E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλάσκα: Περαστικό ελικόπτερο έσωσε άνδρα από επίθεση επίμονης αρκούδας

Ο άνδρας ανέφερε ότι η αρκούδα τον παρενοχλούσε κάθε βράδυ στο καταφύγιό του, επί μία ολόκληρη εβδομάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2021 | 20:08

Αλάσκα: Περαστικό ελικόπτερο έσωσε άνδρα από επίθεση επίμονης αρκούδας

Τραυματισμένος διασώθηκε χθες ένας άνδρας τον οποίο κυνηγούσε επί μία εβδομάδα μια αρκούδα, σε απομακρυσμένο καταφύγιο σε περιοχή των ορυχείων της Αλάσκας. Ο άνδρας, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, εντοπίσθηκε κάνοντας σινιάλο με τα χέρια του προς ελικόπτερο του αεροπορικού σταθμού της ακτοφυλακής Κόντιακ, το οποίο πετούσε επάνω από το σημείο όπου αυτός είχε καταφύγει.

Τα μέλη του πληρώματος διέκριναν αρχικά ένα σήμα SOS στη σκεπή μίας από τις καμπίνες του καταφυγίου, καθώς επέστρεφαν από το Κοτζέμπουε στο Νόμε, και όταν έστρεψαν το ελικόπτερο προς τα πίσω εντόπισαν τον άνδρα.

Αφού κατάφεραν να τον περισυλλέξουν, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο του Νόμε, καθώς έφερε τραύματα στα πόδια και στον θώρακα, εξαιτίας επίθεσης αρκούδας. «Ο άνδρας ανέφερε ότι η αρκούδα είχε επιστρέψει στο καταφύγιό του και τον παρενοχλούσε κάθε βράδυ επί μία ολόκληρη εβδομάδα», δήλωσε η ακτοφυλακή.

«Κάποια στιγμή τον έσυρε κάτω στο ποτάμι», δήλωσε ο ταγματάρχης Τζάρεντ Κάρμπαχαλ, ένας από τους πιλότους του ελικοπτέρου της Ακτοφυλακής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times. «Είχε μαζί του ένα πιστόλι. Είπε ότι η αρκούδα επέστρεφε κάθε βράδυ και ο ίδιος δεν είχε κοιμηθεί για αρκετές ημέρες».

Η ιστορία διάσωσης του άνδρα στην Αλάσκα θα μπορούσε να γίνει η κινηματογραφική συνέχεια της ταινίας «Η επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, όπου ο κεντρικός ήρωας, τον οποίο υποδύθηκε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα Γκρίζλι.

Δεν έγινε σαφές τι τύπος αρκούδας επιτέθηκε στον άνδρα, αλλά στην πολιτεία είναι κοινές και οι καφέ και οι μαύρες, ενώ η Αλάσκα φιλοξενεί το 98% του πληθυσμού της καφέ αρκούδας που ζει στις ΗΠΑ. Οι καφέ αρκούδες συνήθως σχετίζονται με τέτοιες επιθέσεις, καθώς είναι μεγαλύτερες και μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικές.

Ενα συγκεκριμένο υποείδος των καφέ αρκούδων της Βόρειας Αμερικής που κατοικεί στην περιοχή είναι οι Kodiak, που προέρχονται από το αρχιπέλαγος Κόντιακ της Αλάσκας. Αλλες καφέ αρκούδες στην περιοχή είναι συνήθως οι αρκούδες Γκρίζλι.

Οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες, οι οποίες είναι μικρότερες σε σχέση με τις καφέ, είναι λιγότερο πιθανό να επιτεθούν σε άνθρωπο και σπανίως γίνονται επιθετικές, εκτός αν προστατεύουν τα μικρά τους. Σύμφωνα με έκθεση του 2019 από αξιωματούχους υγείας της Αλάσκας, 68 κάτοικοι της πολιτείας νοσηλεύτηκαν για τραυματισμούς που υπέστησαν σε 66 επιθέσεις αρκούδων από το 2000 έως το 2017 και δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των επιθέσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οπως και πολλά άλλα ζώα στον πλανήτη, οι αρκούδες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας ενδιαιτημάτων, καθώς, σύμφωνα με τη WWF, η ανθρώπινη δραστηριότητα εκμεταλλεύεται τις περιοχές όπου ζουν και συντελεί στην αποψίλωση των δασών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ