E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Είναι μ......, από τους πιο ανόητους»: Γιατί ο Ρότζερ Γουότερς τα έβαλε με τον Ζούκερμπεργκ

«Ήρωα» χαρακτηρίζουν θαυμαστές του τον μπασίστα των Pink Floyd

Δημοσίευση 16/6/2021 | 13:47

«Είναι μ......, από τους πιο ανόητους»: Γιατί ο Ρότζερ Γουότερς τα έβαλε με τον Ζούκερμπεργκ

«Ήρωα» χαρακτηρίζουν θαυμαστές του τον Ρότζερ Γουότερς μετά το εκκωφαντικό, αθυρόστομο «όχι», που είπε στο αίτημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να επενδύσει με τραγούδι των Pink Floyd μια διαφήμιση του Instagram.

Στο βίντεο, που έχει γίνει viral, ο Γουότερς, υποστηρίζει ότι ο συνιδρυτής του Facebook, του ζήτησε να χρησιμοποιήσει το θρυλικό τραγούδι του 1979 "Another Brick in the Wall (Part 2)" έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Αλλά εκείνος, μιλώντας σε εκδήλωση υπέρ του Τζούλιαν Ασάνζ στη Νέα Υόρκη, απάντησε ορθά κοφτά: «Άντε γ@#ου αποκλείεται», καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο θρύλος της ροκ συνέχισε περιγράφοντας το αίτημα του Ζούκερμπεργκ ως «μία ύπουλη κίνηση εκ μέρους τους, να κατακτήσουν τα πάντα. Όσοι από μας έχουν κάποια εξουσία – κι εγώ διαθέτω κάποια όσον αφορά τα δικαιώματα των τραγουδιών μου - δεν θα λάβω μέρος σ’ αυτή την αηδία, Ζούκερμπεργκ», είπε. Και συνέχισε την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στον mr Facebook: «Θέλει να κάνει το Facebook και το Instagram ακόμα πιο ισχυρά από ό,τι είναι ήδη. Ώστε να συνεχίσει να λογοκρίνει όλους μας».

Ο Γουότερς αναφέρθηκε και στο FaceMash, μια εφαρμογή στην οποία εργαζόταν ο Ζούκερμπεργκ όταν σπούδαζε στο Χάρβαρντ προτού δημιουργήσει το Facebook, και η οποία επέτρεπε στους χρήστες να «βαθμολογούν» τις φοιτήτριες με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση: «Πώς κατάφερες αυτός ο μικρός μ@...ας, που ξεκίνησε λέγοντας “αυτή είναι όμορφη, να της δώσουμε ένα τέσσερα με άριστα το πέντε, αυτή είναι άσχημη, ας της δώσουμε έναν άσο”, πώς κατάφερε να αποκτήσει εξουσία σε ο,τιδήποτε. Και να τον σήμερα, έχει γίνει ένας από τους ισχυρότερους ισχυρούς ανόητους στον κόσμο», είπε.

O Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να χρησιμοποιηθούν τραγούδια του για να γίνει ακόμη ισχυρότερος απ’ ό,τι είναι ο κολοσσός των social media / Φωτογραφία αρχείου: AP Photos
Ο Γουότερς είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι κατά τη γνώμη του το Facebook προσπαθεί να λογοκρίνει ρεπορτάζ αναφορικά με τον ιδρυτή της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, που παραμένει κρατούμενος σε φυλακή στη Βρετανία εν αναμονή της πιθανής έκδοσής του στις ΗΠΑ για τη μαζική δημοσιοποίηση χιλιάδων εμπιστευτικών εγγράφων, κυρίως διπλωματικών και στρατιωτικών, από το 2009 και μετά.

«Αποθέωση» του Γουότερς στο Twitter

H στάση του Ρότζερς προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού σε οπαδούς του στο Twitter με την δημοσιογράφο Γκλεν Γκρίνγουολντ να σημειώνει: «Βάλτε τον Ρότζερ Γουότερς επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στις ΗΠΑ».

«Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd είναι ήρωας», σχολίασε ο @birdlaw12.

«Άλλος ένας λόγος να αγαπούμε απόλυτα τον @rogerwaters. Αυτός ο άνθρωπος είναι ήρωας», συμπλήρωσε ο @Bosco4Indy.

Mετά την κυκλοφορία των σχολίων του, χθες, ο Γουότερες επανήλθε προωθώντας ένα βίντεο από την εκδήλωση στο Twitter με το σχόλιο «Ο Ζούκερμπεργκ ήταν ένας μικρός μ@...ας όταν βαθμολογούσε συμφοιτήτριες. Το να είσαι ζάπλουτος δεν αλλάζει τίποτε, πάντα μ@...ας θα είναι».

Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι το τμήμα μάρκετινγκ του Instagram -χωρίς την εμπλοκή του Ζούκερμπεργκ - αποτάνθηκε στον Ρότζερς για τη χρήση του τραγουδιού του κι ότι η εταιρεία σέβεται την απόφαση οποιουδήποτε καλλιτέχνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: 8 φορές προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο μέσα στο δικαστήριο

Tabloid 27.03.2026
Στη διάρκεια της δίκης, το υλικό προβλήθηκε επανειλημμένα

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Ντέιβιντ Μπέκαμ λόγω της ρήξης με τον Μπρούκλιν: «Κλαίει με το παραμικρό»

Tabloid 27.03.2026
Ο πρώην ποδοσφαιριστής φέρεται πως δυσκολεύεται περισσότερο από όλους στην οικογένεια να διαχειριστεί την κατάσταση

Η Frontstage Entertainment παραμένει στην κορυφή!

Media 27.03.2026
Ο No. 1 Όμιλος Ραδιοφώνου, Digital και Events στην Ελλάδα κρατάει συντροφιά σε περισσότερους από 1.779.000 ακροατές εβδομαδιαίως

easy Movie Experience powered by ΔΕΗ: Η top secret movie εμπειρία βρίσκεται στον easy 97.2!

Media 27.03.2026
Το easy Movie Experience powered by ΔΕΗ προσφέρει μια ξεχωριστή κινηματογραφική γεύση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που απολαμβάνουμε το σινεμά

Πάμελα Αντερσον: Η 58χρονη ηθοποιός ποζάρει αρετουσάριστη και στέλνει το δικό της μήνυμα στο Al

Tabloid 27.03.2026
Eίναι το κεντρικό πρόσωπο εταιρικής καμπάνιας, η οποία προωθεί την αποφυγή χρήσης ψηφιακά δημιουργημένων προσώπων ή σωμάτων

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Πότε και πού θα γίνει ο γάμος της

Tabloid 27.03.2026
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ετοιμάζεται να παντρευτεί και αποκαλύπτει πώς θα είναι η γαμήλια τελετή.

Ταϊλάνδη: Απρόοπτο σε καλλιστεία ‑ Έπεσαν τα «ψεύτικα» δόντια διαγωνιζόμενης

Παράξενα 27.03.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την προκριματική φάση, με την αντίδρασή της να κερδίζει το κοινό

Η συγκλονιστική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ: Ο βιασμός, η απαγωγή και η εξαφάνιση μετά τη μεγάλη επιτυχία

Tabloid 27.03.2026
Η Ουαλή τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει μέσω των social media ότι είχε κρατηθεί αιχμάλωτη σε άλλη χώρα

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Κοιμήθηκα στο τιμόνι και χτύπησα σε κολώνα της ΔΕΗ»

Tabloid 27.03.2026
Με αφορμή τη χθεσινή ξαφνική αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από τo Buongiorno, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αναφέρθηκε στο ένστικτο της μάνας

Κλόε Καρντάσιαν: «Τον χτύπησα στο πρόσωπο, γιατί έκανε χρήση» – Η σοκαριστική εξομολόγηση για τον Λαμάρ Όντομ

Tabloid 27.03.2026
Η Κλόε Καρντάσιαν προχώρησε σε μια από τις πιο σκληρές εξομολογήσεις της, μιλώντας ανοιχτά για τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Λαμάρ Όντομ και τη μάχη του με τα ναρκωτικά

Γαλάτεια Βασιλειάδη για Παπαδόπουλο: «Βρήκα στρινγκάκι και προφυλακτικό στην τσέπη του!»

Tabloid 27.03.2026
Η Γαλάτεια Βασιλειάδη και ο Γιώργος Παπαδόπουλος βρέθηκαν καλεσμένοι Στην αγκαλιά του Φάνη, το βράδυ της Πέμπτης 26/3

Δίκη Τούνη: Σήμερα θα προβληθεί το επίμαχο βίντεο – «Ήταν κάτι σκληρό, χυδαίο, στιγματίστηκα»

Tabloid 27.03.2026
Σήμερα, Παρασκευή 27/3 συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση revenge pοrn της Ιωάννας Τούνη