E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H συγκινητική κίνηση της Ελισάβετ ως φόρος τιμής στο Φίλιππο

Ένα συγκινητικός φόρος τιμής στον σύζυγό της που έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο και σήμερα θα έκλεινε τον ένα αιώνα ζωής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/6/2021 | 12:31

H συγκινητική κίνηση της Ελισάβετ ως φόρος τιμής στο Φίλιππο

Με μια συγκινητική χειρονομία η Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου απέτισε φόρο τιμής στον αγαπημένο της σύζυγο Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο.

Σήμερα, 10 Ιουνίου, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα έκλεινε τα 100 και η Ελισάβετ, που υπήρξε παντρεμένη μαζί του για σχεδόν 75 χρόνια, τίμησε τη μνήμη του φυτεύοντας μια ειδική τριανταφυλλιά στο κάστρο του Ουίνδσορ πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για ένα φυτό που αναπτύχθηκε πρόσφατα και του δόθηκε η ονομασία «Δούκας του Εδιμβούργου», προς τιμήν του εκλιπόντος βασιλικού συζύγου. Η τριανταφυλλιά ήταν δώρο του προέδρου της Royal Horticultural Society, ο οποίος ονομάζεται Κιθ Γουίντ, και παραδόθηκε στην Βασίλισσα Ελισάβετ την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πρόκειται για ένα ρόδο που ονομάζεται Δούκας του Εδιμβούργου και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και σε όλα τα υπέροχα πράγματα που πέτυχε στη ζωή του», είπε στην Ελισάβετ ο πρόεδρος της RHS, αναφερόμενος στο δώρο του. Εκείνη του απάντησε ότι η τριανταφυλλιά είναι πολύ όμορφη, και ότι η χειρονομία του ήταν πολύ ευγενική.

Η τριανταφυλλιά που παραδόθηκε στην βασίλισσα δεν έχει ακόμα ανθίσει, όμως ο κ. Γουίντ έδειξε στην Ελισάβετ σε φωτογραφία πώς θα είναι τα άνθη της, τα οποία θα έχουν ένα βαθύ ροζ χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Check‑in σε ξενοδοχείο: Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπετε με την ταυτότητά σας

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ταξιδεύετε φέτος; Δείτε τι δεν πρέπει να δεχτείτε όταν κάνετε check-in

Η εξάρτηση που διέλυσε μια Χολιγουντιανή σχέση γεμάτη πάθος ‑ «Τον αγαπούσα, αλλά έπρεπε να φύγω»

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ένας μεγάλος έρωτας, μια σκληρή εξάρτηση και ένα τέλος που πονούσε

Καλοκαιρινή απόδραση για τη Ρία Ελληνίδου και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου με τον μικρό Πάρη

E-Daily 3.Left Χτες
Καμένα Βούρλα και Λιχαδονήσια ο προορισμός του γνωστού επιχειρηματία και της τραγουδίστριας

Ο Όζι Όσμπορν και η Σάρον θα γιόρταζαν 46 χρόνια γάμου: «Η γιορτή μιας αγάπης που ούτε ο θάνατος μπόρεσε να μειώσει»

E-Daily 3.Left Χτες
Κουβαλώ την αγάπη σου σε κάθε μου βήμα, έγραψε η χήρα του θρυλικού μουσικού σε μία συγκινητική ανάρτηση

Ποιος σταρ κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες για σερί συναυλιών στο Γουέμπλεϊ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Βρετανός ποπ σταρ ολοκλήρωσε 12 sold out εμφανίσεις στο εμβληματικό στάδιο του Λονδίνου, ξεπερνώντας το επίτευγμα των Coldplay, ενώ συγκίνησε με την αναφορά του στον αδικοχαμένο Liam Payne.

Βρισηίδα Ανδριώτου: «Σήμερα για μένα είναι μια πολύ κακή μέρα, αύριο θα είναι καλύτερα»

E-Daily 3.Left Χτες
Καλεσμένη στην εκπομπή της Αθηνάς Κλήμη στο MAD TV ήταν νωρίτερα σήμερα (6/7) η Βρισηίδα Ανδριώτου.

Η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα και του Τραϊανού Δέλλα αποφοίτησε από το σχολείο: Τα τρυφερά λόγια για τη μητέρα της

E-Daily 3.Left Χτες
Πόσο τυχερή είμαι που γνώρισα την πιο αγνή αγάπη και από τους δυο σας, έγραψε σε μια συγκινητική ανάρτηση η Βικτώρια Δέλλα

Τρύφωνας Σαμαράς: Τι έγραψε για τον Νίκο Κοκλώνη ένα χρόνο μετά από την τραγική απώλεια

Social Χτες
Ο διάσημος κομμωτής στάθηκε στο πλευρό του στενού του φίλου με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram για τα ένα χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του.

Η Κέιτ Χάντσον «λατρεύει» τη Σκιάθο και επιστρέφει σχεδόν κάθε χρόνο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Κέιτ Χάντσον μοιράστηκε στιγμές από τις καλοκαιρινές διακοπές της στο ελληνικό νησί, εκφράζοντας την αγάπη της για την Ελλάδα.

Ελένη Φουρέιρα: Δείτε τι της πέταξαν στη σκηνή και δεν μπορούσε να το πιστέψει

Social Χτες
Ένας φανατικός θαυμαστής της ετοίμασε μία χειροποίητη έκπληξη που την άφησε κυριολεκτικά άφωνη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Κατράκειο Θέατρο.

Πέγκυ Ζήνα: Τι είπε για όσους λένε σήμερα ότι «γεμίζουν γήπεδα» και γιατί δεν θέλει την κόρη της στη μουσική

TV Buzz Χτες
Η τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τις υπερεκτιμημένες σύγχρονες επιτυχίες, τις μαγικές στιγμές με Σφακιανάκη και Μητροπάνο, αλλά και τους λόγους που την κάνουν να ανησυχεί για τον χώρο της νύχτας.