E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Είχα κάνει 2 φορές μήνυση στον παππού μου»

Όσα αποκαλύπτει ο ηθοποιός για τον παππού του (και επίσης ηθοποιό) Αλέξη Μινωτή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2021 | 19:05

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Είχα κάνει 2 φορές μήνυση στον παππού μου»

Για την παγκοσμίως γνωστή ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας αλλά και τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, και τον παππού του, Αλέξη Μινωτή μίλησε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Για την Κάλλας ο αγαπημένος ηθοποιός θυμήθηκε: «Συνάντησα την Μαρία Κάλλας πέντε φορές στη ζωή μου λόγω της γιαγιάς μου, Κατίνας Παξινού, και του Αλέξη Μινωτή, που τη σκηνοθέτησε αρκετές φορές», είπε και πρόσθεσε: «Ήμουν δέκα ετών, φοβόμουν την Κάλλας. Έριξα ένα σκηνικό στην πρόβα κι εκείνη με πήρε στο καμαρίνι και μου έδωσε λευκή σοκολάτα».

Έπειτα, παραχωρώντας συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε για τη γιαγιά του, η οποία υπήρξε σπουδαία ηθοποιός. «Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μονή που μου έδωσε την ευλογία της όταν είπα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου έκλεψαν τον αναπτήρα και τη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό, που μου χάρισε η γιαγιά μου», ανέφερε για την απώλεια των δώρων που έλαβε από την αγαπημένη του γιαγιά.

«Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της. Ήταν σπουδαία μαγείρισσα. Ήταν αθυρόστομη και είχε έναν συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Το Όσκαρ της Κατίνας Παξινού υπάρχει και το έχω στο σπίτι μου».

Παράλληλα, ο 74χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που είχε με τον παππού του, τον κορυφαίο ηθοποιό Αλέξη Μινωτή. «Μήνυσα δύο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή. Μία όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μία όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας».

«Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή, γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα, παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο, γιατί ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά. Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Του έκανα μήνυση και φυσικά έχασα», εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Δεν μετανιώνω για τίποτε σε σχέση με τον Μινωτή, φέρθηκε πολύ μικρά! Του κρατούσα το δάχτυλο για να κοιμηθώ και του είχα μεγάλη αγάπη. Πώς αυτή η αγάπη εξελίχθηκε έτσι! Ήθελα πάντα να κάνω κάτι που εκείνος δεν ενέκρινε!», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Σόμμερ ‑ Η ανάρτησή του

Tabloid 02.02.2026
Ο γνωστός ηθοποιός πόσταρε μέσω instagram την περιπέτεια της υγείας του

Grammy 2026: Η Σερ ανακοίνωσε ως νικητή νεκρό καλλιτέχνη και έφυγε από την σκηνή πριν ολοκληρώσει

Tabloid 02.02.2026
Η Σερ ανέβηκε στην σκηνή το βράδυ της Κυριακής στο Λος Αντζελες για να παραλάβει το βραβείο για το συνολικό έργο της στη μουσική

Χάμιλτον – Καρντάσιαν: Μυστική συνάντηση στην Αγγλία και φήμες για σχέση

Tabloid 02.02.2026
Οι δυο τους πέρασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πολυτελές Estelle Manor, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και ενισχύοντας τα σενάρια

Η χιουμοριστική, αλλά νυσταγμένη «καλημέρα» του Αρκά και η «δύναμη» του καφέ

Χιούμορ 02.02.2026
Το σκίτσο για το ξεκίνημα της εβδομάδας

Κατερίνα Καραβάτου: Απάντησε οn camera για τη σύγκριση με την Ελένη Τσολάκη

Tabloid 02.02.2026
Η παρουσιάστρια, μιλώντας στην κάμερα του OPEN και στον δημοσιογράφο Γιώργο Βιολέντη, δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα νούμερα τηλεθέασης

«Καλημέρα Ελλάδα»: Το νέο πρόσωπο μετά την αποχώρηση της Αννας Λιβαθυνού

Media 02.02.2026
Ο Παναγιώτης Στάθης καλωσόρισε τον νέο του συνεργάτη, Στέφανο Σίσκο, μετά το τέλος της Αννας Λιβαθυνού από το «Καλημέρα Ελλάδα»

Survivor: Ο Gio Kay αποχώρησε οικειοθελώς από το παιχνίδι – Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού

Media 02.02.2026
Εκτός Survivor ο Gio Kay, μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού που αιφνιδίασε τους παίκτες στο συμβούλιο του νησιού

Βραβεία Grammy: Οι λαμπερές παρουσίες στο κόκκινο χαλί

Tabloid 02.02.2026
Διάλεξε την αγαπημένη σου!

Ελένη Βουλγαράκη – Ανάρτηση «κόλαφος» για Δημήτρη Παπανώτα

Tabloid 02.02.2026
«Ντροπιαστικό είναι να εκφράζεις δημόσια μισογυνιστικές απόψεις»

Η Χάιντι Κλουμ φόρεσε το... κορμί της στα Grammy, δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Tabloid 02.02.2026
Αλλη μια ιδιαίτερη εμφάνιση από το μοντέλο από τη Γερμανία