E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλλιτέχνης πούλησε αόρατο γλυπτό για 15 χιλιάδες δολάρια

Οι απαιτήσεις του δημιουργού

Δημοσίευση 28/5/2021 | 14:49

Καλλιτέχνης πούλησε αόρατο γλυπτό για 15 χιλιάδες δολάρια
@twitter.com/Odiyor1

Το αόρατο γλυπτό πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα σπίτι ιδιώτη, σε ένα ειδικό δωμάτιο, ελεύθερο από οποιοδήποτε εμπόδιο, σε μια προθήκη 150x150 εκατ., σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δημιουργού.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου κατόρθωσε να πουλήσει το απόλυτο τίποτα έναντι 15 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντάς το σε μια δημοπρασία ως ένα αόρατο ή άυλο γλυπτό.

Το έργο τέχνης είναι απολύτως αόρατο και μάλλον δικαιολογημένα καθένας έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την ίδια την ύπαρξή του.

Όμως, ίσως το πιο απίθανο στην απίστευτη ιστορία αυτή ιστορία είναι οι ίδιες οι απαιτήσεις του δημιουργού.

Το αόρατο γλυπτό φέρει τον τίτλο: "Εγώ Είμαι" και πρέπει να τοποθετηθεί σε ιδιωτικό σπίτι, σε ένα ειδικό δωμάτιο, απαλλαγμένο από οποιοδήποτε εμπόδιο και με διαστάσεις 150x150 εκατ. σύμφωνα με την ιταλική Il Giorno.

Ο φωτισμός και το σύστημα κλιματισμού, προφανώς, δεν παίζουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορέσεις να δεις τίποτα σε καμία περίπτωση.

Για όσους σκεφτούν ότι ο καλλιτέχνης μάλλον κατάφερε να τους κοροϊδέψει όλους, ανεβάζοντας τη μοντέρνα τέχνη σε άλλο επίπεδο, ο Γκαράου έχει μια έτοιμη απάντηση: Δεν πούλησε ένα τίποτα, πούλησε το κενό.

"Το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και ενώ το αδειάζουμε και δεν απομένει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάισενμπεργκ, αυτό το τίποτα έχει βάρος" επιμένει ο Γκαράου.

"Γι’ αυτό έχει ενέργεια που είναι συμπυκνωμένη και μεταμορφωμένη σε σωματίδια, που είναι μέσα μας" εξηγεί.

"Τη στιγμή που αποφασίζεις να εκθέσεις ένα άυλο γλυπτό σε έναν δεδομένο χώρο, αυτός ο χώρος θα συγκεντρώσει μια δεδομένη πυκνότητα σκέψεων σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δημιουργώντας ένα γλυπτό, που από τον τίτλο του και μόνο, θα υιοθετήσει τις πιο ποικίλες μορφές" κατέληξε ο καλλιτέχνης.

Δείτε τη φωτογραφία:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Στέλιος Ρόκκος προσποιήθηκε τον ζητιάνο στην Ιταλία: Φαίνεσαι καλοταϊσμένος, του είπε περαστική

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Ο τραγουδιστής δημοσίευσε ένα χιουμοριστικό βίντεο από το ταξίδι του

Η Τζέσικα Αλμπα έκλεισε τα 45 και «ζάλισε» με το αποκαλυπτικο της μπικίνι

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Η σειρά φωτογραφιών της Αλμπα μας έδωσε μια γεύση από τις ηλιόλουστες διακοπές της

Αφησε το Χόλιγουντ στην κορυφή της καριέρας του για έναν λόγο που συγκίνησε τον κόσμο

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Ο αγαπημένος σταρ της κωμωδίας εξαφανίστηκε για σχεδόν 25 χρόνια και η απόφασή του έγινε σύμβολο ζωής

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της θεατρικής του διαδρομής – «Θέλω να βρω τον εαυτό μου»

E-Daily 3.Left Χτες
Τον Λάκη Λαζόπουλο υποδέχτηκε η Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή «Πάμε μια βόλτά;», το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου

Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Ο παθιασμένος πρώτος χορός του γάμου και η τούμπα στον αέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η Στυλιάνα Αβερκίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου την περασμένη Πέμπτη 30 Απριλίου σε μία παραμυθένια τελετή στη Λεμεσό της Κύπρου

Ιουλία Καλλιμάνη: Αφιέρωσε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τραγούδι του και αυτή ήταν η αντίδρασή του!

E-Daily 3.Left Χτες
Στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Ιουλία Καλλιμάνη βρέθηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Πρωτομαγιάς, με την καλλιτέχνιδα να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με την παρουσία του

Αφροδίτη Γραμμέλη: Η εξομολόγηση για τον σύντροφό της – «Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αφροδίτη Γραμμέλη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε Γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαΐου

Στέλιος Ρόκκος: Έκανε τον ζητιάνο στην Ιταλία και έγινε viral

Tabloid Χτες
Στην Ιταλία απολαμβάνει ο Στέλιος Ρόκκος όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τη σύζυγό του Λελέ Γκόφα και μεταξύ άλλων, σπάει και πλάκα με τον κόσμο!