.