E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλία: Φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε σκάφος ‑ Σε κώμα 18χρονος

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας έφηβος, που νοσηλεύεται με σπασμένο λαιμό και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2021 | 21:27

Αυστραλία: Φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε σκάφος ‑ Σε κώμα 18χρονος

Δύο άνδρες στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, νοσηλεύονται με τραύματα μετά από ατύχημα που είχαν με το σκάφος τους όταν μια φάλαινα τους επιτέθηκε.

Ο 18χρονος Νικ και ο 39χρονος θετός τους πατέρας Ματ, ψάρευαν στη Βόρεια Ναρούμα την Κυριακή το πρωί, όταν η τεράστια φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε το κατάστρωμα του σκάφους. Ο Ματ, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, φέρεται να «έσωσε τη ζωή του Νικ» όταν έδρασε γρήγορα και κάλεσε βοήθεια.

Παρά το γεγονός ότι ο 18χρονος έχει διαφύγει τον θάνατο, η οικογένειά του είπε σε δήλωσή της στην «Daily Mail Australia» πως βρίσκεται σε κώμα και δεν ξέρουν εάν θα ξυπνήσει ποτέ.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες φάλαινες μπορούν να φτάσουν τα 18 μέτρα σε μήκος και ζυγίζουν έως και 40 τόνους.

«Δεν ξέρουμε πότε θα ξυπνήσει και αν ξυπνήσει»

Η οικογενειακή φίλη Κάρμεν Μπάρτλεϊ οργάνωσε μια εκστρατεία Go Fund Me για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του Ματ. «Σε αυτό το στάδιο, δεν ξέρουμε πότε θα ξυπνήσει ή πώς έχει επηρεάσει τον εγκέφαλό του» είπε η Μπάρτλεϊ. Εξήγησε πως η οικογένεια θα χρειαστεί να κάνει τροποποιήσεις στο σπίτι τους για να είναι προσβάσιμο και εύχρηστο στον 18χρονο.

Ο διοικητής της θαλάσσιας περιοχής, επιθεωρητής Τζο Μακ Νάλτι, δήλωσε ότι η Maritime NSW ξεκίνησε έρευνα για τις περιστάσεις γύρω από το περιστατικό. «Ενώ οι έρευνες είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, το περιστατικό δείχνει τους κινδύνους που αυτά τα θηλαστικά μπορούν να θέσουν σε εκείνους που βρίσκονται στο νερό» ανέφερε. «Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των φαλαινών που μεταναστεύουν στον Βορρά έχει αυξηθεί δραματικά και οι λιμενικές αρχές έχουν λάβει αναφορές ότι ταξιδεύουν πιο κοντά στην ακτή από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family 04.04.2026
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση

Social Χτες
Επιβάτες του αεροπλάνου κατέγραψαν τις απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό του νησιού.

Μεσσαροπούλου: Κόλαφος για τον Λιάγκα και την εκπομπή του μετά το βίντεο με τον Τζώρτζογλου

TV Buzz Χτες
Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Πρωινό»

Μουτίδου για Τζώρτζογλου: «Τον είδα και είπα ότι τα θέλει ο κ@@λος του»

TV Buzz Χτες
Τα σχόλια που έκανε η Σοφία Μουτίδου για τον Στράτο Τζώρτζογλου στο «Real View»

Η 60χρονη Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ αποκαλύπτει το μυστικό της νεανικής της εμφάνισης

Tabloid Χτες
Η 60χρονη ηθοποιός πόζαρε στο Instagram με κόκκινο μπικίνι

Μπλέικ Λάιβλι: Δικαστής απορρίπτει τις περισσότερες κατηγορίες της κατά του Τζάστιν Μπαλντόνι

Tabloid Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απέρριψε 10 από τις 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για σeξουαλική παρενόχληση

Έγινε πατέρας ο Snik: Η φωτογραφία αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη του

Tabloid Χτες
Ο γνωστός τράπερ Snik έγινε πατέρας για πρώτη φορά και δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του.